Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: KIŞA HAZIRLIK....  (Okunma sayısı 627 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

• Ziyaretçi
KIŞA HAZIRLIK....
« : 11 Kasım 2006, 21:21:34 »
Önümüzde sert geçeceği sinyallerini varan bir mevsime giriyoruz, sizlere bazı önerilerde bulunmak istedim....

* Kesinlikle lastiklerinizi, kış lastikleriyle değiştirin, Istanbul da oturanlar için Aksaray daki Vatan Tic.tavsiye ederim,  kendisi yurt dışından özel ithal kış lastikleri getirmiş, Nokian fabrikasında , kış şartları için üretilen lastikler., veya gislaved winter, pirelli...bilyorsunuz ki kış lastiklerinin hamuru çok yumuşak olup, kısa ömürlüdür, sizlere aktardığım markaların fiyatları da 15" olanların tanesi 100.00 YTL civarında değişiyor...aynı ebattaki continental, 220.00 YTL ...hatta var ise , saç jantınıza bu lastikleri monte edip kışı öyle geçirmenizi tavsiye ederim....
      *  lastik havalarınız 30'un altında olmasın....
      *  mevcut lastiklerinize zincir vs.piyasa ekipmanlarını takmayın, özellikle 156, 147 yürevi Alfanız zarar görür, zaten fabrika da buna müsade etmiyor...ön tk., ve de elektronik sisteminiz zarar görebilir....
       *  Bagajınızda, iç buğu önleyici bulundurmanızda yarar var, kesinlikle işinize yarayacaktır, bunda da arexon ürünlerini tercih edin...diğerleri pek bir işe yaramıyor maalesef....
       *  Kesinlikle antifirizlerinizi ölçültün, derecesi düşük ise mutlaka değiştirin...,
       *   Fren sisteminizi kontrol ettirin,
       *   Sabah çalıştırdığınızda, motordan bir uğultu gelir ise, ve direksiyonunuzu hafifçe sağa , sola çevirdiğinizde bu ses fazlalaşıyorsa sakın telaşlanmayın....Direksiyon  hidrolik sistemi içindeki nem, aşırı soğukdan donmuştur, hararetiniz yükseldikçe , buz kristalleri yok olacagı için bu ses kaybolur....
        *   Selespeed ler de hidroliklerini kontrol ettirsin, keçelerinize dikkat, sızıntı olmasın...
        * Düz vitesler, soğuk havada sabahları zor geçen vitesiniz , Alfanız ısındıkça rahatlayacaktır, Debriyaj pedalınız da öyle...ama yine de debriyajınızı kontrol ettirin...yarım debriyaj yapmaktan kaçının...
        *   Motor yag ve filtrenizi değiştirin, kışa girerken, aşırı soğuklarda süresi geçmiş yağların viskozite yapısı azaldığından, ilk çalışmadaki gömlek aşınması fazla olur,
        *  Hava filtrenizi de kontrol ettirin,  bakımda değişen filtreniz 1000 km.den gözenekleri dolmaya başladığından performansınızı etkiler, hatta bulursanız K&N kutu içi önemle tavsiye ederim, aynı rahatlıkdaki hava geçişini en az 50.000 km. sağlayacaktır, ayrica normal filtreye göre de ömrü çok daha fazladır...
        *  Aydınlatma sisteminizi de kontrol etmeyi veya ettirmeyi unutmayın...,
        *   Cam suyu nuniçine çok az deterjan damlatın, bu şekilde suyunuzun donmasını önlersiniz...,
        *   Üzerinizke kalın mont. vs, giysilerle  Alfa nızı kullanmayın., refleksleriniz  kısıtlanmasın....
        *   Cam silgilerinizi de kontrolettirin ,  gerekiyorsa değiştirin... yazın sertleşen silgiler kışın işe yaramaz...
        *   Polis kontrollerine karşın, maalesef çoğunun kış lastikleri konusunda bilgisi olmadığı için, bagajınızda bir zincir bulundurun! (ama takmayın...)
        Herkesin  sıhhatli ve kazasız bir kış mevsimi geçirmesi dileklerimle....
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2006, 15:05:54 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

• Ziyaretçi
KIŞA HAZIRLIK....
« #1 : 11 Kasım 2006, 21:37:53 »
Selamlar Abi, peki michelin veya goodyear da ki kar lastikleri ni tavsiye etmiyormusun?ayrıca polis kontrolde geldi, zinciri tak, seni köprüden öyle geçiririm dedi!!ne yapacagız? kar lastiklerinin üzerine bir de zincir mi takacagız!?!?!
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2006, 21:37:53 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
KIŞA HAZIRLIK....
« #2 : 11 Kasım 2006, 22:03:36 »
Selamlar Ahmet,
Michelin ve Goodyear ında kar tipi lastikleri var, ama fiyatları yuksek, üstelik bu konudaki en iyi markalar Nokian ve Gislaved, diğer markalar "KAR" konusunda bu markaların arksından gelir...kuzey ülkelrinin hemen hemen tamamında en fazla bu 2 markayı görürsünüz...Ben de kış mevsimlerinde sürekli kullanırım ve çok memnunum...yolda asfalt lastikleriyle kalan, 4 çekerlerin yanından Kartalkaya ya çıktım....ancak ömürleri tabiki kısa, en fazla 2 kış kullanabilirsiniz....ayrıca da 120 km.yi geçmemeniz gerekiyor...
Polis kontrolüne gelince;  onu birkaç defa ben yaşadım, Kızıltoprak da zincirsiz araçları bırakmıyorlardı, beni çevirdiler, zincir takmamı söyledi polis...ben de kendisine yanıma binmesini söyledim, ve bindi...tek şerit olan ve yanı karla kaplı tarafa olduğu gibi girdim, birkaç defa durup kalktım...sonuçda geç de olsa ikna oldu ama olmasaydı mecburen takıp, ilerde de köğrü altında sökecektim....
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2006, 22:03:36 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
KIŞA HAZIRLIK....
« #3 : 11 Kasım 2006, 22:05:32 »
kesinlikle cok dogru ....sadece +1 demek kalıyor bana
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2006, 22:05:32 Gönderen: n/a »

Sercan Keklik

• Membro
KIŞA HAZIRLIK....
« #4 : 12 Kasım 2006, 04:07:05 »
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2006, 04:07:05 Gönderen: Sercan Keklik »
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

n/a

• Ziyaretçi
KIŞA HAZIRLIK....
« #5 : 12 Kasım 2006, 12:32:40 »
Mehmet Abi, sen boşuna yazmışsın, daha önce daha daha detaylı bilgi verilmis zaten...!
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2006, 12:32:40 Gönderen: n/a »

Alfadanadam

• Moderatore
KIŞA HAZIRLIK....
« #6 : 13 Kasım 2006, 19:09:43 »
quote:

Mehmet Abi, sen boşuna yazmışsın, daha önce daha daha detaylı bilgi verilmis zaten...!

Ne demek istediğiniz açıklar mısınız?
Aynı konuda açılmış bir başka topic varsa burada yazılanlar oraya kopyalanır ve oradan devam edilir. Bunun neresi garip?
Bir süre sonra bir konu hakkında arama yaptığınız zaman karşınıza bir sürü topic çıktığı zaman daha mı faydalı olur sizce?
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2006, 19:09:43 Gönderen: Alfadanadam »

n/a

• Ziyaretçi
KIŞA HAZIRLIK....
« #7 : 15 Kasım 2006, 15:05:54 »
kışlık ve yazlık lastikleri de ayırmak gerek bence....lastik firmalarının 4 mevsim diye sattıkları lastiklerin aslı yoktur, lastik ya kış içindir ya da yaz için, veya ya yağmur lastiğidir ya da performans....tüm bu özellikleri bir arada toplayan 4 mevsim lastiğin üretimesi mümkün değil...aküleri de kontrol etmekte yarar var....
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2006, 15:05:54 Gönderen: n/a »