Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Muayene ve Jant

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saskuran

Arkadaşlar  bugun aracimi muayeneye goturdum . Baktikar falan sonra gorevli geldi abi, agir kusur var senin cantlarda dedi orijinalleri ile değiştirmen gerek dedi 17 cant camurluğa cok yaklaşmış bunun icin beni gecirmedi .Şimdi 16 bulup takip tekrar muayene olmam lazim .Şunu sorucam herhangi bir 4 bijon 16 inç olurmu yoksa illa alfa 16 mı aramam gerek .Lastikçim illa alfa olması lazım her aracin gobeği ayri diyor .Acaba doğrumu diyor .... tesekkurler

SASKURAN.....

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar  bugun aracimi muayeneye goturdum . Baktikar falan sonra gorevli geldi abi, agir kusur var senin cantlarda dedi orijinalleri ile değiştirmen gerek dedi 17 cant camurluğa cok yaklaşmış bunun icin beni gecirmedi .Şimdi 16 bulup takip tekrar muayene olmam lazim .Şunu sorucam herhangi bir 4 bijon 16 inç olurmu yoksa illa alfa 16 mı aramam gerek .Lastikçim illa alfa olması lazım her aracin gobeği ayri diyor .Acaba doğrumu diyor .... tesekkurler

SASKURAN.....

Bijon aralığı 4x98 olmalı ve ET değeride orjinal ile yakın ya da aynı olmalı. Alfa Romeo olmasına gerek yok.

Deniz

Eğer bahsi geçen araç Mito ise fabrikasyon 18inch jant takılı mitolar var ozaman onlarda trafikten men edilsin.
Bu muayene görevlileride g.tünden element uydurmaya başladı iyice.

saskuran

bencede oyle olmali delikler denk geldimi tamamdır gezicez bekalim butun lastikcileri ...

SASKURAN.....

saskuran

Eğer bahsi geçen araç Mito ise fabrikasyon 18inch jant takılı mitolar var ozaman onlarda trafikten men edilsin.
You are not allowed to view links. Register or Login    tam iyi gorunmuyo ama lastik camurluga bayaa bi yakın serce parmağım girmiyo o kadar yani

SASKURAN.....

Deniz

You are not allowed to view links. Register or Login    tam iyi gorunmuyo ama lastik camurluga bayaa bi yakın serce parmağım girmiyo o kadar yani

SASKURAN.....

Bu araba Mito değilmi ?

saskuran

Deniz

Mito suv dan bozma bir araba lastik ile çamurluk arasını kapatabilmek için 5cm yay taktım ben zamanında 17 inch jant ile buna rağmen muayeneden sorunsuz geçti  (kaldıki bu araba 18 inch jantlı olarakta satıldı zamanında) şimdi sizinki nasıl kalıyor ?
Hakkınızı arayın gidip Jant değiştirme vs olaylarına en son girin.

saskuran

ayrintili bir video veya resim cekerim ilk firsatta ..

SASKURAN.....

saskuran

SASKURAN.....

ozoozo

Samimi olduğunuz bir lastikçi veya arkadaşınız varsa muayeneden geçmek için ödünç alın gerekirse küçük bir miktar para verin muayeneden geçin tekrar orjinallere dönün. Fazla dert edilecek bir şey değil bence.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

saskuran

Samimi olduğunuz bir lastikçi veya arkadaşınız varsa muayeneden geçmek için ödünç alın gerekirse küçük bir miktar para verin muayeneden geçin tekrar orjinallere dönün. Fazla dert edilecek bir şey değil bence.
oyle yapicam zaten ariyorum ozo ...

SASKURAN.....

milano 75

merak ettiğim bi mevzu var bu muayene jant meselesinde.bu adamlar neye göre karar veriyor.gelen aracın orjinal fabrika çıkış ölçüleri önlerinde olupta ona göremi yoksa gözüne kestirme durumuna göremi.piyasada kendi jantıyla gezen birtek kiralık reno lar var yahu
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Alper

Arkadaşlar olay jant degil aslinda.
Yaydan kaynaklı olay.
Camurluk ile lastik arasındaki boşlukta değil.
Araci test ettiklerinde davlumbazlara sürtme oluyorsa araç agur kusurdan kalır.
Siz 16 jantta taksaniz o arac yine kalacaktır.
Arac cok fazla alcak ise ve davlumbazlara sürtüyorsa aractaki yaylari değiştirip yukseltmediginiz sürece geçemezsiniz.

Gouki

Hondacilar genelde muayene oncesi amortisorlere takoz koyduruyolar.

milano 75

o zaman ben 16 larla geçerim,aslında yarım saatimi almaz ama deniycem arkadaş,16 larla gitcem.bakalım ne diicekler. muayene istasyonu kontak aç kapa mesafesinde zaten.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

saskuran

evet alperin dediği gibi lastik davlumbaza surtuyor ondan kaldim ben

SASKURAN.....

Ormanci

Arkadaşımın E46 325 de bu yüzden kalmıştı. 16 tak getir geçirelim dediler. Araba sonuna kadar basık :)
Jant lastik bulamadı, takoz koyduralım diye gitmiş, Bostancı'da ustayla kaldırmışlar arabayı, bakmışlar ki amortisör bağlantısının orada birkaç bağlantı yeri var, normal yerinden çıkarıp 1-2 üst deliğe takmışlar, 2-3cm yükselmiş alet, öyle götürmüş geçmiş :) Bi bakın öyle imkanlar varsa o daha da iyi olur.

ozoozo

Lastiğin davlumbaza sürmesi ayrı tabi :) zira ben eski arabamda jant , lastik arası 1 parmak boşluk ya var ya yoktu rahat geçmiştim , sürtme vs yoktu.

ealprsln

Bende 30 mm H&R var, geçen sene muayenede görevli 50 mm olsaydı geçirmezdim abi arabanı demişti. Hatta benim aracı takoz benzeri bir rampadan geçirdiler alttan sürtme yapıyor mu görmek için.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Alfadanadam

Bence sorun janttan ziyade lastik çapıyla ilgili bir durum. Orjinal ebat kullanıyorsanız o lastiğin davlumbaza bu kadar yaklaşmaması gerekir. Jantın büyümüş olması lastik çapının büyümesini gerektirmez.

ealprsln

Bencede, orjinal jant 17'' orjinal ebat kullanıyorum 215/45/17, benim aracımda bariz daha fazla boşluk var.
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

Erdinc küflü

20 gun once vize oldu .. 18' 5 eibach yay var  hatta tampon altı plastıgı sürtecek sandım kanalın kenarına sürmez dıye sordugumda ilk senın aracın degıl abı dedıler .[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Problemsız sıfır hata gectık ..

Ormanci

Arkadaşımın arabada da sürtme falan yoktu ama yine de böyle geçiremem demiş adam. Arkadaş bi süre dil dökmüş yahu bu sürtmüyor, çamurlukta davlumbazda sürtme izi gör tamam kabul demiş ama yok... O yüzden sürtüp sürtmemesi önemli değil. Adamlar "sen sağlam bi çukura girsen, bilmemne olsa, şimdilik sürtmüyor ama sürterse tehlike yaratacak, o yüzden olmaz" mantığındalar.

Bazı şeylerde bi nebze haklı olsalar da, TÜV'deki uygulamaların çoğunluğu büyük oranda keyfî.

saskuran

205 50 17 benim davlumbazada surtme var .izi var lastikci bakti bugun aşşırı buyuk bu lastik dedi :) neyse cozdum sayilir ya 45 yanak takicam yada komple 16 cant haftaya hallederim
taşekkürler

SASKURAN.....