Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackeyekenan

Yakıt 38 kurus sehir içiii,, cok, acep nereye bakım yaptırmam lazımm, Lamda sensörü ve başka nereler temizlenmeliiii??

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login
Yakıt 38 kurus sehir içiii,, cok, acep nereye bakım yaptırmam lazımm, Lamda sensörü ve başka nereler temizlenmeliiii??

38 kuruş çok fazla bence siz lamda sensörü-hava debimetre-bujilerinizi kontrol ettiriniz en son lpg kiti yaptırdığınız yerle konuşun.

zephry

Alınan lpg    69 TL/2,99=23,07lt
Yapılan yol  275km

%70 ş.dışı 100km/s sabit hızla %30 ş.içi sıkışık trafik.Bu durumda 100km de 8,4lt lpg tüketimi 25 kuruş yani.Ölçüm boş depoya lpg alınıp bitirilerek yapılmıştır.

mertocan

Merhabalar,
Geçtiğimiz hafta Alfa Romeo ruhuyla ben de tanıştım.Giulietta tct 170 hp Distictive Sportpack sahibi oldum.Benzin sarfiyatı için 8000km sonra normale(fabrika verilerine)döneceğini belirttiler.Şehir içersinde N modda 186km yaptım şu ana kadar.Yakıt ortalamam 14,3lt gözükmekte.normal sakin kullanmama rağmen çok fazla yakıyor.Bu durumun sıfır arabada normal olduğundan bahsettiler.Ancak sıfır araba kullanmış olan arkadaşlarım böyle bir durumla karşılaşmadıklarından bahsediyorlar.Oynasa oynasa 1lt oynar demekteler.Bu konu hakkında tecrübesi olan varsa rica ediyorum beni aydınlatsın.
Çok teşekkürler...

Fatihob

..

asklepios

ortalama hız ne? kaç km yapıp kontak kapatıyorsunuz? güzergahınız nasıl,çevre yolu mu yoksa inişli çıkışlı ara sokaklar mı?
Bütün bunlar yakıt tüketimini etkiler,14 de çıkar,24 de

Murad

11.5 lt / 100 km.
Sadece şehir içi değerdir. Genel olarak 3000 - 4500 devir arası ceviriyorum.

alihsans

Merhabalar,
Geçtiğimiz hafta Alfa Romeo ruhuyla ben de tanıştım.Giulietta tct 170 hp Distictive Sportpack sahibi oldum.Benzin sarfiyatı için 8000km sonra normale(fabrika verilerine)döneceğini belirttiler.Şehir içersinde N modda 186km yaptım şu ana kadar.Yakıt ortalamam 14,3lt gözükmekte.normal sakin kullanmama rağmen çok fazla yakıyor.Bu durumun sıfır arabada normal olduğundan bahsettiler.Ancak sıfır araba kullanmış olan arkadaşlarım böyle bir durumla karşılaşmadıklarından bahsediyorlar.Oynasa oynasa 1lt oynar demekteler.Bu konu hakkında tecrübesi olan varsa rica ediyorum beni aydınlatsın.
Çok teşekkürler...
Bunu kim bahsetti? N modunda sakin kullanımda kış, yokuş, trafik her ne şart olursa olsun bu değeri yakalayamamanız lazım.
Anlık olarak 14 hatta 20-25 görürsünüz ama ortalamada mümkün değil.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

tayfun

Termostad değiştirdim ama cok bişey farketmedi abiler ya,, behr marka orjinal aldım,, 73-88 arası vites gecişinde motor rahatlayınca yada gaz verince ga kesince bu arada gidip geliyor duruma göre,, 156 larda bu böyle olsa gerek,,,

ah bu termosdat bende çözemedim birturlu.birsürü ustaya danistim teste çıktık ustalarla hepsi normaldir termosdati deyistirirsek yine aynısı olacak. Diyor. 156 ts lerde kışın termosat değerleri bu diyor. 147 olsa 88/92 arası sabit kalır ama 156 böyle anca trafikte 90 görürsün diyor. Ama birturlude içim rahat etmiyor. Napcaz bilmiyorum.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

tayfun

Termostad değiştirdim ama cok bişey farketmedi abiler ya,, behr marka orjinal aldım,, 73-88 arası vites gecişinde motor rahatlayınca yada gaz verince ga kesince bu arada gidip geliyor duruma göre,, 156 larda bu böyle olsa gerek,,,

ah bu termosdat bende çözemedim birturlu.birsürü ustaya danistim teste çıktık ustalarla hepsi normaldir termosdati deyistirirsek yine aynısı olacak. Diyor. 156 ts lerde kışın termosat değerleri bu diyor. 147 olsa 88/92 arası sabit kalır ama 156 böyle anca trafikte 90 görürsün diyor. Ama birturlude içim rahat etmiyor. Napcaz bilmiyorum.

tayfun

70 bizim motorlarda normal deyermis. Altına dusmedikce sıkıntı yokmuş.
Ama benim içim rahat etmedi.

Fatihob

Ben motor ısısı sabit duran 156 görmedim. Hatta hayatımda ilk defa motor ısı göstergesi bu kadar hareketli bi araç gördüm :D Normaldir normal 90nı hafif geçer sonra 80ne düşer falan oluyor bu 156larda ;)
..

tolga_ozhan

Fatih, benim sattığım 2004 model 1.6 TS 156'da sabit 90 dereceydi ısındıktan sonra.
Çok net hatırlıyorum. Çünkü sırf bu yüzden termostat değiştirmiştim.
Alfaowner.com'a da bakabilirsiniz, özellikle eski ve tecrübeli üyeler 90'nın altı normaldir diyenleri dövüyorlar :)

Örnek bir başlık. Bunun gibi neredeyse 100 başlık daha bulunabilir (sadece TS 156'lar için)

tugrul

2.5 da Tayfun'daki gibi, trafikte 90 üstü değerlerde takılıyor, yol açılınca rüzgar gelince aynı fotodaki gibi geriliyor.
Sanayiye gidebildiğim zaman termostatı değiştireceğim bagajda duruyor sıfır bir tane ama değişen birşey olacağını sanmıyorum.
Maksat merakımı gidermek olacak sanırım :)
Eski 2.0 TS 156 da da aynıydı hiç sabit durduğunu hatırlamıyorum.
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

lyolcul

İşte Termostat açık kaldığı için geriliyor o ;)

tapatalk

blackeyekenan

Valla bende içimde kalmasın diye değiştirdimmm 40 lira 20 lira işçilik 75 termostad 6 kargo 145 lira gitti durduk yere,, ama gene aynııı geziyooooo 70-90 arası,, sabit kalması lazım diyenler o zaman arıza baska yerdemii yaaa, bilelim bari..

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

tayfun

Tolga teklifin hala gecerlimi dostum:)
75 tl termosdat için iyi fiyat. 120 tl bircok  yerde.

tolga_ozhan

Kar kıyamet bitsin.
Bostancıda buluşacak zamanıda denk getirirsek neden olmasın :)

zephry

Geçen nisan ayında termostat olayıyla baya ilgilendim.İki kere yeniledim, valeo ve behr marka termostat taktım değişen birşey olmadı, açık trafikte 75-80 C gibi sabitledi.Gerek burada gerekse yurt dışında birçok kullanıcının , termostatı değştirdikten sonra 75-80C lerde kalmış göstergeleri.Benimkinin son hali....

Termostat üzerindeki müşür hem ecuya hem de göstergeye sıcaklığı iletiyor.Aşağıda vag com kabloyla ecuye bağlanılmış ve sıcaklık ölçülmüş halde fotoğraflar ekledim.Gösterge ile arasında fark var.Yani biz 75-80C civarı göstergede okurken motor sıcaklığı aslında olması gerektiği gibi 88C de.Yurtdışı forumda araştırırken denk gelmiştim.Ayrıca Tunerviper(Anıl) aynı şekilde benzer bir ölçüm yapmış ve burada paylaşmıştı.

Bunun sebebinin de araştırdığım kadarıyla topraklamayla alakalı olduğunu öğrendim.Gösterye gelen kablonun direncindeki değişim bu farklılığa sebeb oluyormuş.Elektrikten anlamadığım için bişey diyemeyeceğim bunun hakkında.

Açık trafikte ve rolantide gösterge ve ecunun değerleri....

zephry

Aşağıda termostatın açılma anını çekmiştim.90 da açıyor hemen 70 e düşüyor olması gerektiği gibi...Sonra 80 de sabitliyor.

tayfun

Ecu değerleri gorunuyorda
Gostergenin önünde. Göstergeler görünmüyor:)
Ayrıca tamda bu videodaki olayı yaşıyorum. İnşallah elbirliği ile cozecez bu olayı.
Tuğrul abi sende deistirde bakalım sonuç ne olacak.

sariertan

Arkadaslar benim aracimda da gosterge ile programdaki derece arasinda fark var. Alfaobd den gordugum deger hep daha yuksek. Ayrica programda derece 100 dereceye kadar cikip termostad acilinca 90na iniyor. Yokus asagi vitesde gidersem 85 lere iniyor. Bu kadar farkli derecelere ragmen gosterge ibrem hep sabit. Yani 10 - 15 derecelik oynamalari gosterge ibresi gostermiyor. Sizinkilerin gostermesi enteresan bir durum olmus. Acaba sicaklik birden 20 30 derece oynuyor olabilir mi? Bunun sebebide termostadin fazla acik kalmasi olabilir.

tolga_ozhan

Aşağıda termostatın açılma anını çekmiştim.90 da açıyor hemen 70 e düşüyor olması gerektiği gibi...Sonra 80 de sabitliyor.

Özellikle siz şu aşağıdaki başlığı okursanız faydalı olacaktır.

tolga_ozhan

Arkadaslar benim aracimda da gosterge ile programdaki derece arasinda fark var. Alfaobd den gordugum deger hep daha yuksek. Ayrica programda derece 100 dereceye kadar cikip termostad acilinca 90na iniyor. Yokus asagi vitesde gidersem 85 lere iniyor. Bu kadar farkli derecelere ragmen gosterge ibrem hep sabit. Yani 10 - 15 derecelik oynamalari gosterge ibresi gostermiyor. Sizinkilerin gostermesi enteresan bir durum olmus. Acaba sicaklik birden 20 30 derece oynuyor olabilir mi? Bunun sebebide termostadin fazla acik kalmasi olabilir.

TB motorsa nasıldı hatırlamıyorum ama TS motorsa ECU ve gösterge aynı sensörden okuyor.
Göstergedeki bu derece büyük dalgalanma ancak ilk ısınmada olur. Termostat ilk kez açıldığında sistemin geri kalanından gelen su daha hiç ısınmamış su olduğu için bu derece ani düşüş normal. Fakat tekrar 90'a ulaştıktan sonra bu derece sert bir düşüş kesinlikle normal değil. Mutlaka bir yerlerede başka bir problem var demek.

zephry

Videodaki 90 dan 70 e inmesi termostatın açılmasıyla radyatördeki soğuk suyun motorun içine girmesiyle oluyor.Her arabada durum bu şekilde oluyor. Diğer araçlarda göstergenin bu kadar hızlı hareket ettiğini görmüyoruz çünkü ortalama değerleri gösteriyor.156 ların göstergesi bu konuda baya hassas.Anlık sıcaklık değişimleri anında göstergeye düşüyor biraz eksik kalsada  :)

Ecu değerleri gorunuyorda
Gostergenin önünde. Göstergeler görünmüyor:)
Bir sorun olmaması lazım bende her ikiside görünüyor.