Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alihsans

You are not allowed to view links. Register or Login
Senin ki kaç km ye geldi.. Sıfır araçlarda ilk 5-10000 km fazla yakar muhabbeti var ya :)
5000 küsürde. Bundan sonra düşeceğini sanmıyorum.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ihsany

170 lik Giuletta sakin şehir içi trafiğinde ortalama ne yakıyor? Teknik verilerinde 5,8 lt yazıyor.. Ortalama 7 bile yaksa çok çok iyi...

TCT de de 5,2 yazıyor..

Benim en son 9.8 idi. Ancak genelde trafikte kullandım, boş bulunca da gazladım.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Kubilay

170 lik Giuletta sakin şehir içi trafiğinde ortalama ne yakıyor? Teknik verilerinde 5,8 lt yazıyor.. Ortalama 7 bile yaksa çok çok iyi...

TCT de de 5,2 yazıyor..

Benim en son 9.8 idi. Ancak genelde trafikte kullandım, boş bulunca da gazladım.

Abi cehalet işte, senden aldığımdan beri aracı AC on kullanıyormuşum  :haydi:
Diyorum ne güzel buğu alıyor bu meret.Bu hafta 1 litreye yakın düşüş bekliyorum.

erdem1904

9,8  İstanbul trafiği ve gazlama sonucu alınmış. alihsans Ankara trafiği sakin kullanım sonucu 8 lt..
Teknik verilere bakıyorum Şehir içi 7,8 lt, ortalama 5,8 lt... Ortalama 7 lt olsa gene razıyım da teknik verilerle kullanıcı arasında ciddi fark var. 7 lt yaksa 35 krş olur benim SS'de LPG de aynı yakıyor.

Not düşmüşler...  *Yol durumu, trafik, sürüş şekli, hava şartları, donanımlar/aksesuarlar, portbagaj, özel ekipmanlar ve otomobilin durumuna bağlı olarak; gerçek yakıt tüketimi, test değerlerine farklılık gösterebilir.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

senati

GT'yle sehirici kullanimda ve yer yer trafikli bir kullanimda 12.5-13lt.Sehirdisi, uzunyol 9lt.Cok performansli kullanirsam, 17-18'leri gormuslugum var :D

ozoozo

Abi o arabayla 7 lt bence imkansız , 8-8.5 ideal olanı bence ve sakin kullanımda :) tadına varmak istersen yine bence 9-9.5 dan belki daha fazla.. Eğer hakkını verecek olursak :) yani bu değerlerden  aşağı yakmayacaktır fakat onuda sen yapmazsın diye düşünüyorum yani hızlı ve agresif kullanım gibi.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

erdem1904

Benden çok zaten eşim kullanıyor Alfa'yı..  :) Benimde öyle gazlamayla, uçmayla, kaçmayla hafta sonu işim olmaz :) Hafta içi mecburiyetten yolun uzunluğundan ve sıkıldığımdan seri kullanıyorum. Aslında aldığın performansa göre 8 lt çok değil. Teknik verilere göre değerlendiğinde cazibesi katlanıyor tabi...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

O arabada 8-8.5-9 yakacağımı bilseydim bir dakika düşünmezdim abi fakat kendimi bildiğim için dizel aldım şimdi o düşünsün :) bu arada sanırım ciddiye bindi araba işi hayırlısı olsun , dediğin gibi 8-8.5 süper ve iyi değerler.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Oğuz

O arabada 8-8.5-9 yakacağımı bilseydim bir dakika düşünmezdim abi fakat kendimi bildiğim için dizel aldım şimdi o düşünsün :) bu arada sanırım ciddiye bindi araba işi hayırlısı olsun , dediğin gibi 8-8.5 süper ve iyi değerler.

Bir yerden sonra basamıyorsun zaten, çok koyuyor :D Dizel araba az yakıyo diye basıyosun sakat iş, benzinlide  güvenlik daha yüksek, her yere 90 sabit gidiyosun.  :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

alihsans

Bir yerden sonra basamıyorsun zaten, çok koyuyor :D Dizel araba az yakıyo diye basıyosun sakat iş, benzinlide  güvenlik daha yüksek, her yere 90 sabit gidiyosun.  :D
:D
Benim Giulietta serüvenlerim hep sakin başlıyor. Bu sefer hanımdan az yaktıracağım diye düşüyorum yola. Trafikte ne oluyor ne bitiyor bir şeyler oluyor, bir bakmışım D'de araba.  :o
Ondan sonra yer misin yemez misin, bir bakmışım evdeyim. Ve yine hazin son.  :))
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

erdem1904

Plan proje değerlendirme diyelim...  :) Dizel araçta motor sesini sevmiyorum.. 159 JTS yi de benzinle yürütemem.. Şu an için alabileceğim tek Alfa jüljül 1.4 170 lik gibi görünüyor. Yada Volvo S60 ile Saab 9,3 göz kırpıyor Prins LPG sistemi ile...  Kurtlandık ama dediğim gibi plan proje :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ihsany

Abi cehalet işte, senden aldığımdan beri aracı AC on kullanıyormuşum  :haydi:
Diyorum ne güzel buğu alıyor bu meret.Bu hafta 1 litreye yakın düşüş bekliyorum.

Performans da düşüyor klima açıkken  :)  Bence de düşer az da olsa..
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Oğuz

Benim Giulietta serüvenlerim hep sakin başlıyor. Bu sefer hanımdan az yaktıracağım diye düşüyorum yola. Trafikte ne oluyor ne bitiyor bir şeyler oluyor, bir bakmışım D'de araba.  :o
Ondan sonra yer misin yemez misin, bir bakmışım evdeyim. Ve yine hazin son.  :))

Aynen çok güzel başlıyorum ben de güne, ta ki okula yaklaşana kadar. 30km yolun 20sini çok sakin gidiyorum, okula son 10km kala ya birine sinirleniyorum, ya biri gaza getiriyor, ya arkadaşlardan biri yanımdan uçarak geçiyor. Ondan sonra iş değişiyor.  :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

eminpar

Aynen çok güzel başlıyorum ben de güne, ta ki okula yaklaşana kadar. 30km yolun 20sini çok sakin gidiyorum, okula son 10km kala ya birine sinirleniyorum, ya biri gaza getiriyor, ya arkadaşlardan biri yanımdan uçarak geçiyor. Ondan sonra iş değişiyor.  :D

ozoozo

Çok yakın bir kardeşim ve çocukluk arkadaşım giulietta düşünüyor az önce fotoları attı , ilk başta passat cc ve mercedes c180 bakıyordu sonra kafasına girdim , gel giulietta al onlar büyük arabası saçmalama etme , full+full doldurur alırsın dedim demin fiyat listesini atmış , bakalım belki benzinli giu alacak İstanbulda okuyor , sizlerin tüketimlerinden yola çıkarak 8-8.5 yakarsın yaa dedim sırf ikna etmek için inşallah patlamam  :haydi:  :haydi:

Fatihob

Keşke "10LT'yi geçmez hacı yaaa" deseydin kaçamak cevap verseydin :D

Yok yok patlamassın verdiğin değerlerde yakar ortalama ;)
..

eminpar

onur bey selam.direksiyonu tam sağ yada tam sol yaptığınızda ses çıkması normaldir.ayrıca bu durumlarda motor devri de düşer ve seside değişir. direksiyon kutusundan gelen sestir.hidrolik direksiyonlu tüm araçlarda olur.imalatçıların tavsiyesi manevra yaparken hiç bir zaman direksiyonun dibe kadar döndürmemek.hoşçakalın.

8,5 -10 arası, Ben dikkatli kullandığımda hafif trafikte 8 e düştüm araç 7 bin km de 10 aylık daha yavru :))

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

eminpar

onur bey selam.direksiyonu tam sağ yada tam sol yaptığınızda ses çıkması normaldir.ayrıca bu durumlarda motor devri de düşer ve seside değişir. direksiyon kutusundan gelen sestir.hidrolik direksiyonlu tüm araçlarda olur.imalatçıların tavsiyesi manevra yaparken hiç bir zaman direksiyonun dibe kadar döndürmemek.hoşçakalın.

8,5 -10 arası, Ben dikkatli kullandığımda hafif trafikte 8 e düştüm araç 7 bin km de 10 aylık daha yavru :))

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

147BLACK

Aracım 2.0 TS manuel ve Ankara içi dur kalk trafiğinde lpg ağırlıkta karışık kullanıyorum. Genellikle geceleri eve dönerken belirli bir mesafeyi benzinle katediyorum. Bazen de gazlamam gerekirse benzine alıyorum.
Ara sokakları ve dur kalk trafiğini çok kullandığım için yakıt ortalamam genelde 10.-10.5 arası duruyor.
Eski model bir büyük hacimliye göre fena sayılmaz. Ama yine de 1.6'dan biraz fazla yaktığını hissetmiyor değilim.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Musty

Aracım 2.0 TS manuel ve Ankara içi dur kalk trafiğinde lpg ağırlıkta karışık kullanıyorum. Genellikle geceleri eve dönerken belirli bir mesafeyi benzinle katediyorum. Bazen de gazlamam gerekirse benzine alıyorum.
Ara sokakları ve dur kalk trafiğini çok kullandığım için yakıt ortalamam genelde 10.-10.5 arası duruyor.
Eski model bir büyük hacimliye göre fena sayılmaz. Ama yine de 1.6'dan biraz fazla yaktığını hissetmiyor değilim.

DostuM 1 lt fazla yakıyosun Ben olsam o keyfe helal-i hoş olsun derim :yukari-ok:

147BLACK

DostuM 1 lt fazla yakıyosun Ben olsam o keyfe helal-i hoş olsun derim :yukari-ok:
2.0 da aslında benzine almadınız mı çok keyifli değil...
Keza yeni nesil motorların çoğunun ara hızlanma değeri falan kafa kafaya denk. Turbo dizellerin falan.
Ama 1.6 kadar yığılmadığı için daha keyifli denebilir. Ama inanılmaz bir sürüş de vadetmiyor. ;-)
2.5 olsa neyse...
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

iskoc

aynı değerlerin 1 litre fazlasını istanbul içi tüketiyorum.geçenlerde mk1 1.6 kullandım.bırakta yaksın dedim kendi kendime.2.0 dan sonra 1.6,5 kişi yüklü 2.0 gibi geldi  :) performansa gelirsekte 1-2-3 vites tatmin ediyor beni.fakat yüksek hızlarda vites küçültüp yüklenmelerde yeni nesil dizellerle kafa kafaya diyebilirim.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

fatihmehmet

Rekor bende sanırım. Yol bilgisayarı 12.5 gösteriyor. Gecen 106 lira LPG, 50 lira da benzin aldım. Suan 280 km oldu LPG bitmek üzere benzin lambası da yanıyor. LPG de 50 kurus yakıyor hemen hemen. Bir türlü anlam veremiyorum. Okul yakın oldugundan LPG geç geçiyor, devirli de kullanmıyorum. Ama yakıt boyle. Bir sorun var ama çözemiyorum da.
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Alfadanadam

Fatih hatırlarsan senin arabayı kullandığım zaman gitmiyor bu demiştim. Muhtemelen sana fazla yaktıran sebep te o. Artık ne olabilir bilemiyorum.

fatihmehmet

Fatih hatırlarsan senin arabayı kullandığım zaman gitmiyor bu demiştim. Muhtemelen sana fazla yaktıran sebep te o. Artık ne olabilir bilemiyorum.

Abi ben artık şüpheleniyorum ya gece benzini çekiyorlar ya da dökülüyor :) aa simdi geldi aklıma LPG giriş kapağı yok bende sıkıntı yaratır mi?

Valla brc servisi ile de görüştüm müsait bir zamanda bırakmam lazım aracı. Ama neye bakacaklarını bende bilmiyorum. Debimetre, bogaz kelebeği temizligi yaptiracaktim zaten. Ama çözemiyorum bu yakıt olayını ve gidişi.
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)