Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Doğa Tosun

bu aralar havalardan mıdır nedir, 159 normale döndü gibi. 1 haftadır çıkarmıyordum garajdan, cuma okula gittim geldim.

09:00 / gidiş; ev - gimat-sabancı bulvarı-eskişehir yolu- ümitköy'den incek'e
16:40 / geliş; incek'ten ümitköy'e - ekişehir yolu - sabancı bulvarı - gimat - ev

incek'e çıkarkenki yokuşlara rağmen, gidiş ortalamam 7,3 (yokuşlar olmasa 6'larda bile kalır)
dönüş ortalamam okul çıkışı trafiği; 6,7

okuldan park caddesine giden saray liva'nın olduğu yol yaklaşık 4 km (inilen yokuşlar sağolsun) 159 ile sadece 5,8 lt. (zaten çoğu zaman yokuş indiğiniz için anlık tüketim 2.0 yazıyor.

berlingo hesaplarıma göre okul-ev arası aynı yolda 6 lt civarı yakıyor, GT ise giderken 11,4 gelirken 8,5 civarı (incek tepeleri)

corsa D 1.3 cdti benzer güzergahta tam 30 krş yakıyor (hep dipgaz)
astra H 1.3 cdti easytronic benzer güzergahta sürekli dipgazda 7,1 litre ortalaması.

Hikmet kardeşimin (hkmtctnky);
stock corsa C 1.7 dti'da da durum 50 TL mazot ile yaklaşık 200 km. üstelik %50 sakin, %50 agresif kullanım.

okula yenimahalle'den gidip gelen arkadaşımın 160'lık rocco, gidiş dönüş birlikte ortalamada 8,8 lt/100kmh

en garibi, sürekli dipgaz kullanılan megane 2 1.5 dci 110 hp manuel, 2007 model km:277 bin; bu aracın sürekli dipgazda benzer yollarda kullanılarak ortalaması 6,7

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

Sürekli dip gaz , sürekli devir çevirmeme rağmen ortalamam 6.0 :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Rotweiler

Ozdemir, bak o gün buluşmada da dedim.
Şu değerleri buraya yazıp durma, vallahi çizerim arabanı.
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

alihsans

You are not allowed to view links. Register or Login
O nasıl iş bro? Senin araba bozulmuş haberin yok.  :))
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

congman

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
Yol bilgisayarı değeri, değil mi Özdemir?
Gerçek tüketimle yol bilgisayarı arasında fark oluyor mu?
Forever blue

ozoozo

Valla o gün buluşmada da gördünüz 6.0 :) Egsozdan vs den sonra bir de okul ortamı anlarsınız gençlik ara gaz :D  Haliyle sürekli agresif ve devirli kullanıyorum ama ortalamam yine 6.0 :D Ankara geldiğimde yani 2-3 hafta önce sanırım 5.4 idi yavaş yavaş arttı 6.0 da çakılı kaldı  :alkis: Buluşmada siz denediğiniz de bile hiç değişmemiş 6.0 ki deneme amaçlı sürekli gazlandı gidip gelindi ister istemez 6.1-6.2 olması gerekirdi fakat yine aynı kalmış :D Yazılımdan ve dpf den sonra ciddi anlamda yakıtım güzelleşti ve olması gerektiği gibi oldu :) 3-5 sayfa arkaya giderseniz 7.5 lerimi 8 leri hatta ve hatta 8.5 yaktığımı bile görürsünüz :) Fakat yazılımdan sonra ciddi anlamda fark etti.

Evet bilgisayar değeri bu söylediğim yani ortalama yakıt 6.0 gösteriyor :)

Gerçek tüketimle ile de normalde 50 liraya 150-200 km yapıyorum , 100 lira da beni eğer aşırı gezip tozmaz isem 1-1.5 hafta götürüyor. Güzergahım ise sürekli yokuş çıkışı olmasına rağmen. Mesela geçen hafta çarşamba günü 100 liralık benzin aldım şuan Çeyrek,çeyrekten çok hafif yukarıda mazotum var ve bu hafta sürekli sanayiye gidip geldim , üstüne gazladık vs vs.

alihsans

Bizde dpf yok, tct iptaline mi gitsem?  :D
6 lt için de maşallah senin kerataya.  :nazar:

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ozoozo

Bizde dpf yok, tct iptaline mi gitsem?  :D
6 lt için de maşallah senin kerataya.  :nazar:

hahaha komple şanzımanı iptal et abi :D Ciddi anlamda eğer kat iptali ve en safe modda bir yazılım ile senin yakıt baya bir düşecektir abi , bildiğim kadarıyla sakin bir kullanan yapın var ve yanlış hatırlamıyorsam 8.5-9 yakıyorsun , hadi katı es geçtim sadece yakıt tüketimine odaklanan bir yazılım ile 185-190 hp , 7-7.5 yakıt tüketimi yakalarsın gibime geliyor :)

OğuzCanAlantor

40 tl ile 140 kilometre lpgde normal sürüş :) 17 replika jant + 1.6 araca güzel geldi rakam

alihsans

hahaha komple şanzımanı iptal et abi :D Ciddi anlamda eğer kat iptali ve en safe modda bir yazılım ile senin yakıt baya bir düşecektir abi , bildiğim kadarıyla sakin bir kullanan yapın var ve yanlış hatırlamıyorsam 8.5-9 yakıyorsun , hadi katı es geçtim sadece yakıt tüketimine odaklanan bir yazılım ile 185-190 hp , 7-7.5 yakıt tüketimi yakalarsın gibime geliyor :)
Sakin ve Ali İhsan daha önce yan yana hiç kullanılmamıştı.  :))
En son maç sonrası Mustafa'nın Cruze ile sakin bir Batıkent yolculuğu yaptık hatta.
Ben yılda maksimum 5.000 km civarı yaptığım için yakıtı dert etmiyorum. Ben 10-11 civarı yakıyorum, hanım kullanınca 8'i geçmiyor. Bayanlara torpilli şanzıman TCT.  :p

berkaykcr

50 lirayla 242 km full ekonomi kastim. Mazot, Shell fuelsave. Hepsi sehirici. Arac, Dizel Giulietta. Km'de 20 kuruş eder :) [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cok güzel imrendim valla :D

ben genelde ısık yanıyor sonra otuyor ya orda alıyorum hemen otunce sonra 50 tl ile yola cıkıyoruz tekrar otene kadar karısık gazlama
dukkan ev arası vs son verim 177 bakalım bende bi 200 denemeye calısıcam da 242 bana cok zor  :-[ 8)
Smoke Giulietta

congman

En son maç sonrası Mustafa'nın Cruze ile sakin bir Batıkent yolculuğu yaptık hatta.
Ben yılda maksimum 5.000 km civarı yaptığım için yakıtı dert etmiyorum. Ben 10-11 civarı yakıyorum, hanım kullanınca 8'i geçmiyor. Bayanlara torpilli şanzıman TCT.  :p
alihsans'ın kullandığı bir kaç tane araca bindim ona sakin dersek hızlı kullanan nasıldır merak ediyorum. :))
Bir süre sonra şeritler düz görünmeye başlamıştı ama arayı da çok açtırmadım. :-*
Forever blue

ozoozo

alihsans'ın kullandığı bir kaç tane araca bindim ona sakin dersek hızlı kullanan nasıldır merak ediyorum. :))
Bir süre sonra şeritler düz görünmeye başlamıştı ama arayı da çok açtırmadım. :-*

Hahaha o zaman ben yanlış hatırladım abi :haydi:

Murad

Bu hafta Ercan(Alfacan) kardeşim sayesinde ilk kez şehir içi 9,5 litreyi gördüm yol bilgisayarında. 11,5 göre göre artık gözlerim şaşı olmuştu :D

alihsans

Senin arabanın gidişini çok sevdim Mustafa. Hatta İstanbul yolunda bir ara inip Giulietta'yı tekmelemek geldi içimden.  :p

ozoozo

Senin arabanın gidişini çok sevdim Mustafa. Hatta İstanbul yolunda bir ara inip Giulietta'yı tekmelemek geldi içimden.  :p

Hahahahahahaha burası antep çevre yolu abi :D çılgın dragcılarımız , yarışı başlatan çok sevdiğimiz bir abimizdir MMLmemoli :D

Şivesine kurban olduğum memleketim :D noliy la ona , dutun onu dutun daaengalak yav :haydi:

ALFA147

landrenzo tüp taktım daha 200 km oldu normal kullanımda km de 33 kr yaktı daha ne isterim...

blackeyekenan

En kiyagini takmisssinn,,,:)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

A.S.GÜMÜŞ

Astra ile 100 km de 8 litre şehir içi sakin kullanımla iyi mi kötü mü bilemedim

LG-P880 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

07 DH 800

hi_cazz

Dizelmiydi hocam? Eğer öyleyse biraz yüksek gibi.

Note 3 ile tapatalklandı

universeee

landrenzo tüp taktım daha 200 km oldu normal kullanımda km de 33 kr yaktı daha ne isterim...
Kullanim tarzinizi ve kullandiginiz yollari bilmiyorum ama 147niz oldugunu varsayarak yari sehir disi yari sehir ici kullanil yaptiginizi dusununce bana biraz fazla geldi. Ben 25 - 30 kurus araliginda geziyorum mesela. Ama tekrar soyluyorum kullaniminizla ilgili hic bilgim yok. Belki de normaldir.

Tapatalk
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

A.S.GÜMÜŞ

Note 3 ile tapatalklandı

Benzinli 1.4 tb

07 DH 800

hi_cazz

Note 3 ile tapatalklandı

Benzinli 1.4 tb

Bence gayet iyi.

Note 3 ile tapatalklandı

ealprsln

Dün benzin aldım  47,1 litre 241 TL yapılan yol 458 km. Sabah işe gidiş, akşam eve dönüş trafiği sürekli
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

OzgurMR

Ankara'dan aracı getirirken depoyu doldurduk. 240 km'lik kısım 90-100 sabit 5,3 lt yaktık. Üstüne 410 km şehir içi yaptım, şu an yol bilgisayarı 9,9 lt gösteriyor. Tabii araç yeni olduğu için şehiri çinde gereksiz dip gazlar oldu ancak yine de fazla geldi biraz. Bu depoyu bitirip acilen yazılım ve DPF iptali işine girişmemiz gerekecek sanırım.
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic