Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

You are not allowed to view links. Register or Login
Araca yeniyiz malum cevap veren arakdaşlara teşekkür ederim

bozuk olduğunu düşünmüyorum ama, peki yazın hep hararet 90 da sabit mi kalmalı
yada gaza basıldığı sürece sabit mi kalmalı , yokuş aşağı giderken 5. vites de ayağımı hafif ce kaldırırım ben o zaman yavaş yavaş göstergenin indiğini gözlemliyorum

Sizin düşünmenize bağlı değil. Yani düşünce gücüyle çalışmıyor termostat.

Termostat 140 TL. Antifiriz ve işçilikle birlikte max maliyet 180 TL.
Zaten aracı aktif kullanan birisiyseniz soğuk motor ile gezerek bu söylediğim miktarın daha fazlasını yakıta veriyorsunuz. Üstelik motorunuzun daha sağlıklı olacağı motor sıcaklığı değerinde sabit kalmasına engel oluyorsunuz.

OnurCangir

yada gaza basıldığı sürece sabit mi kalmalı , yokuş aşağı giderken 5. vites de ayağımı hafif ce kaldırırım ben o zaman yavaş yavaş göstergenin indiğini gözlemliyorum

Zaten aracı aktif kullanan birisiyseniz soğuk motor ile gezerek bu söylediğim miktarın daha fazlasını yakıta veriyorsunuz. Üstelik motorunuzun daha sağlıklı olacağı motor sıcaklığı değerinde sabit kalmasına engel oluyorsunuz.

Tolga Bey ne kadar etkiler yakit tuketimini bu? Yani zaten dur kalk olmayan trafikte cebim nefes aliyor benzin konusunda. Onda da hararet gostergem 75-80 in ustune cikmiyor. %5-10 arasi bir kayip mi sozkonusu?

tolga_ozhan

Eğer sıkışık trafikte yaşıyorsanız bu durumu hele de bu yaz sıcağında termostatdan ziyada göstergenin arızalı olma ihtimali var. Ancak  açık trafikte bu düşme yaşnıyorsa termostat olabilir. Fazla yaktırır soğuk motor orası kesin ama % şu kadar fazla yakar desem sallamış olurum.

OnurCangir

Sikisik trafikte 90 goruyorum ben, hatta bir defasinda 95 ve ustunu de gordum ama o gunku trafik siradisiydi, kaza falan vardi. En dogrusu 150-200 neyse paraya kiyip halletmek heralde.

KAKIRMAN

20 lira ile 210-230 km...

HTC One max cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

OnurCangir

10.5-11.5 kurus mu yakiyor??

Alfadanadam

Yakar tabi. 250 cc. SYM JOYMAX Maxi Scooter :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

rcpydmr

Kilometrede 2.60 krs yakıyor bu sıralar şehir ici
74 BU 007

universeee

Sikisik trafikte 90 goruyorum ben, hatta bir defasinda 95 ve ustunu de gordum ama o gunku trafik siradisiydi, kaza falan vardi. En dogrusu 150-200 neyse paraya kiyip halletmek heralde.

Bu konu üzerinde çok konuştuk zamanında arkadaşlarla, benden önce de çok konuşulmuş zaten. Tolga çok daha iyi bilir tabi bu işleri ama benim bildiğim ve diğer çoğu arabada da olan 90 derecede çakılı durması gerekli hararet göstergesinin. Alfa'larda farklı bir durum yok kısacası. Belki de hararet göstergesi bozuktur ama anlattıklarınız benim yaşadıklarıma çok benziyor ve geçen sene Ekim ayında havalar artık ciddi soğumaya başladığı sıralar benim hararet göstergesi 50 derecenin üstünü bile görmez olmuştu ben de o hafta sonu gidip değiştirmiştim. Büyük ihtimal sizin de başınıza gelecek olan bu termostatı değiştirmezseniz :) Yazın belki çok problem olmaz ama havalar soğuyunca anlarsınız :D Ne kalorifer ısıtmaya başlar, ne LPG zamanında devreye girer. Motorun soğuk çalışıp fazla yakması da işin cabası.

Maddi durum müsaitse hemen değiştirin derim, şu sıralar sıkıntınız varsa havalar soğuyana kadar ileri atmakta sanıyorum bir sıkıntı olmayacaktır. (Bu cümlem yanlışsa doğrusunu bilen arkadaşlar beni düzeltsin :) )
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

sarpgrey

universeee çok tşekkür ediyorum

Haraket gösterisi bozukmudur bilemiyroum yani gitti geldi den kastım

yokuş rampada 80 de kalıyor yokuş aşağı inerken 60 a kadar geliyor yavaş yavaş yükselip yavaş yavaş iniyor,

şükür sabırlıyımdır:) en hafif sürüşümü yapmak istedim ondan basmadım elbette çok zor oldu dayanmak

samsun dan kayseri ye giderken , 180 i gördüm ama hala içim rahatlamadı en az 200 KM görmeliyim bakalım acelem yok henüz
Bende 25350 km de 2006 147 var. Hararet göstergesi genelde 90 duruyor.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

max-ime

11lt gozukuyor son 2bin km ortalamasi. Ben bugun sifirladim, kendi kullanimimda bakalim kac yakacak.

OnurCangir

11lt gozukuyor son 2bin km ortalamasi. Ben bugun sifirladim, kendi kullanimimda bakalim kac yakacak.

Ugur Bey hangi aracinizin ortalamasi bu? Profilde hem 156 hem de 159 gozukuyor da ondan soruyorum :)

sbk0655

Ikiside degil yeni aldigi saab 2.0 175 bg  ortalamasi bu.

ozoozo

Haaaahahahahahha :haydi:

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

TRSemih

210 hp baskan, lütfen :)

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

sbk0655

Ben Ugur un yalancisiyim.

bypamuk

Tolga Bey ne kadar etkiler yakit tuketimini bu? Yani zaten dur kalk olmayan trafikte cebim nefes aliyor benzin konusunda. Onda da hararet gostergem 75-80 in ustune cikmiyor. %5-10 arasi bir kayip mi sozkonusu?

Aracın düşünce gücüyle çalışmadığı elbet biliyorum yinede aydınlattığınız için galiba teşşekür etmeliyim. buraya ediyorum teşekkürü. alınız!

( üstteki satırı harbiden yazmak istemezdim)

94 TL aracı fulledim ve 502 KM yol yaptım ( LPG : 2,29 en hafif sürüşümdü 14 yaşımdan beri )
normal kullanım 420-450 arası değişiyor lpg fiyatlar da tabi( şehir içi şehir dışı karışık)

yakıt sarfiyatından kastınız BENZİN mi ?

tşk ederim
Sevgi ile kal...

tfnsmsk

14 Temmuz 2014
156 2.0 ts manuel (LPG)
Ankara-Aydın.
Klima açık.
400 km. 33 lt lpg. (%90 5.vites/3000 devir/110 km.sabit hız, %10 üst süratler)
LPG tüketimi:
8,25 lt./100 km. veya 22 kr./km.   
sportif ruh.

FIRST

1.6 Mito dizelim var. Normalde dizeli, devirli kullanımını öneriyolar. Vites gecislerini ,devir saati  2.5, 3 arasi yapiyodum. Ama bugun anlık tüketimi açtım ve devir 1 ve 2 arasında, aracin daha az yaktıgını gösteriyodu .Acaba anlık oldugundanmı o sekilde gosteriyodu? Yoksa gercekden azmi yakıyodu?

Kibitzer

1.6 Mito dizelim var. Normalde dizeli, devirli kullanımını öneriyolar. Vites gecislerini ,devir saati  2.5, 3 arasi yapiyodum. Ama bugun anlık tüketimi açtım ve devir 1 ve 2 arasında, aracin daha az yaktıgını gösteriyodu .Acaba anlık oldugundanmı o sekilde gosteriyodu? Yoksa gercekden azmi yakıyodu?

Dizeller en az tüketimi "en yüksek torkunu verdiği devir aralığında" yaparlar. 1.6 dizelin tork aralığı da muhtemelen 1750-2500 arası civarındadır. Motor bayılmayacak en düşük devirde geçişleri yaparsanız tüketim azalır.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

hi_cazz

Dizel kullanımı aslında size söylenenin tam aksi. Yüksek devir dizelde yakıt tüketiminden başka bir etki oluşturmaz. O yüzden daha düşük devirlerde vites değiştirmeniz yakıt tüketimini düşürecektir. Dizeller yapıları gereği yüksek devir çevirmeye elverişli değildirler.

Fatihob

1.6 dizel Lineamız var hemen hemen MiTodakiyle aynı motor. Düz yolda 2000devir yokuş yukarı 2200devirde vites atarak ve birazda dikkat edersek kullanımımıza 5.2ortalama yakalıyoruz. Hiç kasmazsak 5.5-5.8 arasında yakıyoruz. Baktık 0.3 lt fark var arada bizde artık dikkat etmeyi bıraktık :D

2500devir üstüne çıkmayın yakıt tüketiminiz artar.
..

DcD-Semih

Bu konuya hiç yazmamıştım aklıma gelmişken paylaşayım.

Şehir içi %50 çevreyolu %50 köprü trafiği kullanımımda 10-10.5 lt/100km yakıt tüketimi mevcut benim sarı oğlanın. Açıkçası ben daha fazla olacağını düşünüyodum. Hiçbir arabamda yapmadığım şekilde de tatlı performanslı kullanıyorum. Daha önce ki araçlarımın geneli 2.0lt lik atmosferik uniteye sahipti ve gaza her bastığımda gözüm anlık tüketime kayıyordu ilk defa yakıtı düşünmeden kullanıyorum bir aracımı. Her marşa bastığımda en az 20km garanti yolum oluyor her seferinde de 5-6 k deviri gördüğüm de oluyor. Benim için iyi gerçi çok kurcalamayayım :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

ealprsln

240 TL = 590 km (new record)
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

erdem1904

14 Temmuz 2014
156 2.0 ts manuel (LPG)
Ankara-Aydın.
Klima açık.
400 km. 33 lt lpg. (%90 5.vites/3000 devir/110 km.sabit hız, %10 üst süratler)
LPG tüketimi:
8,25 lt./100 km. veya 22 kr./km.   

aynı yol aynı hızlar 10 lt bin altına düşmedi hiç,Tufan... Araçta 3 yetişkin artı Aras Full bagaj..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2