Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login
Lpg'li abilerime bir sorum olacak. Havalar soğudu, artik arabalar daha geç lpg'ye geçiyor, bir sure benzinde gidiyor.
bmw okul yolunun (27km) yarisini benzinde gidiyor ! Normal mi ua bu kadar uzun sürmesi? Ilk 3-4 km'de motor sıcaklığım 90 dereceye geliyor yani seyir ısısı. 1 ay once 3 km sürmeden lpg'ye geçerken şimdi bazen 12-13 km benzinde gidiyor. Bmw'nin mantigi kalmadi yani, 2 haftada bir 200 lira benzin, 120 lira civarında da gaz alıyorum. Gazda km'de 26-27 krş yakiyorum ama bu benzini de katinca 2 haftalik ortalamam kilometre başına neredeyse 50 kuruş oluyor ki bu da zaten benzinli bir arabaya yaklaşıyor.  Ayar vasitasiyla daha erken benzine gecemez miyim?
yazalı baya olmuş ama lpg ayrlarında falan derecede lpg ye geçsin diye bir seçenek var,seninki yüksek tutulmuş sanırım,30 dereceye ayrlattırırsan bu havalarda çalışmasıyla lpg ye geçmesi 5-6  dakka sürer sabitde,hareket halindede en fazla 500 m. 1 km arası devre göre
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

mniyet

Bende de 147 var ve brc sistem takılı 500m de gaza geçiyor  17-18 lt lpg ile 200-210 km arası yol yapıyorum şehir içi şehir dışı karışık yol bilgisayarı ort 8.7 lt gösteriyor

mrbkmz

159 jtdm manuel ortalamam 7 litre. yeri geliyor yükleniyorum yeri geliyor trafikte kalıyoum. 1550 kilo bir araba için bence çok normal,verdiği performans da cabası.
2006 159 1.9 JTDm
2004 156 1.6 TS

erk1n

159 jtdm manuel ortalamam 7 litre. yeri geliyor yükleniyorum yeri geliyor trafikte kalıyoum. 1550 kilo bir araba için bence çok normal,verdiği performans da cabası.

159 için başarılı bir rakam.
Alfa Romeo 159 (2008) >
Alfa Romeo 166 (2001) >
Alfa Romeo GTV (1999) >
Alfa Romeo 156 (2006) ...

OzgurMR

Şehir içi yakıt tüketiminizin 9-9,5 civarı olduğunu tahmin ediyorum. Ben şehir içinde 12'nin altına hiç düşemedim. (12 de iyimser  :D )Otomatik vitesle manuel arasında bu kadar fark olabilir mi?
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

ihsany

Geçenlerde baktım, istanbul içi ortalama 8.8. Bu aralar köprü trafiğinde de kalıyorum ama pek gazlamıyorum, normal kullanım diyelim. Giulietta TCT

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

bafralfa

7 mi ???? Ben daha 10 un altında görmedim hele şu ara 11 in altında da görmedim bişeyleri yanlışmı yapıyorum acaba :)
2007 Alfa 159 JTD Q-tronic [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Siyah + Siyah Deri

halil

532 km şehiriçi yol.çoğunlukla sıkışık sabah ve akşam trafiği.56 lt benzin tüketimi.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Adalı35

Motor yapıldığından beri 430 km yol yaptım ve ortalamam 10,6 lt. 
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

OzgurMR

7 mi ???? Ben daha 10 un altında görmedim hele şu ara 11 in altında da görmedim bişeyleri yanlışmı yapıyorum acaba :)

Al benden de o kadar  :)
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

iskoc

2.0 ts tamamı istanbul şehir içi sakin kullanım 80 TL(2.36 TL litresi) 250-270 km arası yol yapıyorum.

tamamı uzun yolda 120-130 basma durumuna göre 350-400 km arası yapıyorum.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

DcD-Semih

Kutay araca binmeden okuyomusun üflüyomusun napıyosun gayet iyi değerler benimkine göre :)
@iskoc

Acilen ortaya susturucu atmam lazım, 156 mın eski sahipleri sağolsun katı iptal etmiş iptal ederken orta susturucuyuda yalan etmişler sadece son susturucu ile geziyorum. 15lt şehir içi tüketim nedir yahu :) Alt devirlerim ölmüş bitmiş durumda şuan.

Selede de aynı çelişkide kaldım,  susturucumu atsam güzel bir yoksa türbülans tüpü denilen şeyden mi bulsam. Hangisi hem boğmaz hemde yeterli geri basıncı sağlar acaba.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

tayfun

Kutay araca binmeden okuyomusun üflüyomusun napıyosun gayet iyi değerler benimkine göre :)
@iskoc

Acilen ortaya susturucu atmam lazım, 156 mın eski sahipleri sağolsun katı iptal etmiş iptal ederken orta susturucuyuda yalan etmişler sadece son susturucu ile geziyorum. 15lt şehir içi tüketim nedir yahu :) Alt devirlerim ölmüş bitmiş durumda şuan.

Selede de aynı çelişkide kaldım,  susturucumu atsam güzel bir yoksa türbülans tüpü denilen şeyden mi bulsam. Hangisi hem boğmaz hemde yeterli geri basıncı sağlar acaba.
ben mk2 156'ımda sanayi İşi son susturucu+orta susturucu iptal. bütün katalizatorler duruyor. yakita etkisi yok. orta susturucu iptalinden sonra araba bariz rahatladı.

DcD-Semih

@iskoc

ben mk2 156'ımda sanayi İşi son susturucu+orta susturucu iptal. bütün katalizatorler duruyor. yakita etkisi yok. orta susturucu iptalinden sonra araba bariz rahatladı.
Hocam susturucuların iptalinde araç rahatlar doğrudur ama katalizatör olmayınca geri basınç düşeceği için alt devirlerde cansızlık yaşanır diye biliyorum. Sonuçta atmosferik besleme var turbo yok, belkide ben yanlış biliyorumdur tecrübeniz varsa bu konuda aslında aydınlatırsanız beni çok sevinirim. Bu soruyu kime sorsam havada kaldı.  Mk2lerde kattan sonra lambda var bildiğim kadarıyla kat iptali bu yüzden yapılamıyor sanırım.

Sıfır katalizatör alma niyetim yok ortaya çap ile oynamadan bir susturucu atıp son susturucuyu iptal etmeyi düşünüyorum. Ses nasıl olur acaba hiç örnekte duymadım. Siz sesten memnunmusunuz abartılı bir ses varmı ? Tatlı bir homurdanma yeterli bana ses seviyesini arttırmadan.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

sbk0655

Son susturucuyu iptal ederseniz tatli bir homurtu degil bariz bir bagirma alirsiniz.Mk2 lerde kat iptali yapiiyor , lambda yerine yaniltici bir uc kaynatiliyor .

Bahattin

Giulietta 1.4 TB Multiair Distincive 170HP ekranda gözüken ortalama 9.4 Lt. Sizce normal mi arkadaşlar? Aracı aldığımda 8.9 idi ben 1 ayda 9.4 lt'ye çıkarmayı başardım.

bdrsfr

50 tl otogaz ile yaklasik olarak 200 km gidebiliyorum.son indirimler gayet guzel oldu

Kibitzer

Yaklaşık 450km ortalamam 6.1lt/100km. Genelde sıkışık İstanbul trafiği :D
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Bahattin

Dizel mi hocam?

Kibitzer

Dizel mi hocam?

Evet dizel :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Rotweiler

Al benden de o kadar  :)

Aldığı araç benim eski aracım. Benim ortalamam daha da düşüktü hatta. Şehir içi maksimum  8.5 litre gördüm.
O yüzden verdiği veriler doğru ;)
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

ozoozo

En son 150 liralık mazot almıştım , şehir içi kullanım ;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

600 km yi geçerdim ancak ışık yandıktan sonra kullanmayı özellikle ülkemizdeki pis mazottan dolayı riskli bulduğum için 565 de kaldık :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

alihsans

Sağ ayağına hakim ol. Çok yakmaya başlamışsın Big.  :p
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

Erkay KAHYA

Yan oturun. Kesin çözüm.

ozoozo

Sağ ayağına hakim ol. Çok yakmaya başlamışsın Big.  :p

Araba çok güçlü abi yavaş kullanılamıyor :(((

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi