Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cengogo

You are not allowed to view links. Register or Login
Bende diyorum nasıl oluyor:) 

Benim düz hesap; 100 TL benzin, 100 km yol gibi. Sorun bende ama arabada değil  >:D
Üstat taksimetre gibi olmuş valla :)

Recii

Bende paylaşayım baari :)
Aracım 2006 Alfa156 1,6 Distinctive ve BRC sıralı Lpg takılı.
Vites değişimlerimi 4000 devir civarında yaparak 39 lt ile 330 km yapıyorum. Yani 100 km de 11,8 lt Lpg eder. 0,118 lt/km olan bir tüketim için 0,118 x Lpg fiyatı(?) = :)  kadar yakıyor.

hi_cazz

Depoyu son doldurduğumdan bu yana 235KM yaptım. 60KM uzun yol, gerisi şehir içi sürekli dur kalk 10.6lt.

60km'yi dün akşam yaptım. Ondan önceki 175km sadece şehir içi ortalamam 11.5lt.

Not: Hala hava filtresini değiştirmedim. Değiştirince ne kadar düşer bilmiyorum.

Onur Ozdil

Gt yi alır almaz benzini fullemişyim. 63 litre deposu..

Su an ıcın arada agresif kullanım genelde sakin kullanım 11 litre / 100 km bir ortalamam var.

Hedefim once 10L daha sonra 10 unda altına dusmek. Gelende e5 uzerınde ev iş arası kullandığım için 10l altı bir ortalama yakalayabilirim.

Sanılanın aksıne gt 2,0 jts eger duzgun ve ıstıkrarlı kullanımda cok yuksek benzın tuketmiyor.  Ama iste o sakinliği altınızda her an atağa hazır 165 hp lik bir canavar varıken korumak çok zor  8)

RecepA

yalnış hesaplamadıysam tüpte 21 kuruş yakmış 145im süper ekonomi şehir içi ayrıca sizce

baslikaya

haftasonunda kaz dağlarına gittik sakin bir kullanımla klima açık 755 km yaptık bunun 100 km sinde dağ yollarında inişler çıkışlar oldu yol bilgisayarı 4.6 gösteriyordu ... saygılar
GİULİETTA DİZEL DİSTİNCTİVE 2012

Alper

Pazar günü pistte yarım deponun biraz daha fazlasını yaktım :)
Ne kadar yaktın derseniz işte 35-40 litre ne kadar yapıyorsa o kadar.
Siz düşünün gerisini  >:D >:D >:D

mahoretti

değdi ama değil mi? Zaten oraya çıkınca  LT $ ? kr TL düşünülmez... İç kamera varmıydı sende ?

Alper

değdi ama değil mi? Zaten oraya çıkınca  LT $ ? kr TL düşünülmez... İç kamera varmıydı sende ?

Abi yükledim videoyu :)

chao

ortalamam Istanbul şehir içinde 9,0 - 9,2 lere düştü.. iyi ki yaz geldi :D

100-120km ile sabit hızla giderken 5,2 - 6,00 yolun eğimine göre değişen bir tüketimim var bu aralar yakıtımdan çok memnunum :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

agucba

Cumartesi günü uzun zamandır görmediğim arkadaş ile Alfist Servis'te karşılaştım. Kendisi zamanında babamın 164'ünü almıştı, şimdi ise 2004 model 156 SS kullanıyor. Onun İstanbul içi ortalama yakıt tüketimi 7,9 litre. Çok da yavaş kullanan biri değildir ama dikkatlidir.

///////////////

egeozal1

Seri kullanımda ortalamanın 1 derece üstünde trafikte. 9,5 Litre

Kibitzer

Bugün yine depoyu doldurdum :) 250TL'ye 572km. Kuruş hesabı ile 43 kuruş, lt hesabı ile 9,2lt/100km. Alfama alıştıkça daha sert kullanmaya başladım ve tüketimimi arttırdım sanırım  :( Biraz daha sakin kullanmam lazım  :'(

Fatihob

M.Air'li bir MiTocu (QV) arkadasımın ortalamasını söyliyeyim bende. Şehiriçi normal kullanım 6.5LT :yukari-ok:

Geçen gün canım sıkıldı Tuzladan-Beşiktaş'a 70-80le falan gittim 3.5LT orlamayla dedi şok oldu :rock:
..

cengogo

Selamlar,
Bende motor yapıldıktan sonra 2 gün önce depoyu doldurdum. 304 tl. 66lt civarıydı. Henüz daha 50km yaptım bakalım sonunda ne kadar yakıcam. (156 mk1 2.0)

Evet bugün benzin bitti 66 lt yakıt almıştım 650 km yapabildim sadece yaklaşık 10lt neredeyse tamamı ş. dışı sadece 100 km soğuk motorla. Bana biraz çok yakıyormuş gibi geldi ama motor da daha yeni yapılmıştı bununda etkisi olabilir mi acaba?

Alfadanadam

Rodaj döneminde bir miktar fazla yakması normaldir. Ayrıca arabayı tanıdıkça ideal tork aralığında vites değiştirmeye de alışacaksınız. Ayrıca kullandığınız güzergahta yokuş ve düzlüklerin oranı da çok farkeder.

hi_cazz

Bakımdan sonra şehir içi normal kullanım(kalkışlarda falan biraz asılarak) ortalama 10.8lt düştü. Önceden acayip kasarak anca 11,5lt yakalayabilmiştim. Biraz kassam muhtemelen 10lt yakacak. Buda fabrika verisine eşdeğer olur. Birde dpf iptali ve yazılım olsa 9,5lt falan olur heralde.

Not: bakım öncesi şu anki gibi kullansam 14,5-15lt civarı yakıyordu.

Gouki

Bu haberi bekliyordum ben de Halit hocam. Çok sevindim.

hi_cazz

Bu haberi bekliyordum ben de Halit hocam. Çok sevindim.

Abi çok iyi oldu valla. Yoksa sürekli kafam oradaydı. Bu arada Ankara gibi bir yerde olsam daha da az yakacak. Çünkü ogün Anlara'da sıfırlamıştım. 25-30 kö yol yaptım. 9lt lerde geziyordu.

cengogo

Rodaj döneminde bir miktar fazla yakması normaldir. Ayrıca arabayı tanıdıkça ideal tork aralığında vites değiştirmeye de alışacaksınız. Ayrıca kullandığınız güzergahta yokuş ve düzlüklerin oranı da çok farkeder.

Teşekkürler bende öyle düşünmüştüm bol yokuş var kullandığım yerde.

egeozal1

Değerli Alfisti'lere bir kaç sorum olacak daha önce GT kullanmadım ve yakıtını çok bilmiyorum. Uzun süredir GT kullanan arkadaşlar varsa aramızda bilgi verebilirler mi acaba???

erdem1904

obasar ın başlığını incele istersen Ege...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alper

Değerli Alfisti'lere bir kaç sorum olacak daha önce GT kullanmadım ve yakıtını çok bilmiyorum. Uzun süredir GT kullanan arkadaşlar varsa aramızda bilgi verebilirler mi acaba???
Benim komşumda vardı 18 jantlı.
İstanbul içinde trafikte 16 litre civarı şehir dışında 8 litre civarı yakıyordu.
Dur kalkta hiç affı yok ama normal kullanımda stanbulda 12 litrenin altı zor.
Açık akıcı trafikte falan 10lt yakar ama dur kalkta 12-13 minimum.

Emre Sezen

başka bi başlıktan alıntı

bu arada fikir vermesi açısından bir iki resim. bir de yakıt tüketimim.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

egeozal1

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için zaten dur kalk trafiğinde hiç bir zaman aracımızı kullanmıyoruz. Yorulmasın diye. Şuan ki araca bu kadar ilgi gösteriyorum GT gelse kim bilir ne kadar ilgi gösteririm. Ayrıca Volkan abiye katılıyorum (wolkanku) stromboli grisi muazzam derecede güzel... Kaplatmaya kıyılmaz. :yukari-ok: