Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkaykcr

You are not allowed to view links. Register or Login
Kışın 1lt fazla yakıyorum su anda 5.5 - 6 litre ortalama kullanım dizel giulietta

Özdemir görmesin 7.5 yakıyorum diyordu :haydi: Bizim dizel Giu'da 6.4 yakıyor şu aralar.

Yazılım vs yapsın abi benden az yakıcagına ınanıyorum ben arada dellenıp dumana boguyorum karsıyakayı o yuzden  :clover:
Smoke Giulietta

Kubilay

105'lik 147 beklediğimden fazla yakıyor.9-11 lt arası gidip geliyor.

tolga_ozhan

Araca alışma evresinde olduğun için bu olabilir.
Ayrıca sürekli aşırı yoğun trafik için bu söylediğin değerler normal. Tabii nasıl trafikte kullandığını bilmeden yapıyorum bu yorumu.
Bir diğer ihtimalde yine yeni olduğun için TS motor sesiyle seni gaza getiriyor olabilir.
Deneme şansın olduğunda (tem'de falan) cruise ile bir 50 km kadar 90'la gidip öyle ölçümle. Bu şekilde 6 civarını görüyor olman gerekli yol bilgisayarında.

Kubilay

Ayrıca sürekli aşırı yoğun trafik için bu söylediğin değerler normal. Tabii nasıl trafikte kullandığını bilmeden yapıyorum bu yorumu.
Bir diğer ihtimalde yine yeni olduğun için TS motor sesiyle seni gaza getiriyor olabilir.
Deneme şansın olduğunda (tem'de falan) cruise ile bir 50 km kadar 90'la gidip öyle ölçümle. Bu şekilde 6 civarını görüyor olman gerekli yol bilgisayarında.

Devir bandına alışmam sanırım biraz zaman alacak.Yüksek devirde atmıyorum aslında ama bazen erken atıyorum devir fazla düşüyor.Pek yoğun olmayan bir trafikte 9 civarı yakıyor.Benim canımı sıkan kısım burası.Gerisi normal.Trafik sıkıştıkça 10-11 diye devamı geliyor  :) Evim köprü yolu üzerinde, otoparktan çıkarken eğer saatiyse direk köprü trafiğine bağlanıyorum.

Geçen gün Şirinevler'e kadar 80-100 sakin gittim.6.5 idi ortalamam.

Sizinle Sportivo'da selamlaştığımız gün dönüşte baya bir gazladım.12 civarındaydı.

tolga_ozhan

Devir bandına alışmam sanırım biraz zaman alacak.Yüksek devirde atmıyorum aslında ama bazen erken atıyorum devir fazla düşüyor.Pek yoğun olmayan bir trafikte 9 civarı yakıyor.Benim canımı sıkan kısım burası.Gerisi normal.Trafik sıkıştıkça 10-11 diye devamı geliyor  :) Evim köprü yolu üzerinde, otoparktan çıkarken eğer saatiyse direk köprü trafiğine bağlanıyorum.

Geçen gün Şirinevler'e kadar 80-100 sakin gittim.6.5 idi ortalamam.

Sizinle Sportivo'da selamlaştığımız gün dönüşte baya bir gazladım.12 civarındaydı.

Yoğun trafikte dediğin rakamları görür. O trafikte 9 litre yakan dizeller var :)
80-100 aralığı 6.5 litre herşeyin normal olduğunu gösteriyor aslında. Arabanın ve motorun karakterine alıştıkça kısmen aşağı gelecektir o rakamlar.

master

Bugün Torbalı - Işıkkent arasını üç aşağı beş yukarı dip gaz geçtim, sadece aracın hızlanmasının pek mümkün olmadığı yerlerde (yokuş yukarı ve max hıza yakınken misal) gaza daha nazik davrandım, ortalama: 8,5 lt. Bugüne kadarki en yüksek ortalama tüketimim bu oldu.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ihsany

Kubilay ben ilk aldığımda 13 ortalamam vardı  >:D

Tamamen girdiğin trafik ve kullandığın devirler ile ilgili.. Kullanırken özellikle dikkat ettiğim zamanlar olmuştu.. 3 bin devir üzerine çıkmadan ve pek trafiğe girmeden kullandığımda 7 li ortalamaları görmüştüm ama 147 nin keyfi 3 binden sonra  >:D

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

blackeyekenan

Ya bugun olçümde moralim bozuldu,, fulledikten sonraki  sehır içi 122 km gitmişim tabiki benzinden eksilende ayrı cabası,,,52 tl tuttu yani 0,42 kurus yakmısım,, acilen bu hafta baktıracam, neden cok yakar böyle birden. Nerelere baktıracam abeyleer

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

iskoc

2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

ozoozo

Evet daha önce bahsettiğim gibi 6.0 dan 6.4 e çıktım :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Kibitzer

Ya bugun olçümde moralim bozuldu,, fulledikten sonraki  sehır içi 122 km gitmişim tabiki benzinden eksilende ayrı cabası,,,52 tl tuttu yani 0,42 kurus yakmısım,, acilen bu hafta baktıracam, neden cok yakar böyle birden. Nerelere baktıracam abeyleer

Abi ben 43 kuruş yakıyorum benzinle :)) ama bu depoda artacak çünkü çok trafiğe girdim. Okuldan eve 17 km yolu 1saat40 dakikada gittiğim oldu

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

blackeyekenan

Abi ben 43 kuruş yakıyorum benzinle :)) ama bu depoda artacak çünkü çok trafiğe girdim. Okuldan eve 17 km yolu 1saat40 dakikada gittiğim oldu

Sent from my iPhone using You are not allowed to view links. Register or Login
Kardes lpg de yaaa,, bi baktıracam bakalımmm

zephry

Kenan hocam en son yol bil. nın 11lt/km değerlerine çıktığını yazmışsın.Eğer sonradan 12 lere çıktıysa lpg de 15,5lt yakması normal.Aydın'da çok trafik ışığı var bi defa yakalandığın zaman kaçışın yok diğerlerine de yakalanıyorsun.Bu da tüketimi arttırıyor.

blackeyekenan

Ya şoyle yol bilgsayarı 10.5 gosteriyoo, yani 12 lt lpg yapar,,, ortalamam böylee, ama ben fulleyip lpgyi 122 km yapmışım tekrar fulledim ana negöreyimm 52 tl tuttuu,,,birde benim şamandıra doluyor pompa tık diyor ama sonraa gene basmaya devam ediyor tırrrrrrrrr şeklinde pompa 42 tlden 52 tlye kadar basıyor hepp,,, ilk doldu sesinden sonra bile pompacı basmaya devam ediyoo,, yoksa burada mı bi yanlışlık var,,,

blackeyekenan

Aydından trafiğinden ve şehir yollarından pardon parke dösemelerinden nefret ediyorummm ya,, böyle adi belediye anlaşı görmedimmm yazıklar olsunn

zephry

Ya şoyle yol bilgsayarı 10.5 gosteriyoo, yani 12 lt lpg yapar,,, ortalamam böylee, ama ben fulleyip lpgyi 122 km yapmışım tekrar fulledim ana negöreyimm 52 tl tuttuu,,,birde benim şamandıra doluyor pompa tık diyor ama sonraa gene basmaya devam ediyor tırrrrrrrrr şeklinde pompa 42 tlden 52 tlye kadar basıyor hepp,,, ilk doldu sesinden sonra bile pompacı basmaya devam ediyoo,, yoksa burada mı bi yanlışlık var,,,

10,5 gösteriyorsa yaklaşık 13 lt lpg yakması lazım kış şartlarında.senin araba 15,5 yakmış.Ama ölçümün yanlış.boş depoya belli bir miktar lpg alıp onu bitirince yap bakalım hesabını.Ayrıca şamandırayı zorlama bundan sonra

Kubilay

Tamamen girdiğin trafik ve kullandığın devirler ile ilgili.. Kullanırken özellikle dikkat ettiğim zamanlar olmuştu.. 3 bin devir üzerine çıkmadan ve pek trafiğe girmeden kullandığımda 7 li ortalamaları görmüştüm ama 147 nin keyfi 3 binden sonra  >:D

Abi geçen Yılmaz Usta'dan çıktıktan sonra hafif gazladım ortalama 12 oldu kaşım gözüm seğirmeye başladı  :D

Her araba dur kalkta fazla yakar ama bu resmen dur kalk düşmanı.Trafiğe girince şirazesi kayıyor  :)

ihsany

Abi geçen Yılmaz Usta'dan çıktıktan sonra hafif gazladım ortalama 12 oldu kaşım gözüm seğirmeye başladı  :D

Her araba dur kalkta fazla yakar ama bu resmen dur kalk düşmanı.Trafiğe girince şirazesi kayıyor  :)

Dur kalkta yakıyor, hele birde yokuş yukarı ise o dur kalk trafik ibrenin inişini gözlemleyebilirsin  :o
Ama sakin kullanır ve trafiğe girmemeyi başarabilirsen benzin baya bereketli oluyor  :haydi:

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

universeee

Dur kalkta yakıyor, hele birde yokuş yukarı ise o dur kalk trafik ibrenin inişini gözlemleyebilirsin  :o
Ama sakin kullanır ve trafiğe girmemeyi başarabilirsen benzin baya bereketli oluyor  :haydi:

Hiç sormayın. Benim hanımın mesai saatleri değiştiğinden beri her sabah sabit yokuş yukarı girdiğim bir işe gidiş trafiği var. LPG tüketimi 11 litreleri görür oldu, kabus gibi  :duvar: Dur kalk yakıt tüketimi zaten fazla bir de yokuş girdi mi işin içine  :'(
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

Yiğit Doğukan

Gaziantep'in o iğrenç trafiğinde LPG'de 12-13 litreleri pek sık görürdüm. Ancak Bursa'da yoğun olmasına rağmen trafiğin akıcı olması, LPG tüketimimi maksimum 10.5-11 litrelerde tutuyor.

blackeyekenan

Benim lpg filtresi değişim süresi geldi sanırım,,,,,,,9000 lm olmuş,, bundan olabilir belki, birde termostad bozuk olduğu nasıl anlaşılır,, usta asıl sıkıntı bu olabilir dedi telefonda sorduğumda,,  ama şimdilik herşey normal, derece 70-90 arası geziyor,, başına gelen varmı peki bozukmu benimki acaba?

rcpydmr

dün 520 kilometre yaptım uzun yol 135 lıra yaktı nasıl sızce
74 BU 007

berkaykcr

dün 520 kilometre yaptım uzun yol 135 lıra yaktı nasıl sızce
25 krş yakmış sanırım iyi bence arac ney tam bılmıyorum ama . :)
Smoke Giulietta

zephry

Benim lpg filtresi değişim süresi geldi sanırım,,,,,,,9000 lm olmuş,, bundan olabilir belki, birde termostad bozuk olduğu nasıl anlaşılır,, usta asıl sıkıntı bu olabilir dedi telefonda sorduğumda,,  ama şimdilik herşey normal, derece 70-90 arası geziyor,, başına gelen varmı peki bozukmu benimki acaba?

Çok yakmasının lpg filtresinden olduğunu düşünmüyorum 9000km de çok fark etmez. Ş.içi sıkışık trafikte termostat arızasını anlaman güç. Açık trafikte yol alırken 80 90 arasındaysa sağlam demektir. 70 C altına düşüyorsa termostat açık kalıyordur değiştirmen lazım.

İlk önce sağlıklı bir ölçüm yapmalısın. Bitir tamamen lpg yi. 20-30 tl lik gaz al, bitince hesabını tekrar yap.Önceki ölçümün yanlış çünkü.

Burak

300 tl 450 km
66 kuruş/km  :asagi-ok:
1997 Gtv V6 TB