Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

50 litre benzin ile 630 km. Bu yüz kilometrede 7.93 litrelik bir tüketim anlamına gelmekte.
Bu kilometre yapılırken Uludağ'a çıkıldı. Uludağ'a çıkılırken yolunun nerede ise 10 km kadar kısmını dur kalk şeklinde, geri kalan 25 km kadarını konvoy şeklinde geçmek zorunda kaldım. Tabi konvoy şeklinde giderken, tarzım olmasa da ara ara gereksiz manevralar yaparak sollamak durumunda kaldım.
Bunlara İstanbul trafiği de dahil.

///////////////

tolga_ozhan

Yaşasın 2.0 TS

Aykut

tolga beyinde dediği gibi yaşasın 2.0 ts
ama diyerek ekliyorum
yaklaşık 80 liralık lpg alıyorum depo doluyor
ve araç kafasına göre 370 ile 450 km arası yol yapıyor. İşin gerçeği artık takmıyorum

ee1122

quote:

tolga beyinde dediği gibi yaşasın 2.0 ts
ama diyerek ekliyorum
yaklaşık 80 liralık lpg alıyorum depo doluyor
ve araç kafasına göre 370 ile 450 km arası yol yapıyor. İşin gerçeği artık takmıyorum

bu veri uzun yol için mi birleşik tüketimmi acaba?

Aykut

karışık
bursa trafiğinde çok fazla dur kalk yok ama

erdem1904

quote:

karışık
bursa trafiğinde çok fazla dur kalk yok ama

yakıt bence oldukça makul. bakımlı bir 2,0 ts 100 km de hemen hemen 11 litre ortalama lpg tüketir.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

emin

quote:

Hiç yol bilgisayarını sıfırlamam anlık tüketimede bakmam ara sıra kafama esince sadece ortalama tüketime bakarım..1 ay önce falan baktığımda 2000kmin ortalaması 13.8di sonra 2 hafta önce falan 10.5ti geçen baktım 3100 km ortalaması 11.5

ama genelde söyle hesaplıyorum hep 100lük benzin alırım gittim yola bakıyorum..210 ile 240 km arası yok yapıorum ufaklıkla

tabi bazen ses duyma amaçlı gaza bas çek veya 6500 çevirip patalamayı dinlemek uğruna 200kmye gelemediğimde oluyor..ama şunu farkettim bu 13bin kmde D modu ile N modu arasında bayaa benzin sarfiyat farkı var.bu gidişede yansıyor o ayrı..örneğin N modunda ne kadar basarsam basiim ortalamam 10-11LT yi geçmezken D'de 12-13-14-15 sonu yok gidiyor ..Belki garip gelcek ama 10 km yolda bi şirokkoyla uğraşırken benzin yarım depodan ışık yanma seviyesine indi..ve bunu 1 kez değil bi çok kez yaşadım..

Mesela bugun aracı chpilemeden önceki son turlarımı atıodum evden çıkarken ışığım yandı 100lük benzin aldım tabi gece vakti yollar boş denemeler yapırum virajlara neyle giriyo kaç kmden kaç kmye kaç sn'de hızlanıyor falan die 122 km sonra yine ışığım yandı..13küsür lt 95 oktanla 122 km..(viraj denemeleri ne alaka diceksiniz..Colioverları 17 sertik ararından 15e aldım..normalde önle 10 arkalar 11 geziyorum)

Son bi dip not:Kaç kez beni kurtaran o koca koca 4 portlu kaliperlerle P Zero Nerolara sonsuz teşekkürler;)

1,4 tbi 155 mitoyu 8300kmde aldığımda ortolaması 8,9 ben de genel olarak 8,7-9,0 arasında yakıyorum. genel olarak şehir içi rakamları bunlar yalnız mod farkının tüketime etkisini net olarak hissediyorum.

d ye alınca sanki 2,0 bir motorun tüketim değerlerine yükseliyor ve oldukça keyif veriyor basmadan da duramıyorsunuz. mesel 90 km dinamik modda daha diri zaman zaman daha ekonomik gidilebiliyor.

bu depoda biraz fazla sevdiğimden sanırım mitoyu 9,9lt şu an yarıya inmek üzere ibre.

chiplemenin nasıl bir etkisi olacağını çok merak ediyorum chip+filtre+gazteli uygulamasının bedeli btg maslakta yaklaşık 2bin tl bu meblaya değecek bir performans artışı ve sakin kullanımda ekonomik fark yaratıyor mu bilemiyorum.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Aykut

fabrikanın ayarı en iyi performans ve elde edilecek optimum ömür için yapılan ayardır
chip tuning ise maximum performansa dayalıdır
bunu unutmayalım . Bir şeyden feragat etmeden başka bir kazanç sağlayamıyorsunuz ne yazık ki.
1.9 transporter  tdi aracı 2 arkadaş aldık. geçen sene performans arttırımı için chip tuning e merak sardı ve yaklaşık %22 oranında aracı güçlendirdi. 17 000 km sonra araç turbo arızası verdi. Belki şans belki de chip yüzünden ama herşeyin orjinali daha güzel

emin

155ten 180 hp ye çıkacak 230-276nm torka yükselecek. şuan bana inanılmaz bir keyif veren araca yapılacak bu ekin ne götürüp ne getireceği hakkında bir tahminim yok. hem risk almamak hem de 2 bin tl cebimde kalsın ileride araç alırken işime yarar diyerek vazgeçiyorum.

sonuçta aracın ikinci el değerine bir katkısı olmayacak gibi birşey chip tuningin hatta motorun zorlandığını düşünerek alıcı chipli araçlardan uzak da durabilir.

Fatihob

yaa bu arada gaz teli varmı bizim araçlarda..bgt'nin bi yanlışı olmasın..elektronik olmalı gaz tepkileri gaz teliyle değil..

aracı cihplesen bile aynı şuanki kullanış tarzında kullanmayadevam edersen pek bi yakıt farkı olcağını sanmıyorum(tabi bu benim düşüncem..belkide olur)
ama 180 hp'de gaz bastığında kendini belli eder..

bide 2 milyar fazla gibi..gaz teli olayı zaten kafamı karıştırdı..

illa bilindik bi firma istiyosan superchips var..oda 180 diyo vede daha ucuz tabi filtre yok işin içinde ama oda ne kadar tutarki zaten..

bende remaps yazılım var..tabi egzos oldugu için özel bi yazılım oldu..farkıda bayaa bayaa hissettim..nese h.sonu olsun detaylı detaylı konuşuruz

..

max-ime

159Jtd sahibiydim düz vites.Yaz mevsiminde 8,kış mevsiminde ise 9l yakardı şehiriçinde.

Şuan 1.8mpi sahibiyim,aldım servise bıraktım hemen,alınca onun tüketimlerinide yazarım.

Fatihob

quote:

159Jtd sahibiydim düz vites.Yaz mevsiminde 8,kış mevsiminde ise 9l yakardı şehiriçinde.

Şuan 1.8mpi sahibiyim,aldım servise bıraktım hemen,alınca onun tüketimlerinide yazarım.

aa kimi gördüm:D
..

max-ime

quote:

quote:

aa kimi gördüm:D

Aaa serde burda karşılaşmakta varmış:D

guzel643

36 lt 310 km lpg yani 100km de 12 lt tamamen şehir içi çok değil mi?

Burak

Şehir içi 11,9 lt/100 km
1997 Gtv V6 TB

cihan

önceki hafta kırklareliye gittim, depoyu fulleyip km yi sıfırladım, ama cuma akşamı (çok kötü bir hava vardı,yağmur filan..) ataşehirden bahçeşehire 37 km yi 2 saatte gidebildim,sürekli dur kalk... sonrası k.eli-edirne biraz şehir içi, ve dönüşte silivriden itibaren trafik (gece 12 de bile pazar akşamı) 730 km yaptıktan sonra tekrar fulledim 52 lt aldı, 7.12 lt/1oo km civarı bir değer çıkıyor, uzun zamandır böyle az yakmamıştım, gerçi yol bilgisayarındaki ortalamam hep 8.4-8.5 gösteriyor, istanbul için yüksek sayılmaz...

fevkalbeser12

Depom izmirde 100 tl ye doluyor ve onunla 550 km yolu yapıyorum 100kmhız ile ama hiç basmadan en son şehir içi verim 80 liralık gaz ile 330 v km şehir içi.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

fevkalbeser12

Ve bende kendi kendime mr slow unvanını veriyorum bi yarış olsa demek hepinizi geçerim benim yakıtım bitmez çünkü.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Erhanz33

Merhaba arkadaşlar bende mersinden katılıyorum aranıza 2005 1.6 ts Distincitive Gectığımız haftalarda Lovato marka lpg taktırdım Ş.içi Normal kullanımda 23-24 kuruş yakıyor. benzinde ise 43 kr yakıyor.

tufanfb

beyler ben bir türlü GT'nin yol bilgisayarını çalıştırmayı beceremedim :) TRIP B yazan yere gelince ON yapmak yetmiyor anladığım kadarı ile. Manuele göre Set düğmelerinden ayar yapmak lazım ama o düğmeleri ben bulamıyorum. Bilgisi olan?

alfaçino

2004 1.6 156 distinctive. şehir içi soğuk motorla 9 lt sıcak motorla 7 - 8 lt uzun yolda 90 km hızla 5.5 - 6 lt yakıyorum

Keox

ben alfamı yeni aldım 1 hafta oldu sanırım 1998 model 156 1.6 vallah daha hesaplıyamadım :) yakıtı ışığı yandığınsa 200 tl yakıt aldım ortama oda pompada 44.56 lt verdi şuan yine ışık yanıyor 401 km yol gitmişim fakat azmı yoksa çokmu yakıyor çözemedim sizce çokmu yakıyor benimki??

fevkalbeser12

Sanki azcık çok gibi:)
                         jeremy clarkson

emin

sabah akşam kartal-bostancı toplam 28km
bir haftada 140km ortalama yakıt tüketimi, kar buz trafik ara ara gazlamalar dahil 9,1lt/100km genel olarak A modda.

araç mito 1.4tb yazılımlı ve downpipelı(kat iptal)
yazılımı da yaptıralı 7000km olmuş, herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.

Edited by - Emin Kurtoğlu on 11/02/2012  00:47:29

Hamzarabia

98 2.0 ts benzinde 55-60 krş falan yakıyodu.
2 ay önce zavolli gazladım.35-38 krş arasına düştü.
sabah 5 akşam 5 toplamda 10 km yol yapıyorum.araç hararet 50 ye gelmeden yol bitiyor zaten.