Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murad

Benim araçta 2 kişi, zaman zaman 130-140 km/s, zaman zaman 100-120 km/s hızla seyrettim.
Ortalama 120 km diyebiliriz. Yol bilgisayarında ortalama tüketim 6.5 gösteriyordu.
Ki benim aracı biliyorsunuz 225 lastik var. Ayrıca yol 150 km idi. Daha uzun mesafeli yolda mesela 100 km ye sabitlense daha altını çok rahat görür diye düşünüyorum.
Ercan yeni uzun yol yaptı, konuya denk gelirse o da söyler o da 90-100 arası sabit hızlarda 5.9 - 6.0 görmüş tüketimi.

lyolcul

Biz 4 kisiydik. Ortalama 90 ar Kiloyuz.  Biraz düşününce normal gibi geliyor 130-140 hız ve 10 lt tüketim ama bi yandan da sanki çok mu fazla acaba diyorum.
Ara ara ufak kaçamaklar da oldu. Kısa süreli de olsa 150-160 arası seyrettim.

tapatalk

asklepios

donanımhaber'de gördüm,bayıldım  :alkis: :alkis: :alkis:

"Sizin arabadan biraz daha hafif olduğunu sandığım megane 3 var bende. Şu anda ki veri 6.8 litre.Kışın 10 litre. Geçsinler o 5 litre ayaklarını.Ama bu forum fizik kurallarını yerinden oynatabilen,arşimede nanik yapıp, newton'un yanağından makas alabilen insanlarla dolu, ha birde arabasının ne kadar az yaktığı ile ilgili övünen tipler var ki onları anlamak mümkün değil. Ha az yakıyosun iyi gel istiklal madalyası takalım. Bende yalan dolan yok felaket yakıyor araç sırf bu yüzden satıp benzinli araç alacağım, ekstradan 2 bin tl öderim yılda. Kısacası üstadım arabanızda sorun yok,hepsi aynı"

lyolcul

You are not allowed to view links. Register or Login
Biz 4 kisiydik. Ortalama 90 ar Kiloyuz.  Biraz düşününce normal gibi geliyor 130-140 hız ve 10 lt tüketim ama bi yandan da sanki çok mu fazla acaba diyorum.
Ara ara ufak kaçamaklar da oldu. Kısa süreli de olsa 150-160 arası seyrettim.

tapatalk
bu duruma benim yakıt normal diyerek rahat olabilir miyim ? :)

tapatalk

ozoozo

Ara ara gazlamalar la yazılımın verdiği tepkiyi ölçmelerin haricinde normal kullanım , her zaman ki yaptığı yol

Her zaman çıktığım yokuşu 2.500-3000 devirde bazen daha üzeri, 2 de çıkıyorsam artık 3. viteste çıkabiliyorum rahat rahat boğulmadan haliyle de çok fayda etti tüketime,  zaten bütün yol yokuş. Sonuç ;

7.3  :rock: yazılım  :rock:

Berkay bekle geliyorum.  :haydi:

berkaykcr

Haydi Özdemir :D

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login
Smoke Giulietta

ozoozo

Şimdi ilk defa okuyan birisi 7.3 yakıyorum ve buna seviniyorum diye şaşıra bilir :D normal de benim güzergahımda 8-8.5 yakıyordum.  :o

Qadesh

özdemir kaça mal ettin yazılım işini :)
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

Murad

"Sizin arabadan biraz daha hafif olduğunu sandığım megane 3 var bende. Şu anda ki veri 6.8 litre.Kışın 10 litre. Geçsinler o 5 litre ayaklarını.Ama bu forum fizik kurallarını yerinden oynatabilen,arşimede nanik yapıp, newton'un yanağından makas alabilen insanlarla dolu, ha birde arabasının ne kadar az yaktığı ile ilgili övünen tipler var ki onları anlamak mümkün değil. Ha az yakıyosun iyi gel istiklal madalyası takalım. Bende yalan dolan yok felaket yakıyor araç sırf bu yüzden satıp benzinli araç alacağım, ekstradan 2 bin tl öderim yılda. Kısacası üstadım arabanızda sorun yok,hepsi aynı"
Ben bizim forumda kimsenin tüketim konusunda atıp tutacağını sanmıyorum çünkü biz zaten her zaman söylüyoruz basınca 10 lt lerde yakıt diye. Fakat uzun mesafede ve 100 km civarı hızda araçlarımızın 6 lt civarı yaktığı zaten herkesçe bilinen birşey. Kimse de çok yakmasından aşırı şikayetçi değil, kendi adıma konuşayım zaten bunu bilerek aldım birçok kişide öyle eminim :)
Geçen gün biraz turlayım dedim indim sahile 3. 4. viteste 4500-6000 devir civarı kastırdım 4-5 kilometre döndüm geldim, 11,5 litre :)

berkaykcr

Hangi araba icin yazmıs bunu dizel giulietta icin mi ayagının ayarını seveyim :D
Smoke Giulietta

h.t

Ben bizim forumda kimsenin tüketim konusunda atıp tutacağını sanmıyorum çünkü biz zaten her zaman söylüyoruz basınca 10 lt lerde yakıt diye. Fakat uzun mesafede ve 100 km civarı hızda araçlarımızın 6 lt civarı yaktığı zaten herkesçe bilinen birşey. Kimse de çok yakmasından aşırı şikayetçi değil, kendi adıma konuşayım zaten bunu bilerek aldım birçok kişide öyle eminim :)
Geçen gün biraz turlayım dedim indim sahile 3. 4. viteste 4500-6000 devir civarı kastırdım 4-5 kilometre döndüm geldim, 11,5 litre :)

Donanımhaberi bilirim orada da vet147 nickiyle yazıyordum da artık pek yazmıyorum :D

Ne yakıt tüketimleri var orda. 5litre yakan Tsi lar , yakmayan dCi lar.  :D Adam onlara isyan etmiş sanırım  :D

erdem1904

Araba dediğin yakacak arkadaş  :) 10 lt benzin 12 lt lpg yakıyorum ortalama :) fiesta da 6 yakıyor...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ozoozo

özdemir kaça mal ettin yazılım işini :)

700 liraya abi.

ozoozo

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Oğuz

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

İyi gidiyosun :D Ben de arabayı çıkarmıyorum 9700 oldu. 10bini geçince eskiyecekmiş gibi geliyor.  :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

İyi gidiyosun :D Ben de arabayı çıkarmıyorum 9700 oldu. 10bini geçince eskiyecekmiş gibi geliyor.  :)

Onu yazıcaktım sana kardeşim niye kullanmıyorsun diye :D geçen gün yazmışsın 1 hafta sonra marş bastık diye alla alla dedim :p kullanılmaz mı o canavar :) :nazar:

Oğuz

Onu yazıcaktım sana kardeşim niye kullanmıyorsun diye :D geçen gün yazmışsın 1 hafta sonra marş bastık diye alla alla dedim :p kullanılmaz mı o canavar :) :nazar:

Eşek niyetine bindiğimiz kiralık citroen var, o boştaysa onu alıyorum. Yorulmasın bizimki yazık. Bi de bakımı geldi malum 10 binde bir yaptırmak lazım. Finaller bitsin bakımını yaptırıp bineceğim bol bol.  :)

yakup41

bizim 156 2000 motor brc marka lpg mevcut sakin kullanımda şehir içinde 0.26 ile 0.33 kuruş arası yakıyor

iskoc

arkadaşlar kadıköyden çevreyoluna çıkarkenki Total istasyonundan lpg alan var mı ??
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

Baskan

Yer: Bursa Terminal çevre yolu otoban girişinden - Görükle çıkışına
Hava sıcaklığı: 13C
Depoda yakıt: 10litre
Araç içi: Tek kişi
Şehirler arası Fabrika verisi: 4.6 Lt
CC ile sabit 100km/h Heralde bundan daha az yakacağını sanmıyorum.

Oğuz

universeee

Dün oturdum boş bir vakitte sırf vakit geçsin diye yılın ikinci altı aylık döneminde harcamış olduğum LPG ve LPG taktırmasaydım harcamış olacağım benzin miktarlarını "KABACA" bir hesapla karşılaştırmak istedim. Benzini, toplam tükettiğim LPG'nin yüzde 30 azını alarak ve geçtiğimiz ayların aylık ortalama birim fiyatlarını alarak hesapladım. Karşıma çıkan tablo gelen zamlar ve kış mevsimi yüzünden canımı sıkmış olsa bile temelde yapmış olduğum karı gördüğüm zaman LPG taktırmış olmanın şimdilik bana hiçbir maddi külfeti olmadığını gördüm. Buyrun detaylar aşağıda:

benzin                            LPG                                    FARK
haziran     4,72        816,52 TL     2,08 TL     514,03 TL        302,49 TL
temmuz    4,87        574,35 TL     2,20 TL     370,94 TL        203,41 TL
ağustos    4,91     1.051,00 TL     2,46 TL     752,48 TL        298,52 TL
eylül           4,84        838,53 TL     2,50 TL     619,49 TL        219,04 TL
ekim          4,83     1.151,87 TL     2,59 TL     883,96 TL        267,91 TL
kasım         4,79        660,78 TL     2,45 TL     483,67 TL        177,11 TL
aralık          4,86        661,14 TL     2,74 TL     532,82 TL        128,33 TL
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

KAKIRMAN

D Moddan el ayak çektim 5.9 oldu şimdi 6.4 lerde.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

Eskiden nadiren D modda kullanırdım, şimdi N'de asla kullanamıyorum. Hızlı falan gittiğim de yok ha, zaten hep şehir içi.

ozoozo

Eskiden nadiren D modda kullanırdım, şimdi N'de asla kullanamıyorum. Hızlı falan gittiğim de yok ha, zaten hep şehir içi.

Abi gel artık Ankaraya misafir edelim seni hemde dene bir dizel qv yi :D , senide yazılım+dpf hayranı yapalım :p