Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Neden Alfa ??  (Okunma sayısı 2101 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« : 09 Mayıs 2006, 16:24:06 »
Düşünüyorum 2 gündür nedir bu tartışma diye.. Neden civic fotoğrafları konuyor ve motor tüketim verileri tartışılıyor hararetle .. Adamlar süper dizayn yapmışta, dashboard şöyleymişde, Motor 1.6 gibi yakıyomuşta 2.0 gibi kaçıyormuş.... Ya arkadaşlar alın.. satın alın , civic kullanın.. Öyle ulaşılması zor bir araba değil ki.. Ben şahsen bu şekilde düşünsem yarın arabamı 3 kuruşa satar üstüne yüzde 0 ile kredi alır otururdum krallar gibi benden mutlusuda olmazdı.. Neden kendinize eziyet ediyorsunuz ki Alfalar'la ??

Ya gerçekten çok samimi söylüyorum.. Hani herhangi bir kişiyi eleştirme yada sitem deği bu yazdıklarım.. Bir arabayı gidip görüp beğenip imkanınızda var ise o arabayı neden almayasınız ki ??

Ki var bu şekilde insanlar etrafımda dolu.. Toyotacıdır adam makyajlanır yenisini alır, kasa değişir yenisini alır.. Yada Passatcılar aynı şekilde.. Adam passat yeni araba çıkardıkça değiştitirir arabasını..

Bunlar gene normal yan komşumuz tam bir araba delisi ortalama kullandığı süre 1.5 seneyi geçmez.. O süper dashboard yapmış, aha bu arabanın tavanı cam habire araba değiştirir.. Kesesine bereket tabii değiştirsin gözümüz yok : ))

Ama çıkıp bana der arada " değiştir artık arabanı 2.5 arabamı kullanılır çok yakıyodur benim c4 şu kadar yakıyor " falan filan.. Hürmet gösterdiğim bir abimizdir kendisi " haklısın abi işte zamanı var " diye filan geçiştirim : ) Ama bi hesaplasak kendisinin 5 senede araba değiştirmek için üste ödediği farkları herhalde benim fazladan yaktığım benzini rahat bir 100'e katlamıştır : )

Demek istediğim ve üzüntüyle yazılanları takip ettiğim kadarıyla bizler arabamızı pek sevmiyoruz anlaşılan dostlar.. Bugün civic süper bir araba yapmış hadi onu alalım, yarın Astra yapar onu alırız Öbürsü gün citroen robot olan araba yapar onu alırız.. Bu tüketim çılgınlığında bu işin sonu yokki.. Hep daha iyisi daha gösterişlisi önümüze sürülecek elbette..

Bizler Alfa kullanıcılarıyız.. Kendimize alfisti diyoruz.. Bu arabanın klubune uyeyiz.. Bunlar ne demek ? Ne anlam ifade ediyor size..

Araya populer bir örnek sıkıştırayım ki daha anlaşılır olsun ;

Bir gs li yada bjk li.. fb ronaldinyoyu, roberto carlosu, henry'i alsa şampiyonlar ligi şampiyonu olsa gidip fb taraftarı mı olacak ??

Bizler Alfa taraftarıyız dostlar.. Arabamızı iyisiyle kötüsüyle seviyoruz.. Bir takım tutmaktan benim için bir farkı yok.. Yoksa hali hazırda ee alfa ticari marka bu bir pazarlama taktiği enayi seni diyecek arkadaşlar varsa demesin, Spor takımı taraftarlığı çok mu duygusal : )

Hem ben bu zihniyetle uzun yıllar arabamı kullanma isteğiyle Alfaya biraz zor para kazandırırım : ) Zaten aslında klup oluşumlarıda bu yüzden pekde faydalı değildir aslında markaya.. Fanatikler habire istim üzerinde yeni modelleri eleştirir, hafiften bilinçli bir topluluk oldukları içinde eleştiriler markaya zamanla zarar bile verebilir.. Mehmet abinin www.aroc-tr.com ana sayfasındaki yazısının son satırlarını okuyun nedemek istediğimi anlayacaksınız..

Civic'in dashboardı.. Böyle dashboard yokmuş Alfada.. Evet yok.. Hatta Bülent ile telefondada konuştuk belki 10 kere söyledim aynı şeyi.. " Otur eski 156'nın dashboardına bak daha güzel değil mi " diye...

Lafa bakın aslında dimi eski 156 daha güzelmiş yeni süper teknolojik Civic'ten.. Digital göstergeler, çeşitli renklerde lambalar, afilli hız, devir göstergeleri...

Dönelim 156'ya tee 1960 küsür model Giulia'lardan esinlenmiş basit bir dashboard sadece...

Evet 10 kere bakın dedim belki eski 156'nıza.. Bakın dostlar .. sevdiğiniz arabanıza bakın.. Alfaya çok kızsakta bazen hakkını vermeyelim mi ? Klasik çizgilerinden kopmadığı için takdir etmeyelim mi ? Biz bu arabayı bu yüzden sevmiyormuyuz ?

Yada enayimi 20.000 usd verip duetto almak isteyen birisi.. Enayimi Klasik otomobil klupleri kurup konvoylar düzenleyenler.. O adamlara söylesenize civic bi araba yapmış bundan az yakıyor dashboardı süper diye...

Arada bir konu geçti, Kerem dedi " neden 307 ile karşılaştırmıyım 156'yı aynı kg aynı motor ".. Onur cevap verdi " ozaman dobloylada 159'u karşılaştır oda aynı kg. aynı motor " diye.. Bumu yani bizim araba tutkumuz, bu kadar sığ mı ? 4 teker aynı kg olay bitmiştir.. Sanki hepimiz bu kadar çılgın tüketicilermiyiz ki yeni teknoloji yarım litre az yakıyor diye gidip onu alalım ??    

Araba sevgisini benim ifade etmediğim şekilde yaşayan elbet başka dostlarımız olacak.. Elbet yeni çıkan arabalara hayranlıkla bakıp helal olsun adamlara diyecek.. Diyelim, bende derim, Alfa yerinde saymasın civic gibi başarılı otomobillere daha iyi rakipler ile karşılık versin bende isterim.. Ama bazı şeyleri yazarken söylerkende kendi arabamızında ne olduğunu unutmayalım lütfen.. Bazı değerleri çabucak tüketmeyelim.. Sonra Feza füzeleri, karpit patlatma muhabbeti gibi üzülmeyelim altımızdaki son model bize zevk vermeyen bir otomobil kullanırken...

Araba sahibi olmak bir zevktir dostlar.. Bu zevki yaşamak için illa en son model en az yakan en seri otomobil sahibi olmak gerekmez.. Kullandığınız arabayı seviyorsanız o arabayı yıllarca kullanın.. Bu fani dünyada bir kaç zevkimiz var onlardan bir taneside belliki otomobil, Bu zevkide 3 kuruş az yaksın, parçası problemsiz olsun diye heba etmenin bir alemi yok.. Zevklerinizden bu gibi tavizler sizleri hiç istemediğiniz insanlara dönüştürebilir zamanla..

Bunlar sadece beni bağlayan düşüncelerimdir.. Karşı fikirlere saygım sonsuzdur..
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2006, 22:36:33 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #1 : 09 Mayıs 2006, 18:28:16 »
Tolga, kimse "Alfa Romeo sevilmeyecek bir marka değildir" demiyor ki ama... Sadece, dilimizin döndüğünce , Alfa'ları iyi ve (özellikle) kötü anlamda eleştiriyoruz. Otomobili sevmek başka, otomobilin rakiplerine göre durumunu görmek başka. Otomobili almak başka.

Ben futboldan pek anlamıyorum, ama F1'den yana örnek vereyim, böylesi daha kolay: Renault, geçen sene şampiyon oldu, Ferrari takımını yıktı geçti. Eğer Ferrari taraftarı isen, bu senin takım değiştirmeni gerektirmez. Ama Ferrari, mağlup olmuştur, Renault galip çıkmıştır. Çünkü Renault daha iyidir.

İşte o noktada "Renault da araba mı, Ferrari'nin tarihi şampiyonluk dolu" desen de, faydası olmaz. "Evet, Renault daha iyi, demek ki buradan kendimize birşeyler çıkartmamız lazım" dersin, ve kendini ar-ge 'ye vurursun. Gelecek sefer Renault'dan iyi olmak için, kasarsın.

Ferrari, istediği kadar ruha sahip olsun, paçoz Renault'a mağlup olmuştur. Bu mağlubiyetin kaldırılamayacak yanı yok, önemli olan gelecek sefer hatalardan ders almak. Ferrari, her seferinde galip çıksaydı, f1'in zevki kaçmaz mıydı zaten ;)

Önümüzdeki kısa dönem içerisinde, yollarda yeni Neoplan Starliner'leri göreceksiniz, ve kuvvetle muhtemel hayran olacaksiniz. Setra'dan daha heybetli olmuş, çünkü. Ben hayran kaldım. Ve otobüsün teknik anlamda da pekçok yönden Setra'dan üstün olduğuna eminim. Ama, avatarımda hala Setra var, imzamda hala Setra var...
Setra'ya bağlıyım ama, Neoplan'ın daha iyi bir otobüs olduğunu inkar edemem. Setra'yı da, sonuna kadar eleştiririm, yeri geldiğinde.

Setra'yı bile eleştirdikten sonra, Alfa'yı neden eleştirmeyelim ki :)

Çok yakıyor diye eleştiriyoruz, motoru eski diye eleştiriyoruz, güvenli değil diye eleştiriyoruz, rakiplerinden geride kalıyor diye eleştiriyoruz... Eleştirmesek , daha iyi olmayacak.. :) Eleştirince, Alfa sevgimiz de azalmiyor...


Edited by - dantelk on 09/05/2006  19:39:12
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 18:28:16 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

CuoreSportivo

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #2 : 09 Mayıs 2006, 19:18:45 »
Tabiki elestirecez ya, o kadar cok tarafi varki elestirilecek. Bak benim alt takim problem yaratiyor, her seferinde takir tukur ediyor, varyatorum bozuldu 30.000 km'den sonra, direksiyonda bosluk var, code'la ilgili problem yasiyorum, tekerlek porya bilyam kirik ve bir CD calarim bile yok :) Ama kardesim ne hikmetse her bindigimde agzim kulagima variyor ve bu 8 senedir boyle

Elestirecez tabiki ama hakkinida verecez, oyle birden savurup atmayacaz.

Keyifli surusler dilerim
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 19:18:45 Gönderen: CuoreSportivo »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #3 : 09 Mayıs 2006, 20:06:14 »
abi ben ncap ı ençok savunan adamlardanım göz göre göre 147 aldım..tüketim e laf ediyorum gene aldım..
allah göstermesin güvenliğini denemeyelim ama şuara forumda ençok eleştirdiğim motoru,evet çok yakıyor ve eşdeğer rakipleri daha iyisini yaparken ALFA nında yapmasını istiyorum yoksa hazırda zaten var daha yeni teknoloji motor vs..ama ben seviyorum Alfa yı..babam bilmiyormu 147 nin focus tan nası fazla yaktığını..kendisi alfisti zaten 156 2.0 ı alabilceği zmn geldiğin ''sonunda,en sonunda'' dedi niye oda şimdi 38bin de ufak tıkırtılardan şikayet ediyor ama seneye değiştirse gene Alfa düşünüyor bu onun Alfa ya olan arzusunu değiştirmiyor..ama eleştirmezsek eksik yanları biraz da az daha ilerilere nasıl gidicez..bir dahaki arabam alfa olsun ama motor böyle olmasın isterim ben değiştirene kadarda bişiler yenilensin zamana ve kullanıcıların isteklerine biraz daha paralel gidilsin ve üretilsin istemem benim Alfa yı napiim civic alayım dememi gerektirmiyor..kullanmaya dewam da edicem kullanıyorumda allah imkan wersinnde peder bey benzin paralarına yatırıma dewam etsin..

yani ben daha ucuza focus Ghia alıodum 32.5 a focus ghia alıodum(peder bey koç grubu olduğundan).takıntım olan ncap ten 5yıldız hatta % olarak değerlere bakarsan ilk 3 te falan..motor desen 115hp 155nm tork ee gidişi 147 gibi yakışı daha az ama maddi açısı dışında beni çeken hiçbirşey olmadı hatta alıodum ama nedense bi ısınamıyordum..kerem bilir kaç ay yazdım öyle focus aldım alıyorum diye kasım dan şubat a kadar hiç birşey olmadı hatta aralıkta okdar imkan olmasına rağmen peder bey kendisi isteksiz davranıyordu..
ama 147 için ctesi günü gittik bayii de konuştu salı günü ödemesi yapıldı perşembe arabayı teslim aldım..100küsür bin deki focus umla bakımdan bakıma gidiodum servise 147 için enaz 3-4 sorun için gittim noldu bu beni arabadan ne soğuttu ne bişi gayette memnunum Alfa nın böyle olduğunu olabilceğinide bilerek aldım ama malzeme kalitesi makyajlanmış 147 de 2005 te piyasaya tamamen yeni bi kasayla çıkmış focus tan çok çok daha kaliteli malzemesi ama işçilik hataları yüzünden ses yapabiliyor (yapıyorda hatta)..niye daha iyi olmasın yani Alfa bana hitap etmeye dewam ettikçe , ben niye vazgeçeyim ama buarada neden daha iyisi olmasın demek istiyorum enazından kendim eleştirirken buyüzden eleştiriyorum..

birşeyi daha başarılı yapan warsa onuda söylüyorum işte atıyorum motorda honda dedik mesela..
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 20:06:14 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onur

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #4 : 09 Mayıs 2006, 20:32:11 »
neden Alfa?

Coure Sportivo!! :)
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 20:32:11 Gönderen: Onur »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Sercan Keklik

  • Membro
  • İleti: 9.831
    • Çevrimdışı
Neden Alfa ??
« #5 : 09 Mayıs 2006, 21:05:05 »
ahuahuah.... cok iyi..
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 21:05:05 Gönderen: Sercan Keklik »
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeosuydu

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #6 : 09 Mayıs 2006, 21:39:29 »
can kardeşim bu yakıt işine takmış vaziyettesin.bu kadarcık kusur kadı kızındada olur.focus sana aynı tadı zevki verecekmiydi.yok.o zaman her zevkin,tadın bedeli var bu dünyada.bedavaya bişey yok.hem 147 ye bi dolu para vermek hem de 100 km de fazladan yaktığı 0,5 lt nin hesabını yapmak bana biraz garip geliyor.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 21:39:29 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Neden Alfa ??
« #7 : 09 Mayıs 2006, 22:30:56 »
Ben kendimi bildim bileli araba delisiyim, beni tanıyanlara sorsanız ilk söyleyecekleri şey de budur..Bunca hastalık bir yana Alfa Romeo kadar beni heyecanlandıran başka marka "hiç" olmadı..Başka marka veya modelleri beğenmek ya da takdir etmek ayrı, alfa aşkı, alfa sevgisi apayrı şeyler...
Alfa 33 kullandım,alfa 75 kullandım,alfa 145 kullandım şimdi de alfa 156  2.0 kullanıyorum ve hepsinden aldığım keyif ve haz apayrıydı..
Araba ararken başka markalara hiç bakmadım bile...şimdi bile bakmıyorum zaten...ara ara takılırım sahibinden.com'a araba.com.a falan ama hep gözüm gene alfalarda..
Bugün yeni civic'i beğenmiş olmam gidip alacağım ya da almak isteyeceğim anlamına gelmez...Beni tanıyan bütün arkadaşlarım da hayatta alfa'dan başka araba almayacağım üzerine yemin bile edebilirler..
Eleştirdiğimiz konular aslında "gönül isterdi ki" tadında şeyler...
arabama aşığım ve hala cafe mafe gibi yerlerde oturacağım zaman camdan görülebilir biryerlere çekmeye çalışıyorum ve oturduğum sürece de hayran hayran onu izlerim...
156 senelerin hayaliydi, inanın hala inanamıyorum bir 156'm olduğuna...
Dream car'ımdı artık sahibim, bundan sonraki dream car'ım da Brera...Dünya kadar param da olsa garajda bir de bu olsun diye yeni civic almam....
Budur :)

Edited by - Alfadanadam on 09/05/2006  22:32:08
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 22:30:56 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

CuoreSportivo

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #8 : 09 Mayıs 2006, 22:33:57 »
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 22:33:57 Gönderen: CuoreSportivo »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #9 : 09 Mayıs 2006, 22:40:06 »
walla halil abi,konusundan sapat 159 topic indede yazdım kendi focusum 20ytl 100km (7.6lt fln) gidiodum aynı yolu (okula git gel sürekli)..şuan 30ytl ile 90km falan..
herhalde daha toyum alışamadım hala koyuyo 60lt depoyla max 550km gitmek..50lt yle 600-650 ye alıştıktan sonra ş.içinde..
peder in arabada ort. 10-10.5 larda kendim kullanırken gördüğümde hiç rahatsız olmuyorum çnkü 2.0 :)
1.6 dan 1.6 ya yaşadığım tüketim farkı şok etkisi dewam ediyor..geçer herhalde bi 3000-5000km sora daha 3100km deyim focus u mu unutamadım herhalde (tüketim konusunda )
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 22:40:06 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Neden Alfa ??
« #10 : 09 Mayıs 2006, 22:49:30 »
Can,  parasını ben vereceğim halde sırf onun da okeyi olsun,gönlü olsun diye neler çektim ben 2.0 156 almaya..ama biliyodum böyle olduğunu :) 2.0 varken 1.6 156 için anlamsız  :)
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 22:49:30 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #11 : 09 Mayıs 2006, 22:54:26 »
benim 147 de şehir içinde max(yoğun tarfikte)10,5 lt/100 km yakıt tüketiyor.biraz daha sakin kullan aracı.aradaki farkı hissedersin.ayrıca sabahları aracı max 60 sn rölantide çalıştır.ilk 6 km 3000 devri geçme.tam gaz yapmamaya özen göster.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 22:54:26 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

krm

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #12 : 09 Mayıs 2006, 23:29:52 »
quote:

benim 147 de şehir içinde max(yoğun tarfikte)10,5 lt/100 km yakıt tüketiyor.biraz daha sakin kullan aracı.aradaki farkı hissedersin.ayrıca sabahları aracı max 60 sn rölantide çalıştır.ilk 6 km 3000 devri geçme.tam gaz yapmamaya özen göster.



abi böyle de kullanılır mı yahu, ben en çok devirli kalkış yapmayı seviyorum.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 23:29:52 Gönderen: krm »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onur

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #13 : 09 Mayıs 2006, 23:56:37 »
sonra araba yanık kokuyor:)
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 23:56:37 Gönderen: Onur »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

anIL(34an623)

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #14 : 09 Mayıs 2006, 23:58:45 »
sewgili halile +1

henüz tam yağlanmadan devirli kalkış veya devirli kullanma mı?
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2006, 23:58:45 Gönderen: anIL(34an623) »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #15 : 10 Mayıs 2006, 00:16:14 »
quote:

benim 147 de şehir içinde max(yoğun tarfikte)10,5 lt/100 km yakıt tüketiyor.biraz daha sakin kullan aracı.aradaki farkı hissedersin.ayrıca sabahları aracı max 60 sn rölantide çalıştır.ilk 6 km 3000 devri geçme.tam gaz yapmamaya özen göster.



kullanımımı anlatıyım..
sabah 9 da marşa basıp yola çıkıyorum rölantide beklemenin herhangi bir faydası olduğunu düşünmüyorum yakıt tüketmekten başka..yola çıkıyorum motor soğuk vitesleri engeç 3000 d/d değiştiriyorum..evden çıktıktan sonraki ilk ışıklar 100mt sonra 1dk ya yakın burda duruyorum sonra kalktıktan 100-150mt sonra tekrar ışıklarda 1dk ya yakın bekliyorum.
yeşil yanıp caddeye döndüğümde az ilerideki kavşak sabh trafiği durdurma noktasına getiriyor gene o kavşak kısmını 50-60mtlik mesafe 1dk da geçiyorum. sonra gene ışık 30-40 sn. sonra gene ışık (100mt arayla :) ) sonra yol daraldığı için en fazla trafiğe kaldığım nokta gene bidahaki ışıklar 150mt mesafede ama o ışığa warana kadar orda 2 defa kırmızı yanıyor ve 5dk da falan geçiyorum o mesafeyi ondan sonrası temiz :) (bu noktaya kadar 2. vitesi geçmek imaknsız sürekli dur kalk)

1.köprü  yoluna çıkıyorum 2km flndır herhalde sabit hız gidiyorum ztn genelde 80-90 civarı.
sonra 2.köprü tem bağlantı yoluna geçiyorum orası nispeten daha hızlı gitmeye müsait 5km fln dır oranında uzunluğu orada 100-120 arası seyrediyorum 5.vites e geçtikten sonra bidaha hiç küçültmüyorum bu hızlarda yani ani bi hızlanma falan yapmıyrum genelde(tabi buarada zaten okdar trafikte motor ısınmıştı rölanti sabitlendi,motor sıcaklığı 90 a ulaşmış oluyor bu yola varana kadar ztn).

sonra bu 5km lik sabit hızın sonunda TIR lar fln giriyor trafik bianda durma noktasına ulaşabiliyor zmn zmn ama herzmn değil oyüzden istisna deyip geçiyorum..
sonra gene bir 2-3dakikalık ışık bekleme zamanında boşta kaydıra kaydıra ilerleniyor..
ondan sora okula gitmek için 1km lik mesafe kalıyordur herhalde yada biraz daha uzun ehh bu sürede hız 50 yi gçemiyor ve genelde kavşak tı ışıktı gene dur kalk bol..

okul dönüşüyse şöyle açıkliyim; bu sabah  okula gidişim bu şekilde 20-25 dk sürüyorsa okul dönüşüm trafik yüzünden 1saati buluyor siz düşünün artık..focus u da aynı trafikte kullanıyordum 147yide aynı trafikte kullanıyorum..hea buarada dün GT yle okula 2defa gidip gelmek zorunda kaldım ve her boşlukta vites bitirdim (genelde 1 ve 2 :) trafikten tabi) en fazla sabit hız gittiğim yolda 100-120 değil 160-180gittim arasıra 100 lere düşüp tekrar 160 a çıkmam gerekti.okul dönüşüde gene aynı trafiğe girdim.. ve ortlamam 13.5 tu..dün dedim bakalım fark neymiş kendi arabamı hiç böyle kullanmadım çnkü okula gidip gelirken hep sakinimdir..bugün GT yi kullandığım gibi kullandım 147 yi aşağı yukarı ve trip b yide yola çıkmadan 0 ladım özellikle sonuç 12.5lt ydi..

biraz uzun yazdım ama tam bir gözlem yazdım birde nasıl bi yolda/trafikte ve nasıl  kullanıpta 10.5lt nin altına inemediğimi basıncada tüketimin nereye geldiğini göstermek için yaptım.
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2006, 00:16:14 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Neden Alfa ??
« #16 : 10 Mayıs 2006, 08:43:20 »
Can çok güzel mukayese imkanı bulmuş. 1 gün arayla 2 arabayı benzer şartlarda test etmiş. Ben otohaber otoşov dergilerinin yaptığı testlerden ziyade bu teste itimad etmeyi tercih ederim :)
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2006, 08:43:20 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

master

  • Editore
  • İleti: 4.690
    • Çevrimdışı
Neden Alfa ??
« #17 : 10 Mayıs 2006, 14:12:13 »
147'nin yakıt tüketiminin GT'ye bu kadar yakın olmasının en büyük sebebi 1.6 litrenin o ağırlığa yetersiz olmasıdır bence.. GT'de gaza basınca hızlanıyor , ama 147 1.6'da bu biraz daha zaman istiyor , daha uzun süre daha fazla gaza basıyorsun. Bu da tüketimi artırıyor.

Aslında işin özü şu , 1.6 litrelerin amacı hızdan ziyade paşa kullanımla ekonomi sağlamaktır..

Ayrıca yoğun şehiriçi trafiğinde bence de çok parlak değil Alfa'lar , çok aşırı tüketmiyorlar ancak rakiplerinden de az değiller. (Gerçi ben şu aralar yoğun şehiriçi trafiğinde süper ortalama yakaladım , mutluyum :) )
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2006, 14:12:13 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #18 : 10 Mayıs 2006, 14:20:34 »
Neden Alfa???

Çünkü ben bu sürüş zevkini Mercedes'te bile bulamadım... Ewt belki 1.6 bir otomobil E200 le 320i yle Passat'la karizma konusunda kıyaslanmayabilir ama Alfa'nın diğer otomobillere göre ne kadar çizgi dışı bir otomobil olduğunu ancak bir Alfa kullanan anlar...
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2006, 14:20:34 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

master

  • Editore
  • İleti: 4.690
    • Çevrimdışı
Neden Alfa ??
« #19 : 10 Mayıs 2006, 19:26:24 »
Karizma ve Passat ?

Bu araç premium sınıfta değildir , adı Mercedes'lerle aynı sınıfta anılmaz. VW'nin rakipleriyle aynı otomobilleri rakiplerinden yüksek fiyata satmasına uyuz oluyorum. Hele Passat , 90.000 YTL'ye bile Passat var , Mercedes C180K'dan daha pahalı!

Arabadan anlamayan insanın parasını denkleştirdiği zaman alacağı ilk araba Passat'tır , Passat sahipleri arabadan anlamaz demiyorum , konfor için rakiplerinden kat kat fazla para vermeyi göze alan adama lafım yok (1.6 lt hariç , onun fiyatları çok yüksek değil) ama Passat sahiplerinin bir kısmı arabadan zerre anlamayan insanlar. Marketing'de "overvalued" olarak geçen , haddinden fazla değer verilen arabalardan birisi VW Passat ve bunu haketmiyor.
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2006, 19:26:24 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #20 : 10 Mayıs 2006, 21:02:15 »
Sağol Bülent abi,özellikle ençok yol yaptığım durumunu bildiğim yolda denk getirdim mi gerçekle mukayesesi daha güzel oluyor dediğin gibi sonuçta ben özellikle okul çıkışı ciddi yoğun trafikte kalıyorum sabah 20dk lık yolu akşam 1saatten önce dönemiyorum..onuda bugün test ettim Halil abi dediği için bugunde hiç ama hiç gazlamadan sabah çıktım sıfırlayarak :) okula gidişimde sabit hız imkanım bol ama yolun durumundan dolayı bu sabah 100-120 den çok 120-130 arası kullandım okula vardığımdan 100km için gösterdiği ortlama 9.5ltydi :)
okuldan çıktım maltepeye çok sıkışık olmayan bi trafikte gittim dönüşte trafiğe kaldım.benzinciye gittiğimde baktım 10.6 olmuştu 100km için gösterdiği ort. :) ki özen gösterdim bugün alfa için fazlasıyla pasif kullandım :)

master : evet 147 de 1.6 nın sebebi zten ağırlığı taşıyamaması yeteri kadar :) (hea buarada bi jantımın tanesi 13kg lastiğiyle tam tamına 22.02kg :) onuda ekliyim eşşek ölüsü gibi bu TOORA lar :D )
 ehh alt devirlerdede yeteri kadar tork üretemiyor diyoruz ya bu nedenle ağır kasa ,ş.içinde sıkça ihtiyaç duyulan alt devirler sonunda tüketim hoş bidurum a geliyor :) 1.6 dada JTS olsun dememin sebebi işte aracı artık yürütebilcek bi motor enazından o ilk başlardaki hantallığı atması önemli ozaman ok dir :)

(tüketim muabbeti amma yaptık şu son 3 gündür hea  hehe :) )

Edited by - Can on 10/05/2006  21:07:48
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2006, 21:02:15 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #21 : 10 Mayıs 2006, 21:11:09 »
Valla, ben de bugün orta sınıf otomobil alacak olsam, tercihim kuvvetli ihtimalle 1.6 Passat olurdu. (159, Accord felan almam, 2.o bizi bozar :))

Passat, günümüzün yeni Şahin'i oldu bir anlamda. Herkeste var, kolay satıyor, prim yapiyor, ve herkes kullanabiliyor. Korkulmadan alınabilecek bir otomobil... Ama, Passat işte :) "Ötesi de yokmuş" dedirmiyor, hiçbirşeyi ile... Ama fena da değil :)

Edited by - dantelk on 10/05/2006  21:12:06
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2006, 21:11:09 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #22 : 10 Mayıs 2006, 21:55:14 »
kerem hayrete düşürdün beni.civic i bir kenarımı attın?
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2006, 21:55:14 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #23 : 10 Mayıs 2006, 22:19:20 »
43 milyara kompakt bir araba alırsam, herhalde birkaç gece yatağımda döner dururum :) 1.8 bile bize gitmes :P

Edited by - dantelk on 10/05/2006  22:19:46
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2006, 22:19:20 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Neden Alfa ??
« #24 : 10 Mayıs 2006, 22:56:56 »
adam 1600cc Lover :)
« Son Düzenleme: 10 Mayıs 2006, 22:56:56 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

 

GoogleTagged



Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
8 Yanıt
736 Gösterim
Son İleti 24 Eylül 2010, 00:51:11
Gönderen: drcalibra
1 Yanıt
489 Gösterim
Son İleti 15 Şubat 2014, 19:19:21
Gönderen: Gouki
7 Yanıt
1586 Gösterim
Son İleti 30 Eylül 2015, 12:09:27
Gönderen: MehmetALT
21 Yanıt
2508 Gösterim
Son İleti 07 Nisan 2016, 09:03:16
Gönderen: murat
0 Yanıt
629 Gösterim
Son İleti 30 Mayıs 2016, 17:47:36
Gönderen: admin

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal