Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Nedir bu Alfa düşmanlığı??

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

Bu ve bunun gibi bir motordan bahsediliyor. İngilizcesi iyi bir arkadaş özetlerse bu konuda da bilgi sahibi olabiliriz.

You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

İtalyanlar konusunda bundan daha sağlam bir kaynak yoktur arkadaşlar. Ara sıra buraya girip incelemekte fayda vardır. gene aynı yerde 1.4 8V 120 hp ve aynı motorun 16V 160 hp lik versiyonlarındanda bahsediliyor.

Edited by - bektas on 24/04/2006 11:16:36

Edited by - Alfadanadam on 24/04/2006  12:37:49
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Burak

Register or Login" alt=""/> o zamanlar alıyordum Register or Login" alt=""/>

quote:

alfisti wrote:

amman burak kardeş sevgili(!) şifa cengiz kılınç kardeşimin sözlerini ne zamandır ciddiye alıyorsun? sakın ha....

quote:

definitive wrote:

İzmir alfamirin sahibinin lafı " bodrum yolunda bu arabayla 355 in kıçından ayrılmam!"

(bahsi gecen araba 1998 156 2,0 .bu şahsın da o zamanlar bi 355 i vardı bu arada)

birazda abartmış ama alfanın gidişi ve yol tutuşunu anlatan bi cümledir Register or Login" alt=""/>

1997 Gtv V6 TB

n/a

Cengiz alem adam yahu.. Benimde bi kere işim düştüğünde gittiğimde benim 2.5 i görüp bende 3 tane var bunlardan dediydi :  )

Burak

banada jantları enrikodan aldım dediğimde ben sattım enrikoya demiştim bende içimden güldüm baya

yetkili bayiliği kaybedince iyice kendi kimliğini gösterdi adam Register or Login" alt=""/>
1997 Gtv V6 TB

alfistahakan

Biraz eski bir topic ama aracımı daha yeni almıştım hayatımın ilk cezasını yedim.Evlenme yıldönümü için bir yere h.sonu tatile gittik.Dönüşte  radara yakalandık.Polis arkadaşlar radardaki memurdan şu anonsu almışlar.Malum her aracın plaksı var plakayı not ediyorlar ilerdeki ekip de durduruyor.Alfa geliyor durdurun.Tabi durduk zorlada olsa.Malum hızlıyız.Polis arkadaş geldi.Gülerek neden durdurdul biliyormusun dedi.Bende radarı görmüştüm ilerde ama geç kaldık tabi.Biliyorum dedim.İndim muhabbet ettik biraz.Zaten böyle bir arabayla radara girmesen ayıp olurdu falan gibi bi laf etti.Bende şaşırdım.Hayırdır neden dedim.Eeee arabanın hakkını vermek gerekir dedi.Bende ozaman sende ceza yazma ben hakkını verdim zaten dedim.Eski günlerde olsa sadece uyarır yollardım ama radarın başında komser var yapamam dedi.Alfa hayranıymış arkadaş.

Ahh eski günler.Tatil parası kadar ceza ödedim o gün.İçime oturdu ama polis arkadaşın davranışı moral oldu saolsun.

Hakan Sapanlı
146 1.4 TS 16V
48 HS 510
Hakan
Forever Alfa

Dentist

Bence bu alfa düşmanlığı tamamen bilinçsizlikten kaynaklanıyor.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

n/a

Hayatında yolu bir kez bile Alfa ile kesişmeyen insanlar Alfa yorumcusu olursa o zaman bu işin tabir-i caiz ise cılkı çıkar. Babama benim aracı sevdiremedim mesela ve özellikle en çok tipinden hoşlanmadı =) Saygı duyuyorum, o da aracımı çok sevdiğimin farkında seslenmiyor. Bir kere direksiyonuna geçti, koltuğu hiç rahat değil dedi. Babamın dediklerine de saygım var ama bu gerçekleri değiştirmiyor. Arabayı almadan evvel de çok şey dediler ama bu da hiçbirşeyi değiştirmedi.
Herkes kendi istikametinde işine bakmalı, Alfa severler zaten Alfaları ile çok mutlu fazla söze ne hacet...

AlfistiKerem

Dün gece superonline da tavla oynadığım adam Alfa düşmanı çıktı.Veryansınlar ediyor da ediyor.Neyse ki ağzının payını hem lafla hem oyunla almış oldu.Ben alıştım artık böle tiplere.Arabanın a sından anlamazlar gelir Alfaya b.. atarlar.

Dentist

Herkesin bizim gibi Alfa ruhundan anlamasını,böyle düşünmesini beklememeliyiz bence.Boşuna kendimizi üzüyoruz .

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

hanzak

Arkadaşlar , düşmanlık demeden  önce türkiyenin  araba kültürüne bir bakmak daha doğru olacaktır . Yıllarca  broadway , şahin den  sonra  clio megane a  terfi eden bir kültür üzerine  almancıların gelmesi ile mercedes  bmw ile tanışan bir toplum . İnsanlar bilmediği herşeye tu kaka demeyi tercih ederler .
Anadoluyu gezenler bilir onlar için  en kral araba 20 yıl önce 12 tsw idi sonra broadway oldu şmdi  de megane . Bu kültürün   yerleşik olduğu bir toplumda Doğal olarak alfaya karşı karalama olacaktır. Bilmedikleri  herşey onlara kötü .

onr

Bugün aracımı yıkamaya götürdüğümde yaklaşık 45 dakikamı amblemimizdeki haç ve yılanın müslüman düşmanlığıyla ve haçlı seferleri ile alakası olmadığını oto yıkama sahibesine anlatmak için ayırdım.
Sonuç mu?
Alfa Romeo güzel ama bi de logo öyle olmasa dedi kendileri...

serkan44

mrb arkadaşlar.ben malatya dayım.
yukarıda arkadaşların dediği gibi buralarda yıllardır şahin,doğan,reno,vardışimdi ise sadece megan,clio,hyundai var
.ben bilmiyorum içimden gelerek ve tipini beğenerek bütçeme göre 146 aldım.
ilk aracımı almış You are not allowed to view links. Register or Login herkes bana eline yapıştı artık bu araç sana gardaş oldu.bunun malatya da binicisi yok,hatta fiat ana bayii malatya oto alfa satışını kaldırdı.dediler ve doğru malatya oto alfa satışını kaldırmış binicisi olmadığı için
ama bana bu araba eline yapıştı sana gardaş oldu diyenlere cevabım şu oldu.bırakın elime yapışsın bana gardaş olsun ki satılmasın bende bineyim.
bana diyorlarki araç alırken başkaları için el için araç alacaksın pazara götürünce bir saat te satılır.valla ben el için değil kendim için aldım 3 ay oldu alalı çok ama çok memnunum ki benim araç 99 146 birde 2000 üzeri olsaydı daha nasıl men. olacaktım bilmiyorum
ben bununla mutluyum.el bana mutluluk vermez  elin ağzı torba değilki bağlayasın.
valla ben bu araçla hem mutluyum hemde You are not allowed to view links. Register or Login ne derse desin ben mutlu olduktan sonra bence boş konuşuyolar.
şu fani geçici hayattaki en önemli şey mutluluk değilmidir ?
ben 146 mla mutluyum.neden ?
yaşıtlarına göre en lüks araca biniyorum.
parça fiyatları çok ama çok ucuz (tüm parçası tempra ile aynı :)))
hem kalite araca biniyorum hem parçası ucuz.
geçenler direkdiyon körüğünü değiştim 5 ytl tuttu
e daha ne olsun değmeyin keyfime kıskananlar çatlasın.

serkan44

mrblar bu arada beni de aday üyelikten üyeliğe terfimi nezaman yapacaksınız saygılar

AlfistiKerem

quote:

Arkadaşlar , düşmanlık demeden  önce türkiyenin  araba kültürüne bir bakmak daha doğru olacaktır . Yıllarca  broadway , şahin den  sonra  clio megane a  terfi eden bir kültür üzerine  almancıların gelmesi ile mercedes  bmw ile tanışan bir toplum . İnsanlar bilmediği herşeye tu kaka demeyi tercih ederler .
Anadoluyu gezenler bilir onlar için  en kral araba 20 yıl önce 12 tsw idi sonra broadway oldu şmdi  de megane . Bu kültürün   yerleşik olduğu bir toplumda Doğal olarak alfaya karşı karalama olacaktır. Bilmedikleri  herşey onlara kötü .

Son derece katılıyorum.Kültür meselesi herşeyden önce geliyor.Boşyere tartışıyoruz bence.

Levent Sırma

valla bir alfa düşmanlığı yada cahilliği olduğu kesin. Çevremdeki insanlara laf anlatmaktan da bıkmadım bıkmayacağım. Onlar ister inanırlar ister inanmazlar ben kullanmaya devam edeceğim. Ha bir de doğruları söyleyince saplantılı oluyoruz:)

Dentist

Bir konu hakkında ne kadar bilgili olursan ol;anlatabileceklerin ancak karşındakinin anlayabileceği kadardır...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1750 Tbi-Ti

n/a

10 Günlük bir alfa sahibi olarak kendime neden daha önce değilde

şimdi diye soruyorum ve çevredeki söylenenlere kızıyorum bu

kızgınlık günden güne artacak gibi bu arada tavsiye eden dostlara

teşekkür bir borç bu borcu buradan ödüyorum

teşekkürler

Alfadanadam

quote:

10 Günlük bir alfa sahibi olarak kendime neden daha önce değilde

şimdi diye soruyorum ve çevredeki söylenenlere kızıyorum bu

kızgınlık günden güne artacak gibi bu arada tavsiye eden dostlara

teşekkür bir borç bu borcu buradan ödüyorum

teşekkürler

Hoşgeldin Bahadır :)

admin

Daha çok şeyler göreceksin bahadır, çoookk. Hoşgeldin.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

cuneyt

Otomobil denilen insan icadina ne yonden baktiklari ile alakalidir cevremizdeki insanlarin alfa ya olan dusmanliklari. kimisi kendisini bir yerden bir yere tasiyacak kendisine ait bir  tasit arar kimiside zevk alacagi onunla olmaktan mutlu olacagi guzelliginin yaninda derdi tasasida olan tipki kendisine benzeyen bir yol arkadasi arar.
bu iki tip insanin birbirini anlamamasi ve arabalarinin da ayni olmamasi dogaldir bence.

ornek veremek gerekirse benim babam sagir ve dilsiz bir dis teknisyenidir. 2000 yilinda kendisine bir audi a4 almistir ve bugune kadar sadece bakimlari icin servise gitmistir. onun icin en guzel araba odur. onun yaninda hergun arabasiyla cok daha fazla ilgilenmek zorunda olan ben hata yapmisimdir.
herkesin ayri bi dusunce yapisi var. ne ben onlari yargilayabilirim ne de onlar beni...

n/a

Alıntı YapDaha çok şeyler göreceksin bahadır, çoookk. :)) Hoşgeldin.

Hoşbulduk,hoşgördük,hoşkalalım

n/a

İnsanların değişik tercihleri olması doğaldır fakat başkalarının tercihlerine saygılı ve gerçekleri yansıtacak eleştirileri takdire şayandır.Bir insanın hiç kullanmadığı bir otomobili eleştirmesi hatta kimilerinin sözüm onlara uçuşa geçip veba teşhisi koyar gibi alfa değerlendirmesi yapması komik, düşündürücü,
ve üzücüdür.

Fatih_AurA

Alıntı YapBugün aracımı yıkamaya götürdüğümde yaklaşık 45 dakikamı amblemimizdeki haç ve yılanın müslüman düşmanlığıyla ve haçlı seferleri ile alakası olmadığını oto yıkama sahibesine anlatmak için ayırdım.
Sonuç mu?
Alfa Romeo güzel ama bi de logo öyle olmasa dedi kendileri...  :-X

Bu konuşmalardan felaket sıkıldım.İnsanlar laf anlamıyor.Sanki renault fransız markası değilmiş gibi ford amerikan markası değilmiş gibi.Ama konu ALFA'ya gelince herkes milliyetçi oluyor hemde hiçirşey araştırmadan sadece kulaktan dolma bilgiyle... :-*

kaptan_swng61

Alıcan o amblemide,yılanıda,haçıda.......................manyak len bu insanlar.

cuneyt

darica- bayramoglu sapaginda bir polis memuru arkadas cevirmede 15 dakika bu muhabbeti yaptiktan sonra emekli olunca isallah bende alicam bi tane diyerek olaya son noktayi koymustu