Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Nedir bu Alfa düşmanlığı??  (Okunma sayısı 5555 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur

• Ziyaretçi
Nedir bu Alfa düşmanlığı??
« : 03 Nisan 2006, 00:02:41 »

Nedir bu insanların Alfa Romeo sevmemelerinin nedeni? Bazen tanık oluyorumda çok acımasız ve anlamsızca yargılanıyor bu marka ve modelleri.. bunun altında kasıt aramalı mıyız yoksa belki bir bildikleri vardır diyip bir an önce bu arabalardan kurtulmalı mıyız? arabamı ilk aldıgımda da çok tepki almıştım çevremden ama arabaya bindikleri vakit hepsi susmuşlardı, acaba bu anti-Alfa cılık yapanları bi kere bindirmek mi lazım

« Son Düzenleme: 08 Temmuz 2008, 23:02:57 Gönderen: patricius13 »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

krm

• Ziyaretçi
« #1 : 03 Nisan 2006, 00:06:39 »

valla aynı dediğiniz gibi,

insanlarda inanılmaz bir önyargı var. herkes almamam için sürekli kafamı şişiriyor.

yok piyasada niye alfa o kadar yok ? yok bilmemne parçası pahalıdır, türkiye yollarına uygun değil, çok alçak v.s.

bir ara o kadar korkutmuştu ki, yahu demiştim bunda ciddi bir sorun olmasa millet niye alma desin :))

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 00:06:39 Gönderen: krm »

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
« #2 : 03 Nisan 2006, 01:03:33 »
Tamamen korkaklik. Yine biyerlerde bahsetmistim. Alfa Romeo cok ayri bir marka, insanlar ilk basta markanin adindan korkuyorlar. Siz soyleyin, Alfa Romeo size neyi hatirlatiyor? Ilk anda Alfa Romeo ismi hangi duygunuza hitap ediyor? Sadece adini duydugunuzda, objektif bakin... Bir BMW kaliteyi, gucu ve parayi simgelerken, benim aklima Alfa Romeo adini duydugumda sanati simgeliyen bir yapit geliyor, peki ya Seat ya da Skoda, benim icin sadece "ittirgecli goturgec" veya oyle birsey..... Diger bir Alfa dusmanliginin sebebiyse daha Turkiyede oturmamis bir marka olmasi ve gecmiste yasattigi problemler. Emin olun 156 insanlarin duygularina hitap eden bir otomobil oldu, 147 bayragi devraldi ve marka imajini yukseltti ve 159 buna ek olarak kalite ve guvenilirlige de hitap edecek. Zaman en guzel ilac sevgili Onur, kurttan cakal dogmaz, eger Alfa boyle devam ederse, fiyat politikasinda sacmalamazsa birkac yil icinde yollar Alfa'dan gecilmeyecek...
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 01:03:33 Gönderen: CuoreSportivo »

n/a

• Ziyaretçi
« #3 : 03 Nisan 2006, 01:09:37 »

http://www.cardanadam.com/forum/viewtopic.php?t=14117

Ozaman sinirlenmeden okumaya calisacagiz... Hos `Freyzer` sitemizin uyesi .. ve muhtemelen satasilacak ` bazil` insanida benim.. ama kayitsiz da kalinmiyorki dostlar....

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 01:09:37 Gönderen: n/a »

master

• Editore
« #4 : 03 Nisan 2006, 01:27:18 »

Alfa'yı en çok aşağılamaya çalışanlar BMW sahipleri. Daha az paraya her alanda kendine rakip bir araba alan insanı aşağılayınca sonucun değişeceğini düşünüyorlar ama değişmiyor :)

Aşağılama değil de , karalamaya çalışanlar ise cahil cühela takımı , hayatında bir kere Alfa'ya binmemiş insanlar. Bizim milletin dedikodu yeteneği süper üst seviyede , birisi Alfa hakkında "çok dandik" dese , Alfa'ya binmeyi bırak Alfa görmemiş birisi hemen başka bir ortamda bunu diğerlerine aktaracaktır. Bu şekilde , asılsız bir yargı , titan saadet zinciri gibi yayılır herkes de buna inanır.

Bir başka sebep de çekememe. Bazı insanlar Alfa'yı çekemediği için her ortamda illa ki "Alfa'lar tıkırdıyo , napiyim ben öyle arabayı" der. E biz bilmiyor muyuz tıkırdadığını ? Ama bu insanlar tıkırdıyo diye direk çizerler Alfa'nın üstünü. Ona bakılırsa Mercedes'lerde de elektronik sorun var bir sürü , onun üstünü niye çizmiyorsun ?

Sevgili krm'nin dedikleri de milletin bilip bilmeden konuştuğunu doğrular nitelikte , hangi parçası pahalı Alfa'nın ? Evet birkaç pahalı parçası ve bakımı var ancak genel olarak diğer markalardan çok da farklı değil. Alçaklık konusuna gelince , 156 alçak mı mesela ? Koyalım bir Vectra ile yanyana , görürüz ki hemen hemen aynı seviyedeler.

Hayır Alfa bu kadar kötü bir markaysa neden dünyada sadece iki markanın kendi özel isimleri olan bağımlısı varken bunlardan biri de "Alfisti"ler ? (diğeri de Tifosiler - Ferrari) Biz mazoşist miyiz bu kadar kötü arabalara binelim , onlara aşkla bağlı olalım ?

Alfa'nın Türk tüketicisinin genel beklentisine uymadığı doğru. Türk tüketicisi bekliyor ki , geniş , konforlu , ucuz olsun , basınca gitmesin , güzel görünmesin bir de Alman olsun.

Oluşan bir genel imajı kırmak çok zordur. Alman arabaları yıllar önce pazarda dayanıklı ve konforlu olarak bilinmiş , Alfa ise sorunlu marka olarak bilinmiş. Genel çoğunluk da otomobille çok ilgili olmadığı için yerleşmiş kalıp yargılar yerine risk alıp da yeniyi denemiyor , bugünkü Alfa'ları hala 15 sene öncenin Alfa'sı sanıyor. 159'a bir kere binmeden "Alfa di mi , dandiktir o geç onu , dökülür her tarafı" diyor.

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 01:27:18 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
« #5 : 03 Nisan 2006, 01:30:49 »

Mumkun mu? Mumkun mu sinirlenmemek!! Ulan kan beynime sicradi offf bu topigi silsek mi ne naapsak bilemedim ki. Okumasinlar abi insanlar boyle seyleri, gece gece sinirlerim tukendi, allah allahh. Herife bak yaw. Allah allaaah, klavyeden racon kesiyo, inanilmaz bisey. Tovbe ya tovbe ya. Allah allaaah. Bilemedim, kaldim oyle, allah allaahh..

Forumumu seviyorum, hepinize, bu siteyi kuranlara tekrar tekrar tesekkur ediyorum. Sercy ve Freyzer sizede  tesekkur ediyorum, guzel savunmussun ve Alfistiliginizi terbiyenizle ortaya koymussunuz. Az oncede bahsettigim gibi, Alfa sanattir ama kemandir ama darbuka fakat bazilarinin kalbine girer, bazilarininsa bilmem neresine, goruldugu uzere....

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 01:30:49 Gönderen: CuoreSportivo »

master

• Editore
« #6 : 03 Nisan 2006, 01:50:36 »
12 yaşındaki halimi hatırladım da birden , o yaşlarda ben de bu kadar gaza gelip de yazıyordum. Adamın kendini ispatlama çabası muhteşem :) Referans olarak gösterdiği kişi de standart VTI ile 200'ün üstünde hızlarda BMW 3.30'la kafa kafaya gittiğini iddia eden adam :)
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 01:50:36 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

SeriousAlfaManiac

• Ziyaretçi
« #7 : 03 Nisan 2006, 02:04:04 »

Walla bütün yazıları okudum...Söyliyecek okadar şey varki bende 156 kullandım 147 kullanıyorum ablamda 147 kullanıyor.Ben ve ablam inanılmaz memnunuz...Ve sadece alfa olması kurtarıyor denmiş wallahi doğru söylenmiş sadece alfa olsun odun olsun sac olsun...üzerinde bitane alfa amblemi olsun...Bütün marka fan'leride keşke bu şekilde yorumlar yapabilseler.Ama yapamazlar...

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 02:04:04 Gönderen: SeriousAlfaManiac »

n/a

• Ziyaretçi
« #8 : 03 Nisan 2006, 02:15:21 »
 TR deki sebebi bence italya fabrikadan çıkan en dandikleri yolluyor..

ben yurtdışı forumlarında hiç böyle aşırı tıkırtı yok bilmem ne şeyleri duymadım görmedim,hea kronik motor sorunu olan varyatör yokmu o heryerde war ama kimse demiyor arabayı aldım orası düştü burası düştü nedense TR de başına gelio insanların,tabi bunu alfa romeo yu sadece beğendiği için ilk defa alan birinde bıraktığı izlenimi siz düşünün..

yoksa ben alfa ların öyle böyle aşırı sorunlu araçlar olduğunu düşünmüyorum normalde..
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 02:15:21 Gönderen: n/a »

krm

• Ziyaretçi
« #9 : 03 Nisan 2006, 03:22:32 »

quote:

Tolga wrote:

http://www.cardanadam.com/forum/viewtopic.php?t=14117

Ozaman sinirlenmeden okumaya calisacagiz... Hos `Freyzer` sitemizin uyesi .. ve muhtemelen satasilacak ` bazil` insanida benim.. ama kayitsiz da kalinmiyorki dostlar....

bu yazıları okudum ama cidden komik. alfa yı savunacak bir insan değilim, nihayetinde şu ana kadar test sürüşü ve kuzenimin 156 sı dışında uzun vadede bir alfa kullanmadım.

ancak şurada kartal nickli mahalle bıçkını tarzlı yazı yazan birinin fikirlerinden etkilenmek için kişinin ciddi ciddi cahil olması gerekir. :))

alfa  ve alfisti lere sempatim arttı valla.

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 03:22:32 Gönderen: krm »

anIL(34an623)

• Ziyaretçi
« #10 : 03 Nisan 2006, 04:10:50 »
bu hikayeyi ben de okumuş, çok gülmüştüm. üstelik yokuş tırmanırken bile kafa kafaya gidiyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. alfam nette miydi bu?

quote:

master wrote:

12 yaşındaki halimi hatırladım da birden , o yaşlarda ben de bu kadar gaza gelip de yazıyordum. Adamın kendini ispatlama çabası muhteşem :) Referans olarak gösterdiği kişi de standart VTI ile 200'ün üstünde hızlarda BMW 3.30'la kafa kafaya gittiğini iddia eden adam :)

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 04:10:50 Gönderen: anIL(34an623) »

n/a

• Ziyaretçi
« #11 : 03 Nisan 2006, 05:40:48 »

Çok fazla takilmamak lazim, sonuçta herkes kendine göre en iyi otomobili aliyor. O yüzden Alfa'cıya göre Alfa #1, Bmw'ciye göre Bmw, Skoda'ciya göre Skoda kral.

Ama genel olarak bi Alfa düşmanlığı yok, bence. Yanlizca Alfa, genel olarak bir yatırım aracı olarak kötü bir seçim, o yüzden de popüler değil, ve kitleler uzak duruyorlar. O yüzden de kimse biribirine tavsiye etmiyor.

Niye bu kadar takılıyosunuz ki milletin ne düşündüğüne... Her yer Alfa dolsa, herkes Alfist olsa olayın bi anlamı kalmayacaktı ki. :)

Sonuçta istatistikler ortada; Alfa can yakacak kadar sorunlu diil ama, can sıkacak kadar sorunlu :) O yüzden de gerçekten tutkuyla sevmeyenler gitsinler Corolla alsınlar, Golf alsınlar. Normali bu zaten.

Bilmiyorum, insanları Alfa sevmiyolar ya da almiyorlar diye nasıl suçlarız ki...

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 05:40:48 Gönderen: n/a »

Alfa 156

• Ziyaretçi
« #12 : 03 Nisan 2006, 08:40:57 »

+1 banda galerici arkadaşlar alma ikinci eli yok parça sıkıntısı var dediler dinlemedim.

Alfa Romeo istiyordum ve iyiki dinlememişim ha sorunları var o ayrı ama benim aracım 98 model ve insanlar halen soruyor yenimi aldınız diye ve yolda gidnler bile dönüp bakıyor .Ama allah aşkına bir BMW ye kim artık bakıyor(tabi M5 değil ise )Alfa bir başkadır.Bırakın yorum yapanları biz malımızı biliyoruz .

quote:

dantelk wrote:

Çok fazla takilmamak lazim, sonuçta herkes kendine göre en iyi otomobili aliyor. O yüzden Alfa'cıya göre Alfa #1, Bmw'ciye göre Bmw, Skoda'ciya göre Skoda kral.

Ama genel olarak bi Alfa düşmanlığı yok, bence. Yanlizca Alfa, genel olarak bir yatırım aracı olarak kötü bir seçim, o yüzden de popüler değil, ve kitleler uzak duruyorlar. O yüzden de kimse biribirine tavsiye etmiyor.

Niye bu kadar takılıyosunuz ki milletin ne düşündüğüne... Her yer Alfa dolsa, herkes Alfist olsa olayın bi anlamı kalmayacaktı ki. :)

Sonuçta istatistikler ortada; Alfa can yakacak kadar sorunlu diil ama, can sıkacak kadar sorunlu :) O yüzden de gerçekten tutkuyla sevmeyenler gitsinler Corolla alsınlar, Golf alsınlar. Normali bu zaten.

Bilmiyorum, insanları Alfa sevmiyolar ya da almiyorlar diye nasıl suçlarız ki...

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 08:40:57 Gönderen: Alfa 156 »

Onur

• Ziyaretçi
« #13 : 03 Nisan 2006, 10:23:36 »
kudurun diye açtım konuyu zaten :)
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 10:23:36 Gönderen: Onur »

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
« #14 : 03 Nisan 2006, 12:27:18 »
Aferin iyi yaptin, gece 4'te yatabildim, uykum kacti... :)
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 12:27:18 Gönderen: CuoreSportivo »

n/a

• Ziyaretçi
« #15 : 03 Nisan 2006, 12:29:57 »

maalesef piyasada alfayı tanımayanlar icin genel bir olumsuzluk imajı cok yaygın ve degistirilemez gozukuyor. en son 2.5 luga baktıgımda daha cok luks markaların satısını yapan galeri deki vatandas alfaların parcalarının pahalılıgından dem vurdu. dusunun bu adam bu arabayı satmaya calısıyor !!!  ve musteri onu duzeltiyor :)  

CDM deki  arkadas ilginc bir arkadas ve inanın alfayı hem kullanıcı hem de bir ara satıcısı olarak iyi bilir.  nedense burada bir 147 nefreti kusmus  farkındaysanız diger alfalara birsey demiyor. zaten anlasılmaz olan fikirlerini neden bu kadar agresif sundugudur. fazla takmamak/aldırmamak lazım.  cunku alfayı sevme sebebimiz cogunlukla subjektif/kisisel sebeplerden degil mi, alfayı digerlerinden ayıran marka tutkusu degil mi?

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 12:29:57 Gönderen: n/a »

Alfa 156

• Ziyaretçi
« #16 : 03 Nisan 2006, 13:00:47 »
Bu CDM deki topiği takip edin arkadaşlar
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 13:00:47 Gönderen: Alfa 156 »

n/a

• Ziyaretçi
« #17 : 03 Nisan 2006, 13:05:41 »
bu tip yazılara kulak asmamak,kaale almamak gerekir.tabiri uygunsa ağzı olan konuşuyor.canınızı sıkmaya değecek şeyler değil.boşverin gitsin.
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 13:05:41 Gönderen: n/a »

SeriousAlfaManiac

• Ziyaretçi
« #18 : 03 Nisan 2006, 13:36:30 »

Bencede sadece yollarda bile çok olmadığı için alırdım ben...

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 13:36:30 Gönderen: SeriousAlfaManiac »

Alfadanadam

• Moderatore
« #19 : 03 Nisan 2006, 13:54:41 »
Alfa Romeo düşmanlığı Türkiyenin heryerinde, her kültür düzeyinde ve her ekonomik seviyede var. Benim kendi düşüncem ise birçoğunun sahip olmayı deli gibi istemesine rağmen başedemeyeceği için korkmaları ve almaya cesaretleri olmayışı. Mesela burada benim arabaya deli olan bir sürü tip var, beğendiklerini de başka kişilerden duyuyorum ama gelin görün ki yanyana geldiğimizde akıllarına ne kadar negatif bilgi geliyorsa sayıp dökmeye başlıyorlar. Yok çok yakarmış yok parça problemi varmış yok parçaları pahalıymış. Komik bahaneler bunlar, buradakiler benim nasıl bir alfa delisi olduğumu iyi bilirler. O zaman onlara soruyorum, peki ben senelerdir kaç tane alfa eskittim bu yollarda, nası bir sıkıntı çektiğimi gördünüz, ki sizler gibi arabamı kırk yılda bir değil tabiri caizse tuvalete giderken bile kullanan bir adamım.:) Ne zaman yolda kaldığımı görmüşler, ne zaman arabamın biryerlerinin çalışmadığını görmüşler. Arabadan anlamayan Alfa almasın zaten ya...
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 13:54:41 Gönderen: Alfadanadam »

n/a

• Ziyaretçi
« #20 : 03 Nisan 2006, 13:56:09 »
valla beyler parçalarını bilmemde servis bakımları çok makul 10bin bakımım 100 milyon 20bin  bakımım ise 180 milyon tuttu
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 13:56:09 Gönderen: n/a »

Onur

• Ziyaretçi
« #21 : 03 Nisan 2006, 14:56:36 »
CDM deki tartışma her forumda olabilir ama ben o kişinin kendini ifade tarzından ve kullangı cümlelerden çok rahatsız oldum, küçük dağları ben yarattım tarzın da bir hale bürünmüş 147 sahiplerine ben kimim biliyor musun diyor :) kimsen kimsin kilimcinin kör oğlu! freyzer (onur) arkadaşımız gayet yerinde ve seviyeli bir şekilde görüşlerini belirtmiş tebrik ediyorum adaşıma tam destek...
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 14:56:36 Gönderen: Onur »

n/a

• Ziyaretçi
« #22 : 03 Nisan 2006, 16:10:38 »
ben en cok hayatında hıc alfa almamıs hıs satmamıs hıc kullanmamıs ınsanalrın yorumlarına kızıyorum ..bu her marak ıcın gecerli ama özellikle alfa konusundakı yorumları deli edıyor beni..alfanın tarıhını bılseler neyı ne zaman yapmıs neler uretmıs vs bu kadar rahat konusamazlar ..
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 16:10:38 Gönderen: n/a »

master

• Editore
« #23 : 03 Nisan 2006, 18:05:45 »
Sevgili Can , Avrupa'da yollar "yol"'a benziyor , bizde ise tarlaya :) Onların tıkırtıdan şikayet etmemesinin en büyük sebebi bu olsa gerek. Yahu ben santimetrekaresine kadar ezbere bildiğim yolda her gün farklı cehennem çukurları açıldığını görüyorum :) Girmemek için sarhoş gibi araba kullanmak gerekiyor :)

quote:

Can wrote:

TR deki sebebi bence italya fabrikadan çıkan en dandikleri yolluyor..

ben yurtdışı forumlarında hiç böyle aşırı tıkırtı yok bilmem ne şeyleri duymadım görmedim,hea kronik motor sorunu olan varyatör yokmu o heryerde war ama kimse demiyor arabayı aldım orası düştü burası düştü nedense TR de başına gelio insanların,tabi bunu alfa romeo yu sadece beğendiği için ilk defa alan birinde bıraktığı izlenimi siz düşünün..

yoksa ben alfa ların öyle böyle aşırı sorunlu araçlar olduğunu düşünmüyorum normalde..

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 18:05:45 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

1997 GTV V6 Turbo
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

alfa156TS

• Ziyaretçi
« #24 : 03 Nisan 2006, 23:41:10 »

quote:

dantelk wrote:

bende katılıyorum.

ayrıca insanlar alfalar için servislerin pahalı olduğunu düşünüyor ve burdaki çoğu kişide o kadar değil diyor. çok dikkatsiz kullandığımı düşünmüyorum ama yinede belli aralıklarla yaşadığım problemler sebebi ile gerçekten arabama yüklü servis masrafları ödedim. arabamın 2.el değeri sürünüyor. ama yinede arabamı seviyorum. hem şu bir gerçek çevremdeki bütün insanlarda arabama deli oluyor. saçma sapan yazılara fazla takılmamak gerek ama toz konduramıyor insan. galiba biz alfistiler gerçekten hastayız :))

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2006, 23:41:10 Gönderen: alfa156TS »

GoogleTagged