Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: ÖNEMLİ...  (Okunma sayısı 1017 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« : 15 Kasım 2006, 10:23:10 »
http:/herice.com/yeni/ataturk.html

sesli...
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2006, 17:45:28 Gönderen: murat »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #1 : 15 Kasım 2006, 10:36:55 »
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2006, 10:36:55 Gönderen: CuoreSportivo »

n/a

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #2 : 15 Kasım 2006, 10:40:26 »
ÖNEMLİ BİR KONU DAHA VAR, HERKESE FORWARD ETTIM, AB  UYUM YASALARI ÇERÇEVESİNDE, RESMİ DAİRELERDEN ATATÜRK REMİNİN KALDIRILMASI GÜNDEME GELECEK...BU NASIL BİR UYUM YASASI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL...
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2006, 10:40:26 Gönderen: n/a »

agucba

• Amministratore
ÖNEMLİ...
« #3 : 15 Kasım 2006, 18:28:04 »
Mehmet Bey, söylemiş olduğunuz konuyu duydum. Ve şunu açık açık söyleyeyim. BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL (bu yazdığımı bir hukukçuya danışarak yazdım). Bu tamamen ortalığı karıştırmak için ortaya atılmış bir iddia.
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2006, 18:28:04 Gönderen: agucba »

///////////////

Onur

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #4 : 15 Kasım 2006, 18:51:47 »
Avrupa birliği denen ve tek çıkar yolları dağılmak olan derme çatma yapının arada bir damarı böyle tutar saçmalar. umarım bizimkilerde bunları kaale falan almazlar
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2006, 18:51:47 Gönderen: Onur »

n/a

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #5 : 15 Kasım 2006, 20:07:14 »
quote:

Mehmet Bey, söylemiş olduğunuz konuyu duydum. Ve şunu açık açık söyleyeyim. BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL (bu yazdığımı bir hukukçuya danışarak yazdım). Bu tamamen ortalığı karıştırmak için ortaya atılmış bir iddia.

Insallah öyledir, ama cok emin bir yerden geldi, isterseniz size de yollarim orj.mesaji....
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2006, 20:07:14 Gönderen: n/a »

omeroguz

• Membro
ÖNEMLİ...
« #6 : 15 Kasım 2006, 23:02:38 »
O iş biraz sıkar
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2006, 23:02:38 Gönderen: omeroguz »

krm

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #7 : 15 Kasım 2006, 23:06:47 »
hakkaten olacak iş değil. ab ile ne alakası var..
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2006, 23:06:47 Gönderen: krm »

n/a

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #8 : 16 Kasım 2006, 00:09:14 »
ben de anlamış değilim...
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2006, 00:09:14 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #9 : 16 Kasım 2006, 00:44:39 »
buna kımse cezaret edemez ..
« Son Düzenleme: 16 Kasım 2006, 00:44:39 Gönderen: n/a »

Cem

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #10 : 25 Kasım 2006, 23:34:37 »
Bir Avukat olarak söylüyorum ki, böyle bir şey olamaz.
ATATÜRK resminden kime ne zarar gelmiş? Hukuken ve mantıken ; manevi duygularımızı okşayıp unuttuğumuz görevlerimizi  hatırlatmak kabahatse ben avukat değilim, diplomamı yırtar atarım.
 Adamlar hitlerin, che nin resimlerini t shirt yapıp gerine gerine gezerken kimsenin sesi çıkmıyor.
Cesareti olan ATA'mıza el uzatsın..
Hukuki en ufak dayanağı olmayan bir olaydır.
Ancak başımızdakiler allem edip kallem edip sırf AB'ye girmek,ve abimiz abd'ye yaranmak  adına böyle bir şeye kalkışırlarsa, ben Türklükten vazgeçer, muz cumhuriyetine yerleşirim.
ATA'sını reddeden Türklüğü de reddeder.
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2006, 23:34:37 Gönderen: Cem »

alfistihrn

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #11 : 26 Kasım 2006, 00:35:48 »
AB NE KARIŞIR ATAMIZIN RESMİNE YA. AB UĞRUNA TAVİZ VERMEMELİYİZ ARTIK.

Forum Kuralları :

Okunaklı mesaj yazın: Mesaj yazarken, okunması ve anlaşılmasının kolay olması açısından, büyük-küçük harf ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini, noktamala işareti olmayan metinlerin ise okumayı işkence haline getirdiğini unutmayın.

Edited by - master on 26/11/2006  09:50:38
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2006, 00:35:48 Gönderen: alfistihrn »

n/a

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #12 : 26 Kasım 2006, 01:16:39 »
italya da haçları kaldırsın resmi dairelerin girişinden..
laiklik fln ayağıda yapmasınlar..
ama bunların provakatif hareketler olarak yayılmak istendiğini düşünüyorum kimi zmn..
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2006, 01:16:39 Gönderen: n/a »

anIL(34an623)

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #13 : 26 Kasım 2006, 04:18:53 »
bu ülkede bazı kişiler avrupa birliğini bahane ederek kendi istedikleri şeyleri uygulamaya kalkıyorlar. benzer örnekler bi sürü ne yazık ki. mesela ordunun gücünün kırılmaya çalışılması da bunlardan biri.

yazdıklarıma karşı çıkabilirsiniz. hatta beni eleştirebilirsiniz ama demokrasi bu ülkeye çözüm değil ne yazık ki. demokrasi, eğitimli insanların hak ettiği bir yönetim biçimi. fakat cahil halkımız (üzülerek belirtiyorum evet cahil) demokrasiyi hak etmemekte.

işin ilginci hem cahiliz hem de böyle bir seçim sistemine sahibiz. TR genelindeki oyların %30 kusürünü alan parti utanmandan "cumhurbaşkanını biz seçecez" diyor. oysa eğitim düzeyinin bizden çok daha üst düzeyde olduğu Fransada bile çift kademeli seçim sistemi uygulanmakta ve oyların %30'unu alan bir kimse ülkenin kaderiyle oynayamamakta. bunu ırkçı lider la pena mıydı neydi o örnekte görebilmekteyiz zaten.

çok doluyum çok. açtırmayın ağzımı
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2006, 04:18:53 Gönderen: anIL(34an623) »

Levent Kobaza

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #14 : 26 Kasım 2006, 09:54:02 »
Biz burda bütün bunları söylüyoruz da
Lakin yediğimiz gollerin haddi hesabı yok
Merak etmeyin beyler bu millet bu kafada gittiği müdettçe onu da bize yaptırırlar
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2006, 09:54:02 Gönderen: Levent Kobaza »

n/a

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #15 : 26 Kasım 2006, 10:22:30 »
ab süresinde maalesef taviz üzerine taviz veriyoruz.adamların istekleri bitmiyor.yakında sömürgemiz olun derlerse şaşırmayın.ama türkiye cumhuriyeti'nin temelleri o kadar sağlamki,önümüze hangi engel konursa konsun bugüne kadar nasıl aşıldığıysa bundan sonra aşılır.önemli olan birlik ve beraberliğin bozulmaması.
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2006, 10:22:30 Gönderen: n/a »

Levent Kobaza

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #16 : 26 Kasım 2006, 11:24:12 »
Acı ama biz şuan sizce ülke olarak hangi pozisyondayız?
Sizce sömürgeleştirilmedik  mi?
Bir ülkenin siyasal askeri ve ekonomik hayatına başka ülkeler yön veriyorsa o ülke litarütüre ne olarak girer?
En kötüsü ne olduğumuzun bize söylenmeden sömürgeleşmiş olmamız!
Bunları söylüyorum lakin amacım moral bozmak değil ama gerçekleri tarihsel sürecemize baktığımız ne hale getirildiğimizi çok rahat görebiliriz.
Tarihsel süreçte ilk rahmetli inönün devriltirilmesiyle  başlayan ve bugüne kadar gelen bir süreç !
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2006, 11:24:12 Gönderen: Levent Kobaza »

n/a

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #17 : 27 Kasım 2006, 13:50:48 »
1930 lu yıllarda uçak fabrikamız varmış...ve Hollanda ya o yıllarda "UCAK" ihraç etmişiz....ve bu küçük uçak vs. değil...sonra kamyon fabrikası kurulmuş....
Tren konusuna hic girmeyeyim o daha da eski...Sizlere nacizane bir tavsiyem var,  "DEVRİM'İN HİKAYESİ" adı altında derlenen bir kitap....lütfen bir ara alıp okuyun...Türkiye'mizdeki yaratıcı, üretgen insanların neler yapabildiğine, ve yapılan işlerin nasıl baltalanıp, süre içinde nasıl sömürgeşme sürecine girdiğimizi görün...Bu kitap 1960 yılında yapılan Devrim otomobilini anlatmıyor, hersey belgeli ve gerçek kişilerle yapılan ropörtaj dan oluşuyor...
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2006, 13:50:48 Gönderen: n/a »

murat

• Amministratore
ÖNEMLİ...
« #18 : 27 Kasım 2006, 14:03:49 »
Türkiye dış politikada hiçbir zaman bu kadar yerlerde sürünmedi.Bakanlarımıza arama emri çıkaracak kadar küstühlaşan Avrupa hükümetleri yakında Vahdettin'e (istanbul'da arabası İngiliz subaylar tarafından durdurularak aranmıştı) yaptığı gibi Başbakanı göz altına alırsa bi yerlerde şaşırrmam.Akp iktidarı ile başlayan Ab yolunda taviz verme süreci ve iç-dış mihrakların bunlardan cesaret alarak coştuğu bu dönem bana Osmanlı'nın son 100 yılını hatırlatıyor.Ancak arada bir fark var Bu millet o dönemin insanları kadar da biçare ve zavallı değil.
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2006, 14:03:49 Gönderen: murat »
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

BARLAS

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #19 : 27 Kasım 2006, 19:55:31 »
quote:

Türkiye dış politikada hiçbir zaman bu kadar yerlerde sürünmedi.Bakanlarımıza arama emri çıkaracak kadar küstühlaşan Avrupa hükümetleri yakında Vahdettin'e (istanbul'da arabası İngiliz subaylar tarafından durdurularak aranmıştı) yaptığı gibi Başbakanı göz altına alırsa bi yerlerde şaşırrmam.Akp iktidarı ile başlayan Ab yolunda taviz verme süreci ve iç-dış mihrakların bunlardan cesaret alarak coştuğu bu dönem bana Osmanlı'nın son 100 yılını hatırlatıyor.Ancak arada bir fark var Bu millet o dönemin insanları kadar da biçare ve zavallı değil.

Yapana değil yaptırana bak. Belli koltuklarda oturanlar biraz basiretli olsunlar da aratmasınlar kendilerini!!!
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2006, 19:55:31 Gönderen: BARLAS »

Levent Kobaza

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #20 : 27 Kasım 2006, 20:16:22 »
Bir ülkenin saygınlığı herşeyden evvel bağımsız ve güçlü bir ekonomiye sahip olmasıyla mümkün olabilir!
Rahmetli Atatürk gözlerini yumduğunda iç ve dış borcu olmayan hazinesi ağzına kadar altın dolu bir ülke bıraktı!
Atatürk ve dedelerimiz bu ülkenin bağımsız olması için ilerde torunları başkalarının çizmelerinin altını yalamasın onların kölesi uşağı olmasın diye canlarını seve seve feda ettiler!
Ve az evvel anlattığm noktaya cumhuryeti getirip bizim dedelerimize ,babalarımıza bize vs. emanet ettiler!
Emanet ederken de biz üstümüze düşen vazifeyi yerine getirdik bu bağımısızlığın bakii kalması ve daha ileri gidilmesi için şu şu ödevlerimizide bize söyleyip dünyaya gözlerini yumdular!
Peki bizler ne yaptık?
Bakıyorum herkes Atatürkçü olmuş!
Atıyorlar tutuyorlar!
Kendi kendime soruyorum buna cüret diye?
Sizlerin(genel ifade ediyorum yanllış anlaşılmasın) Atatürk kelimesini ağzınıza almanız için önce elinizi vicdanınıza bir koyun bakalım ben ülke için ne yaptım bana bırakılan mirasa nekadar sahip çıktım bana bırakılan ödevleri yerine getirebildim mi diye bir sormanız gerek tabi vicdanınz varsa?
Atatürkçüyüm demekse çok büyük bir sorumluluğu üstlenmeniz ve az evvel ki  soruları olumlıu yanıtlayabilmişseniz Atatürkçüyüm diyebilirsiniz!
Acaba gerçek kaç Atatürkçü var yada kaldı?
Bizler , babalarımız ,dedelerimiz bize bırakılan mirasa sahip çıkmayalım, memleketi soyup soğana çevirelim,göz yumalım,fabrikaları , bankaları toprakları satalım savalım,elli kuruşa uçan kuşa borçlu olalım,hiçbir soruna 1929 dan buyana çözüm üretmeyelim,birbirimiz yiyelim,ülkeyi dış güçlerin kontrolüne sokalım,tarikat ve aşiretleri kol gezdiği bir ülke olalım, ondansonra  buyrun gelin BEN ATATÜRKÇÜ YÜM DİYELİM!
Olmaz beyler olmaz!
Atatürkçülük o kadar basit birşey değildir!
Atatürk kelimesini de destursuz ağızlarına almasınlar!
Çünkü daha hala Atatürkçülüğün ne olduğunu neyi ifade ettiğini anlamamış bir toplumuz!
Anlamamış bir toplumuz ki adamcağıza dinsiz dedik o dedik bu dedik en sonda  gerici diyebildik ya ki  o cumhuriyet Türkiyesinin bir üniversite hocası dedi ya artık ben diyecek birşey bulamıyorum.
Yazık yazık Atam hiçte rahat uyumuyor beyler kemikleri sızlıyor!
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2006, 20:16:22 Gönderen: Levent Kobaza »

Levent Kobaza

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #21 : 27 Kasım 2006, 20:24:31 »
Bir ülkenin saygınlığı diyorsunuz işte size cumhuriyet yıllarından bir örnek!
Cumhuriyet kurulduğu yıllarda bugünkü ismiyle BM o zaman ki adıyla milletler cemiyeti vardı.
Biz üye değildik!
Bir gün Atatürk'e basın mensupları şu soruyu sorarlar;
'Atam biz ne zaman milletler cemiyetine üye olacağız?''
Atatürk'ün cevabı:
''Bizi ne zaman davet ederlerse !''
O yıllar da milletler cemiyetine bugün de olduğu gibi ülkeler üye olmak için başvururlarmış!
Ve ne oluyor biliyormusunuz?
Bir ilk!
Milletler cemiyeti tarihinde ilk defa toplanıyor ve Türkiye Cumhuriyeti'ni aralarında görmek için davetiye gönderiyor!
Ve bizde katılıyoruz!
İşte saygınlık budur beyler!
Şİmdi ne yapıyoruz ?
AB üyesi olmak için özür dilerim ama doğrudur bir köpek gibi kapılarından ayrılmıyor ne isterlerse yapıyoruz!
Sizce hangisi daha saygın bir ülkeyi temsil ediyor?

Edited by - Levent Kobaza on 27/11/2006  20:26:01
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2006, 20:24:31 Gönderen: Levent Kobaza »

n/a

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #22 : 27 Kasım 2006, 22:59:07 »
ATATÜRK ziyaret ediliyor...."Atam görevimizi yaptık...." Sen görevini yapmış olsan bu durumda mı olurdun...Atamızın kemiklerinin sızladığını hissedemiyormusunuz? Böyle bir Devlet Adamı dünyaya kaç defa gelir.....Büyük Millet Meclisi'nin ilk kurulduğu yıllarda olan büyükçe bir resim var...Herkes bir arada, Atatürk başta olmak üzere...Bu tabloda çok çok önemli bir detay ı hissediyorsunuz...Resim size doğrudan ve kesin olarak bir mesaj veriyor...Karşınızda DEVLET duruyor. Hepsi Aslanlar gibi, dimdik, gurulu ve kararlı... Cumhuriyetin ilk yıllarındaki "üreten Türkiye"'nin yerinde şimdi sürekli tüketen ve ne yazık ki bir şey üretemeyen bir Türkiye var... o zamanlarda kurulan fabrikaların hemen hemen hepsi kapatılan, kuru fasulye yi bile ithal eden, Atamızın yaptırdığı demiryollarına 1 mt.daha ilave ray döşeyemeyen, gazetesi, sanatçısı (!), bankası ,vb. detaylarda enflasyona uğramış , bir sonraki günde ne ile karşılaşılacagı belli olmayan, ne yazık ki Avrupa Insan Hakları mahkemelerinde bile, fransız avukatların temsil ettiği canım Türkiyemde yaşıyoruz....Sayın Kobaza'ya tamamen katılıyorum...
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2006, 22:59:07 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #23 : 27 Kasım 2006, 23:33:27 »
evet bencede bunu yapmaya kimse cesaret edemez.
geçenlerde bi yerde 1. dunya savaşı ile ilgili bir yazı okudum..çanakkale savaşında bildiğiniz gibi bazı avustralyalı,senegalli ve yeni zelandalı askerlerin oluşturduğu ve bunların arasında savaşa katılan elizabethin özel timi adındaki 600 kişiden oluşan askeri birlik 'in savaş zamanında,beyaz bir bulutun gelmesi ile ortadan kayboldukları hikayesini herkes bilir ve bunun gerçek olmadığı da bilinir.şöyle anlatayım esasında havanın puslu olmasının sebebi savaş sırasında yağdırılan yuzbinlerce toptan çıkan dumanlardır...ve bu tam 99 yıl sonra ingilizler tarafından dizi haline getirilmiş ve turkleri karalama kampanyası olarak ingilterede gösterilmiş..dizide turklerin, butun ingiliz askerlerin kafalarını kestikleri ve katliam yapıldıkları anlatılmaktadır.bu olayda sadece 600 askerin 35 i sağ olarak bulunmuştur.bu zamanda yaralanan askerler esir alınarak iyileştirilmiş ve daha sonra savaş anıları şeklinde herhangi bir işkence görmediklerini kendi imzaları ve yazılarıyla belgelenmiştir ve bu gerçekten zorla yazdırılan bir yazı olmamıştır.yaralanan askerler arasında ingiliz komutanlarından biride bu şekilde iyileştirilmiş ve ingilitereye geri verilmiştir.yani burdan çıkaracağımız şey turkleri karalama kampanyası her alanda büyük bir şekilde devam ettirilmektedir...

Edited by - ralf on 27/11/2006  23:36:09
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2006, 23:33:27 Gönderen: n/a »

CuoreSportivo

• Ziyaretçi
ÖNEMLİ...
« #24 : 28 Kasım 2006, 00:49:41 »
Uzulerek belirtmeliyimki bunlar mustahak bize...

Turkiye olarak su zamana kadar ulkemizi tanitacak dogru duzgun birsey yapmadik. Elin Hindistanlilari bile kendilerini Bollywood'la tanittilar. Halbuki elimizde Kurtulus Savasi gibi esi benzeri olmayan bir destan var. Elin Amerikalisi kendi kiytirik kurtulus savasina 30 tane film ceker, hatta olmayan kahramanlar yaratir (rambo), biz ise odeneksizlikten dolayi 6 bolum cekilmesi gereken Kurtulus filmini 1 bolume sigdirdik. Oyle sanli bir tarihimiz varki herkes gipta ediyor ama biz hiiic tinlamiyoruz. Ararat diye bir film cekildi agzimizi acamadik, geceyarisi ekspresi yapildi, sadece mizmizlandik. . Ingilizler uydurma bir sis olayina film cekiyolar ve insanlarin bilincaltina bizi gaddar olarak aksediyorlar. Bazen birtakim seyleri hakettigimizi dusunuyorum...
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2006, 00:49:41 Gönderen: CuoreSportivo »