Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Pismis Tavuk misali..  (Okunma sayısı 2113 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« : 20 Ağustos 2005, 20:55:35 »

Arkadaşlar bugun alfamla ilgili süper maceralar yaşadım arkanıza yaslanın ve okuyun : )

Sabah saat 9.30 civarında yazlığa gitmek üzere pürneşe eşyalarımı arabamın bagajına doldurdum..

Koltuğa oturdum marşa bastım.... arabam çalışmadı.. Bir daha .. gene çalışmadı..

Önce dünkü immobilizer muhabbeti aklıma geldi.. 7 senedir aynı pil. Dedim, acaba dün forumda konu açtım bugun başımamı geldi.. ama bakıyorum immobilizer ışığı sönüyor..  Genede yedek anahtarı aldım ve denedim sonuç aynı..

Uyarı : Hikayenin bundan sonrası mutsuz, şanssız bir şekilde devam edecektir...

İlk şüphelendiğim şey benzin pompası oldu.. Evimizin hemen karşısında Tofaş yetkili, alfa yetkisiz servisi var adamlarlada muhabbetim iyidir, çekiciyle servise götürmektense onlara bir baktırayım dedim. Pompa değişecekse eli anahtar tutmuş herkes yapabilirdi çünkü.. ( ki şu anda ihtiyacı olan varsa ben değiştirebilirim : )

Neyse gittim, arabayla birini gönderdiler yanımda, açtı baktı ( ki bu arada araba evin onunde arka koltuklar sokuluyor filan ) .. evet pompa çalışmıyor dedi.. Kontak anahtarını "on" konumuna getirdiğinizde pompa benzini göndermeye başlıyor ufaktan, Kontağı açtık ama benzin akmıyor enjektorlere doğru..

Ee napıcaz dedim.. Benzin pompası değişecek dedi.. Peki dedim.. Servise geri döndük.. Online sistemden baktık istanbul, erzurum, bodrum servislerinde pompa var.. Bodrumdan isteriz dediler aradılar .. gondeririz pztesi elinizde olur cevabı alındı.. Ok dedik bizden yanıt bekleyin..

Bu arada pompayı deneyelim dediler.. Aküden kabloyla çalıştırdılar .. Pompa çalıştı.. Ama bunun "bar" ının yetersiz olabileceğini söylediler.. Su koyup deneyelim dediler arada bi kısa devre yaptırdılar.. IIh pompa çalışmadı.. ( kısadevreye dikkatinizi çekerim ) ve pompa bozuk fikrine devam..

Bu arada izmirden bulabilirmiyiz diye sağı solu araştırdık ve alfamirde "0" olduğunu öğrendik.. Parça fiyatı Fiat'ta 290 gozukuyor ve alfamir %15 indirimlede verecek.. Atladık servisin arabasına gittik.. Bu arada kendi servisimede uğradık ( teknik alfa ) benim bozuk pompayı oraya göstereyim diye.. Onlarda  " yenisini almanıza gerek yok biz bunun motorunu değiştiririz" diye çıkma daha önce hafif kurcalandığı belli bir motor getirdiler.. Yok dedim ben "0 " alacağım.. ama pompam sizde kalsın siz genede yapın..

Bindik arabaya gittik alfamire.. Gösterdiği yeni pompanın benimkiyle alakası yok, sadece uzaktan bakınca şeklen benziyor.. Yaw bu bizimkinden değil dedik... huop tezgahin altindan "çıkma" bir pompa çıkardılar bunu size yarı fiyatına veririz dediler.. Hep kıllanırdım zaten alfmirden..  bana sanki yenisi var gelin alın diyip ellerindeki çıkma parçayı satmak için bir komplo kurdular gibi geldi.. Denize düşen yılana sarılır misali peki dedik 120 milyona aldık pompamızı..

Döndük evimizin önüne pompayı taktık marşa bastık araba çalıştııı.. Çalıştı çalışmasına ama gördümki şamandıra bozukmuş..  Benzin yok gösteriyor gösterge.. Neyse dedim en azından arızayı çözdük ben bunu gider iade eder yenisini alırım bir ara... Derken.. ki bu düşünceler insanın aklından çok kısa bir sürede geçiyor .. Motor stop etti.. ee niye ustam dedim.. pompa bozuk dedi.. yaw demin çalıştı daha şimdi niye çalışmıyor dedim.. e bozukmuş buda " bar" ı yetmiyor dedi.. Dedi ve bugun artık hiçbir şeyin yolunda gitmeyeciğini anladım..

Neyse Tofaş yetkili alfa yetkisiz servisimize geri döndük.. Durumu anlattık önce çalıştıda sonra çalışmadı flan filan.... Ustabaşı kesinlikle başka bir şeyden olmaz pompa bozuktur yenisini sipariş edelim dedi...  Hani okadar emin ki direk tamam diyorsunuz..  Ustalardan çok çekenler bilir ... Ama siparişi verme dedim benden haber bekle..

EE napıcaz ozaman .. gidip alfamire bu bozuk diye iade edicez paramızı geri alıcaz sonra yenisini sipariş edicez... Super.. Bu sefer servis arabasıyla gidemedim saat 4 olmuştu kapatıyorlar... Bir arkadaşımı çağırdım durum böyle böyle diyerek geldi aldı beni gittik alfamire.. Dedim bu pompanın şamandırası bozukmuş istemiyorum bunu paramı geri verin.. eeuu o onemli degil pompa calisiyormu çalışıyor.. sizde depoyu dolduruyorsunuz zaten blirsiniz filan diyecek oldu, hatta dedide.. Ruhi haliyetimin pek duzgun olmadığını ifade ettikten sonra paramı rica ediyim dedim.. Tamam, ama muhasebeci çıkmış pazartesi verebilirim ancak dedi.. Telefonu kapıp muhasebecilerini aratıp konuştum ve gerekli gözdağını verip alfamirden çıktım..

Ordan çıktık ve teknik alfaya bozuk pompamın durumuna bakmaya gittik.. yetkisiz tofaşta bozuk denen şey belki aslında çalışıyordu.. Girdim dağıtılmış pompamı toplayın dedim.. bakacaz çalışacakmı.. Topladılar.. Bu arada borularından nasıl balçık çıktı anlatamam.. evet dağıtırken değil toplarken gördük balçıkları.. E dediler sizin benzin kötüymüş.. Yaw dedim 10 senedir aynı yerden alıyorum benzini nasıl olur.. nerden? bp den, e shellden alsanıza.. Ulen dedim istasyon bu, benzin kotuyse shelli bpsimi var.. Neyse bunlar artık iyice yıpranan  sinir katsayılarımın fiziksel dışavurumu şeklinde ilerleyen istemdışı haraketler..

Toplanan pompamın içi temizlendikten sonra bir elektrikçiye gittik.. bağladı akuye, çalışıyor bu dedi.. Artık tamamen ipleri elime alan kişi modunda.. " yeterli çalışmıyor zayıf bu.. pazartesi sabah hazır olun ikinizide arabanın başına götüreceğim " .. Usta peki dedi elektrikçiyle geliriz.. ama sende al bu pomapayı arabaya takki benzin uçmasın arabada buharlaşmasın.. Bu kesin gereklimi dedim naylon filan kapatırım ben .. yok bunu tak sen.. ii peki takıyım..  Konuşmalarından sonra  alfamire doğru yola çıktım.. Maksat alamadığım 120 milyonuma karşı en azından elimde başka bir pompa olması çalışmama olasılığına karşı da bir önlem almaktı

Alfamire girdim ve başka bir pompa istedim.. Ne şanslıydımki tezgah altından başka bir pompa daha çıktı... Dedim bunu denemek için alıyorum bununda şamandırası bozuksa getiririm geri.. peki abi dediler, ordanda çıktım eve doğru yola koyulduk..

Geldik arabanın başına pompayı yerine taktık arkadaşımla ona teşekkür ettim.. en son beni şu ilerideki bakkala bırakıver bir sigara alıyım dedim ki 1 paket sigarayı bitirip otlanma moduna çoktan girmiştim yaklaşık 6 saat içinde..

Aldım sigaramı, yaktım bir tane eve doğru yürürüken cep telefonundan ulviyi aradım durum nedir  diye merak etmişti.. başıma gelen onca şanssızlığı anlatırken arabam gözüme ilişti.. bir baktım altından birşeyler damlatıyor.. Abi arabadan benzin damlıyor diyip telefonu kapayıp bir koştumki ne goreyim... Taktığımız pompanın ucundan alet içeri benzin fışkırtıyor.. Hemmen söktüm pompayı torbayla kapattım benzin pompası deliğini.. Arabayı havalandırdım başında bekledim yarım saat kimse sigara filan atmasın sağa sola diye..

Özetle... ki özeti yok ne idüğü belirsiz bir sorunla karşı karşıyayım.. Pazartesini iple çekiyorum : ) Şu anda kötü benzinden kaynaklanan bir sorun varmış gibi gözüksede yeni çıkacak problemler varmıdır merakla bekliyorum..  

Ha bu arada, sorunlu alfa yoktur, bilgisiz usta vardır..

« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2005, 10:50:16 Gönderen: definitive »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onur

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #1 : 20 Ağustos 2005, 21:05:17 »

Ha bu arada, sorunlu alfa yoktur, bilgisiz usta vardır..

çok geçmiş olsun hakkaten can sıkıcı ve yorucu birgün yaşamızşın!!

« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2005, 21:05:17 Gönderen: Onur »

master

• Editore
Pismis Tavuk misali..
« #2 : 20 Ağustos 2005, 22:02:49 »

Çok geçmiş olsun hakkaten. Böyle mutlu mesut araca binip gitmeyi beklerken aracın çalışmaması ve akabinde gelen sorunlar üzücü oluyor hakkaten. Umarım kısa sürede çözülür.

« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2005, 22:02:49 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #3 : 21 Ağustos 2005, 00:15:02 »
tolga geçmiş olsun.en kısa sürede hallolur inşallah.
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 00:15:02 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #4 : 21 Ağustos 2005, 00:26:41 »
tolga benzin pompasının orjinalini bosch bayilerinden de bulabilirsin.araçların benzin pompalarının büyük çoğunluğunu bosch üretiyor.alfamirden tedarik edemessen bir de bosch bayilerine bak.
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 00:26:41 Gönderen: n/a »

Alfadanadam

• Moderatore
Pismis Tavuk misali..
« #5 : 21 Ağustos 2005, 01:08:01 »
tolga geçmiş olsun, bu arada halil'in dediklerine ek olarak özellikle motorda bir çok parça fiatın bilumum parçalarıyla birebir uymasa da kısmen uyuyor. örneğin debimetre. boru çapı uymuyor ama üst kısmında asıl işi gören parçayı bosch koduyla ararsanız bulabilirsiniz, geriye kalan 4 tane vidayı sökmesi....özellikle motorla ilgili parçalarda deneyin yarı fiyatına aynı marka ve kalitede ürünü alabilirsiniz. Benim debimetre hiç değişmediği için deneyemedim ama deneyen arkadaşlar var..
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 01:08:01 Gönderen: Alfadanadam »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #6 : 21 Ağustos 2005, 12:33:32 »

Herkese tesekkurler arkadaşlar..  : )

Bosch konusunda hemfikirim Pompanın üzerindede bosch diye yazıyor zaten.. Onu görünce aradım burdaki bosch servisini adam elmizde yok 1 haftaya getirirz deyince direk sildim o alaternatifi..

Ama işte aslında haala pompanın bozuk olduğu kesin değil aslında en son kötü benzinden kaynaklanıyor kısmında kaldık pazartesi devam edeceğiz olaya : )..  

« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 12:33:32 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #7 : 21 Ağustos 2005, 16:27:01 »

bu sorunun tek bi lafı var söliyim;

ALIRSIN ALFA OLURSUN KALFA.

« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 16:27:01 Gönderen: n/a »

alfisti

• Membro
Pismis Tavuk misali..
« #8 : 21 Ağustos 2005, 16:39:04 »
1998 model 7 yaşını hemen hemen doldurmuş bir araçta böyle bir problemin oluşma olasılığı ALFA da herhangi bir araçtan daha fazla değildir... ALFA  kendine özgü bir takım parçalarda ( örnek variator) ya da işçilik ve mekanik dışı kalitesiz malzeme nedeniyle baş ağrıtabilir ama bu da bizi KALFA yapmaz:(
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 16:39:04 Gönderen: alfisti »
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #9 : 21 Ağustos 2005, 16:58:43 »

Olay büyük ihtimalle kötü benzinden kaynaklanıyor.. Bunda Alfanın suçu nedir ??

+ ilk götürdüğüm usta adam gibi pompayı kontrol etseydi 1 saatte problemim çözülmüş olacaktı..

quote:

SerCy wrote:

bu sorunun tek bi lafı var söliyim;

ALIRSIN ALFA OLURSUN KALFA.

« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 16:58:43 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #10 : 21 Ağustos 2005, 17:00:07 »

alfisti yapar abi :) bnm italyan tempram wardı oda böyleydi italyanların hepsi kalfa yapıyo :) tempra motoru getirin komple toplıyım sıfırdan öyle diyebilirim :) alfa motorunu görmek nasip olmadı daha olmasında..

ama arka stop kablosundan YAG fışkırtan alfalar dahi gördüm illa olcak tabi sorunlar ama ne kdr araçla ilgilenirsen o kadar kalfalıgın dogru oluyo :)    

« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 17:00:07 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #11 : 21 Ağustos 2005, 21:33:38 »
ne alakası var sercan ustalıkla kalfalıkla.o senin dediğin 50 sene öncesine ait laflar.örnek verecek olursak alırsın ford olursun lord ,alırsın opel verirsin papel,alırsın chevrolet gidersin devrile devrile. vs   her arabada buna benzer sorunlar çıkar.hele benzin pompası gibi devamlı çalışan parçaların  arıza yapma olasılığı  daha fazladır.malum birde satılan benzinlerin kalitesini,içindeki yabancı maddeleri düşünürsen iyi dayanıyorlar bile.
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 21:33:38 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #12 : 21 Ağustos 2005, 21:49:45 »

Halil beye eklemek istediklerim de var ayrıca : )

Sercancım sen bildigim kadarıyla alfanda 120 bini devirdin ve simdiye kadarda ciddi bir problem yaşamadın .. Benim gözümde bir referans olman gerekirken sen arada haksız eleştiriler yapıyorsun gibi geliyor bana .. bilmiyorum sen ne dersin : )

« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 21:49:45 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #13 : 21 Ağustos 2005, 22:27:23 »

tolgacım ben ciddi sorunlar cekmedim evet herkes 2oo4-2oo5 model alfasının 2o.ooo binde salıncagını indiriyo ben 18 liklerle geziyorum hala salıncaklar orj. fabrika cıkısı salıncakları geçmiş 4 sene ;) olcak şeyler bendede oldu tabi benim orda anlatmak istedigim cümle

alıcaksın alfanı biniceksin her şekil seni mutlu ve tatmin edicek ama kalfasıda olucaksın yani bi arızasınıda bilceksin merak salıp inceliceksin bi kalfa kadar bilgin olcak demek istedim ama neyse.

« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 22:27:23 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #14 : 21 Ağustos 2005, 23:05:18 »
: ) o dogru kalfa olucaksın tabii .. ama bu her markada gecerli, sahip oldugun herhangi bir arabanın dilinden anlamadığın sürece ustaların saçma teşhislerine boyun eymek zorunda kalıyorsun.. Benim mantığım arabadan anlıyacaksın.. Bir arıza olduğunda servise götürdüğünde " benim arabamda şu sorun var onu halledin" demeyi bilmek gerek..
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 23:05:18 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #15 : 21 Ağustos 2005, 23:09:42 »
tolga işte o anlamak diger araçlarda yok mesela yeni nesil opellerde filtreyi sök araba çalışmıyor geri taksanda servis gelmeden çalışmıyor torpido altında reset tuşu war ona basman gerekiyor falan bunuda kimse bilmez bu tür olaylar yüzünden kalfa olunması olayını anlattım daha dogrusu anlatamadım :)
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2005, 23:09:42 Gönderen: n/a »

Burak

• Membro
Pismis Tavuk misali..
« #16 : 22 Ağustos 2005, 01:17:24 »
 bu arada Tolga kusura bakma ben unuttum sana geri dönmeyi , aradım ama telefonu kapalıydı pazartesi bir parça ihtiyacın olursa sen gene bi haber ver bana :)
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2005, 01:17:24 Gönderen: definitive »
1997 Gtv V6 TB

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #17 : 22 Ağustos 2005, 11:09:34 »

okurken içim bi fena oldu walla. problem şurdanmı burdanmı gibi belirsizlikler zaten ruhuma uymuyo. şu servislere 1er tane çok süper anlayan adam koysalar yeter. o bakıp derdini anlıycak yamaklar da söküp takacak. ve adamın cep telefonu 24 saat açık olacak ayrıca 3-4 hat olacak ki telesekreterli sıkıntı yaşamayalım. Mesela "yaşar usta şu anda Tolga Beyin alfasıyla ilgilenmekte sizinle görüşme süresi tahmini 2 dakikadır beklediğiniz için teşekkür ederiz." Dikkatinizi çektiyse 2 dakika... çok fena hızlı... Tolga beyin arızasını dinlemek için 1'i kendi arızanızı önceden anlatmaya başlamak için 2'yi....  Dibine girdim biraz geyiğin... Tolga abi sen sakin ol...

« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2005, 11:09:34 Gönderen: n/a »

Tufan

• Membro
Pismis Tavuk misali..
« #18 : 22 Ağustos 2005, 11:37:37 »

geçmiş olsun Tolga.

Şu saat itibarı ile bununla uğraştığını tahmin ediyorum, umarım en az sorunla hallolur.

« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2005, 11:37:37 Gönderen: Tufan »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #19 : 22 Ağustos 2005, 18:32:09 »

Saolasın burak hallettik bugun.. Alfamirden başka bir pompa aldım o çalıştı..

Pişmiş tavuk misali nede uygun olmuş aslında başlığa.. Çünkü dertlerim bugunde devam etti..

Pompa sorunu başka iş açmadı yeni takılan pompa ile araba çalıştı benzinde fazlada bir pislik gözükmedi.. Neden bozulduğu bir muamma olarak kaldı..

Ancak sabah çağırdığım çekici arabayı kamyonun üzerine alırken kancayı gitti viraj demirine bağladı.. Yaw napıyorsun orası yamulmazmı filan dedim.. yok abi biz hep buralara bağlıyoruz bişey olmaz dedi.. Yok dedim bağlama oraya .. oda gitmiş içteki viraj demirine bağlamış.. Görmedim ben çektik arabayı goturduk servise... Neyse pompa takıldı araç çalıştırıldı.. Ve müthiş bir subap sesi.. Bence benim sevgili alfam bu sitede tazılanlardan etkileniyor.. Kim bende şu problem var dese 1 kaç gün sonra o problem benimde başıma geliyor : )

subap sesi geçti.. ama tekrarlarmı bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz..

Tam yola çıktıkki arabanın altından bir ses ve araba feci sağa çekiyor.. Bir kaldırdık baktıkki viraj demiri yamulmuş.. Değiştirdik.. 53 milyonluk bir parça çekici parasına hemen hemen denk geliyor.. Allahtan başka bir zararı olmamış olayın...  Çekici ücretini ödemedim falan filan.. Böylede ilginç bir gün yaşadım ayrıca..

Buraya çekme halatı bağlanırmı arkadaşlar...

« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2005, 18:32:09 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #20 : 22 Ağustos 2005, 18:34:46 »

Ulvide butun gun yanımdaydı allahtan bir onun boya derdi bir benim pompa derdim, dertlestik durduk : )

« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2005, 18:34:46 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #21 : 22 Ağustos 2005, 18:50:39 »
tolga onu oraya baglayan adama iyi sadece parasını ödememişsin diorum başka bişi diyemiorm
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2005, 18:50:39 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #22 : 22 Ağustos 2005, 18:57:41 »

Adam ortadan kayboldu sercan.. Patronu aradı bin tane ozur diledi biraz once.. Zararı tazmin ediyim dedi, 10-15 milyonunu istemem senin, sen dua et servisten 300 milyonluk fatura çıkarmadım dedim : )..

Adam da iyiniyetli yaklaşınca olayı uzatmaya gerek görmedim.. 

« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2005, 18:57:41 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #23 : 22 Ağustos 2005, 19:11:59 »
walla ne kdr iyi niyetle yaklaşsın ben olsam arabayı check up yaptırırdım :) iyi sabırlıymışsın geçende benim başıma geldi böyle benzeri bi dengesizlik garajımın önünde 3 tane park yapılmaz tabelası oldugu halde adam kocaman kamyon cekmiş üzerinde reklam vardı allahtan aradık falan adam cuma namazına gitmiş...! bekle allah bekle kardeşim buraya araba koyulurmu dedim adam hiç bi tepki yok bindi kamyona çalıştırdı bende sinirden bi tane taş vardı tuttum attım ama herif umursamadı bile..
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2005, 19:11:59 Gönderen: n/a »

n/a

• Ziyaretçi
Pismis Tavuk misali..
« #24 : 22 Ağustos 2005, 19:21:32 »
e checkup yapıldı işte rot ayarı bilgisayarda kontrol edildi : )
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2005, 19:21:32 Gönderen: n/a »

GoogleTagged

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal