Arkadaşlar bugun alfamla ilgili süper maceralar yaşadım arkanıza yaslanın ve okuyun : )
Sabah saat 9.30 civarında yazlığa gitmek üzere pürneşe eşyalarımı arabamın bagajına doldurdum..
Koltuğa oturdum marşa bastım.... arabam çalışmadı.. Bir daha .. gene çalışmadı..
Önce dünkü immobilizer muhabbeti aklıma geldi.. 7 senedir aynı pil. Dedim, acaba dün forumda konu açtım bugun başımamı geldi.. ama bakıyorum immobilizer ışığı sönüyor.. Genede yedek anahtarı aldım ve denedim sonuç aynı..
Uyarı : Hikayenin bundan sonrası mutsuz, şanssız bir şekilde devam edecektir...
İlk şüphelendiğim şey benzin pompası oldu.. Evimizin hemen karşısında Tofaş yetkili, alfa yetkisiz servisi var adamlarlada muhabbetim iyidir, çekiciyle servise götürmektense onlara bir baktırayım dedim. Pompa değişecekse eli anahtar tutmuş herkes yapabilirdi çünkü.. ( ki şu anda ihtiyacı olan varsa ben değiştirebilirim : )
Neyse gittim, arabayla birini gönderdiler yanımda, açtı baktı ( ki bu arada araba evin onunde arka koltuklar sokuluyor filan ) .. evet pompa çalışmıyor dedi.. Kontak anahtarını "on" konumuna getirdiğinizde pompa benzini göndermeye başlıyor ufaktan, Kontağı açtık ama benzin akmıyor enjektorlere doğru..
Ee napıcaz dedim.. Benzin pompası değişecek dedi.. Peki dedim.. Servise geri döndük.. Online sistemden baktık istanbul, erzurum, bodrum servislerinde pompa var.. Bodrumdan isteriz dediler aradılar .. gondeririz pztesi elinizde olur cevabı alındı.. Ok dedik bizden yanıt bekleyin..
Bu arada pompayı deneyelim dediler.. Aküden kabloyla çalıştırdılar .. Pompa çalıştı.. Ama bunun "bar" ının yetersiz olabileceğini söylediler.. Su koyup deneyelim dediler arada bi kısa devre yaptırdılar.. IIh pompa çalışmadı.. ( kısadevreye dikkatinizi çekerim ) ve pompa bozuk fikrine devam..
Bu arada izmirden bulabilirmiyiz diye sağı solu araştırdık ve alfamirde "0" olduğunu öğrendik.. Parça fiyatı Fiat'ta 290 gozukuyor ve alfamir %15 indirimlede verecek.. Atladık servisin arabasına gittik.. Bu arada kendi servisimede uğradık ( teknik alfa ) benim bozuk pompayı oraya göstereyim diye.. Onlarda " yenisini almanıza gerek yok biz bunun motorunu değiştiririz" diye çıkma daha önce hafif kurcalandığı belli bir motor getirdiler.. Yok dedim ben "0 " alacağım.. ama pompam sizde kalsın siz genede yapın..
Bindik arabaya gittik alfamire.. Gösterdiği yeni pompanın benimkiyle alakası yok, sadece uzaktan bakınca şeklen benziyor.. Yaw bu bizimkinden değil dedik... huop tezgahin altindan "çıkma" bir pompa çıkardılar bunu size yarı fiyatına veririz dediler.. Hep kıllanırdım zaten alfmirden.. bana sanki yenisi var gelin alın diyip ellerindeki çıkma parçayı satmak için bir komplo kurdular gibi geldi.. Denize düşen yılana sarılır misali peki dedik 120 milyona aldık pompamızı..
Döndük evimizin önüne pompayı taktık marşa bastık araba çalıştııı.. Çalıştı çalışmasına ama gördümki şamandıra bozukmuş.. Benzin yok gösteriyor gösterge.. Neyse dedim en azından arızayı çözdük ben bunu gider iade eder yenisini alırım bir ara... Derken.. ki bu düşünceler insanın aklından çok kısa bir sürede geçiyor .. Motor stop etti.. ee niye ustam dedim.. pompa bozuk dedi.. yaw demin çalıştı daha şimdi niye çalışmıyor dedim.. e bozukmuş buda " bar" ı yetmiyor dedi.. Dedi ve bugun artık hiçbir şeyin yolunda gitmeyeciğini anladım..
Neyse Tofaş yetkili alfa yetkisiz servisimize geri döndük.. Durumu anlattık önce çalıştıda sonra çalışmadı flan filan.... Ustabaşı kesinlikle başka bir şeyden olmaz pompa bozuktur yenisini sipariş edelim dedi... Hani okadar emin ki direk tamam diyorsunuz.. Ustalardan çok çekenler bilir ... Ama siparişi verme dedim benden haber bekle..
EE napıcaz ozaman .. gidip alfamire bu bozuk diye iade edicez paramızı geri alıcaz sonra yenisini sipariş edicez... Super.. Bu sefer servis arabasıyla gidemedim saat 4 olmuştu kapatıyorlar... Bir arkadaşımı çağırdım durum böyle böyle diyerek geldi aldı beni gittik alfamire.. Dedim bu pompanın şamandırası bozukmuş istemiyorum bunu paramı geri verin.. eeuu o onemli degil pompa calisiyormu çalışıyor.. sizde depoyu dolduruyorsunuz zaten blirsiniz filan diyecek oldu, hatta dedide.. Ruhi haliyetimin pek duzgun olmadığını ifade ettikten sonra paramı rica ediyim dedim.. Tamam, ama muhasebeci çıkmış pazartesi verebilirim ancak dedi.. Telefonu kapıp muhasebecilerini aratıp konuştum ve gerekli gözdağını verip alfamirden çıktım..
Ordan çıktık ve teknik alfaya bozuk pompamın durumuna bakmaya gittik.. yetkisiz tofaşta bozuk denen şey belki aslında çalışıyordu.. Girdim dağıtılmış pompamı toplayın dedim.. bakacaz çalışacakmı.. Topladılar.. Bu arada borularından nasıl balçık çıktı anlatamam.. evet dağıtırken değil toplarken gördük balçıkları.. E dediler sizin benzin kötüymüş.. Yaw dedim 10 senedir aynı yerden alıyorum benzini nasıl olur.. nerden? bp den, e shellden alsanıza.. Ulen dedim istasyon bu, benzin kotuyse shelli bpsimi var.. Neyse bunlar artık iyice yıpranan sinir katsayılarımın fiziksel dışavurumu şeklinde ilerleyen istemdışı haraketler..
Toplanan pompamın içi temizlendikten sonra bir elektrikçiye gittik.. bağladı akuye, çalışıyor bu dedi.. Artık tamamen ipleri elime alan kişi modunda.. " yeterli çalışmıyor zayıf bu.. pazartesi sabah hazır olun ikinizide arabanın başına götüreceğim " .. Usta peki dedi elektrikçiyle geliriz.. ama sende al bu pomapayı arabaya takki benzin uçmasın arabada buharlaşmasın.. Bu kesin gereklimi dedim naylon filan kapatırım ben .. yok bunu tak sen.. ii peki takıyım.. Konuşmalarından sonra alfamire doğru yola çıktım.. Maksat alamadığım 120 milyonuma karşı en azından elimde başka bir pompa olması çalışmama olasılığına karşı da bir önlem almaktı
Alfamire girdim ve başka bir pompa istedim.. Ne şanslıydımki tezgah altından başka bir pompa daha çıktı... Dedim bunu denemek için alıyorum bununda şamandırası bozuksa getiririm geri.. peki abi dediler, ordanda çıktım eve doğru yola koyulduk..
Geldik arabanın başına pompayı yerine taktık arkadaşımla ona teşekkür ettim.. en son beni şu ilerideki bakkala bırakıver bir sigara alıyım dedim ki 1 paket sigarayı bitirip otlanma moduna çoktan girmiştim yaklaşık 6 saat içinde..
Aldım sigaramı, yaktım bir tane eve doğru yürürüken cep telefonundan ulviyi aradım durum nedir diye merak etmişti.. başıma gelen onca şanssızlığı anlatırken arabam gözüme ilişti.. bir baktım altından birşeyler damlatıyor.. Abi arabadan benzin damlıyor diyip telefonu kapayıp bir koştumki ne goreyim... Taktığımız pompanın ucundan alet içeri benzin fışkırtıyor.. Hemmen söktüm pompayı torbayla kapattım benzin pompası deliğini.. Arabayı havalandırdım başında bekledim yarım saat kimse sigara filan atmasın sağa sola diye..
Özetle... ki özeti yok ne idüğü belirsiz bir sorunla karşı karşıyayım.. Pazartesini iple çekiyorum : ) Şu anda kötü benzinden kaynaklanan bir sorun varmış gibi gözüksede yeni çıkacak problemler varmıdır merakla bekliyorum..
Ha bu arada, sorunlu alfa yoktur, bilgisiz usta vardır..