Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

TÜVTÜRK Muayene Maceralarımız

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

Yiğit benim şanzımanımdaki terleme nedeniyle yağ sızıntısı yazmışlardı. Keşke sorsaydın kusur yazan ulemaya nerde farketmiş sızıntıyı diye.

Yiğit Doğukan

You are not allowed to view links. Register or Login
Yiğit benim şanzımanımdaki terleme nedeniyle yağ sızıntısı yazmışlardı. Keşke sorsaydın kusur yazan ulemaya nerde farketmiş sızıntıyı diye.

Valla nerede diye sormadım ama muayeneyi yapan arladaş çok az bi terleme vardı dedi.

celalAR

Arkadaslar nisanin 20 sinde muayenem war..ama bian once yaptiriyim diye dusunuyorum randevu alsam werirler mi??yaptiriyim aklimda kalmasin diye dusunuyorum..bide bu muayenem ilk olck nelere cok dikkat ediyolar??gorus ve onerilerinizi alabilirmym??tesekkurler

cengogo

Randevü alabilirsiniz. Bende bir keresinde 15 gün öncesinde yaptırmıştım. Lambalar, silecekler, lastikler, aracınızın fren performansı, yağ kaçağı olup olmaması vs. Bunlardan fren hariç birinde sorun olursa hafif kusurlu sayılıyor ve muayeneden geçiyor. Yani aracınızda büyük bir sorun yada bazı modifikasyonlar yoksa rahat geçersiniz.
Not: Yangın söndürücü, ilk yardım kiti, reflektöre de bakıyorlar. Olmaması hafif kusur oluyor.

Anıl

Yangın tüpünün olmamasının yanında, olan tüpün tarihinin geçmiş olması da hafif kusur! Birşey daha belirteyim,emniyet kemeri tokaları meydanda olsun,kimileri arka koltukta alta saklıyor,eğer bu şekilde muayneye giderseniz ilk dakikada ağır kusurdan,muayne tekrarını yersiniz!En çok dikkat edilen durumlar,fren,alt takım ve farlar bunlardan ağır kusurdan kalınıyor. Xenon'da varsa sökün o da ağır kusur!
Önceden muayne yaptırmanın da bir engeli yok!
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

celalAR

Cok tesekkur edrim arkadaslar :)) haftya randevu alcm :)) zenonu direk soktur diosunuz :)) alt takimi yaptirali daha 6 ay oldu ztn bse cikcagini sanmiorm.yangn tupunu reflektorude bi arkastan odunc aldik mi sikinti yok yani :)) cok sagolun birsey daha sorucam aracim izmirde muayeneye giricek nereyi onerirsiniz?? Bazi yerler cok ugrastiriyo diolar..ben sarnic diye dusundum yardmci olursaniz sewinirim :))

redromeo156

arkadaslar cam fılmınden kusur harıcınde herhangı baska bır problem oluyor mu ?
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

tugrul

arkadaslar cam fılmınden kusur harıcınde herhangı baska bır problem oluyor mu ?

Cam filmi için hafif kusur yazılıyor o kadar.
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Gouki

2 kere filmli girdim 2'sinde de hafif kusur yazdilar.

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Anıl

Cok tesekkur edrim arkadaslar :)) haftya randevu alcm :)) zenonu direk soktur diosunuz :)) alt takimi yaptirali daha 6 ay oldu ztn bse cikcagini sanmiorm.yangn tupunu reflektorude bi arkastan odunc aldik mi sikinti yok yani :)) cok sagolun birsey daha sorucam aracim izmirde muayeneye giricek nereyi onerirsiniz?? Bazi yerler cok ugrastiriyo diolar..ben sarnic diye dusundum yardmci olursaniz sewinirim :))
Üçgen reflektör 2 adet olacak, ben genelde Bornova'ya gidiyorum hiç sıkıntı çekmedim!

1998 GTV V6 TB

Anıl

2 kere filmli girdim 2'sinde de hafif kusur yazdilar.

Film hafif kusur yazılıyor ancak bazı yerlerde,emniyette ruhsat değişiminde film kusurunu TUV raporunda görürlerse,filmi söktürüp ruhsat veriyorlar.

1998 GTV V6 TB

celalAR

Anladim hocam.. Birnovayida bu arastiricm ugrastrmasnlar yeter. .ztn bzde kndi araclarimiza bakiyoruz :))

wolkanku

cam filmiyle ilgili bir soru..

şimdi normal şartlarda muayenede hafif kusur olan bir durumun, bir sonraki muayanede düzeltilmiş olması gerekiyor diye biliyorum.

aracım ilk muayenesinde hafif kusur almış cam filminden. ben şimdi cam filmi yaptırsam ve ağustosta muayeneye gitsem bunu ağır kusur sayıp uğraştırırlar mı
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

agucba

TÜVTurk muayenesinden iki kez geçtim. İkisinde de cam filmi vardı, sorun olmadı.

///////////////

Anıl

Hafif kusurların tekrarını önemsemiyorlar.

1998 GTV V6 TB

wolkanku

Hafif kusurların tekrarını önemsemiyorlar.

TÜVTurk muayenesinden iki kez geçtim. İkisinde de cam filmi vardı, sorun olmadı.

süper oldu bu bilgi :))

o zaman ağustosu beklemeden en açık tonda cam filmi yaptırayım ben yakın zamanda.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Gouki

Yaptır Volkan yaptır. Önemsenmiyor tekrarlar.

cengogo

Bende düşünüyorum açık renkli olan cam filmi, maliyeti nedir acaba fikriniz varmı?

Sercan Keklik

3 Kere Hafif kusurdan gitme imkanınız var sonrasında söktürmeniz  veya yapılacak bir şey ise yaptırmanız gerekiyor.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Sercan Keklik

MiTo sahibi olan arkadaşlar!

Arabanızın ruhsatı 5 kişilik yazıyor ise;

Arabanızda 4 kişilik yer var :) bu yüzden TÜV AGIR KUSUR diyo ve ruhsat degişmeden işlem yapmıyor.. Bilginize :)

Bugun mal gibi kaldım.. Fatihinde başına aynısı gelmiş
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

fevkalbeser12

MiTo sahibi olan arkadaşlar!

Arabanızın ruhsatı 5 kişilik yazıyor ise;

Arabanızda 4 kişilik yer var :) bu yüzden TÜV AGIR KUSUR diyo ve ruhsat degişmeden işlem yapmıyor.. Bilginize :)

Bugun mal gibi kaldım.. Fatihinde başına aynısı gelmiş
Vay arkadaşa tüve bak sen ne boş işlerle uğraşıyor:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Emre Sezen

işim gereği içinde sayılırım bu konunun, pek dert edilecek bir şey değil, muayene öncesi, herhangi bir trafik şubeye ruhsat ile gidip, varsa ruhsatta hata, yoksa sistemde (polnet) kayıtlarında düzeltilmesi sıkıntıyı giderecektir. boş bir trafik şubede 5 dk sürecek bir işlem.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

sp4rc0

motor no. okunamıyor (hafif kusur) yazılmayan Alfa varmı? okunması için ne yapmamız gerekiyor bilgisi olan?
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Gouki

Umit abi yetkili servisten onayli bir kagit aliyorsun motor numarasi yazan onu kabul ediyorlar. Fiat'larda boyle durum.

sp4rc0

Umit abi yetkili servisten onayli bir kagit aliyorsun motor numarasi yazan onu kabul ediyorlar. Fiat'larda boyle durum.

bu bilginin yazıldığı onaylı kağıt ücreti ne kadar?
bir de her vize zamanı mı alınması gerekiyor, yoksa bir kere alınıp ruhsata mı koymak gerek?
öyle birşey olacaksa alalım, her vizede hafif kusur sinirim bozuluyor :)
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)