Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

TÜVTÜRK Muayene Maceralarımız

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

Saat 14'te randevum var, bir de ilk muayene olunca stres tavan  :o İnşallah bir sıkıntı çıkmaz da uğraştırmazlar beni. Alfa'dan anlayan birilerine denk gelmek lazım.  :duvar:

Şans dileyin arkadaşlar, saçma birine denk gelmeyim!
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

mahoretti

eskisi gibi değil artık. çok endişe edilecek bişey çıkmaz aracınızdan, tabi eksik bişey yoksa. Heryerde yanan farlar orda aniden yanmazsa yapacak bişey de yok  :))

Murad

You are not allowed to view links. Register or Login
Saat 14'te randevum var, bir de ilk muayene olunca stres tavan  :o İnşallah bir sıkıntı çıkmaz da uğraştırmazlar beni. Alfa'dan anlayan birilerine denk gelmek lazım.  :duvar:

Daha önce de söylediğim gibi oraya gidip diğer araçları gördüğünde kendi aracın sıfır gibi gelecek sana buna emin ol.
Hiç stres yapacak bir şey yok. Aracı teslim et arka camekandan izle.
Bol şans...

universeee

eskisi gibi değil artık. çok endişe edilecek bişey çıkmaz aracınızdan, tabi eksik bişey yoksa. Heryerde yanan farlar orda aniden yanmazsa yapacak bişey de yok  :))
Mahmut Abi şimdilik eksik birşey yok gibi, gözümden kaçmadıysa tabi!  :o Orada da birşey olmasında bitsin şu iş uğraştırmasınlar beni hiç.

Daha önce de söylediğim gibi oraya gidip diğer araçları gördüğünde kendi aracın sıfır gibi gelecek sana buna emin ol.
Hiç stres yapacak bir şey yok. Aracı teslim et arka camekandan izle.
Bol şans...

Sağolasın Murad, inşallah dediğin gibi olur. :)

Milli olunca işte böyle stres yaratıyor insanda.

universeee

Dün çok şükür muayene işini atlattık :) Randevulu gidince beklediğimden kısa sürdü. Olmasını beklediğim 5 hafif kusurla geçtik. Şimdi kaldı ruhsat değiştirme işi. Yalnız şöyle bir komik durum var ki arabayı aldığım Nisan ayından bu tarafa yandaki sinyal lambalarına hiç dikkat etmemiştim, çalışıyor mu çalışmıyor mu diye. Muayeneden bir önceki gün akşam para çekmek için durduğumda yakmıştım 4lüleri araca dönerken bir baktım yandakiler yanmıyor :D Allah'tan açık bir elektrikçi bulup hallettirdim. Ne kafa ama 8 aydır nerdeyse ben o sinyallerin yanıp yanmadığının farkında bile değilmişim  :duvar:

Bu arada şunu eklemem lazım yukarıda bahsi geçen arka denge kolları ile ilgili konuda: Gebze istasyonunda yaptırdım muayeneyi. Orada kanalın için seyyar bir kriko koymuşlar. Bu sayede aracın önünü ve arkasını, tam ortasındaki uygun yerlere koyarak kaldırıyorlar ve arka denge kolları ile ilgili herhangi bir sorun ortaya çıkmıyor. Diğer istasyonlar nasıl bilemiyorum ama bu konuda sanıyorum artık endişe edilecek bir durum kalmamış. Geçmişte verdikleri hasarlardan öğreniyorlar sanıyorum.

Deniz

Selam

Pazartesi satın aldığım Mito aracımı bugün muayeneden geçiremedim. Gerekçe ise aracımın 4 koltuk olduğu ve ruhsatta ise 5 koltuk yazması. Mito sahibi arkadaşlarımızın ruhsatlarında yolcu sayısı kaç geçiyor öğrenebilir miyim?

Gouki

admin

MiTo'da arkada kaç adet emniyet kemeri var?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Gouki

Ormanci

Bu emniyet tam cozutmuş vaziyette ya...
4 kişilik aracınkini 5, 5'inkini 4 yazıyolar, sonra muayenelerde böyle salak salak sorunlar çıkıyor.
Ben uzunca bi süredir bunu bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü bir de ruhsat yenileme parası veriyorsunuz.

Güya bu algıdan kurtulmak için emniyetin yanlışlığı nedeniyle olan işlerde, ücret alınmadan yapılması yönünde bi genelge varmış.

Araştırıp, yapılması gerekenlerle birlikte emniyete başvurabilirsiniz.

Deniz

Bu emniyet tam cozutmuş vaziyette ya...
4 kişilik aracınkini 5, 5'inkini 4 yazıyolar, sonra muayenelerde böyle salak salak sorunlar çıkıyor.
Ben uzunca bi süredir bunu bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü bir de ruhsat yenileme parası veriyorsunuz.

Güya bu algıdan kurtulmak için emniyetin yanlışlığı nedeniyle olan işlerde, ücret alınmadan yapılması yönünde bi genelge varmış.

Araştırıp, yapılması gerekenlerle birlikte emniyete başvurabilirsiniz.

Böyle bir genelgenin ne adı ne de sanı geçiyor internette. Adamlar yolunacak kaz bulmuş bırakırlarmı  hiç.

Lbe

Dün girdim muayeneye şükür hiç bi sıkıntı çıkmadı.Hafif kusur olarak far ayarsız dediler.Babam daha ayarlı far görmedim diyor :D

ealprsln

Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz cumartesi muayenemin bitmesi bebei ile aracımı Eskişehir Tüv-Türk istasyonuna götürdüm. Açıkçası içimde aracın muayeneden kalacağına dair kötü bir his de yok değildi. Bunun sebebi ise spacer lardan ötürü tam sağ ve sol direksiyon turunda lastiğin davlumbaza sürtmesi ve sürtülen noktalarda davlumbazda bir aşınma olması idi.

Fakat başıma korktuğumdan farklı birşey geldi, 2013 muayenemde de aracın üzerinde 30mm H&R yay vardı ve bu hafif kusurlu olarak geçmesine sebebiyet vermişti, bu cumartesi ise yaylardan ötürü aracıma ağır kusurlu yazıldı. "Araç fazla alçak" .  Açıkçası bunu beklemiyordum. Önümüzdeki hafta yayları orjinalleri ile değiştiriğ tekrar istasyona gideceğim, umarım bu sefer farklı birşey çıkartmazlar başıma. (Yanımda helezonları satın aldığım zaman paketinden çıkan TUV uygunluk belegesi olmasına ve bunu istasyondaki personele göstermeme rağmen kabul etmemeleri " kardeşim biz bu belgeden anlamayız,  yayları deeeşş gel " demeleride ayrıca sinir bozucu )

Şaşırtıcı olan ise 2013 muyenesinde spor yay ile muayeneden geçmem 2015 te kalmış olmam. Sanırım bu birazda muayenenin objectiflikten uzak, kişilerin inisiyatifine ne derece bağlı olduğunun bir göstergesi.

Foruma yazmamdaki sebep ise, sizlerin bu konudaki tecrübeleriniz. Benim ile aynı problemi yaşayan oldu mu ? 30mm yay gerçekten muayenede; kitaba göre "ağır kusur" sayılmasına sebep verecek bir modifikasyon mudur  ?
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

ealprsln

Site yöneticileri iletimi " Tuv-Turk Arac Muayenesine Giren Oldu Mu? " başlığı altına taşıyabilirlerse sevinirim.

Gouki

Fren testi zımbırtısına girerken bir sorun oldu mu Emre? Yani şu dyno benzeri düzeneğe inerken sürtmesi gibi. Ben yaylı Mito ile geçmiştim.

ealprsln

Hayır Özgün fren testinde bir problem olmadı, sadece aracın yere çok yakın olduğunu söylediler. Hatta oradaki çok bilmişlerden biri sen bu yayları sıcak presletmişsin bile dedi. O da ayrı komik durum, vatandaşın amirine gidip söylediği " amirim, Şahin'lerdeki gibi sıcak preslenmiş yay var" . Gülermisin, ağlarmısın.

Gouki

agucba

'^+%&=)(/Ü~¨>£#½£#{{[\}][{½!'^'^+%Y&%....

TÜVTürk muayene istasyonunda çalışan tüm teknik ekibe karşı hislerim yukarıdaki gibidir.

2 kez Magnex son susturucu ile geçtiğim muayeneden üçüncü kez geçirmeyen arkadaş, sadece görüntüye bakarak değişsin dedi.
Aynı anda muayeneye giren birbirinin eşi iki 156'dan birinin kusursuz, birisinin hafif kusurlu geçmesini söyleyen yine bu arkadaşlar (forumumuzda yaşanan bir durum)
Şimdi de yayları presletmişsin diyen arkadaş. Fazla alçak ne demek ya? Ölçümüş mü alçaklığını? Bir otomobilin fazla alçak olmasını kriteri nedir? Fazla alçak kaç santim oluyor? Sen neye göre bu kararı verebiliyorsun? Adamın elinde AB Normları'na uygunluğu gösteren belge var. Madem bu belgeler geçerli olmayacak, o zaman niye TÜV'e dünyanın parası ödenerek bu sistemi Türkiye'ye getiriyorsun. Güya bir standart uygulanacak ancak aynı istasyon içerisinde aynı hatta muayenede olan iki görevlinin bile standartları birbirini tutmuyor.

///////////////

e.ateskaya

Türkiye'de Tüv personeli kesinlikle cahil ve eğitimsiz. Araçların muayenesi için bir standart uygulanmıyor. Örneğin Şile'de ve Orhanlı'da araçlar çok rahat geçebiliyor. Bu sebepten o istasyonlar ana baba günü oluyor. Personelin kendi insiyatifinde olan muayenelerin tam anlamıyla para tuzağı olduğunu düşünüyorum. Lastik ebatından yanak boyutundan kalan adamlar biliyorum sıfır lastikle.. Gidip lastikçiden ödünç lastik alıp teneke jant ile geçende biliyorum şu canım ülkemde... Yaylarınızın üstünde TÜV onaylıdır yazması muayeneden geçeceği anlamına gelmiyor TÜRKİYE'de! Çünkü cahil personel ve standartların aynı olmaması bu duruma düşürüyor bizleri bu arada yine tümsek boyutları efsanedir canım ülkemde EVEREST dağı zirve zevkini tattığımı bilirim.. Aracınızın yere 30CM'den daha yakın olması doğrudan kalma sebebiyken, Lamborgini ve Ferrarilerin nasıl muayenelerinin tam olduğunu anlayamadım. Bosch veya Stabel korna takıp bizler muayeneden kalırken, Ferrari aynı korna ile nasıl geçiyor anlayabilmiş yine değilim.. Arka difizör çakarı ile Ferrariler yine cirit atarken biz yaptığımızda muayeneden neden geçemiyoruz yine anlayabilmiş değilim.. Bütün bunları sorduğumda o istasyon amiri denilen vatandaşa ''Onların ki orijinellll kardeşiiiiiiiimmmmm'' şeklinde salyalarının aktığını bile gördüm.. Umarım orijinal yayları takınca da pislik yapmazlar..  :yukari-ok:
Mk1 147 Dist.
Mk1 156 1.6 Ts
Mk2 156 Dist.
159 1.9 JTD Dist.
Mk2 147 Dist.

Doğa Tosun

ben de geçtiğimiz hafta onlarla uğraştım. 159'da bir sorun çıkmadı, gt de enteresandır ama ilk defa temiz kağıt ile geçen araba oldu gördüğüm. Far ayarları bile normal demekki. 3 yaşında stock arabaya bile 1 sayfa hafif kusur buluyorlar ama GT'ye çok şaşırdım. Elemanı da biraz korkuttum gerçi bak bu selespeed, gaza basınca bi anda fırlamasın, vitesleri nazikçe geçir, şöyle yaparsan boşa, şöyle yaparsan geriye alır falan diye.
Ankara'da parmak hesabıyla yükseklik ölçüyorlar genelde. Lastik ile çamurluk arasına 2 parmak giriyorsa sıkıntı yapmıyorlar. Bazen modifiyeli araçları tam sağ-tam sol yaptırıp 2 parmağı deniyorlar hatta.

147'nin muayenesi rezillikti tam. Son susturucu yok, merceksiz xenon var. Hayatta geçmez diyerek götürdüm, geçmedi. Ama egzoz ve xenondan dolayı değil; gün ışığı yanan sis farlarından dolayı. Gittim hemen sarıya çevirdim sisleri geldim, muayeneden geçtim. Dayının biri geldi, sen de mi tekrara geldin diye sordu. Evet sisler beyazdı geçmedi sarı yaptım geldim dedim. "hohohohoho benim de sisler beyaz yanıyodu, kablosunu söktüm hiç yanmadığı için hafif kusurla geçti" dedi. Çıldıracaktım resmen. Hiç yanmayan sis geçiyor, daylight yanan sis geçmiyor. Ama iyi elemanlar da var. 159'u muayene yapan eleman muayene sonunda geldi, "abi el freni tam bloke etmiyor sistemi, eğer söz verirsen yaptıracağına seni uğraştırmak istemiyorum" demişti.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ealprsln

Ben de farklı birşeylerden pislik çıkartırlar diye korkuyorum gerçekten. İstasyondan ayrılırken bastıra bastıra sordum, başka birşey var mı ? Farklı yapılması gereken birşeyler var mıdır diye sadece yaylarını değiştir gel dediler umarım ekstradan birşeyler çıkmaz.

Ayrıca şunu da belirteyim. Bilirsiniz ki bu araçların yüksek muhabbetini ölçmek için askıya almak gibi bir durum uyguluyorlar istasyonlarda, aracın önce bir tarafını rampaya çıkartıyorlar ( 20 cm lik falandır sanırım rampa, portatif bişey) altında herhangi bir noktada sürme oluyormu görmek adına. Bahsettiğim uygulamayı bana 2013 de yaptılar ve geçtim. O zaman ki yetkili kişinin bana yaptığı açıklmama şu olmuştu: " aracı askıya aldık ve geçti. Sanırım üzerinde 30 mm yay var, 50 mm olsa geçemez kalırdı" demişti.
Cumartesi günü adamlara sordum "aracı askıya aldınız mı? Hayır almadık zaten geçemeyeceği belli neden alalım ki "

Bilimsellikten ve objektiflikten uzak, güzel ülkemdeki çoğu şey gibi şahısların ihtiraslarına ve tutumlarına bağlı olaylardan biri daha. Şikayetçi olsan, kimi kime şikayet edeceksin. Sonucu önceden tahmin edilebilir durumlar. Boşu boşuna giden zaman ve paradan başka hiçbirşeye sebep olmadı bu macera benim için. Umarım ikinciye aracı birşeyden bırakıp bir muayene ücretini daha almazlar.

Alper

Ben 156 da 5 cm yay ile geçtim hiç sorunsuz.
Bence orada sorun var

mythos

Benim eski bravo 30mm yay+15 mm spacer+kule gergisi+18 jant ile muayeneye girip, catlak (ama tarafimdan tamir edilmis, icinde en ufak tozlanma, bugulanma vs yoktu) on far yuzunden muayeneden kalmisti izmirde...
2017 Nissan Navara 4x4 Platinium 2017-...
2016 BMW 320i ED 40th Year Edition 2016-...
2015 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TCT 2015-2017
2009 Infiniti FX50s 2015-2016
2010 Dodge Charger 5.7 Police Edition 2014-2015
2010 Fiat Bravo 1.6 Multijet 2010-2015
2005 Fiat Panda 1.2 Duologic 2005-2010
2001 Fiat Marea 2.0 HLX 2001-2011
1993 Fiat Tempra 2.0 ie 1993-2001

Onur ÖZTÜRK

17" jant 5cm yay mercekli ama orjinal olmayan xenon far siyah tabanlı yan sinyaller simota carbon hava filtresi ile muayeneden kalmasını beklediğim önceki 156'mın muayeneden kalma sebebi ferrari kornaydı. Rezillik resmen :D
                                                                                                                           Stile Italiano

DcD-Semih

Eski 145 im muayene istasyonunun ortasında stop edip kalmıştı, eleman da zorlaya zorlaya marş yapmaya çalışıyordu, şans işte benzin pompasının iflas edeceği tutmuş. İçeri girdim ilk aklıma geleni yapıp direk gazda çalıştırdım aracı marşı aldı hemen, ilginçtir muayene sonucunda bu durum ile ilgili herhangi bir ibareye yer vermeden geçirdiler :)

Orda anladım ki her istasyon birbirinden farklı, şehir içinden ne kadar uzak bir istasyona giderseniz geçme şansı o kadar artıyor, daha özensiz ve töleranslılar.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello