Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yandık ! Alfa romeo 156 (98) 2.0 Executive Yakıt ???

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

You are not allowed to view links. Register or Login
2.0 SSler ile 11.5 -12 litre tüketimi olan arkadaşlara hayret ettim doğrusu benzinde fabrika verisi 12 litre değil mi tüketim SS'lerin. LPG'de 13-14 litre olması gerekmez mi? Şaşırdım:) benim 1.6 13.5 litre yakıyor acaba bende mi baktirsam ne yapsam şimdi takıldım bu rakamlara ben :)

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nasıl kullanıldığına bakıyor ya o iş. :) Gazı köklemiyorum ama esirgemeden kullanıyorum. Ama ileride fren yapmam gereken yerleri öngörmeye çalışmak benim için bir nevi oyun. Bir de girdiğim trafik kalabalık olmasına karşın genelde akıcı. Belki onunla alakalıdır. Fabrika verisi için yapılan testleri hiçbirimiz tutturamıyoruz sonuçta.

Vectra'nın da şehir içi tüketim fabrika değeri 14.7 litre mi neydi. Ben yine 11 litre/100km civarı LPG tüketiyordum.

Diğer bir bakış açısıyla, acaba sizinle aynı trafikte 1.6 litrelikler ne yakıyor?

DcD-Semih

Nasıl kullanıldığına bakıyor ya o iş. :) Gazı köklemiyorum ama esirgemeden kullanıyorum. Ama ileride fren yapmam gereken yerleri öngörmeye çalışmak benim için bir nevi oyun. Bir de girdiğim trafik kalabalık olmasına karşın genelde akıcı. Belki onunla alakalıdır. Fabrika verisi için yapılan testleri hiçbirimiz tutturamıyoruz sonuçta.

Vectra'nın da şehir içi tüketim fabrika değeri 14.7 litre mi neydi. Ben yine 11 litre/100km civarı LPG tüketiyordum.

Diğer bir bakış açısıyla, acaba sizinle aynı trafikte 1.6 litrelikler ne yakıyor?
Abi bir de bana garip gelen şey zamanında Ss kullanırken kendi aracımda da kardeşime aldığımda da şehir içinde hep daha az yakıt tüketimi olduğunu gördüm manuel e göre. Mantık yürütüyorum muhtemelen elektronik gaz kelebeği telli olana göre daha muhafazakar davranıyor ve vites değiştirmek daha kolay olduğu için daha sık vites değiştirip düşük tüketim elde ediliyor heralde. Yada bana öyle geldi hep :)

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

octinum

Abi bir de bana garip gelen şey zamanında Ss kullanırken kendi aracımda da kardeşime aldığımda da şehir içinde hep daha az yakıt tüketimi olduğunu gördüm manuel e göre. Mantık yürütüyorum muhtemelen elektronik gaz kelebeği telli olana göre daha muhafazakar davranıyor ve vites değiştirmek daha kolay olduğu için daha sık vites değiştirip düşük tüketim elde ediliyor heralde. Yada bana öyle geldi hep :)

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim de öyle bir iddiam var aslında. :) SS'in insan kontrolündeki manuelden az yaktığını, daha doğrusu yakabildiğini düşünüyorum. Her durumda yarım debriyaj süresini kısaltması, her vites geçişinde tork üretmeyi mükemmel şekilde kesmesi, en önemlisi de bol bol vites değiştirip sürekli ekonomik devir bandında kalmayı başarması sayılabilir sebep olarak. İnsanlar genelde "x devirden önce vites atılmaz" gibi efsanelerle takılıyorlar veya vites yükseltmeye üşenebiliyorlar.

Bu arada ben daha da ekonomik takılıyor olabilirim. :) Benimki City modundayken elle kurcalarsam manuele düşmüyor, GT SS'ler gibi davranıyor. Haliyle kalkıştan sonra vites yükseltmeyi SS'ten önce yapıyorum, düşmeyi ise SS'e bırakıyorum. Manuele düşüyor olsa belki City modunda sürekli SS'e bırakırdım, o da benden yüksek devirleri kullanabilirdi.

Ali Jea

Ben genelde 3 - 3,5 devir civarı vites atıyorum. Arada bazen 5-6 bin devirler yapıyoruz ama cok değil :) gaz pedalına yumuşak dokunuşlar yapiyorum. Gereksiz yere sert sekilde fazla yuklenmiyorum. Genelde sakin kullanıyorum. İstanbul trafiğinin etkisinin çok olduğunu dusunuyorum. Örnek vermek gerekirse ankara veya izmirde olsam 100 km yolun 30 kmsini dur kalk şeklinde trafikte gecireceksem bunu istanbulda 50 olarak baz almak gerek. (Rakamları afaki yazdım) buda yakıt sarfiyatını doğal olarak istanbulda biraz daha artırıyor

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi