Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 1 Milyonunuz Olsa  (Okunma sayısı 703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Abrek

• Membro
1 Milyonunuz Olsa
« : 10 Ocak 2025, 10:24:09 »
Merak ediyorum;
Daha önce bahsettiğim üzere bir 159 sahibi olma hevesinden dolayı sürekli ilanları takip ediyorum, özellikle  sportwagon kasası çok hoşuma giden bir araçtır kendileri. Şimdi ilanlarda yeni bir araç gördüm mk1 sportwagon ve gayet düşük diyebileceğimiz bir kilometrede fakat araç 1 milyon. Yanlış anlaşılmak istemem isteyen istediği fiyatı yazar ister satar ister satmaz bunların tamamından bağımsız olarak 2008 model bir alfa 159'a 1 milyon verir miydiniz?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

halil

• Membro
Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
« #1 : 10 Ocak 2025, 10:35:15 »
bence verilmez.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

radar54

• Membro
« #2 : 10 Ocak 2025, 11:53:51 »
İlan çok özensiz gibi geldi gözüme, 3 ay önce alınıp bunca masrafı ettikten sonra bu fiyata satmaya çalışmak biraz tuhaf geldi bana. Plakası 20 sanırım ve geçen aylardan Denizli'den ilanda olan SW ise @Testarossa EmreCan uzun süre SW 159 kovaladığı için incelemiş olabilir. Bu kadar para verilecekse en azından mk2 olmasını isterdim...
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

Abrek

• Membro
« #3 : 10 Ocak 2025, 12:08:43 »
İlan çok özensiz gibi geldi gözüme, 3 ay önce alınıp bunca masrafı ettikten sonra bu fiyata satmaya çalışmak biraz tuhaf geldi bana. Plakası 20 sanırım ve geçen aylardan Denizli'den ilanda olan SW ise @Testarossa EmreCan uzun süre SW 159 kovaladığı için incelemiş olabilir. Bu kadar para verilecekse en azından mk2 olmasını isterdim...

İlandaki araç bahsettiğiniz araç ben de görmüştüm o zaman, hatta çok kötü bir tablet ekran takılıydı arabada. Kaput veya tavanda kaplama falan vardı, epey bi ilanda durup kaldırılıp sonra tekrar girmişti. O zamanki fiyatlamasını da hatırlıyor gibiyim ama neyse mevzu dediğim gibi 1 milyonu bu ayarda bir arabaya verebilmek çok kolay olmasa gerek.

kuti147

• Membro
« #4 : 10 Ocak 2025, 13:28:25 »
147 yi satmama sebep olacak (satabilirsem tabi) tek şey içimi titretebilecek bir 159 sw olacak bunu biliyorum.
Ama bu parayı vereceksem o arabada sunroof, Bose, tavan rayı, brembo frenler gibi ekstralar da olması lazım. Düşük km ve aksesuar olarak dolu araç, kabul. Ama o parayı bende vermezdim sanırım
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

KAKIRMAN

• Membro
« #5 : 10 Ocak 2025, 15:11:05 »
2024 Aralık ortası 680k ya almadım. Dahası çocuğun ameliyat olayları patlak verince taa Denizli ye gitmedim. Sahibi ile bayağı konuştuk. Kaplama vatdı hatta sökmesini istemiştim. Kendisi de kaplamacı imiş.
Nasip olmadı 1 ay sonra 2017 peugeot 2008 aldık.

İçimde kaldı mı evet.
Daha sonra tekrar ilana girdi. 700k larda. Keşke burdan birisi alsa idi.

Ha şu an bu fiyat değer mi?
Uzun süreli hobi amaçlı kapalı garaj vs var sa bemce değer.

Ama Türkiye şartları, ekonomik işler vs vs vs.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Testarossa

• Moderatore
« #6 : 10 Ocak 2025, 16:33:03 »
159 sportwagonlara hakimim, arama sürecinde baktıklarım oldu. Çoğu benim 156'nın yerini alabilcek arabalar değildi. Sonunda ilan dışı bir tane buldum aldım.
Benim araba kırmızı, çok fazla dikkat çekiyor . Almadan önce bu satıcıyla konuşmuştum,2 tane sportwagonu vardı ben diğeri için konuşmuştum, sw bulmak çok zor vs. diyip benim modumu düşürmüştü doğrusu. 2 gün sonra her işi Maslak Alfa Bahattin ustada yapılan bir SW bulunca kendimi çok şanslı hissedip akşam 22.00'de arabaya bakıp ,sabah ustama gösterip satın almıştım.
Resmi kanalla 18 adet girdiği söylenen bir arabayı bulmak çok zor evet ama nasipte varsa bulunuyor. 156 satılırsa 159 ile güzel planlarım var  konusunu açarım ama 156 benden gitmek istemiyor gibi :lol:
Semy synthetic hater

EscC

• Membro
« #7 : 11 Ocak 2025, 00:51:37 »
2023 yaz ayında Antalya da ki 2009 sw ti 159 u almaya niyetlenmiştim aracı gördüm kullandım çok iyi çok güzeldi fakat ekspertiz de daha önce söylenenden ekstra bir kaç sorun çıkınca birde kazalı fotoğraflarını görünce aracı almaktan vazgeçmiştim.... Sarı sitedeki aracı da biliyorum Denizli'de ilk sahibinden alınan araç ..ti koltuk ti kapı eşikleri ti jantlar vs Güzel dokunuşlar yapılmış... fakat şahsi fikrim ben o parayı vermem...araca kesinlikle lafım yok daha önce sedan 159a sahiptim  şunu net olarak söyleyebilirim (ti olmak kaydıyla)sw çok daha keyifli kullanışlı bi araç .....fiyatı satıcı değil alıcı belirler ..umarım temiz düzgün gönlüne göre bi 159 a sahip olursun

murat_016

• Membro
« #8 : 11 Ocak 2025, 14:43:58 »
sıfıra yakın güncel bir otomobil alırım,her ne kadar sevsemde aşığı olsamda sanayilerde usta peşinden koşmaktansa,parça kovalamak bana artık hitap etmiyor,yürütme maliyetlerinide geçtim,hadi eski otomobilde kaporta sorunu illaki var bunu es geçiyorum.ama artık sanayide iş yaptırmak çok zor paranla rezil oluyorsun

murat

• Amministratore
« #9 : 11 Ocak 2025, 16:02:28 »
Şu anda 1M parayı, 2014 e geri dönüp sattığım 159 SW yi geri almak için veririm. Sadece ona 1M veririm.  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

Pervasiz_7

• Membro
« #10 : 12 Ocak 2025, 00:36:10 »
Kimse kusura bakmasın, 159 sahibi olarak, severek kullanan biri olarak söylüyorum 1,5 milyona Tonale varken hiç bir 159 1 milyon etmez. Kilometresi düşük bile olsa yaşı belli. Bazı yedek parçalar maalesef orijinal olarak üretilmiyor bile. Yan sanayide de seçenekler sınırlı. Üstelikte yedek parçaları ucuz değil. Sırf bu bile önemli bir kriter. Örneğin 1 milyona 14- 18 yaşında araba alacaksın, sonra parçacıya orijinal ayna camı soracaksın ve artık üretilmiyor diyecekler.  :duvar:

Tabi ki herksin malı kendine kıymetli, benim gözümde de çok kıymetli bir araç, ama her malın da bir ederi var. Bizim bu araçlara olan duygusal bağımız maddi değerlerini arttırmaz.
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

Tolga033

• Membro
« #11 : 12 Ocak 2025, 13:16:47 »
159 SW çok çok güzel bir otomobil ama ilandaki araba ve fiyat çok uyumlu değil bana göre. Tabi satıcı istediği fiyatı yazabilir ama bir üstteki mesajda da yazıldığı gibi 1.5-1.6 milyona Tonale var bu piyasada.

cemdogu

• Membro
« #12 : 12 Ocak 2025, 13:41:10 »
Tonale çok yakışıklı bir otomobil. Ayrıca 1 milyon TL'yi 20 yaşında bir otomobile vermektense, 1,5 milyon TL'ye Tonale almayı tercih ederim. Bu durumda her zaman "yeni" olan kazanıyor.

Tabii ki; zenginin malı, züürdün çenesini yoruyor. Canımsın 147 Cevdet :)
2003 Alfa-Romeo 147 Distinctive 3dr.
2005 Citroen C2 1.4 HDI SX 3dr.
2004 BMW F650 GS TwinSpark
2022 Subaru Forester 2.0 E-Boxer Hybrid Sport
DBY Detailing - DOĞU GARAJ

Doğa Tosun

• Membro
« #13 : 12 Ocak 2025, 23:09:39 »
1,5'a tonale alınmaz, 2 verir Giulia alırsın. 2 Giulia'ya verene kadar 2,5 verir ötekinden alırsın. Fakat 3'e beriki varken 2,5'a öteki alınmaz.

2008'de vermiştik biz "verilir mi yav saçmalama" denen bi para. Sağda solda Alfa'yla hatta genel olarak otomobille pek bağı olmayan insanlara sorduğumuzda çok saçma bulurlardı. "Financial mistake" görülürdü. Neyse ki bu forum başta olmak üzere alfisti'ye sorup yorumlarını alınca dışarıdan tam tersi görüşler oluşmuştu. Şimdi ise alfa ile alakasız ayağını yerden kesmeye otomobil arayan tanıdıklarım 700-800'e 159 ilanı görünce atıp "ya bu arabaya bu paralar bedava değil mi?", "2011 manuel pejo 207'nin temizi zaten 500 lira?", "bu arabalar gerçekten bu fiyata mı?" ,"valla o paraya 159 gibi araba yok" vs. yorumlar yapıyor. Alfisti ise şimdi tam tersini söylüyor, "edilmez eylenmez". Roller değişmiş. Yıllardır özellikle 159 sohbetlerinde durum böyle.

Neyse biz şükür o zaman şeytana uyduk aldık. Yıllar sonra ben bu arabaya alfisti'nin biçtiği değerlerin iki, bazen üç katına yine D segment bi kaç yaş/jenerasyon yeni alman otomobilleri aldım dönem dönem bindim, sattım, aldım, baktım. Hepsi de temiz düzgün, modelinin en dolu donanımlı arabalarıydı. Ama onlardan 1 milyon asla etmeyen 159'un tadını alamadım. O yüzden hepsi adadan elendi/elenecek bir gün, 159'un tahtı sallanmadı.

Otomobil tat meselesi biraz. Otomobil tutkusu olmadıktan sonra bütçeye göre symbol, egea, corolla hepsi güzel araba. Biraz işin içine sürüş, yol tutuş, aktif-pasif güvenlik, tasarım ekleyince 1 milyona 159 en güzel araba. Daha iyisini bulabilsek ben de ona geçerim hatta. Zamanında burada da aktif kare as'lar, sinek 10'lular, papaz kaçtılar falan yoklar artık. Üç ay bindikten sonra sertifikasını alan 159 "üstat"larına nazaran dana gibi arabadır 159. Buna güvenmek size kalmış, ben 17 yıl, 270 bin km geçirdim. Bozuk asfaltlarda, yeri geldi yarış pistinde, yeri geldi tatil beldelerinin tali yollarında, yeri geldi 2 saatte Ankara'dan İstanbul'a, yeri geldi 40 derece sıcağın altında dur-saatlerce dur-kalkta. Bana bu tat lazımdı. İyi seçim oldu. Size ne lazım onu iyi düşünmek gerek. Potansiyel bir Egea kullanıcısı için sadece iyi görünen, çok yakan, pek de ergonomik olmayan bi otomobil.

"AlfaRomeo 159 JTDM Dist.Plus Qtronic
"MercedesBenz C180 AMG Selection
"BMW 520i Executive Plus

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)
"BMW 320ied 40th year(sold)
"BMW X5 3.0i (sold)
"BMW 320ia (sold)
"MercedesBenz C180 AMG(sold)
"VW Passat B8 Highline(sold)
"Honda Civic SportPlus 182(sold)
"Nissan Navara 4x4 Platinum(sold)

octinum

• Moderatore
« #14 : 13 Ocak 2025, 11:45:56 »
Bu çok kişisel bir soru aslında. :)

Arabasına ve beklentiye bağlı bu. Baştan söyleyeyim, anılan 159'un hangisi olduğunu bilmiyorum ve ticaretten de anlamam. Yani bana "hacı piyasada yaprak kımıldamıyor, zorlasan 700'e alırsın" derseniz bir cevabım yok. Tamamen isterler/isterlerin maliyeti üzerinden gidiyorum.

Eğer "Benim ihtiyaçlarımı 159 ve şu şu modeller karşılıyor" noktasına indirgediyseniz, ve o dediğiniz "şu şu arabalar" da 750'ye satılıyorsa, 159 için 1 milyon _size göre_ elbette fazla. Ama o alternatifler de bahsedilen 159 ile aynı paraysa/daha pahalıysa o zaman makul. Piyasadan şöyle bir beklentiniz vardır, atıyorum aracın sahibinin piyasa koşulları nedeniyle ileride fiyat düşeceğine inanıyorsunuzdur, o ayrı konu. Ama bugün o arabanın fiyatı o.

Beklentiye değil fiyata göre kıyaslıyorsanız o işin sonu yok. Ben 156'yı alırken ailemden çok çok acayip araba önerileri gelmişti, annem ben arabayı almaya gitmeden 2 gün önce arayıp panikle "Oğlum paran ne kadarsa ben üstünü tamamlayayım iyi bir arabaya bin, Clio'lar uygunmuş fiyat olarak hem" demişti. :D Babam hala hem C5, hem de 156'dan bahsederken o arabalar çok eski, değiştir der, e ne alcaz sorusuna cevap da sabit Hyundai i20'dir. Amcamın var çünkü 1.4 otomatik i20, çok güzel, e o da araba 3.0 v6 motorlu, H3+ süspansiyonlu C5 de araba. Ben de gıcıklığına hep "yaaaa baba i20'ye o para verilir mi, Citroen Ami var yarı fiyata, o da araba bu da araba dört tekerli sonuçta" derim.  >:D

Bu arada i20 gayet güzel bir araba. Belli bir fiyata belii bir şey vaadediyor ve tam olarak vaadettiği şeyi veriyor. İyi araba vaadettiği şeyi veren arabadır. Ama benim ihtiyacımı/isteğimi karşılamıyor.

Peki bana sorarsanız 159'a o para verilir mi diye? Ben vermem. Ama vermememin sebebi 159'un o parayı edecek/etmeyecek olması değil. Benim ihtiyaçlarımı 156 daha iyi karşılıyor. Ben 159'a geçersem istediğim bazı nitelikleri kaybedeceğim, ihtiyacım olduğunu düşünmediğim bazı nitelikleri kazanacağım, ve üstüne bir de para vereceğim.

Buna Tonale, hatta Brera vb. de dahil bu arada. Elimdeki arabaları satıp üstüne az buçuk ekleyerek Tonale alabiliyorum, ama "bana dibine kadar konfor/heyecan/retro değil, şöyle modern bir crossover lazım, biraz da sürüş keyfi sosu olsun" dediğim güne kadar benim için Tonale mantıklı değil. Bu Tonale'nin o paraları etmesi/etmemesiyle alakalı bir durum da değil, bence Tonale o fiyat seviyesinde _rakiplerine göre_ gayet tercih edilebilir bir araba ve o tip bir araba ihtiyacım olduğuna kanaat getirdiğim gün de başkasına bakmam Tonale alırım. Ama benim için makul değil. Geçenlerde Brera'nın GT'den çok daha pahalı olması, o parayı edip etmeyeceği tartışılmıştı. Araba ediyor olabilir, ama benim için verdiğim paranın karşılığında edindiğim şeyler kişisel olarak anlamlı olmayabiliyor.

Umarım konuyu anlatabilmişimdir. :D Bu bahsedilen 159'a niyet etseydim (ihtiyaçlarımı 159'un karşıladığına karar vermişimdir bunu yapıyorsam) kafamı kurcalayan tek şey Türkiye pazar koşulları olurdu. Yani ben satarken benim verdiğim değeri verecek adam bulamayabilirim, o da zarar yazar. Ama 1 milyonluk 159'a niyet ettiysem derdim biraz binip satıp üste çıkmak olmazdı herhalde, çok uzun süre saklamak için alıyor olurdum, o da pazar-piyasa işlerinin önemini azaltırdı.

Abrek

• Membro
« #15 : 13 Ocak 2025, 13:37:23 »
Aslında şöyle evet maalesef biz 1 arabadan çok fazla şey istiyoruz o yüzden de bazı işler insanın ağzının tadını kaçırıyor. Ancak ülkemizin vergi sistemi ücretler vs. hepsi bunun içinde olan bir durum. Yani belli seviyelerin üzerinde bir hayatım olsa ben de 159'u değil de Gulia'yı hayal ederdim, demek istediğim hayal edebildiğimiz araçların da karşılayabileceğimiz değerlerin üzerine çıkması meselesi. Ben neden 159 sportwagon hayali kuruyorum; alabilir, yürütebilirim ve her işimi görürüm diye. Şu an kullandığım araçtan örnek vereyim 2005 subaru forester xt, parasının alabileceği bana göre en iyisi olduğu için kullanıyorum ve yürütebiliyorum aksi takdirde manası kalmaz. "Hayat sıkıcı otomobil kullanmak için çok kısa" diye bir söz var ya ona inanmak ve uygulamak istiyoruz ama kolay değil bu ülkede :-X

legolas

• Membro
« #16 : 20 Ocak 2025, 14:43:35 »
1,5'a tonale alınmaz, 2 verir Giulia alırsın. 2 Giulia'ya verene kadar 2,5 verir ötekinden alırsın. Fakat 3'e beriki varken 2,5'a öteki alınmaz.

2008'de vermiştik biz "verilir mi yav saçmalama" denen bi para. Sağda solda Alfa'yla hatta genel olarak otomobille pek bağı olmayan insanlara sorduğumuzda çok saçma bulurlardı. "Financial mistake" görülürdü. Neyse ki bu forum başta olmak üzere alfisti'ye sorup yorumlarını alınca dışarıdan tam tersi görüşler oluşmuştu. Şimdi ise alfa ile alakasız ayağını yerden kesmeye otomobil arayan tanıdıklarım 700-800'e 159 ilanı görünce atıp "ya bu arabaya bu paralar bedava değil mi?", "2011 manuel pejo 207'nin temizi zaten 500 lira?", "bu arabalar gerçekten bu fiyata mı?" ,"valla o paraya 159 gibi araba yok" vs. yorumlar yapıyor. Alfisti ise şimdi tam tersini söylüyor, "edilmez eylenmez". Roller değişmiş. Yıllardır özellikle 159 sohbetlerinde durum böyle.

Neyse biz şükür o zaman şeytana uyduk aldık. Yıllar sonra ben bu arabaya alfisti'nin biçtiği değerlerin iki, bazen üç katına yine D segment bi kaç yaş/jenerasyon yeni alman otomobilleri aldım dönem dönem bindim, sattım, aldım, baktım. Hepsi de temiz düzgün, modelinin en dolu donanımlı arabalarıydı. Ama onlardan 1 milyon asla etmeyen 159'un tadını alamadım. O yüzden hepsi adadan elendi/elenecek bir gün, 159'un tahtı sallanmadı.

Otomobil tat meselesi biraz. Otomobil tutkusu olmadıktan sonra bütçeye göre symbol, egea, corolla hepsi güzel araba. Biraz işin içine sürüş, yol tutuş, aktif-pasif güvenlik, tasarım ekleyince 1 milyona 159 en güzel araba. Daha iyisini bulabilsek ben de ona geçerim hatta. Zamanında burada da aktif kare as'lar, sinek 10'lular, papaz kaçtılar falan yoklar artık. Üç ay bindikten sonra sertifikasını alan 159 "üstat"larına nazaran dana gibi arabadır 159. Buna güvenmek size kalmış, ben 17 yıl, 270 bin km geçirdim. Bozuk asfaltlarda, yeri geldi yarış pistinde, yeri geldi tatil beldelerinin tali yollarında, yeri geldi 2 saatte Ankara'dan İstanbul'a, yeri geldi 40 derece sıcağın altında dur-saatlerce dur-kalkta. Bana bu tat lazımdı. İyi seçim oldu. Size ne lazım onu iyi düşünmek gerek. Potansiyel bir Egea kullanıcısı için sadece iyi görünen, çok yakan, pek de ergonomik olmayan bi otomobil.

Mükemmel özetlemişsiniz. :alfisti: