Alfisti Turkey

Genel Muhabbet => Gündemden Farklı Konular => Konuyu başlatan: Abrek - 10 Ocak 2025, 10:24:09

Başlık: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: Abrek - 10 Ocak 2025, 10:24:09
Merak ediyorum;
Daha önce bahsettiğim üzere bir 159 sahibi olma hevesinden dolayı sürekli ilanları takip ediyorum, özellikle  sportwagon kasası çok hoşuma giden bir araçtır kendileri. Şimdi ilanlarda yeni bir araç gördüm mk1 sportwagon ve gayet düşük diyebileceğimiz bir kilometrede fakat araç 1 milyon. Yanlış anlaşılmak istemem isteyen istediği fiyatı yazar ister satar ister satmaz bunların tamamından bağımsız olarak 2008 model bir alfa 159'a 1 milyon verir miydiniz?
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: halil - 10 Ocak 2025, 10:35:15
bence verilmez.
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: radar54 - 10 Ocak 2025, 11:53:51
İlan çok özensiz gibi geldi gözüme, 3 ay önce alınıp bunca masrafı ettikten sonra bu fiyata satmaya çalışmak biraz tuhaf geldi bana. Plakası 20 sanırım ve geçen aylardan Denizli'den ilanda olan SW ise You are not allowed to view links. Register or Login EmreCan uzun süre SW 159 kovaladığı için incelemiş olabilir. Bu kadar para verilecekse en azından mk2 olmasını isterdim...
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: Abrek - 10 Ocak 2025, 12:08:43
You are not allowed to view links. Register or Login
İlan çok özensiz gibi geldi gözüme, 3 ay önce alınıp bunca masrafı ettikten sonra bu fiyata satmaya çalışmak biraz tuhaf geldi bana. Plakası 20 sanırım ve geçen aylardan Denizli'den ilanda olan SW ise You are not allowed to view links. Register or Login EmreCan uzun süre SW 159 kovaladığı için incelemiş olabilir. Bu kadar para verilecekse en azından mk2 olmasını isterdim...

İlandaki araç bahsettiğiniz araç ben de görmüştüm o zaman, hatta çok kötü bir tablet ekran takılıydı arabada. Kaput veya tavanda kaplama falan vardı, epey bi ilanda durup kaldırılıp sonra tekrar girmişti. O zamanki fiyatlamasını da hatırlıyor gibiyim ama neyse mevzu dediğim gibi 1 milyonu bu ayarda bir arabaya verebilmek çok kolay olmasa gerek.
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: kuti147 - 10 Ocak 2025, 13:28:25
147 yi satmama sebep olacak (satabilirsem tabi) tek şey içimi titretebilecek bir 159 sw olacak bunu biliyorum.
Ama bu parayı vereceksem o arabada sunroof, Bose, tavan rayı, brembo frenler gibi ekstralar da olması lazım. Düşük km ve aksesuar olarak dolu araç, kabul. Ama o parayı bende vermezdim sanırım
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: KAKIRMAN - 10 Ocak 2025, 15:11:05
2024 Aralık ortası 680k ya almadım. Dahası çocuğun ameliyat olayları patlak verince taa Denizli ye gitmedim. Sahibi ile bayağı konuştuk. Kaplama vatdı hatta sökmesini istemiştim. Kendisi de kaplamacı imiş.
Nasip olmadı 1 ay sonra 2017 peugeot 2008 aldık.

İçimde kaldı mı evet.
Daha sonra tekrar ilana girdi. 700k larda. Keşke burdan birisi alsa idi.

Ha şu an bu fiyat değer mi?
Uzun süreli hobi amaçlı kapalı garaj vs var sa bemce değer.

Ama Türkiye şartları, ekonomik işler vs vs vs.
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: Testarossa - 10 Ocak 2025, 16:33:03
You are not allowed to view links. Register or Login
İlan çok özensiz gibi geldi gözüme, 3 ay önce alınıp bunca masrafı ettikten sonra bu fiyata satmaya çalışmak biraz tuhaf geldi bana. Plakası 20 sanırım ve geçen aylardan Denizli'den ilanda olan SW ise You are not allowed to view links. Register or Login EmreCan uzun süre SW 159 kovaladığı için incelemiş olabilir. Bu kadar para verilecekse en azından mk2 olmasını isterdim...
159 sportwagonlara hakimim, arama sürecinde baktıklarım oldu. Çoğu benim 156'nın yerini alabilcek arabalar değildi. Sonunda ilan dışı bir tane buldum aldım.
Benim araba kırmızı, çok fazla dikkat çekiyor . Almadan önce bu satıcıyla konuşmuştum,2 tane sportwagonu vardı ben diğeri için konuşmuştum, sw bulmak çok zor vs. diyip benim modumu düşürmüştü doğrusu. 2 gün sonra her işi Maslak Alfa Bahattin ustada yapılan bir SW bulunca kendimi çok şanslı hissedip akşam 22.00'de arabaya bakıp ,sabah ustama gösterip satın almıştım.
Resmi kanalla 18 adet girdiği söylenen bir arabayı bulmak çok zor evet ama nasipte varsa bulunuyor. 156 satılırsa 159 ile güzel planlarım var  konusunu açarım ama 156 benden gitmek istemiyor gibi :lol:
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: EscC - 11 Ocak 2025, 00:51:37
2023 yaz ayında Antalya da ki 2009 sw ti 159 u almaya niyetlenmiştim aracı gördüm kullandım çok iyi çok güzeldi fakat ekspertiz de daha önce söylenenden ekstra bir kaç sorun çıkınca birde kazalı fotoğraflarını görünce aracı almaktan vazgeçmiştim.... Sarı sitedeki aracı da biliyorum Denizli'de ilk sahibinden alınan araç ..ti koltuk ti kapı eşikleri ti jantlar vs Güzel dokunuşlar yapılmış... fakat şahsi fikrim ben o parayı vermem...araca kesinlikle lafım yok daha önce sedan 159a sahiptim  şunu net olarak söyleyebilirim (ti olmak kaydıyla)sw çok daha keyifli kullanışlı bi araç .....fiyatı satıcı değil alıcı belirler ..umarım temiz düzgün gönlüne göre bi 159 a sahip olursun
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: murat_016 - 11 Ocak 2025, 14:43:58
sıfıra yakın güncel bir otomobil alırım,her ne kadar sevsemde aşığı olsamda sanayilerde usta peşinden koşmaktansa,parça kovalamak bana artık hitap etmiyor,yürütme maliyetlerinide geçtim,hadi eski otomobilde kaporta sorunu illaki var bunu es geçiyorum.ama artık sanayide iş yaptırmak çok zor paranla rezil oluyorsun
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: murat - 11 Ocak 2025, 16:02:28
Şu anda 1M parayı, 2014 e geri dönüp sattığım 159 SW yi geri almak için veririm. Sadece ona 1M veririm.  :kahve:
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: Pervasiz_7 - 12 Ocak 2025, 00:36:10
Kimse kusura bakmasın, 159 sahibi olarak, severek kullanan biri olarak söylüyorum 1,5 milyona Tonale varken hiç bir 159 1 milyon etmez. Kilometresi düşük bile olsa yaşı belli. Bazı yedek parçalar maalesef orijinal olarak üretilmiyor bile. Yan sanayide de seçenekler sınırlı. Üstelikte yedek parçaları ucuz değil. Sırf bu bile önemli bir kriter. Örneğin 1 milyona 14- 18 yaşında araba alacaksın, sonra parçacıya orijinal ayna camı soracaksın ve artık üretilmiyor diyecekler.  :duvar:

Tabi ki herksin malı kendine kıymetli, benim gözümde de çok kıymetli bir araç, ama her malın da bir ederi var. Bizim bu araçlara olan duygusal bağımız maddi değerlerini arttırmaz.
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: Tolga033 - 12 Ocak 2025, 13:16:47
159 SW çok çok güzel bir otomobil ama ilandaki araba ve fiyat çok uyumlu değil bana göre. Tabi satıcı istediği fiyatı yazabilir ama bir üstteki mesajda da yazıldığı gibi 1.5-1.6 milyona Tonale var bu piyasada.
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: cemdogu - 12 Ocak 2025, 13:41:10
Tonale çok yakışıklı bir otomobil. Ayrıca 1 milyon TL'yi 20 yaşında bir otomobile vermektense, 1,5 milyon TL'ye Tonale almayı tercih ederim. Bu durumda her zaman "yeni" olan kazanıyor.

Tabii ki; zenginin malı, züürdün çenesini yoruyor. Canımsın 147 Cevdet :)
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: Doğa Tosun - 12 Ocak 2025, 23:09:39
1,5'a tonale alınmaz, 2 verir Giulia alırsın. 2 Giulia'ya verene kadar 2,5 verir ötekinden alırsın. Fakat 3'e beriki varken 2,5'a öteki alınmaz.

2008'de vermiştik biz "verilir mi yav saçmalama" denen bi para. Sağda solda Alfa'yla hatta genel olarak otomobille pek bağı olmayan insanlara sorduğumuzda çok saçma bulurlardı. "Financial mistake" görülürdü. Neyse ki bu forum başta olmak üzere alfisti'ye sorup yorumlarını alınca dışarıdan tam tersi görüşler oluşmuştu. Şimdi ise alfa ile alakasız ayağını yerden kesmeye otomobil arayan tanıdıklarım 700-800'e 159 ilanı görünce atıp "ya bu arabaya bu paralar bedava değil mi?", "2011 manuel pejo 207'nin temizi zaten 500 lira?", "bu arabalar gerçekten bu fiyata mı?" ,"valla o paraya 159 gibi araba yok" vs. yorumlar yapıyor. Alfisti ise şimdi tam tersini söylüyor, "edilmez eylenmez". Roller değişmiş. Yıllardır özellikle 159 sohbetlerinde durum böyle.

Neyse biz şükür o zaman şeytana uyduk aldık. Yıllar sonra ben bu arabaya alfisti'nin biçtiği değerlerin iki, bazen üç katına yine D segment bi kaç yaş/jenerasyon yeni alman otomobilleri aldım dönem dönem bindim, sattım, aldım, baktım. Hepsi de temiz düzgün, modelinin en dolu donanımlı arabalarıydı. Ama onlardan 1 milyon asla etmeyen 159'un tadını alamadım. O yüzden hepsi adadan elendi/elenecek bir gün, 159'un tahtı sallanmadı.

Otomobil tat meselesi biraz. Otomobil tutkusu olmadıktan sonra bütçeye göre symbol, egea, corolla hepsi güzel araba. Biraz işin içine sürüş, yol tutuş, aktif-pasif güvenlik, tasarım ekleyince 1 milyona 159 en güzel araba. Daha iyisini bulabilsek ben de ona geçerim hatta. Zamanında burada da aktif kare as'lar, sinek 10'lular, papaz kaçtılar falan yoklar artık. Üç ay bindikten sonra sertifikasını alan 159 "üstat"larına nazaran dana gibi arabadır 159. Buna güvenmek size kalmış, ben 17 yıl, 270 bin km geçirdim. Bozuk asfaltlarda, yeri geldi yarış pistinde, yeri geldi tatil beldelerinin tali yollarında, yeri geldi 2 saatte Ankara'dan İstanbul'a, yeri geldi 40 derece sıcağın altında dur-saatlerce dur-kalkta. Bana bu tat lazımdı. İyi seçim oldu. Size ne lazım onu iyi düşünmek gerek. Potansiyel bir Egea kullanıcısı için sadece iyi görünen, çok yakan, pek de ergonomik olmayan bi otomobil.

Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: octinum - 13 Ocak 2025, 11:45:56
Bu çok kişisel bir soru aslında. :)

Arabasına ve beklentiye bağlı bu. Baştan söyleyeyim, anılan 159'un hangisi olduğunu bilmiyorum ve ticaretten de anlamam. Yani bana "hacı piyasada yaprak kımıldamıyor, zorlasan 700'e alırsın" derseniz bir cevabım yok. Tamamen isterler/isterlerin maliyeti üzerinden gidiyorum.

Eğer "Benim ihtiyaçlarımı 159 ve şu şu modeller karşılıyor" noktasına indirgediyseniz, ve o dediğiniz "şu şu arabalar" da 750'ye satılıyorsa, 159 için 1 milyon _size göre_ elbette fazla. Ama o alternatifler de bahsedilen 159 ile aynı paraysa/daha pahalıysa o zaman makul. Piyasadan şöyle bir beklentiniz vardır, atıyorum aracın sahibinin piyasa koşulları nedeniyle ileride fiyat düşeceğine inanıyorsunuzdur, o ayrı konu. Ama bugün o arabanın fiyatı o.

Beklentiye değil fiyata göre kıyaslıyorsanız o işin sonu yok. Ben 156'yı alırken ailemden çok çok acayip araba önerileri gelmişti, annem ben arabayı almaya gitmeden 2 gün önce arayıp panikle "Oğlum paran ne kadarsa ben üstünü tamamlayayım iyi bir arabaya bin, Clio'lar uygunmuş fiyat olarak hem" demişti. :D Babam hala hem C5, hem de 156'dan bahsederken o arabalar çok eski, değiştir der, e ne alcaz sorusuna cevap da sabit Hyundai i20'dir. Amcamın var çünkü 1.4 otomatik i20, çok güzel, e o da araba 3.0 v6 motorlu, H3+ süspansiyonlu C5 de araba. Ben de gıcıklığına hep "yaaaa baba i20'ye o para verilir mi, Citroen Ami var yarı fiyata, o da araba bu da araba dört tekerli sonuçta" derim.  >:D

Bu arada i20 gayet güzel bir araba. Belli bir fiyata belii bir şey vaadediyor ve tam olarak vaadettiği şeyi veriyor. İyi araba vaadettiği şeyi veren arabadır. Ama benim ihtiyacımı/isteğimi karşılamıyor.

Peki bana sorarsanız 159'a o para verilir mi diye? Ben vermem. Ama vermememin sebebi 159'un o parayı edecek/etmeyecek olması değil. Benim ihtiyaçlarımı 156 daha iyi karşılıyor. Ben 159'a geçersem istediğim bazı nitelikleri kaybedeceğim, ihtiyacım olduğunu düşünmediğim bazı nitelikleri kazanacağım, ve üstüne bir de para vereceğim.

Buna Tonale, hatta Brera vb. de dahil bu arada. Elimdeki arabaları satıp üstüne az buçuk ekleyerek Tonale alabiliyorum, ama "bana dibine kadar konfor/heyecan/retro değil, şöyle modern bir crossover lazım, biraz da sürüş keyfi sosu olsun" dediğim güne kadar benim için Tonale mantıklı değil. Bu Tonale'nin o paraları etmesi/etmemesiyle alakalı bir durum da değil, bence Tonale o fiyat seviyesinde _rakiplerine göre_ gayet tercih edilebilir bir araba ve o tip bir araba ihtiyacım olduğuna kanaat getirdiğim gün de başkasına bakmam Tonale alırım. Ama benim için makul değil. Geçenlerde Brera'nın GT'den çok daha pahalı olması, o parayı edip etmeyeceği tartışılmıştı. Araba ediyor olabilir, ama benim için verdiğim paranın karşılığında edindiğim şeyler kişisel olarak anlamlı olmayabiliyor.

Umarım konuyu anlatabilmişimdir. :D Bu bahsedilen 159'a niyet etseydim (ihtiyaçlarımı 159'un karşıladığına karar vermişimdir bunu yapıyorsam) kafamı kurcalayan tek şey Türkiye pazar koşulları olurdu. Yani ben satarken benim verdiğim değeri verecek adam bulamayabilirim, o da zarar yazar. Ama 1 milyonluk 159'a niyet ettiysem derdim biraz binip satıp üste çıkmak olmazdı herhalde, çok uzun süre saklamak için alıyor olurdum, o da pazar-piyasa işlerinin önemini azaltırdı.
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: Abrek - 13 Ocak 2025, 13:37:23
Aslında şöyle evet maalesef biz 1 arabadan çok fazla şey istiyoruz o yüzden de bazı işler insanın ağzının tadını kaçırıyor. Ancak ülkemizin vergi sistemi ücretler vs. hepsi bunun içinde olan bir durum. Yani belli seviyelerin üzerinde bir hayatım olsa ben de 159'u değil de Gulia'yı hayal ederdim, demek istediğim hayal edebildiğimiz araçların da karşılayabileceğimiz değerlerin üzerine çıkması meselesi. Ben neden 159 sportwagon hayali kuruyorum; alabilir, yürütebilirim ve her işimi görürüm diye. Şu an kullandığım araçtan örnek vereyim 2005 subaru forester xt, parasının alabileceği bana göre en iyisi olduğu için kullanıyorum ve yürütebiliyorum aksi takdirde manası kalmaz. "Hayat sıkıcı otomobil kullanmak için çok kısa" diye bir söz var ya ona inanmak ve uygulamak istiyoruz ama kolay değil bu ülkede :-X
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: legolas - 20 Ocak 2025, 14:43:35
You are not allowed to view links. Register or Login
1,5'a tonale alınmaz, 2 verir Giulia alırsın. 2 Giulia'ya verene kadar 2,5 verir ötekinden alırsın. Fakat 3'e beriki varken 2,5'a öteki alınmaz.

2008'de vermiştik biz "verilir mi yav saçmalama" denen bi para. Sağda solda Alfa'yla hatta genel olarak otomobille pek bağı olmayan insanlara sorduğumuzda çok saçma bulurlardı. "Financial mistake" görülürdü. Neyse ki bu forum başta olmak üzere alfisti'ye sorup yorumlarını alınca dışarıdan tam tersi görüşler oluşmuştu. Şimdi ise alfa ile alakasız ayağını yerden kesmeye otomobil arayan tanıdıklarım 700-800'e 159 ilanı görünce atıp "ya bu arabaya bu paralar bedava değil mi?", "2011 manuel pejo 207'nin temizi zaten 500 lira?", "bu arabalar gerçekten bu fiyata mı?" ,"valla o paraya 159 gibi araba yok" vs. yorumlar yapıyor. Alfisti ise şimdi tam tersini söylüyor, "edilmez eylenmez". Roller değişmiş. Yıllardır özellikle 159 sohbetlerinde durum böyle.

Neyse biz şükür o zaman şeytana uyduk aldık. Yıllar sonra ben bu arabaya alfisti'nin biçtiği değerlerin iki, bazen üç katına yine D segment bi kaç yaş/jenerasyon yeni alman otomobilleri aldım dönem dönem bindim, sattım, aldım, baktım. Hepsi de temiz düzgün, modelinin en dolu donanımlı arabalarıydı. Ama onlardan 1 milyon asla etmeyen 159'un tadını alamadım. O yüzden hepsi adadan elendi/elenecek bir gün, 159'un tahtı sallanmadı.

Otomobil tat meselesi biraz. Otomobil tutkusu olmadıktan sonra bütçeye göre symbol, egea, corolla hepsi güzel araba. Biraz işin içine sürüş, yol tutuş, aktif-pasif güvenlik, tasarım ekleyince 1 milyona 159 en güzel araba. Daha iyisini bulabilsek ben de ona geçerim hatta. Zamanında burada da aktif kare as'lar, sinek 10'lular, papaz kaçtılar falan yoklar artık. Üç ay bindikten sonra sertifikasını alan 159 "üstat"larına nazaran dana gibi arabadır 159. Buna güvenmek size kalmış, ben 17 yıl, 270 bin km geçirdim. Bozuk asfaltlarda, yeri geldi yarış pistinde, yeri geldi tatil beldelerinin tali yollarında, yeri geldi 2 saatte Ankara'dan İstanbul'a, yeri geldi 40 derece sıcağın altında dur-saatlerce dur-kalkta. Bana bu tat lazımdı. İyi seçim oldu. Size ne lazım onu iyi düşünmek gerek. Potansiyel bir Egea kullanıcısı için sadece iyi görünen, çok yakan, pek de ergonomik olmayan bi otomobil.

Mükemmel özetlemişsiniz. :alfisti:
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: emre2blue - 04 Şubat 2025, 09:20:56
Merhaba, forumda söyle bir gezerken konuyu gördüm ve biraz garipsedim. Bende mutlaka birşeyler yazmalıyım dedim, çünkü olayı ve sebeplerini bildiğimi düşünüyorum. Şimdi 159 sahibi olarak biraz taraflı bir yazı yazmak istiyorum. Piyasada gördüğüm bildiğim okuduğum ilanlar ve şahsen içine oturduğum diğer 159'lar arasından bakarsam olaya bu araba gayet normal bir fiyatta. Başka araba ile kıyaslamak istiyorsanız zaten bu ilana bakmayın, ne diye kendinizi üzüyorsunuz ki?

" Alfa 159'a bir milyon istenir mi? " gibi tek cümleye küçültmek istiyorsanız siz bilirsiniz tabiki. Şimdi Bu arabaya sahibi Brembo Takara istediğini takar 300-500 daha harcar, satılması imkansız hale getirebilir doğrudur. Peki şunu diyelim. 159 sahibisiniz. ve bu içindeki Trim parçaları ve koltukları ve jantları almak takmak istiyorsunuz. Ödeyeceğiniz para nedir ? Bunları düşünen var mı? Ben bu şekilde bir değişim yaptım kendi arabamda. Ve ben maliyetlerini çok iyi biliyorum. Piyasada Araba alıp, anında ilana koyan insanlar değiliz biz değil mi? 500'e aldığım anda 550'ye ilana koyayım. Delinin biri gelir alır olayı değil ki bu? Arabanın KM'si düşük. İçindeki Malzemeler kaliteli ve tertemiz. alan kişi olursa Brembosunu da kendi takar. Yaylarını kendi takabilir. Bir çok 159 sahibinin arabası bakımsız bakımsız geziyor şu anda. Geçen bir gördüm. Boyasız diye gösteriyor. Araba cidden boyasız. Boya kalmamış arabada. O kişi için 1 milyonluk araba tabiki çok pahalı gelebilir. 156 sahibi için de çok pahalı gelebilir, almazsınız biter gider. Tonale ile karşılaştırma yapılmış. Allah aşkına yaaa. Yok parçası yokmuş uğraşılırmış. Ben dediğim gibi 159 sahibi olarak biraz taraflıyım bu konuda. Tamam sorunları var mı var. Ama başka araba ile karşılaştırma yapıp da. Tek cümleye indirgeme olmamalı. Bu şekilde temiz boyanmış düzgün işçilikle montaj edilmiş. Parçaları sıfıra yakın toplanmış bir 159 almak için çok uygun fiyat

159 sevmesin başka araba alırsın. Ama o parçaları kendiniz bulun bakalım kaç paraya gelecek. Bence 2 defa düşünmek lazım.
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: ekerem - 04 Şubat 2025, 09:57:18
Bu forumda çok iyi insanlar tanıdım, çok bilgi öğrendim. Uzun zamandır hiç birşey yazmıyordum fakat başlığı görünce dayanamadım. Hani derler ya düşmanın yoksa kardeşinde mi yok. Alfa sahiplerinin devamlı başka alfaları kötülemesi bana ilginç geliyor. Geçen gün arkadaşım eşine 750bin liraya kia picanto aldı ucuza aldım diye seviniyor. Biz burda 159 para eder mi kavgası ediyoruz. Tonale isteyenler de peugeot forumlarında takılabilirler. Etrafımdaki arkadaşlara göre alfa 159 sahibi olmamın hiç bir mantıklı tarafı yok. Hele hele 2.4 tam bir delilik. Ama arabaya bindiklerinde de derin bir sessizlik oluşuyor. Amacım burda kimseyi kırmak değil ama hangi araba ne kadar eder tartışmasında ezilen hep alfa oluyor.
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: murat - 04 Şubat 2025, 10:15:07
Tonale isteyenleri Peugeot forumlarına yolluyorsak aynı mantık ile 159 sevenleri de Opel veya Saab forumlarına mı pas etsek  :kahve: Böyle kategorizasyonlardan kaçınarak yorum yapalım lütfen sevgili You are not allowed to view links. Register or Login   :kahve:

Burada tartışılan şey 159 değil, 1 milyona alır mısın sorusu soruluyor  :alfisti: Bu kişiden kişiye de değişen bir durum elbette tartışılır bir konu, aksi durumda biz zaten konuyu kaldırırız  :alfisti:
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: emre2blue - 04 Şubat 2025, 10:46:01
You are not allowed to view links. Register or Login haklısınız, ama arkadaş 1 milyonunuz olsa ne alırsınız değil de. 2008 model alfa 159 a 1 milyon verir misiniz? Diye sormuş onun için benim yazdıklarım mesela. Zamanında 3.2lt V6 satışta olan 159 u çok elestirmistik. Satılmaz o fiyata demiştik yalan yok. En azından ben dedim. Burada da bence içindeki malzemeleri ile birlikte sifirdan kendimiz kendi arabanızı toplasak, kesinlikle bundan daha çok para harcarız bence. Benim görüşüm o fiyat o araba çok normal. Başka marka model ile hiç kıyas etmeye gerek yok bile.
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: Abrek - 04 Şubat 2025, 11:11:24
You are not allowed to view links. Register or Login
Merhaba, forumda söyle bir gezerken konuyu gördüm ve biraz garipsedim. Bende mutlaka birşeyler yazmalıyım dedim, çünkü olayı ve sebeplerini bildiğimi düşünüyorum. Şimdi 159 sahibi olarak biraz taraflı bir yazı yazmak istiyorum. Piyasada gördüğüm bildiğim okuduğum ilanlar ve şahsen içine oturduğum diğer 159'lar arasından bakarsam olaya bu araba gayet normal bir fiyatta. Başka araba ile kıyaslamak istiyorsanız zaten bu ilana bakmayın, ne diye kendinizi üzüyorsunuz ki?

" Alfa 159'a bir milyon istenir mi? " gibi tek cümleye küçültmek istiyorsanız siz bilirsiniz tabiki. Şimdi Bu arabaya sahibi Brembo Takara istediğini takar 300-500 daha harcar, satılması imkansız hale getirebilir doğrudur. Peki şunu diyelim. 159 sahibisiniz. ve bu içindeki Trim parçaları ve koltukları ve jantları almak takmak istiyorsunuz. Ödeyeceğiniz para nedir ? Bunları düşünen var mı? Ben bu şekilde bir değişim yaptım kendi arabamda. Ve ben maliyetlerini çok iyi biliyorum. Piyasada Araba alıp, anında ilana koyan insanlar değiliz biz değil mi? 500'e aldığım anda 550'ye ilana koyayım. Delinin biri gelir alır olayı değil ki bu? Arabanın KM'si düşük. İçindeki Malzemeler kaliteli ve tertemiz. alan kişi olursa Brembosunu da kendi takar. Yaylarını kendi takabilir. Bir çok 159 sahibinin arabası bakımsız bakımsız geziyor şu anda. Geçen bir gördüm. Boyasız diye gösteriyor. Araba cidden boyasız. Boya kalmamış arabada. O kişi için 1 milyonluk araba tabiki çok pahalı gelebilir. 156 sahibi için de çok pahalı gelebilir, almazsınız biter gider. Tonale ile karşılaştırma yapılmış. Allah aşkına yaaa. Yok parçası yokmuş uğraşılırmış. Ben dediğim gibi 159 sahibi olarak biraz taraflıyım bu konuda. Tamam sorunları var mı var. Ama başka araba ile karşılaştırma yapıp da. Tek cümleye indirgeme olmamalı. Bu şekilde temiz boyanmış düzgün işçilikle montaj edilmiş. Parçaları sıfıra yakın toplanmış bir 159 almak için çok uygun fiyat

159 sevmesin başka araba alırsın. Ama o parçaları kendiniz bulun bakalım kaç paraya gelecek. Bence 2 defa düşünmek lazım.


Bu konuyu açma sebebim en başta da söylediğim üzere kimsenin arabasına paha biçmek değil zaten böyle bi şey haddimize de değil. Aslında söylemek istediğim sizin de yazdıklarınız   (ki durumu en iyi bilenlerden biri siz olmalısınız) yani aracı düzgün hakkıyla yürütme maliyeti ve karşılaşılacak sıkıntılar. Ayrıca ben kimsenin keyfi olarak arabasını bakımsız ve kozmetikten yoksun bir şekilde kullanmak isteyeceğini sanmıyorum, oradaki durumda da farklı şeyleri hesaba katmak lazım. Tavanı kaputu güneş yanığı olan aracı kimse sevmez boyatmak ister ama işte ama..
Kimse kimseye sen bu arabaya niye bu kadar verdin diye soramaz sorsa da saçma olur haliyle. Neyse herkese kazasız belasız ve binmek istediği arabayla keyifli sürüşler dilerim.  :serefe:
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: Kibitzer - 04 Şubat 2025, 11:59:30
Maalesef ben vermem. 1 milyon 159'a vermem için eşsiz durumda olması lazım. Kızabilirsiniz ama benim 159 sevgimi AlfistiTurkey buluşmalarında yüzyüze tanıştığım arkadaşlar da çok iyi bilir. Tek kelime "hastasıyım". Ama o 159'a vermem.

Geçenlerde kendi aracımın bakımı için ustama gittim. Kendisi Alfa Romeolara da bakıyor. İçerde otururken tam dükkanın ağzını örten brandaların ortasına bir scudetto yanaştı. Beyaz bir 159. Hemen atladım tabii ki. Tam istediğim kombinasyon, dışı beyaz, içi kırmızı deri, 2009 üzeri kasa. Kozmetiği de güzel belli ki gayet bakımlı her yönden, km 277bin idi sanırım. Usta da geldi. Vites kolunda sorun varmış, tam dinleyemedim ama saçmalıyormuş galiba. Söktü içerden vites kolu bölgesini, birkaç kişiye telefon açtı. Birisi "ben yapıyorum ama kesin çözüleceğinden emin değilim, getirsinler bir arabayı bakalım" dedi telefonda. Arabayı aldılar oraya gittiler.

E şimdi bu dışı seni içi beni yakar durumu değil mi. Bence gelmiş geçmiş en güzel üç araçtan biri ama böyle şeyler yaşamak insanı çok üzüyor. Hele sahibiysen.
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: emre2blue - 04 Şubat 2025, 12:20:30
You are not allowed to view links. Register or Login

Bu konuyu açma sebebim en başta da söylediğim üzere kimsenin arabasına paha biçmek değil zaten böyle bi şey haddimize de değil. Aslında söylemek istediğim sizin de yazdıklarınız   (ki durumu en iyi bilenlerden biri siz olmalısınız) yani aracı düzgün hakkıyla yürütme maliyeti ve karşılaşılacak sıkıntılar. Ayrıca ben kimsenin keyfi olarak arabasını bakımsız ve kozmetikten yoksun bir şekilde kullanmak isteyeceğini sanmıyorum, oradaki durumda da farklı şeyleri hesaba katmak lazım. Tavanı kaputu güneş yanığı olan aracı kimse sevmez boyatmak ister ama işte ama..
Kimse kimseye sen bu arabaya niye bu kadar verdin diye soramaz sorsa da saçma olur haliyle. Neyse herkese kazasız belasız ve binmek istediği arabayla keyifli sürüşler dilerim.  :serefe:

:serefe: Benim ayrıca demek istediğim şey, Boyasız gezmektense, veya İlanlarda boya masrafını düşünmektense, Hazır bütün işlemleri yapılmış pırıl pırıl dertsiz araba, Çünkü şimdi Boyacı ara, Koltukçu bul, Trim aksamlarını sök-tak, Gösterge bul veya satın al. Bunları montaj yaptır. İnan 1 milyondan fazlası eder bu araba.  Yürütme maliyetlerine diyebileceğim birşey yok. Sıfır araba , sıfır arabadır. Şirketimde de Sıfır araçlar var. Sadece Yağ-Su Filtre bakımları masrafı var. En azından ciddi bozulana kadar. Ama Ben Yine de Yürütme maliyetlerini veya birisi çarpasa toplam maliyetleri açısından ucuz buluyorum 159'u hala. Geçen arkadaşımın arabası  önden çarptı. 80.000TL far.  60.000TL Tampon v.s. Yine 159 ucuz geliyor gözüme :D  :clover:

You are not allowed to view links. Register or Login
Maalesef ben vermem. 1 milyon 159'a vermem için eşsiz durumda olması lazım. Kızabilirsiniz ama benim 159 sevgimi AlfistiTurkey buluşmalarında yüzyüze tanıştığım arkadaşlar da çok iyi bilir. Tek kelime "hastasıyım". Ama o 159'a vermem.

Geçenlerde kendi aracımın bakımı için ustama gittim. Kendisi Alfa Romeolara da bakıyor. İçerde otururken tam dükkanın ağzını örten brandaların ortasına bir scudetto yanaştı. Beyaz bir 159. Hemen atladım tabii ki. Tam istediğim kombinasyon, dışı beyaz, içi kırmızı deri, 2009 üzeri kasa. Kozmetiği de güzel belli ki gayet bakımlı her yönden, km 277bin idi sanırım. Usta da geldi. Vites kolunda sorun varmış, tam dinleyemedim ama saçmalıyormuş galiba. Söktü içerden vites kolu bölgesini, birkaç kişiye telefon açtı. Birisi "ben yapıyorum ama kesin çözüleceğinden emin değilim, getirsinler bir arabayı bakalım" dedi telefonda. Arabayı aldılar oraya gittiler.

E şimdi bu dışı seni içi beni yakar durumu değil mi. Bence gelmiş geçmiş en güzel üç araçtan biri ama böyle şeyler yaşamak insanı çok üzüyor. Hele sahibiysen.

Bu çözülemeyen veya problemli Arabalarla da alakalı WhatsApp gruplarında arkadaşlar bana yazıyor arada, Arabadan soğudum inan falan diye. Arkadaşım almış 670.000TL'ye bakımlı v.s. motor yeni yapmışlar. 4000km kullanamadı Şimdi sıfır motor yapıyorlar. Eski sahibi motor yaparken kapağı taşlatmadan takmışlar geri yerine. Hani derler ya, satacam be ustam, topla arabayı. Aynen öyle. Başka bir arkadaşım motor yaptırıyor. Heryerinden mazot kaçıyor. Adamlar enjektör pullarını değiştirmeden motoru yaptık arabanı al demişler. Bir başkaşında arabada titreme var. Araba çok yakıyor ustadan geldikten sonra. Bakıyorsun. Enjektörlerin yerini değiştirmişler. Ustaya soruyorum, ne olacak ondan diyor. Yani arabanın kronik sıkıntıları var. Kabul ediyorum, ben onları kesip attım mesela. Ama Türkiyede de Toplanan bakılan arabalara cidden güvenmiyorum artık. Düzgün referanslı yerde iyi bir para ile yaptırılmış ise çok ciddi sorun çıkaracağını sanmam.
Tekrardan arabaya gelirsek 159 tamamen bir tercih meselesi. 1 Milyona güzel bir 159'a binilir mi? Evet binilir. Ben biner miyim? Biniyorum zaten. Başkası binmek ister mi ? Şu Türkiye piyasasında çok zor. Arabalar hala Bir yatırım aracı. Alfa Alırsın Yılanına laf derler. falan filan. Golf alsın herkes ozaman :D

Not : Kimseye kızmıyorum, darılmıyorum bu arada. Yani Forumda duygularımı aktaramıyoruz biliyorsunuz. Emojiler yeter mi bilmem. Ama herkese güzel sürüşler. Tekerimize taş değmesin. Boyalarımız cıncık gibi olsun :D  :haydi:
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: Abrek - 04 Şubat 2025, 13:07:09
Bu arada ben 1 milyona bir 159 alacak olsam verdiğim milyona değil de o milyonluk 159'a yanarım. Hafta içi 5 km git 5 km gel günde ısınmadan 10 km, arada fırsat olacak da yola gideceğim o da işte tatile, memlekete. Yol desen ayrı kötü, trafik desen ayrı rezil hadi şununu bununu geçtik diyelim. Milyonluk 159'um olsa eşime kullandırtmam, çocuğuma elini ayağını oraya koyma diye laf ederim  :haydi:
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: emre2blue - 04 Şubat 2025, 13:55:43
 :lol: aynı fikirdeyim. İnan sıfır araba alamaz bakamaz hale geldim. Şirkete sıfır araba aldık. Bizde kaza yapan kimse olmaz. Çok ciddi temiz kullanırız. Hep korumaya yönelik kullanırız. Ama kırmızı ışıkta kabak lastikli Fluence bana arkadan vurdu. O kadar üzüldüm ki. Alfa 159 da boyattiktan 1 hafta sonra arkadan vurdular. Ben Giulia alırsam biri vursa sanırım katil falan olurum. Onun için boyle devam ben 😅  :haydi:
Başlık: Ynt: 1 Milyonunuz Olsa
Gönderen: Tolga033 - 04 Şubat 2025, 21:33:01
You are not allowed to view links. Register or Login
Bu forumda çok iyi insanlar tanıdım, çok bilgi öğrendim. Uzun zamandır hiç birşey yazmıyordum fakat başlığı görünce dayanamadım. Hani derler ya düşmanın yoksa kardeşinde mi yok. Alfa sahiplerinin devamlı başka alfaları kötülemesi bana ilginç geliyor. Geçen gün arkadaşım eşine 750bin liraya kia picanto aldı ucuza aldım diye seviniyor. Biz burda 159 para eder mi kavgası ediyoruz. Tonale isteyenler de peugeot forumlarında takılabilirler. Etrafımdaki arkadaşlara göre alfa 159 sahibi olmamın hiç bir mantıklı tarafı yok. Hele hele 2.4 tam bir delilik. Ama arabaya bindiklerinde de derin bir sessizlik oluşuyor. Amacım burda kimseyi kırmak değil ama hangi araba ne kadar eder tartışmasında ezilen hep alfa oluyor.
Hocam siz Tonale ile Junior'ı karıştırdınız galiba. Tonale ile Peugeot bağlantısını kuramadım ben.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi