Öncelike hoşgeldiniz
.Bende ilk araç almayı düşündüğümde sizin gibi arada kalmış ve bu siteyle tanışmıştım.Saolsun birçok yorum sayesinde bu büyük aşkla tanışma fırsatım oldu.Bende 2004 model mk1 Distinctive 1.6TS 147 aldım.Aracım aldığımda 106k kmde idi şuan 122 k da ve 1 sene oldu :)Alfamda mekanik olarak yalnızca el freni telini değiştirmek zorunda kaldım(Tabi yağ,yağ filtresi vb.ürünleri saymazsak).Benim alacağım dönemde bana yapılan uyarıları bende size sıralıyım.
1.Etrafınızdan alfa ile ilgili yorum almak isterseniz kesinlikle tecrübeli ve alfayı en az 1 ay kullanmış kişilere danışın.(Zira ben taksicilerin yorumlarını dinlesem Linea ile geziodum
)
2.Fırsatınız varsa mutlaka alfanın şöför koltuğuna oturun ve 1 kere marşa basın.
3.Alfa 147'lerde ön takımları naziktir ve dikkatli kullanılmadığında(Tümsek ve çukurlara hızlı girilmesi gibi) ses gelebilir km'si yüksek modellerde buna dikkat ediniz.Değiştirilmişmi,değiştirildi ise tarihini sorunuz.Ses çok rahatsız etmez sürüşüde etkilemez ancak benim gibi alfama iyi bakamıyormuyum düşüncesi oluşturabilir.
4.120 hp mk1'lerde varyatör isimli bir parça var bu parçada zamanla (bildiğim kadarı ile 100k km) düzenli yağ ve yağ filtresi değişimi yapılmadığı hallerde alfa'mız ilk çalıştırıldığı ve rolantide dizel araç sesi çıkartabilir.
5.Parça fiyatları pahalı yorumları etraftan hiç eksik olmaz ama böyle bir durum yok.Hatta çoğu firmadan daha uygundur.
6.Son olarak şahsi fikrim olarak alacagınız araç hangi marka olursa olsun ekspertiz yaptırın.
7.Ancak şunuda belirtmem gerekirse alfaya bindikten sonra bineceğiniz tek şey yine alfa olacaktır.
Şimdiden hayırlı olsun.