Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 159 ALMAK İSTİYORUM  (Okunma sayısı 533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SefikUyas1

• Ziyaretçi
159 ALMAK İSTİYORUM
« : 05 Ağustos 2014, 20:47:43 »
Öncelikle merhabalar. Aranıza yeni katıldım. Donanımda yazıyordum. Beni buraya yönlendirdiler. Henüz bir alfam yok. fakat geçenlerde yolda bir 159'a denk geldim. size yemin ederimki sevgilime bile böyle vurulmamıştım. 2002 golfümü sattım. askere gidiyorum haftaya çarşamba. geldikten sonra bir 159 1.9 dizel almak istiyorum. kulaktan dolma birsürü insanlar parça sorunu, yakıt sorunu , bakım masrafları , 2.el yavaşlığı konusunda olumsuz yorumlar yaptılar. buraya gelip asıl bu arabalarını kullananlarla konusmak istedim.
motoru fiat doblo motoruymuş galiba. fiatın motorları paspal olur diyorlar.
manuellerde 'volan' problemi var diyorlar
kapı gergilerinde kronik sorunlar var diyorlar.
normal dizellere göre cok yaktıgını söylüyorlar. malum Türkiye şartları. kmde 30 kuruş yakan golften indikten sonra bu ağır gelir mi?
satamazsın , satarsanda cok deger kaybeder diyorlar.
kaç kilometre sorunsuz binebilirim?
masrafları ağır mı?
birde alınca yazılım ile ps gücü artıp yakıt tasarrufu düşüyormuş. bide egsozun ordan bişey iptal ediliyormuş galiba arabayı serileştiriyormus. bunlar ikaz lambası vs. yakıp sorun cıkarır mı?
izmir-ödemişte yaşıyorum. en iyi servis ve bunları yaptırcak olursam nereye yaptırabilirim. tesekkurler
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

tolga_ozhan

• Membro
Ynt: 159 ALMAK İSTİYORUM
« #1 : 05 Ağustos 2014, 23:08:24 »
1. Motor doblo motoru değil.
2. Volan problemi var ama kronik değil.
3. Kapı gergileri kronik sayılabilir ama çıt çıt ses yapması dışında çok bariz bir probleme yol açmıyor.
4. Normal dizellerden çok yakar. Çünkü görece olarak hacim büyük ve 1.5 tonun biraz üzerinde ciddi bir ağırlığa sahip.
5. Uygun aracı uygun fiyata almışsanız ilana bile koymadan satarsınız. Piyasa uygun kombinasyon, uygun fiyatlı ve hasar boya durumu temiz araçlar sürekli alıcılar tarafından bekleniyor.
6. Tamamen araca nasıl bakarak bineceğiniz ve hangi karakterle kullanacağınız ile ilgili. Piyasada 300.000 km'yi çoktan geçmiş 159'lar var.
7. Bakım masrafları kendi segmentine göre normal kabul edilebilir. Fakat son paranıza kadar bir bütçe ayırıp almamanızı tavsiye ederim.
8. Ben alsam yazılım vs... ile uğraşmadan paşa paşa binerdim. Tamamen kişisel görüş.
9. İzmir'de işin ehli özel servisler ve yetkili servis var.

SefikUyas1

• Ziyaretçi
« #2 : 05 Ağustos 2014, 23:29:35 »
teşekkür ederim. o zaman askerden gelip hiiiiç acele etmeden en temizini beklicez bulcaz..

leonheart

• Membro
« #3 : 05 Ağustos 2014, 23:37:27 »
Hoşgeldiniz :)

Ben lafı uzatmayacam direk söylüyorum, imkanını bulur bulmaz 159 ı alırsınız, haberiniz olsun:) Aynı şekilde ben de yolda görünce vuruldum bu yakışıklıya ve ardından 159 u alana kadar da 2 araba değiştirdim. O arabaları kullanırken bile aklımda hep 159 varı. En sonunda aldım ve rahatladım, yolda artık hiç bir arabayı gözüm görmüyor. Satsam yine gider 159 alırım. Başka araba bakmam bile :rock: O yüzden söylenenlere takılma, 2. el araba alacaksınız sonuçta, masraf olarak her şey çıkabilir. Motor konusunda hem performans hem de yakıt olarak bence oldukça başarılı. 1.5 ton araba. Ara ara sakin, ara ara da gazlayım derseniz ortalama 6.2-6.4 arası yakar(düz vites verisi).
159 JTDM Distinctive

GoogleTagged