Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 Jtdm Manuel için Tavsiyeleriniz

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kkivanc

Arkadaslar öncelikle hepinize merhaba..
Bir alfa romeo 159 manuel dizel almak istiyorum fakat daha once hic alfa romeo sahibi olmadim ve önerilerinizi tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. Mesela 159 alirken nelere dikkat etmeliyim.. Simdiden güzel cevaplariniz icin tesekkür ederim..

rain man

Hoşgeldiniz. 159 sahibi arkadaşlar cevap vereceklerdir zaten, sizin de bu süre zarfında fazlasıyla forumda yer alan bilgileri arayarak öğrenmenizi isterim.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

wolkanku

*manuel , m32 şanzımanda volan sesi kronik arızadır.
arabaya ilk defa binen birisi kolay kolay da anlamaz. şu aralar 159 volanlarında acayip bir indirim var, debriyaj + volan yaklaşık 2000 TL'ye değişiyor.

*araba 1600 kg olduğu için ön takım, alt arka burçlar genellikle yırtık oluyor. expertizde gözden kaçabiliyor. dikkatli baktırın , pazarlığınızı buna göre yapın.

*ön fren balataları hızlı aşınabiliyor, aracı alırken expertizde mutlaka baktırın.

yazılım + partikül filtresi iptali ile, 2,5 yıldır, 400 nm tork ile sıkıntısız kullanıyorum ( expertizde debriyajımın çok sağlıklı olmadığı, 5-6 ay içinde değiştirilmesi gerektiği söylenmişti, 2,5 yıl oldu herhangi bir kaçırma vs. yok  :haydi: )

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

kkivanc

Cok tesekkurler yorumlariniz icin hepsine dikkat edicem.. Ama bu volan sesi dediginiz, ses haricinde herhangi bir sorun yaratir mi 2000 tl bi ses icin vermek mantiksiz gibi geldi acikcasi..

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Cok tesekkurler yorumlariniz icin hepsine dikkat edicem.. Ama bu volan sesi dediginiz, ses haricinde herhangi bir sorun yaratir mi 2000 tl bi ses icin vermek mantiksiz gibi geldi acikcasi..

volan ve debriyaj birlikte çalışır , ikisi de hatalı çalıştıklarında , bir yerde mutlaka yolda bırakır. ama gel gelelim benim volanın da hafif sesi var, debriyajım aşırı sağlıklı değil, 2,5 yıl oldu bu şekilde kullanıyorum, uzun yola da gidip geliyorum. halen yolda bırakır hissiyatı ya da öyle bir sesi yok.. yeni yıl hediyesi olarak belki ocak-şubat gibi değiştiririm :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

agucba

Volkan, hem ekspere gösterin diyorsun, sonra da eksperin 5-6 ay dayanır dediği debriyajı 2,5 senedir sıkıntısız kullandığını yazıyorsun. Ekspere güvenelim mi, güvenmeyelim mi?  :))

///////////////

kkivanc

Tesekkurler ilginiz icin almayi dusundugum arac bu, ankarada yasiyorum islerim dolayisiyla haftaya ancak gidebilecegim almaya fiyatinin uygun olmasi korkutmuyor degil ama sizinde yorumlarinizi almak istiyorum. Bilmiyorum sahibi burda uyemi ama araci biliyorsaniz paylasmak istediginiz seyler olabilir diye dusunuyorum.

KAZASIZ ÇOK TEMİZ SİYAH DİZEL 2007 MODEL FULL İlan No: 201235784 You are not allowed to view links. Register or Login

master

Benim debriyaj ve turbo değişiminde düsturum belli.

Eksper ve servisler debriyaj konusunda nedense fazla hassaslar. Aldığım arabalar arasında 4 Alfa Romeo'da da "debriyajı değişmen lazım" demişlerdi.

GTV'de değişmesi lazım denen debriyajı 2 sene kullandım, en ufak kaçırma yoktu ve sıkıntısız devam etti. 159'da "değişmesi lazım" denen debriyajı 40.000 km kullandım, kendi salaklığım yüzünden kaçırmaya başladı. Chip sonrası deneme amacıyla sıfırdan oldukça sert kalkış yaptım. 2. deneme sonrası kaçırmaya başladı :) 400 nm tork veren dizel arabayla kalkış yapmayacaksın arkadaş. GT'de "debriyaj gidik" dendi, 20.000 km'ye yakın aynı debriyajla kullandım, en son ağır bakımda, sadece keyfe keder "hadi her şeyi sıfırladık bu da değişsin bari" diye değiştirdim.

Debriyaj değişimi zamanında ben kimseye güvenmiyorum. Alıyorum arabayı 6. vitese, 2000 devirde tam gaz yükleniyorum. Eğer devir artıyor hız artmıyorsa değiştiriyorum, aksi takdirde pedalın sertleşmiş olması, kavramanın yukarı çıkmış olması benim sürüşümü etkileyen şeyler olmadığı için kaçırana kadar beklerim debriyajda.

Spider'da ise debriyaj değiştirmekten Özgür Usta'nın marifetiyle kurtuldum. 25.000 km'ye kadar 3 kere debriyajı değişmiş olan Spider'da yine "debriyaj değişecek" denince bir pislik olduğunu düşündük, ve Özgür Usta'nın nokta atışıyla debriyajın daha sıfır olduğunu, sorunun debriyaj merkezindeki yayın kırılmış olması olduğunu görerek debriyaj üst merkezini ve yayı değiştirip problemi giderdik.

Alt takımlar, frenler, motor kompresyonu, diğer bileşenler vsvs. buralarda ekspertize güvenirim, ama turbo ve debriyajı kendi hissiyatımla çözmeyi tercih ederim.

"Turbo değiştir zamanı gelmiş" denen arabalarımda da sadece GTV'de değiştirmiştim, çünkü net şekilde performansın düşmeye başladığını hissediyordum. Diğer arabalarda ıslık sesi biraz artmış olsa bile performans + yakıt sabit kaldığı sürece değiştirmem. Sürüşü etkilemedikçe turbo ve debriyajı bence değiştirmeye gerek yok.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ES53

Turboyu bende rektefiye ettirdim.Cunku bir anda baya artan bi islik sesi vardi.Rektefiye ettirdikten 1-2 hafta sonra yine basladi.Ama daha cok araba sogukken yapiyor,sicakkende devam ediyor ama eskisi kadar siddetli seviyede degil eskisine gore baya az ses.Boyle You are not allowed to view links. Register or Login duman var,ne guc kaybi ne de yakitta degisme.

Sent from my iPhone using Tapatalk

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Volkan, hem ekspere gösterin diyorsun, sonra da eksperin 5-6 ay dayanır dediği debriyajı 2,5 senedir sıkıntısız kullandığını yazıyorsun. Ekspere güvenelim mi, güvenmeyelim mi?  :))

ben ekspertiz yaptırdığım yere , bu sebeplerle ( debriyaj olayı + yırtık burçları farketmemesi + yanık ön fren balatalarını farketmemesi ) sebebiyle artık gitmiyorum zaten serkan abi :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia