Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfisti & Akvarist

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

schumi

Hep istediğim ve birtürlü gerçekleştiremediğim bir hobi.Aslında bakamam,ilgilenemem,ölürler diye korkuyorum. yoksa çok zevkli onlarla ilgilenmesi.Şu yazdıklarınızı harfi harfine okudum.Sanki bir belgesel izliyormuşum gibi geldi.. :)

Baskan

Hocam burda önemli olan balıkları yaşatmaya zorlamak yerine su kimyası ve biyolojik döngünün devamlılığını sağlamak yeterli.
Bunlar içinde birkaç prosedür geçmiş sayfada yazmıştım, çok profesörlük gerektirecek birşey değil. İleride okadar olağan bir hal alacakki artık balığın hareketlerinden içeride nasıl bir değişim olduğunu anlayabileceksin :)

quietus

Bitkili hastası bir akvarist olarak bu konu aklıma evlendiğim gün çatlayan akvaryumumu getirdi. Tankımda 1 tane Tülkuyruk Betta, 2 tane Corydoras, 2 tane Cüce Vatoz, Gül, Mangrow köküne sarılı Java Moss ve Zeytin vardı. Kısmetse yakın zamanda yeni ve daha büyük bir akvaryum kurmak istiyorum.

kuti147

Önceden 3 yıla yakın baktığım malawi tankımi 7 ay kadar önce bitkiliye çevirdim.. bitkilinin bakımı daha zor (hele ilk bitkilisini kuran için..) ama o uğraşa degicek görüntüler çıkıyor ortaya :) canlısı resimlerden daha güzel emin olun :)
Boyut : 130x50x40 ve bitkilerin hepsi canli. Gübre ve co2 kullanmiyorum.
You are not allowed to view links. Register or Login
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

Gouki

alisto

Bitkili gerçekten zor.. tebrikler..
Ben de tropheus ilangi besliyorum, 500 lt tank.

quietus

Önceden 3 yıla yakın baktığım malawi tankımi 7 ay kadar önce bitkiliye çevirdim.. bitkilinin bakımı daha zor (hele ilk bitkilisini kuran için..) ama o uğraşa degicek görüntüler çıkıyor ortaya :) canlısı resimlerden daha güzel emin olun :)

Tebrikler muhteşem bir tank.

erdem1904

Severek beslediğimiz Japonlar vatandaş için yem :) Challenger'lar için yemek vakti

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

hi_cazz

Tankınız çok güzel olmuş bitkilerde gayet sağlıklı görünüyor. Yalnız benim gözüm böyle bir Tankın içinde sadece Neon tetra ve diskus görmek isterdi. Moli ve lepistesleri çıkarıp neonların yanına diskus eklerseniz mükkemmel olur görüşündeyim.

Böyle bir tank kurma özlemim çok fazla ama ne vakit ne de kurabilecek müsait bir yerim yok. Izleyip  iç geçiriyorum sadece.

Sent from my iPhone using Tapatalk

gneral

Selamlar arkadaşlar :)

Alfisti olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum, öncelikle Akvarist olmaya karar verdim mecburiyetten :))

Akvaryum albümü burada: You are not allowed to view links. Register or Login

Sormak istediğim, en aşağıda yer alan resimde de göründüğü gibi... Akvaryumcuya söyledim ki, zorda kalacağım malzeme verme, ne gerekiyorsa ver, orta halli olsun. Şimdi filtre aldım, air pump denen şeyden aldım, ısıtıcı aldım.

Yalnız, resimde de göründüğü gibi, bir tane borusu var, sizce doğru mu bağlanmış? Çalıştırmak istemedim direkt, bilenlere sormak istedim.

Resimler en aşağıda...

Muhsin | Samsun

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login Japonlar kumla oynamayı severler. Akvaryumun dibine akvaryumcularda satılan kum koyarsan mutlu olurlar :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

gneral

You are not allowed to view links. Register or Login Japonlar kumla oynamayı severler. Akvaryumun dibine akvaryumcularda satılan kum koyarsan mutlu olurlar :)

You are not allowed to view links. Register or Login Silis ve Quartz kumlardan bolca ilave ettim, o koca gemiyi aldım, daha güzel bir şey koydum, Tetra EX 800 Plus dış filtre aldım... Havataşı ilavesi yaptım...

Bu balıklar çok hoş bişiymiş, Allah zeval vermesin  8)
Muhsin | Samsun

kuti147

Tankınız çok güzel olmuş bitkilerde gayet sağlıklı görünüyor. Yalnız benim gözüm böyle bir Tankın içinde sadece Neon tetra ve diskus görmek isterdi. Moli ve lepistesleri çıkarıp neonların yanına diskus eklerseniz mükkemmel olur görüşündeyim.

Böyle bir tank kurma özlemim çok fazla ama ne vakit ne de kurabilecek müsait bir yerim yok. Izleyip  iç geçiriyorum sadece.

Ben kaçırmışım bu mesajı pardon.

Aslında Discus benimde isteğim.Fakat ilk bitkili tankım oldugu için hele bir bitkiliye bakabilecekmiyim onu görmek istedim. Discuslar çok hassas lepistes vb türlere göre. Onun için kolay türden zora doğru gitmeyi düşündüm. Mesela geçenlerde bi budama esnasinda dipten tortu kaldırdım istemeden. Balıklara hiç birşey olmadi fakat tüm karideslerim öldü. Discus olsa belki onlarda ölebilirdi.
Ama kafamda discusa geçmek hep var :)

Sizin için de nano akvaryumlari önerebilirim aslında. Hem herşeyi içinde hemde çok yer kaplamıyor.

34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

hi_cazz

Ben kaçırmışım bu mesajı pardon.

Aslında Discus benimde isteğim.Fakat ilk bitkili tankım oldugu için hele bir bitkiliye bakabilecekmiyim onu görmek istedim. Discuslar çok hassas lepistes vb türlere göre. Onun için kolay türden zora doğru gitmeyi düşündüm. Mesela geçenlerde bi budama esnasinda dipten tortu kaldırdım istemeden. Balıklara hiç birşey olmadi fakat tüm karideslerim öldü. Discus olsa belki onlarda ölebilirdi.
Ama kafamda discusa geçmek hep var :)

Sizin için de nano akvaryumlari önerebilirim aslında. Hem herşeyi içinde hemde çok yer kaplamıyor.

Discuslar narinler ama bitki bakımı çokta zor değil. Çok çabuk adapte olursunuz diye düşünüyorum. Önemli olan tankın içindeki PH, sıcaklık ve nitrat seviyelerini iyi ayarlamak. Dip çekimini aksatmamak. Onun dışında zor bir iş değil. Zamanla çocuk oyuncağı gibi gelecektir.

Nano akvaryum olayını bi araştırayım ben.