Ben de Türkiye olarak seviyorum hocam, ama o son zamanlardaki hindiden alınıp biz hindi değiliz kafasıyla yapılması rahatsız etti beni ilk başta. Bomboş bir iş o.
İkinci olarak, o resmi evraklar için falan.
![Gülümseme :)](https://www.alfistiturkey.net/forum/Smileys/default/smiley.gif)
Yurtdışında normal adam için hala Turkey. Normal adam kim? Biz, İngiltere'deki Alfacı, Almanya'daki Alfacı. Alfaowner'daki adam için burası alfistiturkey. Sokaktaki adam işte. Onlara da Türkiye diyeceksiniz ulan demeye gerek yok. Turkey demeleri bizim Türklüğümüzden eksiltmiyor ki. Almana Alman, German deyince Deutsch'luğundan bir şey kaybetmemesi gibi.
Daha yıllardır yer etmiş ismi bu saatten sonra değiştirmeye gerek yoka falan girmiyorum.
Turkey hikayesi de şu, zavallı hayvana herkes kendi gördüğü yerin adını vermiş. Bize Hindistandan gelmiş biz Hindi kuşu demişiz, sonra kısalmış hindi kalmış. Avrupa bu hayvancağızı Türk tüccardan alıp görmüş, buna Türk kuşu demiş (Turkey bird). Sonra bizdeki gibi kısalıp hindi kalmış.
"Avrupa bizimle kafa bulmak için bize hindi diyor" gibi bir durum yok yani. O ağzından dış minnak lafını eksik etmeyen yarım akıllı tayfanın uydurması. Biz sittin senedir Turkey'iz uluslararası camiada. Kuşun adı bizden gelmiş olay o.
Sent from my M2101K6G using Tapatalk