Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Araç İlanlarında Gıcık Eden Klasikleşmiş Laflar  (Okunma sayısı 1865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pervasiz_7

• Membro
Araç ilanlarında güven vermeyen klasikleşmiş sözler ya da sizi gıcık eden ifadeler.  :duvar: Benimkileri aşağıya sıraladım.

1.   Full bakımlı (Ne kadar Full? )
2.   İstetme hiç kullanılmadı (Bu bir özellik mi? )
3.   Masrafsız ( Masrafsız Alfa Romeo? )
4.   Dosta gider ( Dosta gitseydi ilana düşmezdi)
5.   Alan dua eder( Niye bedava mı vereceksin? )
6.   Sigorta şişirmesi hasar kaydı var (Kesin öyledir)
7.   TR ‘de tek (Ya değilse ?)
8.   Emsalsiz (Emsalsiz ikinci el?)
9.   Daha temizi yok (Nereden biliyorsun? )
10.   Bayandan satılık (Bayandan olunca ne oluyor? )
11.   Memurdan satılık (Memurdan olunca ne oluyor? )

Buyurun sizde en sinir olduğunuzu yazın  :)
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

Abrek

• Membro
 - Sıfırdan farksız (15 küsür yaşında 200 bin kmlerdeki araçlara)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Pervasiz_7

• Membro
Bir de "araca baktırmak isteyen ustasını alsın gelsin" diye bir ibare var. Olur ustalarda araç araç gezelim diyordu. Adamlara kendi dükkanlarında iş yaptıramıyoruz alıp araca baktırmaya gidecekmişiz  :alkis:
-Soichiro Honda

devirsever

• Membro
13. Fuar paket (piknik tupu dahilmi?)
14. En fulu (ilan detayinda: sunroof ve deri koltuk haric)
15. Ilk sahibinden (ilan detayinda: arac ilk sahibinden alinmistir)
16. En tutulan motorlu versiyondur (tutulan sey?)
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

Pervasiz_7

• Membro
Lansman Rengi  :)
-Soichiro Honda

Testarossa

• Moderatore
-klima buzzzzz
-hatasızzzz
-öncelikle selamın aleyküm
-lastikler sıfır ayarında (ilanda bir tane sw var bunu yazmış ön arka lastik farklı :D ) yeniyse modelini fatura tarihini yaz
 -km nin çoğu uzun yolda yapılmıştır ( 25 yıllık araba 2 senelik kullanıcı yazıyor bunu :D )
- safkan benzinli ( yarış atı satıyor sanki)
-alan gazını koyup sadece binecek ( özellikle alfada gazını koyup rahatça binen görmedim )
-yürüyen motor 10 numara
Semy synthetic hater

murat

• Amministratore
-Yer uçağı
-İtalyan Aygırı

:duvar: :duvar: :duvar: :duvar:

Motorsiklet:

-Sadece görünen grenaj hasarı
-Olduğu yerde yan devrildi

:duvar: :duvar: :duvar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

ASKHEM

• Membro
Birde ilanda neye çok vurgu yapılıyorsa o yalandır.

- Şanzımanı sorunsuz...

- Motoru saat gibi...

- Alt takımda tık yok ... v.s.
Alfa Romeo 156 2.0 2000 mod.

berkealkan

• Membro
Benim favorilerim açık ara - "servis bakımlı" ve "tüm bakımları tam".

+Triger ne zaman değişti?
- Abi araç bizde konsinye, bilmiyoruz.

+Kayıtlı bir bakım geçmişi var mı? Fatura sormuyorum, kağıda yazılmış bile olsa bir fikir verir.
-Abi valla biz alırken bakımları tam dediler. (Arabaya son 3-4 senede bir çivi çakılmamış, öncesi zaten muamma)

Uzar da gider..

2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)

Testarossa

• Moderatore
Benim favorilerim açık ara - "servis bakımlı" ve "tüm bakımları tam".

+Triger ne zaman değişti?
- Abi araç bizde konsinye, bilmiyoruz.

+Kayıtlı bir bakım geçmişi var mı? Fatura sormuyorum, kağıda yazılmış bile olsa bir fikir verir.
-Abi valla biz alırken bakımları tam dediler. (Arabaya son 3-4 senede bir çivi çakılmamış, öncesi zaten muamma)

Uzar da gider..

Katılıyorum. Bakım geçmişini sorduğunda, çoğu zaman rahatsız oluyorlar ve "X ustaya sorabilirsin" gibi cevaplar veriyorlar. X ustayı arasam bile, belki arabayı hatırlamaz. Belge olmadan, o işin yapıldığına nasıl güvenebilirim?

Ben her otomobilimde yapılan her şeyi belgelendiririm, dosyaya eklerim ve en ufak detayı bile yazarım. Aracı satarken de alıcılara neler yapıldığıyla ilgili küçük bir sunum yaparım. Otomobillerimiz 2023 model 1.4 Egea veya 1.0 Golf gibi sıradan değil ki ne olduğunu bilmeden alıp satalım.

Garip olan, çoğu alıcının bu belgelere önem vermemesi. Arayanlar arabayı beğeniyor ama keşke GTA jant taksan diyorlar. Anlatıyorum, üzerindeki jantın Speedline olduğunu, 9.75 kg geldiğini, replika GTA jantın ise 13 kg olduğunu. Yine de "Hocam ama görüntüsü çok güzel" diyorlar.

Kendi çevremde bile, bakım geçmişi olan arabaları al dediğim biri, biraz ucuz diye  bir 156 aldı. 1 ay sonra araba bozuldu. Bozulabilir tabi ki, ama arkadaşım yine beni dinlemedi ve karışık işler yapan bir ustaya bıraktı. Kapak taşlanmış, birçok işlem yapılmış ve araç düzelmemişti. En son Maslak'ta bilinen bir servise çektirmişti. Kapağın sıfır olduğunu görünce yeni kapak koyulup araç servisten çıkar çıkmaz satıldı. Şimdi sorsan, Alfa kötü der.

En büyük kriterim lastiktir. Otomobile düzgün lastik alamayan bir satıcı bana güven vermez. Aracın üzerinde premium bir lastik varsa, algım hemen olumlu yönde değişiyor.
Ama eminim, otomobillerimi bu kadar özenle hazırlamak yerine bir Instagram hesabı açıp reklam yapsam; araçta replika jant ve Triangle lastik olsa, hatta 20W-50 asansör yağı kullansam ama kutuyu göstermeden reels çeksem, otomobilim daha kıymetli olurdu.
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2024, 00:26:15 Gönderen: Testarossa »
Semy synthetic hater

berkealkan

• Membro
Katılıyorum. Bakım geçmişini sorduğunda, çoğu zaman rahatsız oluyorlar ve "X ustaya sorabilirsin" gibi cevaplar veriyorlar. X ustayı arasam bile, belki arabayı hatırlamaz. Belge olmadan, o işin yapıldığına nasıl güvenebilirim?

Ben her otomobilimde yapılan her şeyi belgelendiririm, dosyaya eklerim ve en ufak detayı bile yazarım. Aracı satarken de alıcılara neler yapıldığıyla ilgili küçük bir sunum yaparım. Otomobillerimiz 2023 model 1.4 Egea veya 1.0 Golf gibi sıradan değil ki ne olduğunu bilmeden alıp satalım.

Garip olan, çoğu alıcının bu belgelere önem vermemesi. Arayanlar arabayı beğeniyor ama keşke GTA jant taksan diyorlar. Anlatıyorum, üzerindeki jantın Speedline olduğunu, 9.75 kg geldiğini, replika GTA jantın ise 13 kg olduğunu. Yine de "Hocam ama görüntüsü çok güzel" diyorlar.

Kendi çevremde bile, bakım geçmişi olan arabaları al dediğim biri, biraz ucuz diye  bir 156 aldı. 1 ay sonra araba bozuldu. Bozulabilir tabi ki, ama arkadaşım yine beni dinlemedi ve karışık işler yapan bir ustaya bıraktı. Kapak taşlanmış, birçok işlem yapılmış ve araç düzelmemişti. En son Maslak'ta bilinen bir servise çektirmişti. Kapağın sıfır olduğunu görünce yeni kapak koyulup araç servisten çıkar çıkmaz satıldı. Şimdi sorsan, Alfa kötü der.

En büyük kriterim lastiktir. Otomobile düzgün lastik alamayan bir satıcı bana güven vermez. Aracın üzerinde premium bir lastik varsa, algım hemen olumlu yönde değişiyor.
Ama eminim, otomobillerimi bu kadar özenle hazırlamak yerine bir Instagram hesabı açıp reklam yapsam; araçta replika jant ve Triangle lastik olsa, hatta 20W-50 asansör yağı kullansam ama kutuyu göstermeden reels çeksem, otomobilim daha kıymetli olurdu.

Benim için de kırmızı bayrak kesinlikle pastan kirden simsiyah olmuş radyatör yedek su deposu. Lastik yine aracın genel duruma göre "siparişini ver gelsin tak" ama o pas beni benden alıyor. Hani kalan her şey kusursuz olsa da yok, kapıma koymam.

Bu arada 20W50 benim 2004 model yağ soğutmalı Honda NX4'ün yağı, herhalde son mineral yağlardan  :lol:

Spiritchaser

• Membro
`Keyfe keder boyalıdır" 

halil

• Membro
trameri yok ,2 değişen, 3 parça boyalı

hatasız boyasız,değişensiz, trameri 100000 TL

araç boyalıdır fakat boyalar kazadan değil hep çizik boyasıdır.

eşim kullanamadığı için satıyorum.

çocuğumuz oldu,ailemiz büyüdü onun için satıyorum.

falanca ünlü kişinin ,filanca rallicinin eski aracı

youtube'da videosu var.

genelde Alfa ve Fiat Coupe'ler için yazılır .Ferrari fabrikasında üretilmiştir.

nakit ihtiyacı için satılık.ev alacağım için satılık

evin 3. 4. arabasıdır.

lpg var ama benzin ile bindik.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ASKHEM

• Membro
Eee ne kaldı geriye :) Usta sen direkt sarı siteye gıcıksın sanırım.
Alfa Romeo 156 2.0 2000 mod.

EmKa

• Membro
-İlan başlığında favorilere seslenilen ilanlar :) Özellikle bazıları 20-30 favoriyi anormal yüksek bir rakam zannederek havaya giriyor, o kısmın ekran görüntüsünü ilana koyuyor. (30 favoriye duyurulur!! Favoriler daha ne bekliyorsunuz!! Favoriler uyumayın!! Favoriler oturmaya mı geldik!!)

-Fiyat değişiminin takip edilebildiğini bilmeyen ilan sahiplerinin "Son fiyat!!" başlıkları. 8 aydır favorilerimde duran bir ilan var, heralde 100 tane fiyat güncellemesi yaptı, her seferinde son fiyat yazısının yerini ünlem işareti sayısını falan değiştiriyor ve bildirim geliyor. Sırf ne kadar sürecek bu eğlence diye favorilerimde tutuyorum aracı.

-Soru sormayın! ve muadilleri var bir de, açıklamada müstakbel alıcıya atarlanıp fırça çeken çok sinirli abiler amcalar. Ağır bakım kmsi gelmiş araca kimse triger sormasın, alıcı ön takım ne alemde ilgilenmesin gerekirse bir servert harcayıp 159'un tüm salıncaklarını değiştirsin, şanzıman yağı hiç var olmamış gibi davransın istiyorlar.

Genel anlamda satıcılar aslında arabadan ve piyasadan anlayanlara gıcık oluyorlar yani. Orijinal replika jant ayırt edemeyelim, ağır bakım masrafını ve kmsini bilmeyelim, önce alalım sonra sanayide öğrenelim. :)

Bundan ötürü kavga edecek noktaya gelmiştim bir satıcı ile, peçete mi gerçekten kağıt mı emin olamadığım bir şeye sadece değişti dediği parçaların adı yazılı halde göndermişti. Ne tarih, ne fiyat, ne marka başka hiçbir bilgi yok. Yağ değişti yazıyor sadece :D Kamera şakası sandım. Böyle bakımlı yazan ilan sahiplerinin bakımdan kastı bizim anladığımız şey değil kesinlikle. Torpido falan toz olunca siliyorlar, ayda bir arabayı yıkatıyorlar gibi şeyleri kastediyorlar sanırım.

X ustaya sorabilirsin iyiymiş hocam, aracın bakımlarını hangi serviste yaptırdığını belki oradan bilgi alabilirim diye sorduğum birisi "En iyi serviste.." diye cevap vermişti.

« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2024, 12:22:29 Gönderen: EmKa »

Pervasiz_7

• Membro
Fırsat aracı kaçıran üzülür :duvar:
-Soichiro Honda

berkealkan

• Membro

falanca ünlü kişinin ,filanca rallicinin eski aracı

youtube'da videosu var.

Fakat bu ikisi JAS 10 için geçerli.  :lol:

Bundan ötürü kavga edecek noktaya gelmiştim bir satıcı ile, peçete mi gerçekten kağıt mı emin olamadığım bir şeye sadece değişti dediği parçaların adı yazılı halde göndermişti. Ne tarih, ne fiyat, ne marka başka hiçbir bilgi yok. Yağ değişti yazıyor sadece :D Kamera şakası sandım. Böyle bakımlı yazan ilan sahiplerinin bakımdan kastı bizim anladığımız şey değil kesinlikle. Torpido falan toz olunca siliyorlar, ayda bir arabayı yıkatıyorlar gibi şeyleri kastediyorlar sanırım.

"Kağıda yazılmış bile olsa" dan kastım aslında şu; malum çoğu özel servis fatura kesmiyor ancak ya fiyat teklifi gibi bir kağıt hazırlayıp veriyor antetli kağıda ya da kendi sistemine işliyor. İnsan haliyle "buna nasıl güveneyim" diyebilir ancak bu gözler faturası kesilip parası alındığı halde değiştirilmeyen buji mi görmedi, yine değişti olarak faturalandırılan ama taşlanıp takılan volant mı..

Bir de araç alırken bakım geçmişi kadar satıcı profili de çok önemli bence.

Giugiaro

• Membro
Keyfe keder boyandı.... Keyfe keder satılık......çıtır hasarlı.... Avukat tan ...... Doktordan....... Askeri personelden vs gibi

balesanist

• Membro
Bir sayfa kompozisyon, destan açıklama; son cümle sigortadan para almak için şişirilmiş ağır hasar kaydı.
"Mantığınla sev, duygularınla seç"

ekdellal

• Membro
Etek altı temizlik boyası mevcut

V2342 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

UCKMERT

• Membro
3 Aydır satılmayan araca ilanda son 2 günü demeleri ve haftalarca satılmaya devam etmesi 😂

murat

• Amministratore
Motoruna anahtar değmedi  :duvar:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

Kibitzer

• Membro
"Güzeldir" : Bu ifade genelde "motor şanzımanı güzeldir" şeklinde kullanılıyor. Bu ifadeyi kullananların neredeyse tamamı sanayi erbabı veya al-satçı.

"Klima buz gibi" : O klimaya kafasını sokup buz kestiresim geliyor.

"Ekmek yedirir" : Bizim binici ile işimiz yok, bunu yalandan tamir edip biniciye çakacak birine satılık.

vulkski1488

• Membro
FULL+FULL: Dümdüz distinctive :D
En dolu paket Giulieta!!!!: Elektrikli koltuk, hafıza vs. yok, Bose zaten arama...
16 ABK 115 - 2015 Alfa Romeo Giulietta (Tipo 940) 1.6 JTDm-2 (940A3000) Meccanico 6 marce (C635MT) Distinctive Bianco Ghiaccio Pastello (296/A)

GoogleTagged