Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Aracımı satıp alfa romeo almaya karar verdim :rock:  (Okunma sayısı 1976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Delpiero09

• Membro
Merhaba arkadaşlar ismi lazım değil fransız bir aracım var ve artık alfa almakta karar kıldım.Şuan aklımda 156 modeli var ama sizden de bir bilgi almak istiyorum.Konfor benim için önemli uzun yolda yormayacak bir model gerek 156 lar ön arka çift salıncak sistemi varmış bu güzel ama kullananlar uzun yol tecrübelerini aktarabilir mi ve izmirden yazıyorum bir araçta karar kıldığımda kimi tavsiye edersiniz aracı göstermek için.Bu arada limitim 55 bin civarı şimdiden teşekkürler hepinize  :arkadasim: :alfisti:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Cihan82

• Membro
Merhaba hoşgeldiniz.. 156 yol tutuş kabiliyeti sayesinde uzun yolda oldukça keyili oluyor. Tabi buna başka açıdan bakacak olursak diğer D sınıfı araçlar gibi salınan bir araç beklemeyin, daha sert karakterli bir otomobil. Uzun yolda bir başka eksisi bana göre vites oranları. 2.0 motorlu versiyonunu kullanıyorum, keşke 6 vitesli olsaymış. Tabi buna da tersten bakalım, bu sefer de şehir içinde keyifli oluyor. 156 alırken mümkün mertebe bakım geçmişi bildiğiniz bir araç tercih etmelisiniz. Zira model yılları gereği haliyle masraflar çıkabilecektir. Ne kadar çok ve titiz bakılmışsa, sizin için o kadar iyi olacaktır. Limit olarak belirlediğiniz rakamlarda günümüzde temiz ve bakımlı bir 156 alabilirsiniz. Umarım dilediğiniz otomobili bulursunuz. İyi şanslar ve en önemlisi sağlıklı günler dilerim :)
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

octinum

• Moderatore
Hangi Fransız? :) D segmenti bir Fransızsa 156 süspansiyon konforunda onu tutmayabilir.

156'nın ön süspansiyonlar çift salıncak. Arkası Camuffo tipi denen bir şey, MacPherson'a benzer bir yapı. Süspansiyon tipinden bağımsız olarak 156 tabii daha sert bir araba. Fransız aracınızın ne olduğuna bağlı olarak süspansiyon konforu eksilebilir.

Kendi adıma 156'da normal şartlarda yorulmuyorum. Ama 156 ile çıktığım uzun yol genelde yalnız olduğum yol, bu yüzden şöyle heyecan yapayım durumları oluyor, öyle kullanırsam hafif yorgun ama yine sırıtarak iniyorum arabadan. :)

Eşimin aracı Citroen C5, o 156'yı bariz konforsuz buluyor. Bu yüzden de aileyle seyahatlere onun arabayla çıkıyoruz. Ama benim durum tam iki uç; yani Citroen C5 de bulup bulabileceğiniz en iyi süspansiyonlardan birine sahip. Yani hanım sadece 156'yı değil, Audi A4'ü de konforsuz buluyor. :D

Nihayetine, hani Fransız olduğunu söylerseniz belki karşılaştırıp tahmin edecek arkadaş da çıkar. Bu sadece benim tecrübemdi.

alfizml

• Membro
İlk arabam 147 idi. 2017den beri araçsızım. Şimdi tekrardan araç almayı düşünüyorum ve haliyle yine alfa sahibi olmak istiyorum.
Bu Alfa forum içersinden olursa daha güzel olur, 159 veya gulietta düşük km ve yüksek hasarsız öncelik olacak şekilde devretmek isteyen olursa yazabilirse değerlendirmek isterim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hannibal

• Membro
Merhaba arkadaşlar ismi lazım değil fransız bir aracım var ve artık alfa almakta karar kıldım.Şuan aklımda 156 modeli var ama sizden de bir bilgi almak istiyorum.Konfor benim için önemli uzun yolda yormayacak bir model gerek 156 lar ön arka çift salıncak sistemi varmış bu güzel ama kullananlar uzun yol tecrübelerini aktarabilir mi ve izmirden yazıyorum bir araçta karar kıldığımda kimi tavsiye edersiniz aracı göstermek için.Bu arada limitim 55 bin civarı şimdiden teşekkürler hepinize  :arkadasim: :alfisti:
Merhaba. Uzun yol izlenimlerini sormuşsunuz, ona göre cevap vereceğim.
156 1.6 kullanıcısıyım. 100 ile giderken 3000 devri görüyor. 120 demek ise arabanın bağıra bağıra gitmesi demek. 5 vites olduğu için atıyorum 140 150 bandında içeri giren rüzgar gürültüsü ile birlikte motor sesini de bastırmak için müzik sesine bayağı bir yüklenmek gerekiyor :) Yanal rüzgarlardan falan çok etkilenmiyor, güven içinde yol alıyorsunuz, güzel koltuklarının da sayesinde kaç saat kullanırsanız kullanın yormuyor ancak şanzıman oranlarından kaynaklı, bana kalırsa kesinlikle uzun yol arabası değil. 6. vites'i olsaydı, tamamdı.
156 şehir içi keyif veren bir model. Kısa türlü, elektronik desteksiz sadece hidrolik desteği olan ağır direksiyona rağmen. (Tamamen sportif karakterden kaynaklı) Park manevralarında yorar. Öyle yeni nesil beyaz eşyaları gibi parmakla direksiyon çeviremezsiniz.  :D
Özet: 156 almak için otomobil kullanmaktan keyif alan biri olmanız lazım. Yoksa antik kuntik şeylere kafayı takabilirsiniz.

GoogleTagged