Merhaba arkadaşlar ismi lazım değil fransız bir aracım var ve artık alfa almakta karar kıldım.Şuan aklımda 156 modeli var ama sizden de bir bilgi almak istiyorum.Konfor benim için önemli uzun yolda yormayacak bir model gerek 156 lar ön arka çift salıncak sistemi varmış bu güzel ama kullananlar uzun yol tecrübelerini aktarabilir mi ve izmirden yazıyorum bir araçta karar kıldığımda kimi tavsiye edersiniz aracı göstermek için.Bu arada limitim 55 bin civarı şimdiden teşekkürler hepinize
Merhaba. Uzun yol izlenimlerini sormuşsunuz, ona göre cevap vereceğim.
156 1.6 kullanıcısıyım. 100 ile giderken 3000 devri görüyor. 120 demek ise arabanın bağıra bağıra gitmesi demek. 5 vites olduğu için atıyorum 140 150 bandında içeri giren rüzgar gürültüsü ile birlikte motor sesini de bastırmak için müzik sesine bayağı bir yüklenmek gerekiyor
Yanal rüzgarlardan falan çok etkilenmiyor, güven içinde yol alıyorsunuz, güzel koltuklarının da sayesinde kaç saat kullanırsanız kullanın yormuyor ancak şanzıman oranlarından kaynaklı, bana kalırsa kesinlikle uzun yol arabası değil. 6. vites'i olsaydı, tamamdı.
156 şehir içi keyif veren bir model. Kısa türlü, elektronik desteksiz sadece hidrolik desteği olan ağır direksiyona rağmen. (Tamamen sportif karakterden kaynaklı) Park manevralarında yorar. Öyle yeni nesil beyaz eşyaları gibi parmakla direksiyon çeviremezsiniz.
Özet: 156 almak için otomobil kullanmaktan keyif alan biri olmanız lazım. Yoksa antik kuntik şeylere kafayı takabilirsiniz.