Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Benzine / Yakıta yapılan zam ve indirimler - Kampanyalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

Petrol prices around the world
Dünyadan benzin fiyatları...

You are not allowed to view links. Register or Login

Ağlayalım...

Bunun üstüne araç fiyatlarına MTV ve ÖTV binince..bir daha ağlayalım...

Biz adam olmayız..
Durdukça, sesimiz çıkmadıkça bir halt olmaz..
Bir şeyleri değiştiremeyiz.

Maalesef..
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

EskiTüfek

İnsanların "ulan 1 oy verdik başımıza gelmeyen kalmadı, hayattan soğuttular şerefsizim"
demesini istiyorum sadistçe, aynen zamlara devam, daha da fazlası gelsin.

Register or Login" border=0>

EskiTüfek

Bunu gördüm yıkıldım gülmekten. Neymiş demekki zammı yemek için araban olması şart değilmiş.:)))

Keox

quote:

Petrol prices around the world
Dünyadan benzin fiyatları...

Ağlayalım...

Bunun üstüne araç fiyatlarına MTV ve ÖTV binince..bir daha ağlayalım...

Biz adam olmayız..
Durdukça, sesimiz çıkmadıkça bir halt olmaz..
Bir şeyleri değiştiremeyiz.

Maalesef..

venezuelladan yakıt ithal etmeye karar verdim :D yada venezuellaya taşıncam :Dsudan ucuz vallah orda yakıt:D

ihsany

penguen kapağı tam kapak olmuş :)
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

cem_dogan

vay bee en yakın rakibimiz norvec e bile fark atmışız ampul calışıyor.ulan bu zamı kim yapıyor bi yakalarsam ......
alfa sevgisi

gurbuz1972

Böyle bir halka bu hükümet yinede insaflı sayılır. Ben %50 oy alsam benzinin litre fiyatını 10 lira yapar ve bir sonraki seçimde %60 oy alırdım...

Keox

quote:

vay bee en yakın rakibimiz norvec e bile fark atmışız ampul calışıyor.ulan bu zamı kim yapıyor bi yakalarsam ......

ben biliyorum ama başını belaya sokmaman için söylemiycem :)

agucba

Venezuela'da 1 litre benzinin fiyatı 0,02 ?. Yani Türk parası ile 0,0474 TL. Buna göre sahip olduğum 145'in 61 litrelik tankına Venezuela'da 60 litre benzin koyacak olsaydım, cebimden 2,84 TL (yazı ile iki Türk Lirası ve seksendört Türk Kuruşu) çıkmış olacaktı.

Ancak işin bir de farklı yönü var. Komünist bir yönetime sahip olan Venezuela'da devletin örnek olarak benzinde uyguladığı sübvansiyon oranı nerede ise % 90'dan fazla imiş. Benzin'in satış fiyatı, üretim maliyetinin sadece zerre kadar bir bölümünü karşılıyormuş. Petrol ve Madencilik Bakanı Rafael Ramírez'in geçen sene yaptığı açıklamada, devletin sadece yakıttan dolayı uğradığı yıllık vergi kaybının 1.500.000.000,00 $ (yazı ile birmilyarbeşyüzbin Amerikan Doları) olduğunu belirtiliyor. Uzmanlara göre devletin genel olarak uyguladığı sübvansiyonların maliyetinin 7 ila 12 milyar ABD Doları dolayında olduğu tahmin ediliyor.

Bakan Ramírez, dünyada en ucuz yakıtın Venezuela'da olduğunu da ayrıca eklemekte.

Devlet Başkanı Hugo Chávez 13 yıldır uygulanan bu düşük tarifeli yakıt fiyatların, halkın refahı için gerektiğini belirtmekte.

Venezuela'nın ihracatından elde edilen gelirin % 90'ı petrolden gelmekte. Devletin elde ettiği gelirin yaklaşık % 50'si petrolden gelmekte.

///////////////

EskiTüfek

Yakındır orayada arap baharı benzeri, Latin Baharının gelmesi.

A.S.GÜMÜŞ

07 DH 800

Keox

quote:

Venezuela'da 1 litre benzinin fiyatı 0,02 ?. Yani Türk parası ile 0,0474 TL. Buna göre sahip olduğum 145'in 61 litrelik tankına Venezuela'da 60 litre benzin koyacak olsaydım, cebimden 2,84 TL (yazı ile iki Türk Lirası ve seksendört Türk Kuruşu) çıkmış olacaktı.

Ancak işin bir de farklı yönü var. Komünist bir yönetime sahip olan Venezuela'da devletin örnek olarak benzinde uyguladığı sübvansiyon oranı nerede ise % 90'dan fazla imiş. Benzin'in satış fiyatı, üretim maliyetinin sadece zerre kadar bir bölümünü karşılıyormuş. Petrol ve Madencilik Bakanı Rafael Ramírez'in geçen sene yaptığı açıklamada, devletin sadece yakıttan dolayı uğradığı yıllık vergi kaybının 1.500.000.000,00 $ (yazı ile birmilyarbeşyüzbin Amerikan Doları) olduğunu belirtiliyor. Uzmanlara göre devletin genel olarak uyguladığı sübvansiyonların maliyetinin 7 ila 12 milyar ABD Doları dolayında olduğu tahmin ediliyor.

Bakan Ramírez, dünyada en ucuz yakıtın Venezuela'da olduğunu da ayrıca eklemekte.

Devlet Başkanı Hugo Chávez 13 yıldır uygulanan bu düşük tarifeli yakıt fiyatların, halkın refahı için gerektiğini belirtmekte.

Venezuela'nın ihracatından elde edilen gelirin % 90'ı petrolden gelmekte. Devletin elde ettiği gelirin yaklaşık % 50'si petrolden gelmekte.

yani zarar etme pahasına yine en ucuz yakıt satılıyor demekki ne şanslı bir ülke yaw:D

Keox

benzinde zamlar neden geri çekiliyorki :D
geçen hafta aldığımda 4,58 di dün akşam 4,48 e aldım benzini :D Hükümetimiz bize güzellikmi yapıyor sizce:D

Alper

arkaraşlar bugün 12 den itibaren Full de 3.92 benzin.
Deposu boş olanlara duyurulur.

Keox

bencede kaçırılmıycak fırsat:D

ku2

Ankara'da OPET'ten 4.36 ya aldım bu sabah...
--

Keox

abi nerden buluyorsunuz 4,03 ve 4,20den ist benzini ya :D ben 2 gün önce 4,48tl den aldım :P

Alper

Geçenlerde Fullemiştim şimdi yine fulledim
100 km ortalamam 10,8litre.
Bu sadece istanbul içi sabah ve akşam trafiğinde ve klima açık durumdaki yakıtım.
Hiç şehir dışı gitmedim teme çıkmadım hep sokak arası yollar dur kalkta.
Bence araçlarımız çokta yakmıyor.
2.0 155 hp bir araç için çok değil ki bu yakıt.
Benim sabah ve akşam girdiğim trafikte 1 ve 2 viteste gidebiliyorum sadece.
4 e aldığım zaman yok diyebilirim eve yaklaştığımda sadece 1-2 km falan.
Arada devirlendirmedim de değil :) üni içinde filtre sesi dinlemek için her sabah üni girişinde 6500 devirde vites değiştiriyorum bayır yukarı oda zaten.

ku2

quote:

Geçenlerde Fullemiştim şimdi yine fulledim
100 km ortalamam 10,8litre.
Bu sadece istanbul içi sabah ve akşam trafiğinde ve klima açık durumdaki yakıtım.
Hiç şehir dışı gitmedim teme çıkmadım hep sokak arası yollar dur kalkta.
Bence araçlarımız çokta yakmıyor.
2.0 155 hp bir araç için çok değil ki bu yakıt.
Benim sabah ve akşam girdiğim trafikte 1 ve 2 viteste gidebiliyorum sadece.
4 e aldığım zaman yok diyebilirim eve yaklaştığımda sadece 1-2 km falan.
Arada devirlendirmedim de değil :) üni içinde filtre sesi dinlemek için her sabah üni girişinde 6500 devirde vites değiştiriyorum bayır yukarı oda zaten.

Bu şekilde gittiğin mesafe kaç km..?
--

Alper

20 km gidiş 20 km geliş ortalama olarak günlük 50 km yi bulmaz istanbul içinde.
Bu hafta Alfaylayım Cuma günü akşam dönücem.
Çorludan gelip gidersen 125 geliş 125 gidiş oluyor ki bunu Volvo ile yapıyorum yada şirket aracıyla.

ku2

Eşim 8 km yol gidip geliyor.. 2006 Mazda 3 HB ile.. Biliyorsun araç 1.6 ama 10 litre yakıyor nerdeyse..!! Motor ısınıyor.. yağ sıcaklığı tam normale geliyor.. Sen varıyorsun.. :))) 50 kmlik bir parkurda daha az yakar eşim.. ama mesafe kısa olunca yapacak bişey yok.
--

Alper

Abi zaten Mazdayı anlamıyorum o kadar benzin yakıyor ama icraat yok :) Hele otomatikleri iyice rezillik yaa gitmiyor da ama 3.0 gibi yakıyor.

Kısa mesafe olayına girildiğinde zaten olay karışıyor abi.
Ben her marşa bastığımda gitti 10 lira diyorum :D gülüyorlar bana.
Bende Çorluda mesela kısa mesafe gidiyorum bazen yakın her yer.
Çalıştırıyorum 1 km gidiyorum sonra 500 metre daha sonra 1 km daha sonra 2 km vesaire devam ediyor ama her gittiğim yerde yarım saat 1 saat duruyorum motor zaten soğuk falan ne yakmış diye bir bakıyorum aman allahım :D ferrariye sahibim sanki :)

A.S.GÜMÜŞ

depoları fullesek iyi olacak

07 DH 800

A.S.GÜMÜŞ

NTV?nin haberine göre, Maliye Bakanlığı, bütçe hedeflerindeki sapma nedeniyle bir dizi tedbir aldı.       
Bir süredir üzerinde çalışılan, 'harcamaların azaltılması' ve 'gelirlerin artırılmasına' yönelik tedbir paketi, Resmi Gazete'de yayımlanarak bugün itibariyle yürürlüğe girdi.   
Alınan karara göre; benzin, motorin ve LPG'nin vergi tutarı, litre başına 30 kuruş artırıldı. 95 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 87 kuruştan 2 lira 15 kuruşa çıkan özel tüketim vergisi; 98 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 99 kuruştan 2 lira 29 kuruşa yükseldi.
Vergi, motorinde 1 lira 59 kuruş, LPG'de de 1 lira 57 kuruş oldu.
Motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen araçların özel tüketim vergis oranı yüzde 37'den yüzde 40'a çıkarıldı.
RAKIYA 11 LİRA ZAM
Alkollü içeceklerde ise 'asgari maktu' vergi' tutarları artırıldı. Artış, birada 9 kuruş, şarapta 50 ila 3 lira 37 kuruş arasında değişirken; rakıda 11 lira, likörde 30 lira cin ve votkada da 12 lira olarak belirlendi.
TAPU HARÇLARINDA BİNDE 4 ARTIŞ
Tapu harçlarında ise binde 16.5 olan bedel, binde 20'ye çıkarıldı.
ÖTV ARTTI 
Bazı malların alım satımında uygulanan ÖTV tutarlarında artışa gidildi. Bu çerçevede tapu işlemlerinde binde 16,5 olarak uygulanan tapu harçları binde 20'ye yükseltildi. Motorlu taşıtlardan 1600 cm3 motor silindir hacmini aşmayanlardan alınan ÖTV miktarı yüzde 37'den yüzde 40'a çıkarıldı.

07 DH 800

Sportivo

MALI-YE bakanının daha önceki ibretlik açıklamalarını paylaşmak istedim. Acaip doluyum. Amacım forumda siyaset politika yapmak değil, hiç yapmadım. Ayrıca bu durumun siyasetle politikayla hiç ilgisi yok. Bu memleketin en büyük sorunu tepkisizlik. Organiza olup da tepki verememek. Yoksa bu kadar genç dinamik nüfusu olan 75 milyonun önünde kimse duramaz. Binlerce şehit var, artık algıda seçicilik kaybolduğu için şehit cenazeleri haricinde gerçek bir tepki yok. Uçak düşüyor, neden düştüğü bulunamıyor, 1 hafta geçiyor herkes unutuyor ,soran da örtbas ediliyor. Tabur patlıyor 1 hafta geçti konuşan var mı? Olan gençlere oldu. Tüm sınavlar da sorular çalınıyor, hak hukuk bitmiş yalan olmuş malı götürenin yanına kar kalıyor. Bu ülkede bir olay objektif olarak değerlendirilip analiz edilemiyor. Hükümete soru soran şakşakçıların gazabına uğruyor. Ortada bir gerçek var gün gibi ayan beyan ortada, sorular çalınmış birilerinin çocuğu dürüst insanların çocuklarının önüne geçirilmiş, bir hak vicdan sahibi çıkıp da arkadaş bu nedir demiyor, soranlara da çullanılıyor. Bu işleri yapanlar hemen durumu örtbas etmeye geçiştirmeye , olur olur demeye getiriyor. Hükümete oy vermiş olan veya sempatizanı olan sırf bu yüzden ortadaki bu hukuksuzluğa adaletsizliğe göz yumuyor. Bütün olaylar ve algılar böyle. Eğitim sistemi yıllardır bi yerlere sokup çıkartılıyor, kimsenin umrunda değil. Haleti ruhiyet şu: Hükümet herhangi birşey yapıyorsa sempatizan olan herkes yapılan bu herneyse bağnazca destek veriyor. Arkadaş biz bu hale nasıl geldik ya?? İnceleme yok, araştırma soruşturma yok, evrensel bir bakış açısıyla irdeleme değerlendirme yok. Ya gözü kapalı destekliyorsun, ya da karşı çıkıyorsun. Takım tutar gibi, tuttuğun parti şike yapsa da umrunda değil, bu durumu destekleyorsun. Memleketin geldiği en vahim durum bence.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494