Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Benzine / Yakıta yapılan zam ve indirimler - Kampanyalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolga_ozhan

Arkadaşlar bazen konular öyle bir hal alıyor ki... Gerçekten üzülüyorum.
Gerçekten teknik bilgi ya da tecrübe konsunda birşeyler paylaşmak isteyen üyeleri bile durduruyor.
Konuşulan havada öyle bir serlik, tartışma havası vs... oluyor ki acaba bende birşey yazsam bu tartışmaya dahil olur muyum diye korkutuyor insanı.
Kısacası birşey yazmak keyif vermiyor.

Sizlerden ricam yazdıklarınızın başka nerelere gidebileceğini, kimin nasıl anlayabileceğini düşünerek yazın.
Bu söylediğim hususları yazılı kurallara bağlayamayız. Çünkü ucu çok açık şeyler ama eminim ki herkesin çok iyi anlayacağı şeyi bende ifade edebildim.

KAKIRMAN

Açık ve net dizel alan dizel almıştır benzinli alan benzinli almıştır. Bunun neresi yanlış. Neyi tartışıyoruz ki hala. Üzerime alınmıyorum lakin ben de şu saatten sonra dizele döndüm. Eee ne yapayım. Ya Alfa ama. Ne ama yakalım mı dizel diye... Her koyun kendi bacağından asılır.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Kubilay

You are not allowed to view links. Register or Login
Dizelden başkasına binmem diyen kişiler tanıyorum. Ben de asla dizel tercih etmem diyenlerdenim. :p
Dizelin düşük yakıt tüketimi haricinde tercih edilmeyi gerektirebilecek bir özelliği var mıdır?

-_-_-_-_-
Samsung Galaxy S4 Alfa ile Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Abi böyle düşünürsek eğer dizel giu nun bir tık dışına çıkar isek , benzinlinin tercih ettirecek ne özelliği var ki ?  :p Performans diyeceksin ancak dizel olupta performanslı olan bir çok araç var , eğer vergiyi vs dert etmez isek.. Mesela başka neler girebilir buna ? bakım vs falan da dahil edebiliriz.

Bunu gerçekten mi yazdınız şaka olsun diye mi?

Gül diye yazmıştım , güldürmedim mi ? tamamen bilgi alma amaçlı yazmıştım. Performans ve bakım(fiyat) düşüklüğü olarak başka neler olabilir ki? yazında bilelim gibi.

Yok gerçekten kestiremediğim için cevap verirken yanlışlık yapmayayım diye sordum.

Dizelle benzinin en bariz farkı benzinli motorun dizele oranla verdiği keyiftir.Turbo dizellerin ne kadar torku yüksek alt devirleri canlı olsa da hem kalkarken hem de yüksek hızlarda genelde gaz tepkileri ve gaz pedalının verdiği sportif hisler çok vasat oluyor.Evet güç var ama çok suni hisler taşıyor.Benzinli motorlar, özellikle atmosferikler, gücü turbo dizellere göre daha geniş bir tork bandında ve daha homojen bir şekilde veriyorlar.Homojen dağılım özellikle pistte kritik, daha hakim bir sürüş sağlıyor.Ayrıca devir çevirme kabiliyetleri de daha fazla.Bunlar da ekstra keyif sağlıyor.

ozoozo

Dizelden başkasına binmem diyen kişiler tanıyorum. Ben de asla dizel tercih etmem diyenlerdenim. :p
Dizelin düşük yakıt tüketimi haricinde tercih edilmeyi gerektirebilecek bir özelliği var mıdır?

-_-_-_-_-
Samsung Galaxy S4 Alfa ile Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Abi böyle düşünürsek eğer dizel giu nun bir tık dışına çıkar isek , benzinlinin tercih ettirecek ne özelliği var ki ?  :p Performans diyeceksin ancak dizel olupta performanslı olan bir çok araç var , eğer vergiyi vs dert etmez isek.. Mesela başka neler girebilir buna ? bakım vs falan da dahil edebiliriz.

Bunu gerçekten mi yazdınız şaka olsun diye mi?

Gül diye yazmıştım , güldürmedim mi ? tamamen bilgi alma amaçlı yazmıştım. Performans ve bakım(fiyat) düşüklüğü olarak başka neler olabilir ki? yazında bilelim gibi.

Yok gerçekten kestiremediğim için cevap verirken yanlışlık yapmayayım diye sordum.

Dizelle benzinin en bariz farkı benzinli motorun dizele oranla verdiği keyiftir.Turbo dizellerin ne kadar torku yüksek alt devirleri canlı olsa da hem kalkarken hem de yüksek hızlarda genelde gaz tepkileri ve gaz pedalının verdiği sportif hisler çok vasat oluyor.Evet güç var ama çok suni hisler taşıyor.Benzinli motorlar, özellikle atmosferikler, gücü turbo dizellere göre daha geniş bir tork bandında ve daha homojen bir şekilde veriyorlar.Homojen dağılım özellikle pistte kritik, daha hakim bir sürüş sağlıyor.Ayrıca devir çevirme kabiliyetleri de daha fazla.Bunlar da ekstra keyif sağlıyor.

Aslına bakarsak özetle tek farkı neredeyse performans oluyormuş yani şaka yapmamıştım :) Örnek verecek olursak ; 3.0 tdi bir motor mesela a7 3.0 245 hp / 500 tork gibi bir değeri var haliyle de bu değerler yeteri kadar insana sportif  ve reel bir his verecektir. Veya yine audi den örnek verecek olursam A6 3.0 td, 313 hp quattro tiptronic yine aynı şekilde.. Yani benim asıl demek istediğim eğer ki yeterli maddi durum veya bütçe var ise aynı hisler,aynı performans dizelden de alınabiliyor ve bu aracın ortalama yakıt tüketimi 8.2 hadi 2-3 de ben koyayım 11 olsun , 300 hp bir araç ve 500 tork a sahip 11 litre hiç bir şey. Zaten ben ilk başta dediğim yorumum dada dizel giu veya benzinli giu nun bir tık dışına çıkarsak demiştim. Söylemek istediklerim de benzinliyle , dizeli kıyaslamıyorum sadece var olan şeyler var onlara değinmek istedim , Ali İhsan abinin söylediğine gerçekten merak ettiğim için acaba performans dışında neler bir insanı benzinliye itebilir diye düşündüm , ha birde belki bakımları daha pahalıdır.(Varsa başka bilmediğim bir şeyler kesinlikle öğrenmek isterim zaten Ali İhsan abiyede sormamın sebebi bu idi.) Tabiki de burada 105 hp gibi düşük değerdeki bir dizelide kastetmedim. Örnekler biraz uçuk olmuş olabilir bunu 2.0 ada indirebiliriz 2.0 185 hp gibi 2.0 180 hp gibi gibi uzayıp gider yani :)

evrenalpar

BMW 3.20d var en basitinden, millet keyifle kullanıyor ama ekonomi de yapıyor
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

alihsans

...Ali İhsan abinin söylediğine gerçekten merak ettiğim için acaba performans dışında neler bir insanı benzinliye itebilir diye düşündüm , ha birde belki bakımları daha pahalıdır.(Varsa başka bilmediğim bir şeyler kesinlikle öğrenmek isterim zaten Ali İhsan abiyede sormamın sebebi bu idi.) Tabiki de burada 105 hp gibi düşük değerdeki bir dizelide kastetmedim. Örnekler biraz uçuk olmuş olabilir bunu 2.0 ada indirebiliriz 2.0 185 hp gibi 2.0 180 hp gibi gibi uzayıp gider yani :)
Özdemir bahsetmek istediğim performanstı evet. Benzinli 1.4'ün performansı ortalama olarak Dizel 2.0'da yakalanabilir diyelim.

ÖTV Oranları
    1- Silindir hacmi 1600 cm³ altı: %40
    2- Silindir hacmi 1601 – 2000 cm³ arası: %80
    3- Silindir hacmi 2001 cm³ üstü: %130

Aracın her şeyi aynı desek, kabaca ÖTV hariç 50 bin lira olan aracın satış fiyatı sırayla 70, 90 ve 115 bin TL oluyor. Bu vergilendirme sistemiyle orta performanslı 2.0 bir dizel almak cidden zorlaşıyor.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

eminpar

Alfistiler teklifte bulunuyorum kimyager arkadaşlar yardimci olsun evde biobenzin uretelim :) ciddiyim

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

universeee

Alfistiler teklifte bulunuyorum kimyager arkadaşlar yardimci olsun evde biobenzin uretelim :) ciddiyim

Abi kimyagerler hazır el atmışken bari metanfetamin üretelim :D Böylece ne yakıt ne bakım ne de alacağın herhangi birşeyin parasını ert edersin :)
Bkz: Breaking Bad :D
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

eminpar

Abi kimyagerler hazır el atmışken bari metanfetamin üretelim :D Böylece ne yakıt ne bakım ne de alacağın herhangi birşeyin parasını ert edersin :)

Oldu sonra hapiste Alfa oyuncakları ile oynarız ahahaha :)) yasaya bakmak lazım evde üretmenin satmamak üzere bir yasağı var mı ?

universeee

Oldu sonra hapiste Alfa oyuncakları ile oynarız ahahaha :)) yasaya bakmak lazım evde üretmenin satmamak üzere bir yasağı var mı ?

No pain no gain demişler ama abi ne yapalım :) ya da bi kilo toz bi otobos demişler... Öyle birşeyler :D

eminpar

Aynısını az önce Bench press de diyordum :))

Kubilay

BMW 3.20d var en basitinden, millet keyifle kullanıyor ama ekonomi de yapıyor

Önce 3.20d ardından 3.20 benzinli kullanmanızı tavsiye ederim.

erim

Aytemiz de lpg 2.74 civarı zamdan öncede 2.45 di çok muallakda kaldım neden böyle acaba ?

universeee

Aynısını az önce Bench press de diyordum :))

:D

berkaykcr

Özdemir 2.0 150 lik dizel giuliettalar gelirse ve es kaza alırsam 170 lik cogu araca cok gülücez cok :)
Smoke Giulietta

ozoozo

Kardeşim ben modifikasyona girmek bile istemedim :) sana 2.0 hacimli 150 hp araç verilirse aman diyelim hadi inşallah :)

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

tolga_ozhan

Dizel ile benzinli arasında ki sorun performans değil ki.
Evet çok daha performanslı dizeller var.
"Yeni nesil dizeller çıt çıkarmıyor abi" :) Bu cümlede bence anlamsız. İşte sorunda o ya, neden çıkarmıyor, çıkarsın işte :) Falat o kadar kötü bir ses varki sanki çıkarmasa daha iyi olacak.

Özetle dizel sesi benim için tahammül edilmez birşey. "Abi benim dizel içeri ses almıyor" demeyin. İçeri ses almayan motor ile hiç işim olmaz. Kullandığımız şey bir otomobil ve eğer sportiflikten de bahsediyorsak ses mutlaka olmalı.

Motor sesi, devir bandı karakteri vs... bir bütün olarak değerlendirdiğimizde dizel araba benim için keyifsiz. Süratsiz değil, hızlanması kötü değil keyifsiz.

Bunlar göreceli şeyler. Yukarıdakiler de benim fikirlerim.

tolga_ozhan

Mesela 4C'yi 250 hp biz dizel ile beraber hayal edin.
Türban giymiş adriana lima gibi oldu mesela benim gözümde :)
Ya da bikini giymiş İbrahim Tatlıses de olabilir.

Kubilay

"Dizel m5 ve m3 geliyor" haberini okuduğumda içim burkulmuştu.
Böyle araçlara dizel motor koymak hakaret gibi bir şey zaten.
Dizel kısmını geçtim yeni Type-r'ın turbo olduğunu duyunca insan bir garip oluyor.

ozoozo

Dizel ile benzinli arasında ki sorun performans değil ki.
Evet çok daha performanslı dizeller var.
"Yeni nesil dizeller çıt çıkarmıyor abi" :) Bu cümlede bence anlamsız. İşte sorunda o ya, neden çıkarmıyor, çıkarsın işte :) Falat o kadar kötü bir ses varki sanki çıkarmasa daha iyi olacak.

Özetle dizel sesi benim için tahammül edilmez birşey. "Abi benim dizel içeri ses almıyor" demeyin. İçeri ses almayan motor ile hiç işim olmaz. Kullandığımız şey bir otomobil ve eğer sportiflikten de bahsediyorsak ses mutlaka olmalı.

Motor sesi, devir bandı karakteri vs... bir bütün olarak değerlendirdiğimizde dizel araba benim için keyifsiz. Süratsiz değil, hızlanması kötü değil keyifsiz.

Bunlar göreceli şeyler. Yukarıdakiler de benim fikirlerim.

Ses konusunda tamamen katılıyorum , bende aynı şekilde içeriye ses almama vs muhabbetine inanmıyorum , hele ki o sabah marşa basıp çalıştırdığımda sanki bizim köyde çit sürüyorum :D ama napalım yapacak bir şey yok , gül-diken hesabı az yakıyor,ekonomi yapıyor bunlara da katılanıyoruz.

@Kubilay

Bence bmw m5 ve m3 e dizel koysun öyle bir görelim derim , aksine dizel motor çok daha sağlam ve yüklen yüklene bildiğin kadar mantığı vardır , bir benzinlide bu tip şeyler çok söz konusu değil , aslında bu atmosferik ve turbo diye sohbet etsek daha iyi olacaktır çünkü ister istemez turbo araçta o devir bandı çok çabuk dönecektir ve keyif vermeyebilir sizin demenizle.

Arkadaşlar birde bu konuşmalarda ben bir şekilde tartışmıyorum,sidik yarıştırmıyorum lütfen yanlış anlaşılma olmasın , tamamen forumu forum yapan temel unsuru düşünerek sohbet,muhabbet ve bilgi alışverişi yapıyorum :) Dışarıdan belki tartışmak,zıtlaşmak gibi görülüyor olabilir ama ben keyif aldığımı bildirmek isterim , çünkü yeni şeyler öğreniyorum veya fikir sahibi oluyorum.

Doğa Tosun

Gt ve 159 iki örnek benim için. Biri keyifli, fena performans vermeyen, ama keyif delisi bi benzinli.
Diğeri yazılımı, bol torklu dizel.
Utopik bi dunyada su an ikisinin 2.el fiyati ayni diyelim, günümüz Turkiye'sinde keyifmiş devirliymiş sesi güzelmiş.. ben 159'u secerim. Hem daha az yakiyor hem performansi daha yüksek. Gt nin verdigi keyif sadece kullanımı.  Yani 159'la biraz yüklendikten sonra GT "gitmiyor" gibi geliyor. Ustelik dizel arkadasimiz daha saglam, daha dayanikli.

Bu yuzden ben de dizeli secerdim. Gt ile okula gittiğimde inceden içim yanmiyor değil. Okula ortalama 8-9 litre ile gidiyorum (esk.yolu) ama yinede bazi seyler keyfin onune geçiyor. Hele yazilimli bi dizel (örn. DG977) benim icin en mantıklısı :)

Ayrica, yazilimli ve bol torklu bi dizel de bence hiç keyifsiz sayılmaz. Oncelikle zaten dpf nin olmayışı bana istediğim, hic degilse memnun olduğum sesi veriyor (GT'ye yaklasamaz tabiki.) Ayrica gaza bastığınızda o koltuğa yapışma hissi de GT'ye falan nazaran daha uç performansli bi benzinliden alınır anca. Buda ekstra ekstra yakıt demek.

320d ve 320i'yi kullandım.  Hatta 320d xdrive da kullandım. (E90)
Bence, 320d deli birşey diğerlerine göre. 7,3 lt idi ortalamasi,ve 7 buçuk saniye 0-100 hızlanmasi.

Ayrica, bir de polo tdi (yüklü) vs polo gti konulari da bu ara çok moda. Yine tercihim, 06ERD gibi gırtlak yüklü TDI olurdu..

GalaxyS4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

asklepios

dizelin ekonomi dışında "hiçbir" artısı yoktur...NET

itiraz etmeden önce şu soruyu cevaplayın....3.2 v6 ya da 1.8 TBi 159 ile 1.9 jtdm 159 aynı yaksaydı? yani ikisi de km'de 30 kuruş yaksaydı ve vergiler aynı olsaydı? 1 kişi bile dizeli alır mıydı?

edit: unutmuşum,1.8 tbi eklendi

ozoozo

dizelin ekonomi dışında "hiçbir" artısı yoktur...NET

itiraz etmeden önce şu soruyu cevaplayın....3.2 v6 ya da 1.8 TBi 159 ile 1.9 jtdm 159 aynı yaksaydı? yani ikisi de km'de 30 kuruş yaksaydı ve vergiler aynı olsaydı? 1 kişi bile dizeli alır mıydı?

edit: unutmuşum,1.8 tbi eklendi

O zaman hangi arabanın tipi bana uygun geliyorsa ve hangisisin performansı iyi ise onu alırdım. Böyle bir şey imkansız olacağı için Doğa'nın 159 u açık ara tercih ederdim. Açıkcası verdiğiniz örnek çok uç olmuş :) yani haliyle çok tuzaklı "tricky" bir soru her şekilde sizin istediğiniz cevap olacak yani 3.2 v6 derim..

tolga_ozhan

Benzer bir örnek için Porche markasınıda düşünebiliriz.
Sanırım tartışmaya gerek yok ki bu markanın adını duyunca aklımıza keyif alınası otomobiller geliyor.
Panemera ve Cayenne gibi modellerin dizel versiyonları var. Hatta en çok tercih edilen motor seçenekleri dizel. Çünkü bu araçları tercih edenlerin birnci öncelikleri otomobilden keyif almak değil. Evet bu bir öncelik olabilir ama asla 1. öncelik değil.

Şimdi şu Cayenne de kullandığı 4.2 litre V8 dizeli düşünün. 382 HP ve 800 nM tork. Sanırım bu tork değeri ile arkasına ferrari bağlasak çeker.
Birde yazılım atsak tey tey neler olur :)
Ama bu motoru efsanevi 911 serisinde neden kullanmadı? Yada komple keyif için yapılmış hiçbir modelinde neden dizel motor kullanmıyor. Cayenne'de olan motor 911 gibi daha hafif bir kasasa olsa olacakları düşünmek bile korkutuyor.
Sanırım bir tek audi r8 ile bir tdi motoru kullandı. Bununda çıkış noktası le mans 24 saat yarışları idi. Yani öyle aklına gelipte, dur birde şunun dizeli olsun dediğini düşünmüyorum.

Sorun hız değil, güç değil, tork değil. Olay keyif :)

tolga_ozhan

Gt ve 159 iki örnek benim için. Biri keyifli, fena performans vermeyen, ama keyif delisi bi benzinli.
Diğeri yazılımı, bol torklu dizel.
Utopik bi dunyada su an ikisinin 2.el fiyati ayni diyelim, günümüz Turkiye'sinde keyifmiş devirliymiş sesi güzelmiş.. ben 159'u secerim. Hem daha az yakiyor hem performansi daha yüksek. Gt nin verdigi keyif sadece kullanımı.  Yani 159'la biraz yüklendikten sonra GT "gitmiyor" gibi geliyor. Ustelik dizel arkadasimiz daha saglam, daha dayanikli.

Bu yuzden ben de dizeli secerdim. Gt ile okula gittiğimde inceden içim yanmiyor değil. Okula ortalama 8-9 litre ile gidiyorum (esk.yolu) ama yinede bazi seyler keyfin onune geçiyor. Hele yazilimli bi dizel (örn. DG977) benim icin en mantıklısı :)

Ayrica, yazilimli ve bol torklu bi dizel de bence hiç keyifsiz sayılmaz. Oncelikle zaten dpf nin olmayışı bana istediğim, hic degilse memnun olduğum sesi veriyor (GT'ye yaklasamaz tabiki.) Ayrica gaza bastığınızda o koltuğa yapışma hissi de GT'ye falan nazaran daha uç performansli bi benzinliden alınır anca. Buda ekstra ekstra yakıt demek.

320d ve 320i'yi kullandım.  Hatta 320d xdrive da kullandım. (E90)
Bence, 320d deli birşey diğerlerine göre. 7,3 lt idi ortalamasi,ve 7 buçuk saniye 0-100 hızlanmasi.

Ayrica, bir de polo tdi (yüklü) vs polo gti konulari da bu ara çok moda. Yine tercihim, 06ERD gibi gırtlak yüklü TDI olurdu..

GalaxyS4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğa kardeşim senin yaptığın GT-159 kıyaslaması bariz bir şekilde turbo ve atmosferik araç kıyaslaması olmuş.
159'u kıyaslayacaksan Ali Bey'in söylediği gibi TBİ motoru düşünerek kıyasla.
Öyle bir ütopik dünya düşün ki TBi 159 ve JTD 159 aynı fiyat olsun. İkiside aynı yaksın. İkiside turbo olduğu için ikisinide yazılım at. Şartlar şimdi daha eşit oldu sanırım :)

Son yıllarda turbo dizel araçlar çok yaygınlaştığı için turbo keyfi sanki bir tek dizel ile yaşanırmış gibi bir görüş hakim oldu.
Dizel motorun başlı başına tork'u fazladır evet. Kamyon olsun, gemi olsun, traktör olsun dizel motor tercih edilir. Çünkü yapılması istenen iş fazladır. Günümüz dizel otomobillerine keyif katan şey bu fazla iş yapabilme gücü değil, yanlarında bir de turboya sahip olmaları.
Turbo dizele keyifli diyenlere birde turbo benzinli tavsiye ederim.