Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Benzine / Yakıta yapılan zam ve indirimler - Kampanyalar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Benzin tamam benzin pes :D öyle örnekler geliyor ki arabayı satılığa çıkardım :D

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

alihsans

You are not allowed to view links. Register or Login
Benzin tamam benzin pes :D öyle örnekler geliyor ki arabayı satılığa çıkardım :D

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
Kafa kafaya değiştirelim mi?  >:D
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

ozoozo

Kafa kafaya değiştirelim mi?  >:D

Ne zaman canın isterse vereyim abi :) ben memnunum arabadan ama :D şu kafamdakileride yaptırayım keyif+ekonomi olcak o zaman 10 numero.. :)

Doğa Tosun

Tolga Abi vallahi benzinli keyifli ama dizelin de keyfi yok değil demek istiyorum sadece.. 

GalaxyS4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

tolga_ozhan

Tolga Abi vallahi benzinli keyifli ama dizelin de keyfi yok değil demek istiyorum sadece.. 

Ben çocukluğumdan beri içten yanmalı motorların hastasıyımdır. Daha sonra okulumumda bölüm seçerkende beni yönlendirmiştir bu sevdam. Makine mühendisi olduk.
Ardından uzunca bir süre savaş gemilerinde, özellikle denizaltılarda içiçe yaşadım petrol yakıtı tüketen bu canavarlarla.

Benim için işin özeti şu: İçinde turbo olan birşey kesinlikle keyiflidir :)

Doğa Tosun

Senin yolundayim inşallah :)
Makine Mühendisliği

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Kubilay

İşin içine maddiyatı sokmazsak, seçmen gerekse, yüksek hacimli benzinliyi mi yoksa turbo benzinliyi mi seçersin?

tolga_ozhan

İşin içine maddiyatı sokmazsak, seçmen gerekse, yüksek hacimli benzinliyi mi yoksa turbo benzinliyi mi seçersin?

Kesinlikle aşırı beslemeden yanayım. Bununda en keyifli yolu turbo.

Kubilay

Şaşırdım  :) Ben yüksek hacimin daha keyifli olduğunu düşünüyorum.Yüksek hacimi geçtim, genel olarak atmosferiği daha keyifli buluyorum.1.4 170'lik multiairin güç olarak 20 HP eksiği olan 2.0 TS'den daha keyifli olma ihtimali benim için yok  :)

KAKIRMAN

Yakında bir yerimize turbo takacağız tuvaletler coşacak  :haydi:
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

sariertan

LPG ye yapılan son zamdan pompaya gittim ve şu ana kadar rekor ödemeyi gerçekleştirdim. 110TL  :o

tolga_ozhan

Şaşırdım  :) Ben yüksek hacimin daha keyifli olduğunu düşünüyorum.Yüksek hacimi geçtim, genel olarak atmosferiği daha keyifli buluyorum.1.4 170'lik multiairin güç olarak 20 HP eksiği olan 2.0 TS'den daha keyifli olma ihtimali benim için yok  :)

Turbolu motorların çift karakterli olması çok hoşuma gidiyor.
Turbo tam dolmaya başladıktan sonra yaşattığı his çok güzel.
En son Cayenne'de 3.2 V6 atmosferik kullanmıştım ama 2.0 turboyu tercih ederim.

Doğa Tosun

Nedense ben de benzinlide atmosferikten yanayım. Turbo cok daha verimli ve kuvvetli olacaktir ama atmosferik bana da daha keyifli geliyor. TypeR benim için bunun zirvesi :)

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

sariertan

Kesinlikle Turbo besleme. Bir noktadan sonra voovvv dedirtmesi. Ve yazılım ile çok farklı botyutlara gelmesi turbo beslemeyi farklı kılıyor. Tabi ayrıca turbo masrafıda can sıkıcı olabilir =)

sariertan

Ankara otobanında İstanbul'a doğru geliyorum. Cruze control devrede 120km/h sabitlemiş sol şeritte gidiyorum. Altımda yeni aldığım 166 yol boş keyif 10 numara o kadar rahatım ki neredeyse uyuyacam. Uzun yol keyfi bu olsa gerek. İnsan böyle 1-2 saat araç sürse yolda uyuyakalır diye düşünürken o da ne??? Dikizden siyah bir şey görünüyor ufukda ve hızla bana doğru geliyor. Abbbooovvvvv bir araba çok hızlı yaklaşıyor hemen sağa yanaşıyorum. Çiiuuuvvvvvv çiiiuuuvvvvvv önde kapkara bmw yabancı plaka, arkasında passat kaptırmış gidiyorlar. Ullleeeeeeennnnnn altımda 2.0 v6 turbo ben bunları yakalar yerim düşüncesi giriyor kanıma ve soldan kapatıyorum yakalamak için bunları. Kısa bir süre sonra yakılıyorum. Tabi çok kısa sürede yakalamamdaki sebep, solda bu araçları geç farkedip kenara çekilen araçlar. O araçlar yüzünden 180lere felan iniyor hızları. Derken passat önümde ve geçmem lazım. İleride bir boşluk görüyorum ve sağa yanaşıp sağdan ilerleyip passatı geçip bmw nin dibine giriyorum. Voooovvvvv nasılda yakaladım geçtim. Şimdi sıra bmw de. Derken farkediyorum ki bu 166 isterse bunları yapabiliyor işde daha zorlamanın alemi yok. 1 dakika kadar bmw nin dibinde gittikden sonra sağa yanaşıyor ikiliyi rahat bırakıyor ve 120km/h cruze moduna geri dönüyorum. Ne uyku kaldı ne uyuşukluk. Ulen ne gerek vardı böyle bir aktrasyona ?? Demek bazen insanın kanına giren şeytan insanı böyle yoldan çıkarıyor. Tabi bu kadar hızı yoğun bir araba trafiğinde insanları zor durumda bırakarak değil çok rahat bir trafikde yaptım.

He bütün bunlar olurken ben LPG ile gidiyordum  :o :o :o Ekonomi yönünden lpg nin katkısı çok fazla. Bu şartlarda güçlü motorları lpg ile kullanmak keyifli hale geliyor. Basarken çokda yaktık be demiyorum. oynanmamış standart bir 159 ile bunlar yapılamıyor ise benzinli güçlü bir araç alıp LPG ile tadına varmak ekonomik yönden baya bir rahatlatıcı oluyor.

Not : Şu an böyle bir durumda kalsam benzin ile kullanırım. LPG ile motoru zorlamanın gereği yokmuş.

Alfadanadam

Sahip olduğum ilk turbo araç 164 V6 TB. O yaşta arabanın bana hissettirdikleri paha biçilemez. Hatta arabada 4 kişinin sırtlarını resmen koltuğa çarptırması hala konuşulur burada. Muhtemelen biraz da beklemiyorlardı böyle birşey :)

max-ime

Ben motordan ziyade direksiyon tepkisi, hissiyatı, yol hakkında bilgi verişi.. Bunlardan zev alıyorum.

Yanına illa motoruda ekleyeceksek ve zevkten bahsediyorsak bence de atmosferik olmalı. Turbolardaki hissiyat yapay kalıyor, güzel bir atmosferiğin yanında.

asklepios

Yüksek hacimli atmosferik benzinli motor candır,canandır...Sürüş zevkinde son noktadır,daha güzeli,daha zevklisi yoktur...Bunu ben demiyorum; Ferrari diyor,Maserati diyor,Lamborghini diyor,muscle car diyor,F1 diyor...

Süperspor-egzotik araçlar hemen hemen her zaman atmosferiktir...gerçi emisyon kuralları gereği son zamanlarda turboya "mecburi" bir geçiş var ama bu gerçeği değiştirmez. yani eskiden V12 diye birşey varken artık V8 turbo olacak...

Ha bir de turboya boyun eğmek yerine atmosferik+elektrik(kers) yapanlar var,önünde saygıyla eğiliyorum ( La Ferrari)

ihsany

Yüksek hacimli atmosferik benzinli motor candır,canandır...Sürüş zevkinde son noktadır,daha güzeli,daha zevklisi yoktur...Bunu ben demiyorum; Ferrari diyor,Maserati diyor,Lamborghini diyor,muscle car diyor,F1 diyor...

Süperspor-egzotik araçlar hemen hemen her zaman atmosferiktir...gerçi emisyon kuralları gereği son zamanlarda turboya "mecburi" bir geçiş var ama bu gerçeği değiştirmez. yani eskiden V12 diye birşey varken artık V8 turbo olacak...

Ha bir de turboya boyun eğmek yerine atmosferik+elektrik(kers) yapanlar var,önünde saygıyla eğiliyorum ( La Ferrari)

Ali bey La Ferrari bambaşka bir dünya  :yukari-ok:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

erdem1904

"La Ferrari" isim hakkı Ankara'ya ait...  :D
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kutay

"La Ferrari" isim hakkı Ankara'ya ait...  :D
:)) :)) :)) :))
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

147BLACK

Geçenlerde 1,3 cdti corsayı yakalayamadım benzine aldığım halde.. Solda tin tin 80 le gidiyordu. Selektör attım yol vermedi. İyice arkasına yanaştım gaza asıldı arkadaş. Ben de dip gaz yaptım. Ama vatandaş sağa geçmediği gibi bende itecek duruma gelemedim devamında benzine almama rağmen. Netice kesinlikle oynanmış 1,3 dizelle 2,0 benzinlinin önünde çok rahat yol vermeden ilerledi gır gırgırrrr diyerek kara dumanlar atarak ivmelendi. Ben ise o bahaneyle dip gaz yapıp SS'in 5'den 3'e çekip ara gazı vermesinin ardından yüksek devirde ki filtre sesinin yanında varyatörün çınlaması ve ts'in devirlendikçe incelen sesiyle beraber zevkten dört köşe oldum..  :) Kim keyif aldı  ;)
Ben pek basmadan kullanıyorum ama benzer bir durumda kapışsam ben de 2.0 sahibi olarak benzer pozisyona düşeceğim.
Bizim motorların tek avantajı lpg ile bir nebze ekonomi yapmamız.
Ha bir de.. biraz göbeğimiz gitse, 10-15kg kadar aracın hızlanma değerlerinin rahatlayacağını düşünüyorum. :-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

erdem1904

Senin birde bagajı boşaltman lazım Arda :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

iskoc

Geçenlerde 1,3 cdti corsayı yakalayamadım benzine aldığım halde.. Solda tin tin 80 le gidiyordu. Selektör attım yol vermedi. İyice arkasına yanaştım gaza asıldı arkadaş. Ben de dip gaz yaptım. Ama vatandaş sağa geçmediği gibi bende itecek duruma gelemedim devamında benzine almama rağmen. Netice kesinlikle oynanmış 1,3 dizelle 2,0 benzinlinin önünde çok rahat yol vermeden ilerledi gır gırgırrrr diyerek kara dumanlar atarak ivmelendi. Ben ise o bahaneyle dip gaz yapıp SS'in 5'den 3'e çekip ara gazı vermesinin ardından yüksek devirde ki filtre sesinin yanında varyatörün çınlaması ve ts'in devirlendikçe incelen sesiyle beraber zevkten dört köşe oldum..  :) Kim keyif aldı  ;)

:yukari-ok:
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

mahoretti

Pazar günü Akhisar'a gittim. 110 CC sabitledim. soldan gidiyorum. herkes tıntın sağdan gidiyor. neyse arkamda bir anda Rangerover belirdi. hızımı arttırayım falan derken sellektöre başladı bende sağa çekildim, eleman artık kaç beygir kaç tork varsa nasıl bi fırlamak öyle  :o uzadı gitti....   :alkis: