Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Dünya'dan Farklı Fotoğraflar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

milano 75

delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

alihsans

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login

Yapma gözünü seveyim :(
bu vossen tarz jant 159 ada deli olur bence,büyük olmak şartıyla

5*112' olarak var.
5*110 olarak olsaydı 19" takmazmıydım :)

5*112 ile ön arka farklı ofset 159'a çok şık olur ama macera olur.
benim taktığım jantlar 5x100 ama hiç bir işlem olmadan direk takıldı,tam tersi durumda olmuyor diyorlar,5x100 e 5x98.ha keza 156 mızdaki 17 oz larda 5x100 dü.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Anıl

Ben zamanında 4x100'e 4x98 takmıştım sorunsuz 2-3sene kullandım ama internette okuduğum kadarıyla bijon kesme riski var deniyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Gouki

147'de 5x98 yerine 5x100 kullandım 4 yıl boyunca. Akıllı bijon şart değil ama kullanılması hayati bir tehlikeyi önleyebilir.

blackgear

Ben zamanında 4x100'e 4x98 takmıştım sorunsuz 2-3sene kullandım ama internette okuduğum kadarıyla bijon kesme riski var deniyor.

Aracın ağırlığı, motorun torku ve fren kuvvetleri, tekerlekler ile göbek arasındaki sürtünme kuvveti ile tekerlere iletilir. Zeminden gelen kuvvetler de aynı şekildedir. Bijonun görevi, teker yüzeyi ile göbek yüzeyini bir arada tutarak aradaki sürtünme kuvvetini oluşturmaktır.

Eğer bijonları torkundan fazla sıkarsanız, bijonlar iki yüzeyi olması gerekenden daha yüksek bir kuvetle birbirlerine basacak, bu da bijon içerisinde çekme yükünü arttıracaktır. Bijon boyu uzayabilir, plastik deformasyon sonucu bijonun geri sökülmesi zorlaşır. Sert virajlarda kopma riski yüksektir.

Eğer bijonları torkundan daha az sıkarsanız, bu durumda teker ile göbek arasında yeteri kadar sürtünme olmadığı için, yük otomatik olarak boş deliğin bijon dişli yüzeyine teması sonucu bijonlara biner. Eksene dik yön olduğu için, direkt olarak kesme kuvveti şeklinde her bijonu zorlar. Ki, en tehlikeli durumdur, bijon üzerindeki dişler, çentik etkisi yaratacağı için, kesme yüküne karşı yeterince direnç gösteremeyebilir. Hali ile de kesilecektir. Bu yüzden, birçok civatada olduğuğ gibi, bijonlar da üretilirken pres altında ovalama yöntemi ile üretilirler. Dişler kesilerek oluşturulmaz. Pres altında malzeme sıkıştırılır ki, çentik vs.. etkenler bulunmasın.

5 x 98 yerine 5 x 100 kullanmak demek, bijon eksenlerinde 2 mm sapmaya, bu da bijon deliğinde yarı çapta 1mm sapmaya sebep olabilir.

Montaj esnasında bijonun bir bölümü tekerde, diğer bölümü göbekte kalıyor, teorik olarak bijonun diş çekilmiş yüzeyinin boş deliğe teması istenmez. (Kesme yüklerinden ötürü) Lakin böylesi bir durumu denk getirmek zordur. 5x98 yuvaya 5x100  takmaya çalışırsanız, diş çekilmiş bijon yüzeyi ile boş delik temas ihtimalini arttırmış olursunuz. Böylesi bir durumda bijon, boş deliğe sürtündüğü için, uygun torku da yakalamanız zorlaşır. Siz yeteri kadar torkladığınızı düşünürsünüz ama aslında istenilen değere ulaşılamamış olabilir. Bu durumda da yukarıdaki ikinci hadise gerçekleşme ihtimali söz konusu olabilir.

1mm ölçüsel olarak uyum sağlayabilir, sorunsuz da kullanılabilir lakin, bijon, bir aracın en önemli güvenlik ekipmanlarından birisidir. Çok yüksek emniyet katsayıları ile hesaplanarak araca uygulanır. Her bijon aynı özelliği göstermeyeceği gibi, bijon aralıkları da bir o kadar önemlidir.

Dolayısıyla, naçizane fikrim, bijon marka, kalite, aralık gibi değerlerde fabrika verilerine güvenin ve mümkün mertebe sapmayınız. :serefe:

universeee

Atasehir Mengerler bir canavari getirip tam galerinin ortasina koyup etrafini cevirmis. Ben de ucretsiz muayene tamamlanmasini beklerken biraz takildim etrafinda :) En cok hosuma gidende Gazi Mustafa Kemal etiketi ve onun yapistirildigi yer oldu.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

egeozal1

Battaniyeyi alabiliyor musun check up la Evren hocam?

Kutay

Aracın ağırlığı, motorun torku ve fren kuvvetleri, tekerlekler ile göbek arasındaki sürtünme kuvveti ile tekerlere iletilir. Zeminden gelen kuvvetler de aynı şekildedir. Bijonun görevi, teker yüzeyi ile göbek yüzeyini bir arada tutarak aradaki sürtünme kuvvetini oluşturmaktır.

Eğer bijonları torkundan fazla sıkarsanız, bijonlar iki yüzeyi olması gerekenden daha yüksek bir kuvetle birbirlerine basacak, bu da bijon içerisinde çekme yükünü arttıracaktır. Bijon boyu uzayabilir, plastik deformasyon sonucu bijonun geri sökülmesi zorlaşır. Sert virajlarda kopma riski yüksektir.

Eğer bijonları torkundan daha az sıkarsanız, bu durumda teker ile göbek arasında yeteri kadar sürtünme olmadığı için, yük otomatik olarak boş deliğin bijon dişli yüzeyine teması sonucu bijonlara biner. Eksene dik yön olduğu için, direkt olarak kesme kuvveti şeklinde her bijonu zorlar. Ki, en tehlikeli durumdur, bijon üzerindeki dişler, çentik etkisi yaratacağı için, kesme yüküne karşı yeterince direnç gösteremeyebilir. Hali ile de kesilecektir. Bu yüzden, birçok civatada olduğuğ gibi, bijonlar da üretilirken pres altında ovalama yöntemi ile üretilirler. Dişler kesilerek oluşturulmaz. Pres altında malzeme sıkıştırılır ki, çentik vs.. etkenler bulunmasın.

5 x 98 yerine 5 x 100 kullanmak demek, bijon eksenlerinde 2 mm sapmaya, bu da bijon deliğinde yarı çapta 1mm sapmaya sebep olabilir.

Montaj esnasında bijonun bir bölümü tekerde, diğer bölümü göbekte kalıyor, teorik olarak bijonun diş çekilmiş yüzeyinin boş deliğe teması istenmez. (Kesme yüklerinden ötürü) Lakin böylesi bir durumu denk getirmek zordur. 5x98 yuvaya 5x100  takmaya çalışırsanız, diş çekilmiş bijon yüzeyi ile boş delik temas ihtimalini arttırmış olursunuz. Böylesi bir durumda bijon, boş deliğe sürtündüğü için, uygun torku da yakalamanız zorlaşır. Siz yeteri kadar torkladığınızı düşünürsünüz ama aslında istenilen değere ulaşılamamış olabilir. Bu durumda da yukarıdaki ikinci hadise gerçekleşme ihtimali söz konusu olabilir.

1mm ölçüsel olarak uyum sağlayabilir, sorunsuz da kullanılabilir lakin, bijon, bir aracın en önemli güvenlik ekipmanlarından birisidir. Çok yüksek emniyet katsayıları ile hesaplanarak araca uygulanır. Her bijon aynı özelliği göstermeyeceği gibi, bijon aralıkları da bir o kadar önemlidir.

Dolayısıyla, naçizane fikrim, bijon marka, kalite, aralık gibi değerlerde fabrika verilerine güvenin ve mümkün mertebe sapmayınız. :serefe:

Yorumu yazarken  Kadir ;

Yazarın özetle bahsetmek istediği " Beyin Bedava "

[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

blackgear

Ahahaha :)) Aynştaynın namıştayn versiyonu :D  :duvar: :duvar: :duvar:  :haydi:

Kutay

Ahahaha :)) Aynştaynın namıştayn versiyonu :D  :duvar: :duvar: :duvar:  :haydi:
:)))
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

tfnsmsk

iki yaşlı kurt.
bir vosvos.
tost yapmışken paylaşayım dedim  :yukari-ok:
...
sahibi "sizdeki aşk başka" diyen bir tanıdık, alınmaz..

sportif ruh.

universeee

Evet verdiler.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

egeozal1

Evet verdiler.
Haftaya Cumartesi gidebilirim. Bakalım teşekkür ederim bilgilendirme için. İnşallah geç kalmam :-[

tfnsmsk

Dominik Cumhuriyeti'nde bir 159.
Nemden fotolar dumanlı çıkmış,

sportif ruh.

tfnsmsk

Frankfurt'ta bir mClaren.

sportif ruh.

egeozal1

Sportivo

MP4-12c i ama real racing diye bir oyunda arkası yola basmıyor, viraj giriş çıkışlar sıkıntılı
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Gouki

Oğuz

Bir tane F50 alıp garaja koyayım diyorum..
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

berkaykcr

Biraz gif paylassak sıkıntı olmaz sanırım :) Pazartesi neşesi  :p

Smoke Giulietta

Oğuz

2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

senati

hahahah iyiymis.

Gouki