Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Lazer Yazıcı ile Çıktı Almak?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emin

Hergün fotokopi çeken bir dükkana çıktı almak için uğramaktan bıktım.
Evde elimin altında sadece siyah beyaz yazıları basmakta kullanacağım, uzun ömürlü ve sık kullanıma dayanıklı, bir ürün arıyorum. Lazer yacızılar karşıma çıktı, başka forumlara yazıp sorabilirdim ancak burada, çok farklı kesimden farklı tecrübelerden geri dönüş olabildiği için görüşlerinizi önemsiyorum.

HP Laserjet Pro P1102 Yazıcı CE651A

Xerox Phaser 3140 Mono Laser Yazıcı

Canon i-Sensys LBP6000 Mono Laser Yazıcı

Kartuş kullanılıyor sanırım bunlarda da fiyatları ne civarda? tüketimi nasıldır?
Daha önce iki tane basit hp printerım vardı, kartuş doldurtmaktan bıktığım ve verim alamadığım için, henüz işlevlerini kaybetmemelerine rağmen onları eskiciye verdim. Lanet olsun bir daha printer alırsam dedim.

Ama sürekli proje, ödev, sunum, mülakat, anket için çıktı almam gerekiyor. Kullandığım dizüstü bilgisayarın işletim sistemi her zaman, usb attığım verilerin sorunsuz olarak çıktı alınmasını sağlamıyor. Bugün ilk defa türkçe karakterlerde 4 sayfa içerisinde sadece 1 sayfada sorun yaşadım, nasıl olduğunu anlamadım, durumu idare ettim ama yarın bir gün böyle bir hatayı kaldırmayacak bir ortamda olabilirim.

Yazı yazmak için, masaüstünde windows XP işletim sisteminde Office Word 2003 kullanıyorum. dizüstünde ise MAC OS X version 10.7.2 işletim sisteminde Open You are not allowed to view links. Register or Login 3.3.0 kullanıyorum. Sorunsuz her ortamda yazı yazabileceğim, senkronize olarak düzenleyebileceğim, işletim sistemleri ve yazı programları ile lgili bilgi verirseniz ayrıca memnun olurum. Dilerim aramızdan fikir verebilecek arkadaşlarımız vardır, yazılanlarında forumda bir kirlilik yerine herkese bir faydasının dokunmasını umarım.

Saygılar.

BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Fatihob

facede yazdıgımın bi değişik versiyonu
pininfarina ayrıca yazıcı alma "piston al"'da demiş

Edited by - Fatihob on 22/12/2011  04:21:29
..

emin

sen şu işin maliyet analizini yap bakalım MÖSYÖ
mitonun şu halinden memnunum hacı 8 litre candır =) Yok mu sizin ofiste yazıcı falan insan bi fikir verir

KAKIRMAN

XEROX al diyeceğim lakin çoğunluk HP diyebilir. Ama şu bir gerçek Samsung'un ucuz ve de toner sıkıntısı olmayan lazerlerine de göz at derim. Kendim Phaser kullanıyorum 10 sene oldu yamuğunu görmedim.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alper

Ben kendimde Xerox kullanıyorum hatta 1999 senesinde aldığım 3110 modeli hala ilk toneriyle baskı vermekte ve 3750 sayfaydı geçen ay baktığımda hala sorunsuz çalışmakta.
Bide hastanede çalıştığım dönemde ki 2500 çalışanı olan bir hastaneydi burası ve her türlü yazıcıdan alıp test etmişizdir farklı bölümlerde en dayanıklısı Xerox çıktı HP sürekli kapat aç yapmak zorunda kaldık Samsung ve Canon ise zaten başlıbaşına ölüm yüksek sayfa yazdırdığında sorun yaşatıyor.
Bende bugün yazıcı alıcam kendi iş yerime Xerox 3140 ve Xerox 6000B alıcam.
Renkli seçeneğim de olsun diyorsan Xerox 6000B yi tavsiye ederim.

Xerox 3140 183 TL (KDV Dahil)
Xerox 6000B 408 TK (KDV Dahil)
Vatan Bilgisayar fiyatları

Edited by - alpermusa on 22/12/2011  09:27:00

ku2

Emin:
Mac OSX için sana MS office suit göndereyim :))
Aslında Mac'de word/excel her türlü açabilir, edit edebilirsin...Gene de sana MS office'i yollarım.. Bi kur bak bakalım. Mac ile sıkıntın olursa özelden yaz..Yardımcı olmaya çalışırım.. TR'de 4-5 senedir kullanıyorum.. Amerika'da master yaparken de epey kullandım..Şu an macbook pro kullanıyorum. 4 sene önce aldığım macbook'u da satıcam.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

alfistahakan

Emin öncelikle open office den kurtulmanı öneririm.Ayrıca servis yönünden HP ama ofisde 4 tane XEROX var sorun You are not allowed to view links. Register or Login toner kullanıor üstelik toner alırken Extra Large alırsan standart tonerlere göre daha fazla baskı alırsın.Araştırırken şuna dikkat et.Toner fiyatı/baskı sayısı oranını dikkate al.Fiyatları internette bulmak kolay zaten.
Hakan
Forever Alfa

emin

@KAKIRMAN

İlhan abi, xerox bence de mantıklı, diğer ürünleriyle tanınmış markaların ürünlerinden çok çektim hele ki diğer 2 çöpe giden yazıcı da hp idi. HP'den uzak duruyorum. Canon'u fotoğraftan biliyorum diye sordum keza onunla da ilgili sıkıntılar mevcutmuş.

Xerox 3140 benim işimi görür fiyatı da kurtarır düzeyde, renkli beni aşar kaldı ki ihtiyacım da yok. Tek derdim siyah beyaz ve sorunsuz uzun süreli çıktı almak.

Selim abi alayım senden o programı, ya da bi torrent yapayım. Bu ay adil kullanım kotam doldu hız düştü düşecek lanet olsu  bu superonline'a. Word açabiliyorum içinde ama, openoffice de doc kaydettikten sonra orda burda çıktı alırken sıkıntı yaşayabiliyorum ekranlar arası bir sıkıntım yok işin ilginç tarafı.

emin

quote:

Emin öncelikle open office den kurtulmanı öneririm.Ayrıca servis yönünden HP ama ofisde 4 tane XEROX var sorun You are not allowed to view links. Register or Login toner kullanıor üstelik toner alırken Extra Large alırsan standart tonerlere göre daha fazla baskı alırsın.Araştırırken şuna dikkat et.Toner fiyatı/baskı sayısı oranını dikkate al.Fiyatları internette bulmak kolay zaten.

hayırdır abi openoffice'e alışmaya başlamıştım tam. xerox ismi iyi hoş geliyo da şu toner fiyatlarına falan bakayım.

alfistahakan

Open office de büyük kapasiteli dökümanlarda dosay bozulması riski taşıyor o yüzden söylemiştim.
Hakan
Forever Alfa

Alper

Toner i doldurtursun çok çok uzun süre zaten bitmez Emin
Tonerler 3-4 dolum sorunsuz kullanılıyor

emin

toner fiyatları nerdeyse makinalarla kafa kafaya mürekkep püskürtmelilerle aynı oyun maşallah.
150liraya toner miolur kendi içinden çıkan demoymuş 700 sayfa yetiyormuş ben yine mürekkep püskürtmeli bakacağım sanırım.

KAKIRMAN

Haftalık ya da aylık bazda ne kadar çıktı alacağına bağlı bu Emin. Eğer olur da çok çıktı alırsan lazer bütçe açısından iyidir. Bitince yeniyi almana gerek yok 4-5 doluma kadar hiç bir sıkıntın olmaz. Ama mürekkepte 1-2 dolumdan sonra memeler yamulmaya başlar ;) Bendekini modeli Phaser 3310 ve bir dolumda 6000 sayfa çıktı alabiliyosun.
The Machina List

Alper

Emin Demo toneri yeni cihazlarda düşük kapasiteli fakat doldurduğunda tamamen dolduracağın için 3000 sayfa rahat bastırırsın ki dolum bir ücret tutmuyor ama mürekkepte öyle değil 200 sayfa yazdırırsan bile süper derim bence Toner çok daha kullanım olarak uygun sana

emin

dolumları nerede yaptırabiliyorum örneğin ve maliyetleri ortalama ne kadardır? Lazer yazıcının tonerleriyle eğer 2000-3000 sayfa siyah beyaz çıktı alabilirsem ne ala, her seferinde yenş toner alacağım diye düşündüğümden cayacaktım az kaldı.

Alper

En az 3-4 defa doldurabilirsin Emin...
İyi bir yerde dolum olursa zaten 7-8 defa bile doldurabilirsin.
Kırtasiyelerde bile doldurma yapılabiliyorlar
Valla kendim hiç doldurtmadım ama ucuz onu biliyorum 20 TL yi geçmez

KAKIRMAN

ilk doldurtmamda 40 tl felandı ama benim toner kapasitesi yüksekti.
The Machina List

EskiTüfek

Yan taraftan kırtasiye işiyle meşgul bir hatunum olduğundan derimki "bırak birazda biz kazanalım abi, hep kendiniz hep kendiniz nereye kadar"

Xerox candır canandır, uzun süreler sorunsuz kullanabiliyorsun. Bende tavsiye ederim. Fakat alırsan dolum olayını araştır. Herkes yapar bunu ama biri herkestan daha pahalı yapar, sağlam yapar, temiz yapar, garantili yapar.

Bende bana göre olan modelini almak istiyorum xeroxun ama 1o bin lira, öldürücü bir rakam.