Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login  abi doğru söylüyorsun sava dememin sebebi Goodyear ile ayni banttan çıkıyor olmasi.  Yoksa ben istesem yine babam asla izin vermez kumho"ya falan bile. 235 40 18 de orjinal ebattan cok cok farkli değil ama, tabiki 235 45 18 daha iyi olurdu dediğin gibi abi.

You are not allowed to view links. Register or Login abi 2 yıldır yaz Sezonlari kullandık, 235 40 18 gayet güzel ölçü 159 için bence. 225 50 17 michelin primacy hp takmistik cok balon yaptı, ama 235 40 18 gy Eagle f1 de hic sıkıntı yok. Babam da cok memnun kaldığı icin israrla gy eagle arıyorum hala..

biliyosun benim lastiklerde şuan 235 40 18 pzero. Herhangibir balon falan yok. Yalnız araçta sarsıntı var. Lifte kaldırıp bakınca lastiklerin 4üde sekiyormuş gibi görünüyor. Üretim tarihleride yeni. Hatta usta lastikçi çağırdı oda bu jantlara bu taban fazla geliyor dedi. Bende adama orjinalinde de 18" 8j jant için 235 taban görünüyor dedim ama adamı inandıramadım. Yarın başka bir balansçıya gitsemmi acaba diye düşünüyorum. Bu arada senin jantların genişliğide 8J dimi.
8J dediğin genişliği neresindrn kontrol edebilirim abi? Şöyle ki, benim jantlara 235 ince bile kaliyor sanırım. Nasil anlatayım, şöyle ki; hani bmw lere falan cok geniş bbs jantlar takiyorlar ve lastiklerin yanaklari yoldan janta dogru gittikce dışarı genişliyorya, benim durum biraz öyle. Assy2 nin karakteristigi midir bilemiyorum ama. Yarın bi fotosunu atarim abi, cogu lastikci 235 bulamayinca bana da ayni seyleri söylüyor
Ben eperden kontrol ettim kardeşim senin jantlarda 8j. Ya lastik markasıyla alakalı bir fark var, ya da bu işte bir gariplik var. Benimkiler şöyle duruyor.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Bana kalırsa lastik sıkıntı yapacak şekilde dışatıda durmuyor. Kafayı yicem bu sorundan dolayı. Resmen arabaya binme hevesimi kaçırdı. Hiç keyif almıyorum şuan.

milano 75

depodaki o.z lar 7.5 j üstünde 225-40-17 var,görüntü üstteki gibi.156 lara taktıkları 17 ler genelde 7 inç.7x2.54 cm.215 onları kurtarıyorsa 235 lerin 8 inçle 5mm de fazladan kurtarması lazım,havasınımı az vurdularki yayilıyor ?8x2.54=20.32. cm ki 3 cm fazlalık gayet normal,sıfıra sıfırda lastik düdük kalır jantta.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

hi_cazz

depodaki o.z lar 7.5 j üstünde 225-40-17 var,görüntü üstteki gibi.156 lara taktıkları 17 ler genelde 7 inç.7x2.54 cm.215 onları kurtarıyorsa 235 lerin 8 inçle 5mm de fazladan kurtarması lazım,havasınımı az vurdularki yayilıyor ?8x2.54=20.32. cm ki 3 cm fazlalık gayet normal,sıfıra sıfırda lastik düdük kalır jantta.
Havalar 32ydi. Bugün 34 yaptım belki bişeyler değişir diye ama değişmedi.

sariertan

Resime bakıldığında jant lastik iyi duruyor. Taban genişliği çok olduğunda sekme durumu oluyormuymuş ilk kez duydum. Geçenlerde yolda bir arkadaşımın arkasında giderken dedim jant lastik yalpalıyor. Gerizekalı lastikçi yada çırağı bilemeyeceğim jantları takarken poryada bir civata oluyor onu çıkarmadan takmış ve çok ince bir çıkıntı oluşmuş. Tahmin zor ama sizin montajı yaparken bir şey eksik mi yapıldı acaba?? Gerçi alt tarafı lastik jant montajı ne kadar yanlış yapılabilir ki? Enteresan bir durum sekmesi.

Bu arada sizin kitapçıkda ne deniliyor bilmiyorum ama 235/40/18 de 39psi hava basın deniliyor bende.

Alfadanadam

Rot-balansçılarda bulunan eski usül balans cihazıyla bakılsın bence. Zaten kendini de gösterir.

hi_cazz

Jantlar tam oturuyor o konuda sıkıntı yok. Hatta orjinal jantta göbekte boşluk varken bunda yok bile.

Şu eski balans makinesini Isparta da hiç görmedim ben.

Baskan

2 seçenek var;
-Ya jantlar atık
-Ya da lastikler atık..
Bir diğer aklıma gelen jant göbeklerinde bilezik varmı ? Eğer yoksa sallama yapar genelde, dikkat edin böyle kullanımda bijon keser araç..

Balans makinasında ortaya çıkması gerekir, en basitinden..

hi_cazz

Konuyu çözdük sanırım. Bugün üşenmedim 2 tane rot-balanscı 2 tanede sanayide düzgün görülen özdl vw ve opel servisi gezdim. Herbirini direksiyona geçirdim gezdirdim :D hepsinde lifte çıktım. Hepsi sol aks iç kafasındaki boşluktan kaynaklı olduğunu söyledi. Hatta geçen lifte çıkıp arabayı gazlayarak lastiklerdeki dönüklüğünü kontrol eden ustayı söyledim ve Vw servisindeki usta acayip kızdı. Lifte kaldırıp bu araçlarda aks boştayken gaz verilmez dedi. Şimdi sercanla temasa geçmem lazım. Lastik dönüklüğüde öyle anlaşılmaz boştaki aksta teker zıplar dedi.

fatihmehmet

Meg Supreme Shine ile torpido ve plastik akşamları temizledim. Fena olmadı bence. Ama çok patlatıyor matlık yok.
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Gouki

Eline sağlık Fatih'im. Ben M40 kullanmıştım dışardaki plastiklere fazlasıyla toz çekmişti. Ben bir şeyi yanlış yaptım galiba.

hi_cazz

Meg Supreme Shine ile torpido ve plastik akşamları temizledim. Fena olmadı bence. Ama çok patlatıyor matlık yok.

Eline sağlık Fatih'im. Ben M40 kullanmıştım dışardaki plastiklere fazlasıyla toz çekmişti. Ben bir şeyi yanlış yaptım galiba.
Bunların sağladığı siyahlık malesef kısa süre oluyor. Uzun süre (yaklaşık 1 yıl falan) siyahlığını koruyan c-coat trim ürününü öneririm. Gerçekten çok iyi bir ürün.

universeee

Uzun süre (yaklaşık 1 yıl falan) siyahlığını koruyan c-coat trim ürününü öneririm. Gerçekten çok iyi bir ürün.
Kenara notumu aldım uygun bir vakitte alıp deneyim bakalım, sağolasın :)
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

hi_cazz

Uzun süre (yaklaşık 1 yıl falan) siyahlığını koruyan c-coat trim ürününü öneririm. Gerçekten çok iyi bir ürün.
Kenara notumu aldım uygun bir vakitte alıp deneyim bakalım, sağolasın :)
Yarın eğer unutmazsam 1 foto atarım yaklaşık 2,5 ay önce yaptığım uygulamanın şu anki durumu görürsün.

agucba

Önümüzdeki hafta Çarşamba günü, bir kaç müşteri ziyareti gerçekleştireceğim için bir aksilik çıkmaz ise günübirlik İzmir'de olacağım (ne yazık ki Alfa'm olmayacak).
Eğer bir gün önceki yorgunluk ile bayılmaz ise İzmir'deki arkadaşları kısa süreli de olsa görmek isterim. Tabi iş güç, saatin uygun olmaması sebebi ile ne kadar mümkün olur, onu artık Allah bilir.  :)

///////////////

fevkalbeser12

Önümüzdeki hafta Çarşamba günü, bir kaç müşteri ziyareti gerçekleştireceğim için bir aksilik çıkmaz ise günübirlik İzmir'de olacağım (ne yazık ki Alfa'm olmayacak).
Eğer bir gün önceki yorgunluk ile bayılmaz ise İzmir'deki arkadaşları kısa süreli de olsa görmek isterim. Tabi iş güç, saatin uygun olmaması sebebi ile ne kadar mümkün olur, onu artık Allah bilir.  :)
Nerde olucaksın?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

Şimdilik Alsancak, Konak, Çiğli. İlave olabilir.

///////////////

fevkalbeser12

Şimdilik Alsancak, Konak, Çiğli. İlave olabilir.
Akşama kalırsan gelebilirim Selçuk'tan. Yada belki sen Selçuk'a gelirsin:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

Bakalım, önce bir İzmir'e gideyim. :)

///////////////

fevkalbeser12

Bakalım, önce bir İzmir'e gideyim. :)
Tamam profildeki numaramı kullanıyorum gelince haberleşiriz:)
                         jeremy clarkson

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login'a gelsin bu klip :)

Klipteki kızlarıda pavyondan çıkarmışlar sanki :))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Tolga033

Fatihob

159 ilanlarına bakarken dikkatmi çektide dışı siyah, içi kırmızı dizel otomatik 159 yok mu? Yoksa benmi bulamadım?
..

OğuzCanAlantor

159 ilanlarına bakarken dikkatmi çektide dışı siyah, içi kırmızı dizel otomatik 159 yok mu? Yoksa benmi bulamadım?

Var Fatih hatta doğanın arabasi fabrika çıkış rengiyle siyah bordo deri otomatikti :)

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login'a gelsin bu klip :)

Klipteki kızlarıda pavyondan çıkarmışlar sanki :))
sankisi fazla abi,angara zorba geceleri  :))

milano 75

alfa romeo kontrol ünitesinde eksik ampul ve patlak ampul vardı,km göstergesinin oraya şerit led yapmıştım daha önce fakat ledler aydınlık kalıyo ayar düğmesinden ışığı kısınca bu sefer ar. kontroldeki ışıklar tamamen sönüyo.kısacası komple kırmızı led yapıyım dedim .çinli amcamın gönderdiği ledler yuvaya büyük geldi.ledleri ufak bir lehim operasyonuyla orji ampul tutucularına  monteleyip takıcam ve mavi şeridide kırmızı yapcam. nasıl ?