Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün müşterinin biri geldi mağazaya,yanında arkadaşları falan.. Önce telefon faturasını ödedi. Sonra Samsung'un Alpha diye bir modeli var ''Alfa''diye okunuyor,ona bakıyor. :D Bende satmayı seviyorum o telefonu isminden dolayı falan,telefonda güzel Allah için  :))
Abi dedim bunu alırsın altına da bir Alfa Romeo çekersin,tam olur. :haydi: Benim Pejo 308'im var dedi. Tamam dedim onu satıp yerine satıp Giu alırsın. Dedi onu ne yapayım. Çıkardı kartını verdi ,meğerse Pejo bayisinde çalışıyormuş.Beklerim dedi sonra çekip gittiler,almaya niyeti yoktu zaten .İkna çabalarımda işe yaramadı.  :D

Hahaaaaa. Alkatel yokmuydu ona yönlendirseydin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Fatihob

Bir konuda yardım.....

Birkere tork programıyla bağlandığımda bende vacumu görmüştüm, ne diyemerak etmiştim ama hiç araştırmadım. Harbi ne o yaa :D Iat bende allah ne verdiyse, şuana kadar iatıma hiç bakamdım. Hava filtresini açığa dönsen yararlı olur heralde ama markalı kitler çok pahalı oluyorlar. En iyisi filitreyi sök gitsin :D Hem o zaman vacum değerinde değişiklik çok oluyormu, vacum bildiğimiz vakummuymuş anlamış olursun,benide bu konuda aydınlatırsın :D :D
Açıkcası sorduğun hiç bir soruda tam bir fikrim yok. Hani desenki 1. vitesde 150 görüyordum şimdi 45görüyorum ona bir cevap verirdimde, çok detay girdin :)
..

Tolga033

Bugün müşterinin biri geldi mağazaya,yanında arkadaşları falan.. Önce telefon faturasını ödedi. Sonra Samsung'un Alpha diye bir modeli var ''Alfa''diye okunuyor,ona bakıyor. :D Bende satmayı seviyorum o telefonu isminden dolayı falan,telefonda güzel Allah için  :))
Abi dedim bunu alırsın altına da bir Alfa Romeo çekersin,tam olur. :haydi: Benim Pejo 308'im var dedi. Tamam dedim onu satıp yerine satıp Giu alırsın. Dedi onu ne yapayım. Çıkardı kartını verdi ,meğerse Pejo bayisinde çalışıyormuş.Beklerim dedi sonra çekip gittiler,almaya niyeti yoktu zaten .İkna çabalarımda işe yaramadı.  :D

Hahaaaaa. Alkatel yokmuydu ona yönlendirseydin.

:D :D

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ATA

Bir konuda yardım.....

Birkere tork programıyla bağlandığımda bende vacumu görmüştüm, ne diyemerak etmiştim ama hiç araştırmadım. Harbi ne o yaa :D Iat bende allah ne verdiyse, şuana kadar iatıma hiç bakamdım. Hava filtresini açığa dönsen yararlı olur heralde ama markalı kitler çok pahalı oluyorlar. En iyisi filitreyi sök gitsin :D Hem o zaman vacum değerinde değişiklik çok oluyormu, vacum bildiğimiz vakummuymuş anlamış olursun,benide bu konuda aydınlatırsın :D :D
Açıkcası sorduğun hiç bir soruda tam bir fikrim yok. Hani desenki 1. vitesde 150 görüyordum şimdi 45görüyorum ona bir cevap verirdimde, çok detay girdin :)

turbo motorlarda vakum; turbonun basınç basmadığı, benzinli turbolarda gaz kelebeği kapalı olduğu anlarda, silindrlerin tıpkı atmosferik motorlarda olduğu gibi kendi vakum etkisiyle hava çekmesi. benim soğuk ve sıcak motor arasında vakum farklı var.

iat ne kadar soğuk, o kadar iyi =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Gouki

Arkadaşlar bu aralar foruma üye olup kendini tanıtmadan, forumda arama yapmadan, absürt bir başlıkla konu açıp soru sormak moda oldu. Bu bencilce yapılan davranış hiç şık değil. Sorulan sorular da zaten forumda %90 konuşulmuş konular. Bu yüzden özellikle yeni üyelerden forumda arama yapmalarını rica ediyorum. Çok zor olmasa gerek.

ilbey666

You are not allowed to view links. Register or Login abi kusura bakma bugün leş gibi yağmur vardı fotoğrafa çıkaramadım arabayı :( inşallah ilk güzel havada çekeceğim.
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

Gouki

hi_cazz

Bildiğimiz bir araç mı Başkanım?

Gouki

Ben tanımıyorum valla abi.

ismet

4 bijon gta jantı isteyen var mı :)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Gouki

tunerviper

Bir konuda yardıma ihtiyacım var kafama takılan bir şey , resimlerde gördüğünüz Vacuum tam olarak araca giren birim hava miktarımı ? Bu bazen 0.9 oluyor bazen 3 oluyor resimlerdeki gibi bazen de 4 oluyor ancak sürekli değişiyor. Mesela hava filtresini temizlediğim  de vacuum un 6 yı gösterdiğini hatırlıyorum , zaten bu vacuum a göre hava filtresini temizleme vakti geldiğini az çok kestiriyorum. Ancak sorum bunun ideal değeri nedir yada herhangi bir yorumunuz var mı ?

Bir diğer sorum ise resimlerde gördüğünüz gibi IAT sıcaklığı çok çok iyi , ancak kafama takılan seyir halindeyken 6-7-8 sürekli dip gaz da 10-11 görüyorum fakat araç durduktan sonra bu 20 küsürlere çıkıyor bu normal mi ? veya ideal IAT nedir , Dizel ve benzinlideki sıkıştırmanın da bir olmadığını düşünmeyi unutmayalım :D

Birde ek olarak kutu içini iptal edip oraya hava filtresi sallandırma fikrim var CAI tarzı yada direk BMC CDA almayı düşünüyorum , normalde giu larda sağ altta kutu şeklinde yeri de çok güzel yani açık hale getirirsek bence hissedilir bir şey olabilir düşüncesindeyim , altta da koruma var zaten herhangi bir taş,su vs gelme ihtimali de düşük , eğer vacuum dediğim gibi filteyle doğru orantılıysa birde açık yapıp vacuum u takip etmek istiyorum fakat acaba oradaki sensör iptal olur mu ? kutusunu iptal edersek.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login özellikle yorumlarınızı merak ediyorum üstadlar  :kahve:

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kardeşim daha yeni gördüm iletini.
Vacuum yani vakum :) Söyle düşünelim. Biz insanlar ve atmosferik arabalar 1 bar atmosfer basıncı içerisinde yaşıyoruz. Yani gaz kelebeği tam açık konumda iken motora girebilecek hava basıncı tam 1 bar. Kelebek kapanmaya başladığında ise motorun çektiği havaya kısıtlama geldiği için emme manifoldunda bir vakum oluşmaya başlıyor. Şöylede deneyebilirsin. ağzın açıken içine hava çek ve birde alini ağzının önüne koyarak hava çek ağzının içerisinde bir vakum oluşuyor. Burada - değer ise atmosfer basıncı 1 bar olduğu için vakum oluştukça değer - yöne doğru artıyor. Yani -0.1 vakum gaz kelebeği neredeyse tama yakın açık, -0.7 ise rölanti gibi düşünebilirsin. Turbo basıncı girdiğinde ise + değerlere gidiyor olay o da basınç zaten biliyorsun.
Filtre ile ilgili ise doğal olarak filtre kirlendiği zaman bir direnç oluşturarak vakum değerini yükseltebilir.

İat ile ilgili konu ise normal. Sen seyir halinde iken kaput altına hava giriyor ve soğuyor. Durduğunda ise kaput altındaki hava ısınıyor ve filitren bu sıcak havayı çekmeye başlıyor. Doğal olarak iat yükseliyor. Sıkıştırma ile bir alakası yok.

Giu filtre konusunu hiç incelemedim ama bir sensör var ise kutuyu elleme bence. Çok bir kazancı olacağını düşünmüyorum.

Turbo Twin Spark

Tolga033

4 bijon gta jantı isteyen var mı :)
:D :D

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ismet

hiçbir şey göründüğü gibi değildir :lol:

hi_cazz

Hahahaaaaaaaaa .

erdem1904

İsmet çok ciddiyim sabah sabah midem bulandı  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Adalı35

Sabah sabah hayata küstürdün bizi  :duvar:
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....

ismet

sizin içiniz fesat ben ne yapayım :kahve: :p

Kutay

Al bu derdi mezera götür :))
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

ar.159

Yuh ya

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ismet

basit bir :yukari-ok:'ın yarattığı travmayı hayretler içerisinde izliyorum :D

alihsans

Eskisi yenisi karışmış.  :)

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

KUY65

böyle 40-50-60 tl ye araç içi kamera önerebilicek olan var mı ? pro olmasına gerek yok iş görücek kadar olsun, açısı yeterli olsun yeter. Kullanan vardır belki yardımcı olur bana diye sormak istedim :D
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Tolga033

Yazık..

ar.159

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford