Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

Haydi Alfisti zengin listesine girmişiz.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sent from my iPhone using Tapatalk

ar.159

Sonunda biri Alfa yi olması gereken Sınıfa koymuş bunu birinin birmotada hatırlatması lazim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

esatay

Bmw ve mercedes in satış oranlarına bakın birde Alfa'ya az olması beni mutlu ediyor aslında bir bakan tekrar bakıyor tanımıyor araci. Bmw felan oyle mi yakında taksi plakası takilacak nerdeyse seviyorum alfayi seviyorum ayrıcalıklı olmayi
2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

ilbey666

BMW satışları çok acayipmiş :)

İkinci el piyasası da canlı, sıfırların da adetleri yüksek. Ülke olarak BMW merağımız varmış zaar
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

ozoozo

Kendi kendimizi böyle avutuyoruz :) 2 modelden öteye gidemedik hala bir kalite bir standart yok. Objektif olmakta fayda var Alfa Romeo şuan Türkiye şartlarında hiç bir zaman bir audi,bmw ve mercedes kalitesinde,standartında ve o prestij de olamayacak. Listedeki diğer arabaları saymıyorum zaten. İsterse bir çok sınıfta saydığım markalardan üstün olsun,isterse yola yapışsın,isterse virajda amuda kalksın halka empoze edilen bir gerçek var bu gerçeği değiştirmek kolay olmayacak :) 80 milyara aldığınız 0 arabayı 65-70 e satmak için kendimizi parçalıyoruz ki o bile zor,  neden ? Çünkü gitmiyor,tutulmuyor hala ön yargı var bu ön yargıda malesef yine Alfa Romeo markasından dolayı doğuyor , birileri zamanında ne yaptı ne etti artık konuşmanın faydası yok , yok birmot şöyle yaptı yok tofaş böyle yaptı falan filan , yukardan sopayı indirirsin mesele çözülür ancak yukarıdan indirecek sopada yok malesef , böyle gariban gariban aha model gelmiş aha yeni bir resim çıkmış diye bakıyoruz :D söylediklerimi lütfen kimse üzerine alınmasın en azından ben böyle yapıyorum.

DcD-Semih

You are not allowed to view links. Register or Login
Kendi kendimizi böyle avutuyoruz :) 2 modelden öteye gidemedik hala bir kalite bir standart yok. Objektif olmakta fayda var Alfa Romeo şuan Türkiye şartlarında hiç bir zaman bir audi,bmw ve mercedes kalitesinde,standartında ve o prestij de olamayacak. Listedeki diğer arabaları saymıyorum zaten. İsterse bir çok sınıfta saydığım markalardan üstün olsun,isterse yola yapışsın,isterse virajda amuda kalksın halka empoze edilen bir gerçek var bu gerçeği değiştirmek kolay olmayacak :) 80 milyara aldığınız 0 arabayı 65-70 e satmak için kendimizi parçalıyoruz ki o bile zor,  neden ? Çünkü gitmiyor,tutulmuyor hala ön yargı var bu ön yargıda malesef yine Alfa Romeo markasından dolayı doğuyor , birileri zamanında ne yaptı ne etti artık konuşmanın faydası yok , yok birmot şöyle yaptı yok tofaş böyle yaptı falan filan , yukardan sopayı indirirsin mesele çözülür ancak yukarıdan indirecek sopada yok malesef , böyle gariban gariban aha model gelmiş aha yeni bir resim çıkmış diye bakıyoruz :D söylediklerimi lütfen kimse üzerine alınmasın en azından ben böyle yapıyorum.
Hocam söylediklerine hak veriyorum fakat; ben daha yeni Alfa kullanıcısı sayılırım elimden 3 model geçti ama hepside kısa aralıklarla. Onun öncesinde yaşıma göre çok fazla model değiştirdim. Sizin görüşünüzün yanı sıra ben Türkiye deki imajını zerre umursamıyorum, 21 22k tl ye mal ettiğim 2002 model 156 mın keyfini çıkartmak bana yetiyor da artıyor.

Trafikte yok denecek kadar az var, heleki beyaz rengi Türkiye de çok çok az. Parça fiyatları bana kalırsa çok ucuz, 2 litrelik atmosferik motorunun da muadili bir e46 dan zevkli olduğunu biliyorum daha ne istiyeyim. Çevremde otomobilden anlayan anlamayan herkes istinasız satılmaz parçası pahalıdır servisi yok önyargılarının sonuna mutlaka ama çok güzel görünüyor sürüş keyfi muhteşemdir kesin dediği anda marka imajı olarak beni yeterince tatmin ediyor. Durum Guiletta ve Mitolarda fiyatlarından ötürü belki durum farklıdır ona bişey diyemem işte :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

ozoozo

Hocam söylediklerine hak veriyorum fakat; ben daha yeni Alfa kullanıcısı sayılırım elimden 3 model geçti ama hepside kısa aralıklarla. Onun öncesinde yaşıma göre çok fazla model değiştirdim. Sizin görüşünüzün yanı sıra ben Türkiye deki imajını zerre umursamıyorum, 21 22k tl ye mal ettiğim 2002 model 156 mın keyfini çıkartmak bana yetiyor da artıyor.

Trafikte yok denecek kadar az var, heleki beyaz rengi Türkiye de çok çok az. Parça fiyatları bana kalırsa çok ucuz, 2 litrelik atmosferik motorunun da muadili bir e46 dan zevkli olduğunu biliyorum daha ne istiyeyim. Çevremde otomobilden anlayan anlamayan herkes istinasız satılmaz parçası pahalıdır servisi yok önyargılarının sonuna mutlaka ama çok güzel görünüyor sürüş keyfi muhteşemdir kesin dediği anda marka imajı olarak beni yeterince tatmin ediyor. Durum Guiletta ve Mitolarda fiyatlarından ötürü belki durum farklıdır ona bişey diyemem işte :)

Haklısınız ancak artık bunları aşmak gerek diye düşünüyorum , argo dilde yemişim sürüş zevkini diyorum. Hiç birimiz pistte veya sürekli çevre yollarında,otobanlarda sürekli kullanmıyoruz haliyle her aracın tadına varamıyoruz sürekli trafik içerisinde falanız yani demek istediğim bunlar bir aracın satışını,prestijini veya insanlar tarafından izlenimini malesef ki değiştirmiyor. Fark ettiyseniz Alfa Romeo ile ilgili hiç bir bilgisi olmayanın ve içinde kalan bir şeydir Alfa romeo sürmek , benim en çok duyduğum "abi namussuzlar çok güzel araba tasarlıyor" herkesin içinde kalmış ama cesaret edememişler belki de ben giulietta kullandığım için eski modelleri kullananlar kadar sorunlarla karşılaşmadım çok takılmıyorum ama ona rağmen bazı ufak tefek şeyler can sıkıyor. Bir marka alt takımdan gelen ses sorununu nasıl olur da çözemez aklım almıyor her modelinden ses mi gelir arkadaş :D Forumda az çok takip ediyorum herkeste bir ses sorunu almış başını gidiyor , şimdi benden tık ses gelmiyor diyenler olacaktır onun aksine milyon tanede adam var ses geliyor diyen.  Valla çok şey yazmak isterimde üşeniyorum zaten tam toparlayamadım demek istediklerimi :)

Nefret ettiğimiz VW bile şuan Türkiye de acı ama gerçek olarak Alfa Romeo dan daha prestijli , kafanızı camdan uzatın mahallenize bakın kaç tane VW göreceğiz , demek ki bu adamlar bir şeyleri başarıyor ki bu kadar insan alıyor. Evet VW de de milyon tane sorun var , belki insanları dolandırıyorlar falan ama ortada bir gerçek var ki insanlar tercih ediyor , şunu kabul edelim ki bu insanlar bir şeyleri yapıyor ve doğru. Ama bizim foruma bakarsak VW i yerle bir ederiz buna bende dahil olmak üzere :) bu muhabbet birazda sağına bakıyorsun hükümete sövüyor , soluna bakıyorsun hükümete sövüyor oylara bakıyorsun memlekette 2 insan 1 tanesi oy atmış gibi bir şey. Demek ki bir yerlerde birileri , bir şeyleri yanlış yapıyor sadece işine gelenler işine geldiği gibi görüyor.

Benimde hoşuma giderdi 25-35 milyar bandına ağzına kadar dolu,deri koltuk,xenon,ısıtma,sunroof,bose ses sistemi,cc vs bu donanımda kaç tane bmw,audi,mercedes alabiliyoruz ? alamıyoruz. Asıl bize zevk veren bunlar bence :) tabi herkes aynı fikirden dolayı almıyor orası ayrı. Ama saydığım markaların km si dünyayı turlamamış olanları haricinde bu fiyatlara bulmak zor.

ozoozo

Bu arada şunuda söylim hep içimde kalmıştır , ben aracımı 71 bin tl ye aldım kasko pert bedeli 73 bin aksesuar zart zurt , şimdi ben arabamı satmaya kalksam sizce kaçta satarım :) 60 bine merdiven dayarsam 3 takla atarım. 65 benim kafamdaki rakam :D  :lol:  Peki sizce 71 bini cebime koysam 2. el olarak heralde Türkiyenin en dolu giuliettasını alırım. Böyle bir izlenim,böyle bir politika var :) yemişim sürüş zevkini.  :serefe: Geçen aylarda Avrupanın bana göre en güzel giuliettası gitti hemde QV ya.. Okan abi ne kadara sattı unuttum ama sanırım 0 aldığım paraya bir daha hiç yapamayacağım bir araba almıştım. Hemde 1.8 tbi 235 hp birde magneti marelli vardı heralde 260-270 hp olmuştu :D  :nazar:

Bir şey olacaksa bir bütün olarak olur. Bir yerleri kırıp,dökerken bir yerleri onarmanın hiç bir faydası yok :) bu bütünlüğü diğer markalar neredeyse aşağı yukarı yakaladı inşallah alfa da yeni modellerinde bunu yakalar.

OğuzCanAlantor

Bu arada şunuda söylim hep içimde kalmıştır , ben aracımı 71 bin tl ye aldım kasko pert bedeli 73 bin aksesuar zart zurt , şimdi ben arabamı satmaya kalksam sizce kaçta satarım :) 60 bine merdiven dayarsam 3 takla atarım. 65 benim kafamdaki rakam :D  :lol:  Peki sizce 71 bini cebime koysam 2. el olarak heralde Türkiyenin en dolu giuliettasını alırım. Böyle bir izlenim,böyle bir politika var :) yemişim sürüş zevkini.  :serefe: Geçen aylarda Avrupanın bana göre en güzel giuliettası gitti hemde QV ya.. Okan abi ne kadara sattı unuttum ama sanırım 0 aldığım paraya bir daha hiç yapamayacağım bir araba almıştım. Hemde 1.8 tbi 235 hp birde magneti marelli vardı heralde 260-270 hp olmuştu :D  :nazar:

Bir şey olacaksa bir bütün olarak olur. Bir yerleri kırıp,dökerken bir yerleri onarmanın hiç bir faydası yok :) bu bütünlüğü diğer markalar neredeyse aşağı yukarı yakaladı inşallah alfa da yeni modellerinde bunu yakalar.

Sen onu bunu bırak kRdeşim yarın 45 bin 60. Noter , 27 Aekyı alırız  8)

KUY65

2.el taşıt kredisini nasıl çekiyoruz, yani ben satıcıyı ne kadar uğraştırıyorum ? Ondan hangi belgeler alınıyor, işlem ne kadar sürüyor ?Satış işlemi nasıl oluyor ben aracı almadan parayı çekebiliyor muyum? Taşıt kredisi çekicem bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim internet karman çorman olmuş bu konuda  :)
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

Alfadanadam

Taşıt kredisi, ihtiyaç kredisine nazaran benim gözümde cazip değil. Gerek alırkenki teferruat gerekse de ruhsatta haciz ibaresi ve borç bittijten sonra kaldırma telaşı. Ayrıca borcu bitmeden satmak icap ederse bunun pek kolay olmaması. Toplam maliyetleri iyice hesaplamanızı ve mukayese tavsiye ederim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Mehmet Ulusoy

Taşıt kredisi, ihtiyaç kredisine nazaran benim gözümde cazip değil. Gerek alırkenki teferruat gerekse de ruhsatta haciz ibaresi ve borç bittijten sonra kaldırma telaşı. Ayrıca borcu bitmeden satmak icap ederse bunun pek kolay olmaması. Toplam maliyetleri iyice hesaplamanızı ve mukayese tavsiye ederim.

+1

KUY65

fakat 48 aya bölmek ihtiyaç kredisinde mümkün değil, taşıt kredisinde mümkün :D bu yüzden bizim için taşıt kredisi daha uygun :D

alihsans

...Nefret ettiğimiz VW bile şuan Türkiye de acı ama gerçek olarak Alfa Romeo dan daha prestijli...
Dün bir alışveriş merkezine park ettim. Ardından hemen arkama beyaz bir Polo park etti. Genç bir çocuk ve bir hanım kızımız indiler. Birlikte benim aracı süzdüler. Konuştular. Yorumladılar. Başları arkaya dönük 15-20 adım ilerlediler. Sırıttılar. Hafif hafif başlarını aşağı yukarı salladılar.  :D

Şimdi ben bu çocuğu kenara çekip "gel kardeş senin araçla kafa kafaya takas edelim" desem %99 kabul etmezdi.
Evet içine düşüyorlar ama hiç de bulaşmak istemiyorlar. Giulietta kadar sorunsuz bir Alfa'ya bile. Ha bu benim için hiç sorun değil ama marka adına, ikinci el adına büyük sorun işte. Ülke piyasasına göre insanların ulaşabileceği rakamlara sözüm ona prestijli (?¿) araç satıyorsun ama onlar seni tercih etmiyor. Bundan sonra ağzınla kuş tutsan da değişmez. En azından kısa vadede değişmez.

Gerçi Giulietta'nın ne kadar Alfa olduğu da bu forum dahil pek çok yerde çokça tartışıldı. Kakalayanlardan bazılarının zamanla Giulietta aldığını da gördük. Neyse konu dağılmasın.  :p

Özet: Söylemek istediklerini çok iyi anladığım için sana hak veriyorum Big You are not allowed to view links. Register or Login:arkadasim:

Yazımı nükteli bir şekilde tamamlarken hepinizi gözlerinizden öperim.  :-*

If you want to become a prestigious person in Turkey...

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

depeche101

Giuliettaların ne kadar Alfa olduğu tartışıldı , Giulia 'nın ne kadar Alfa olduğu da tartışılacak. 93 yılında yeni aldığım 33 1.5 ile Vortik ustaya servise gittiğimde kardeşi Arto usta " yau bunlar da Alfamı be " demişti . Bazı şeyler hiç değişmiyor.

Bu arada Özdemir , araç en son magneti marelli sport modda 265 hp , race modda 275 hp veriyordu  :yukari-ok:

Alfadanadam

QV başka ama beya, hele ki clv amann :)

agucba

Giulietta Alfa falan değil! Tek gerçek Alfa var, o da Mk1 ve Mk2 Alfa 156. Diğerleri yalan.  :lol:

///////////////

KUY65

Şimdi ben bu çocuğu kenara çekip "gel kardeş senin araçla kafa kafaya takas edelim" desem %99 kabul etmezdi.

[/quote]

Kabul etseydi, herkesde olsaydı sahip olmak bu kadar eğlenceli olur muydu bir de o var  :D
edit: alıntı yapamama yeteneğim....

tolga_ozhan

Giulietta Alfa değil demekte resmen suç oldu :) Ya ne diyeyim mahmut mu diyeyim.

Gouki

Scirocco Alfa değil diyebilirsin abi :lol:

depeche101

Tolga sana kalsa adamlar fabrikaya kilidi vurur.

Fatihob

MiTo çok sorunsuz, kesinlik Mito volvagen :D
..

Alfadanadam

Sürekli aks kırıyo diyolla :)

Fatihob

Sürekli aks kırıyo diyolla :)

Ahahaha :lol: :lol:
..

ozoozo

Tolga sana kalsa adamlar fabrikaya kilidi vurur.

:haydi:

Yeniler gelsin de bir bakalım kim gerçek alfisti  :p , (Parası olupta) kim 320 lerden c kasalardan veya muadillerden vazgeçip 100-150 milyar alfaya verecek :D sonuç olarak yeni gelenlerde hisli olacak  >:D Zamanında truphase(Uğur abi) hepinize 100 milyar versem hiç biriniz alfa almazsınız dediğini hatırlıyorum vallahi bende hak veriyorum :D

"vit aut yor hart , you wut be mör meşin" su söz yüzünden satışlar bitik zaten   :))