Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

universeee

Şöyle temizinden aylık 1500km+ olursa o zaman LPG mantıklı olur sanıyorum. Ben ayda 2000km+ yapıyordum geçtiğimiz sene. Daha LPG taksitleri bitmeden kendini amorti etmişti bile. LPG taktırmak için yada direkt LPGli araç almak için yapılacak toplam mesafe çok önemli bir ölçüt kanımca. Tabi bunu sadece 1 yıl üzerinden de düşünmemek lazım. Sonuçta yıllık yakıt tüketimine LPG için bin lira az ödeniyorsa 3 yıl sonra o fark da kalmaz. Ha bu araba alınıp 1 sene sonunda satılacaksa zaten değmez almaya.
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

tolga_ozhan

Aracı alıp 10.000 sonra satacaksanız zaten ne lpg'li araç almaya değer, nede aldığınız araca lpg takmaya.
14.000 TL'ye aldığım 166 ile 50.000 km yaptım. Benzinle ortalama 10 litre yakardım lpg ile 12 yakıyorum.
Yani 5000 litre benzin, 6000 litre lpg demek.
Benzine 25.500 TL verirmişim. Lpg'ye ise 15.000 TL vermişim. Aradaki fark ile zaten bir 10.000 sonra lpg sistemini değil arabanın parasını amorti etmiş olacağım.

Bu yüzden yılda x km yapıyorsan lpg'ye gerek yok gibi bir genelleme aşırı saçma bana göre. Bir çok parametre var burda. Aldığın arabanın fiyatı nedire bakmata anlamsız. Pahalı aldığın zaten pahalı satılıyor.
Belki yılda 2000 km bile yapıyor olabilirsin ama o araca 10 sene biniyorsan işler değişir. Bu yüzden yılda yapılan km'den daha önemli olan toplamda kaç bin km yapacağındır. Bunu da ön görmek hayatta her zaman mümkün değil.

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login  You are not allowed to view links. Register or Login yine salk bi kablo,daha doğrusu uğraşanların işgüzarlığı.krank senörü kablosu tam soketin 2 tarafındada soyulma,boğma ekler var,lpg ci kablo çekmiş,diğer kablolarda ekli,soket tırnkları kırık.temizledim elden geçirdim hooop sıkıntı yok.işlerin yaz yoğunluğu bitince kışa doğru arabayı bir hafta yatırıp,göğüsüde söküp ne kadar kablo var elden geçirim ekleri lehimliycem ahdettim.hoparlör kablosunu bile düzgün bağlamazsan sesi bozuyor adamlar krank sensörü gibi bi sensörde boğma ek yapıyor.sök taka meraklı olmasan,aracın dilinden anlamazsan  böyle bi sorundada bobinlerden değiştirtmeye başlarlar,kaç paralık olursun allah bilir.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

agucba

Kendi yazdığıma açıklık getireyim.
10.000 km farazi bir rakam. Bunu 20.000 km yapın, 30.000 km yapın, 2 yıl yapın, 5 yıl yapın, 10 yıl yapın, nasıl istiyorsanız öyle yapın.

0 km'den itibaren dizel veya LPG kiti olan bir  araç almak ve sonra aracı hemen satmak, LPG kitini sonradan taktırıp akabinde hemen aracı satmak çok akıl karı bir iş değil.
Altından kalkılamayacak bir durum, o zaman farklı. Çünkü işler hiç bir zaman istediğiniz gitmeyebilir. Bu durumda zaten en az zararla kurtulmayı düşünürsünüz ki en çabuk para edecek şeylerden biri bakımlı ve LPG'li ve aynı zamanda uygun fiyatlı bir araçtır.

///////////////

Kutay

İyi Pazarlar ....   :)

You are not allowed to view links. Register or Login
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Lbe

Jantlar efsane ;
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Tolga033

Yeni Fabia ,bildiğin Polo .  :)

milano 75

Yeni Fabia ,bildiğin Polo .  :)
vag grubu çığırından çıktı tamamen,bu ne ya bütün arabalar aynı  >:(

erdem1904

Daha çok Seat Leon'un küçüğü :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

alihsans

VAG'dan yine efsane bir model daha. Resmen gel beni al diye bağırıyor.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

universeee

Bu üründe indirim varmış ama belki ilgisini çeken olur. Sanıyorum bizim arabalarda da kullanılabiliyor bu OBD cihazı. Kablosuz diyor üstelik.

2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

ozoozo

Piyasada ki bir çok güncel arabanın hangi turboyu kullandığını öğrenebileceğimiz bir site var mı ? bilgisi olan vs.

agucba

İstanbul'da oturanlardan yardım isteyeceğim;

Trafiğin nispeten daha durgun veya oldukça tenha olduğu, rahatlıkla pratik yaptırabileceğim bir yer tavsiye eder misiniz?

Anadolu yakasında olması ve Ataşehir'e yakın olması büyük bir avantaj olacaktır.

///////////////

Deniz

İstanbul'da oturanlardan yardım isteyeceğim;

Trafiğin nispeten daha durgun veya oldukça tenha olduğu, rahatlıkla pratik yaptırabileceğim bir yer tavsiye eder misiniz?

Anadolu yakasında olması ve Ataşehir'e yakın olması büyük bir avantaj olacaktır.
Çok kolay Yeditepe Üniversitesine çıkan Başıbüyük yolu var bu yolun kenarında gold country isimli bir piknik alanı var başı büyük yolunda gold country i solunuza aldığınızda karşıniza gelen ilk döner göbekten karşıya geçin (sağınızda tekel bayii kalacak şekilde) artık solunuzda Askeriye kalacak bu yol yaklaşık 1.5km ve cok Sakin bir yol hem yokuş aşağı olmasi yokuşlarda dur kalk antrenmanı yapmanıza olanak sağlar

milano 75

pratik için istanbulpark karşısında çok uygun asfalt alanlar var ama ataşehire biraz uzak

milano 75

yeni yağım geldi .valvoline vr1 racing 10-60. aracı ilk aldığımda max life 10-40 kullanmıştım ve mobile göre eksiltme anlamında iyiydi.ümraniya jen oilden maxlife 15-40 siparişi verecekken 10-60 elimizde var  diyince 10-60 aldım.yağ 5 lt.110 tl.kargo dahil.15-40 max life 65 tl 4 lt. bide bunu deniyelim bakalım.dolum tarihi 13-8-2013

Doğa Tosun

Bmw'yi 1 aydir fazla kullanmiyordum. Sağ on suspansiyondan gelen sesi de umursamadim satmadan yaptiririm diye. Dün satmaktan vazgeçip servise gittim. Lifte kaldirdik. Z rotunun kaynaklari şasiden kopmuş,  1 aydir da bu durumdaymis. Viraj denge çubuğunun bi ucu boştaymış yani. Tahminen 15 cm içinde şasiye vurduğu için ses yapıyormuş.  "Buraya kadar iyi gelmişsin" dediler. Sifirdan yapildi kaynaklari ve z rotlari denge çubuğu aks başları ivir zivir ne varsa değişti.  Şu an nerdeyse GT kadar sessiz ve tık yok. Bunlari yaptırınca satma hevesim iyice kaçtı. Varex egzoz yaptırdım, lpg beynini değiştirdim, enjektorleri 2,5 taktirdim. Kafayı da biraz bastım.
Kisaca, satmaktan vazgeçtim :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

milano 75

Bmw'yi 1 aydir fazla kullanmiyordum. Sağ on suspansiyondan gelen sesi de umursamadim satmadan yaptiririm diye. Dün satmaktan vazgeçip servise gittim. Lifte kaldirdik. Z rotunun kaynaklari şasiden kopmuş,  1 aydir da bu durumdaymis. Viraj denge çubuğunun bi ucu boştaymış yani. Tahminen 15 cm içinde şasiye vurduğu için ses yapıyormuş.  "Buraya kadar iyi gelmişsin" dediler. Sifirdan yapildi kaynaklari ve z rotlari denge çubuğu aks başları ivir zivir ne varsa değişti.  Şu an nerdeyse GT kadar sessiz ve tık yok. Bunlari yaptırınca satma hevesim iyice kaçtı. Varex egzoz yaptırdım, lpg beynini değiştirdim, enjektorleri 2,5 taktirdim. Kafayı da biraz bastım.
hayrını gör  ;) doğa tekrara düşcek ama bronz baskıda son durumun nasıl,gerçi sen otomatikten geçtin manuele ve bronza ama kullandığın manuel lere göre debriyaj pedalın sertliği,titreme durumu nedir.birde ankaranın şahin ustası çok paralar istiyo bronz a.

wolkanku

arkadaşlar sizlerden lastik konusunda bir yardım istiyorum.

lastiklerim 225 45 18 p zero rosso 2010 51.hafta üretim. 5mm dişleri var, lastikçinin dediğine göre 10.000 km daha götürür.

bunları verip uygun bir fiyata 235 40 18   2010 37. hafta üretimi 7mm dişli continental sport contact 3 alayım mı?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

halil

çok faydası olmaz.alacağınız lastiklerin diş derinliği fazla ama tarihleri sizinkilerden daha eski.dolayısı ile sizinkilerden daha da serttir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

wolkanku

çok faydası olmaz.alacağınız lastiklerin diş derinliği fazla ama tarihleri sizinkilerden daha eski.dolayısı ile sizinkilerden daha da serttir.

contiler pirelliden daha yumuşak karakterli olduğu için,araç biraz daha yumuşayabilir gibi de düşündüm aslında.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

sbk0655

O kadar donersen bir taraflari dagitirsin tabi.

halil

contiler pirelliden daha yumuşak karakterli olduğu için,araç biraz daha yumuşayabilir gibi de düşündüm aslında.

yaklaşık 4 yıl olmuş.zaten teorik ömrünün yarısı gitmiş.birde alacağınız lastiğin yanak genişliği 94 mm,üzerindeki lastiklerin yanak genişliği 101 mm dir.aracınız daha da sertleşecektir.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login Napmışlar böyle  :D

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login Napmışlar böyle  :D

Oynamayin su araclarla yaa..

Sen begendin herhalde? :)