Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Aşağıdaki tabloda 2 yıllık araç kullanım maliyetlerini hesapladım kendimce.
Arada kalanlar içinde bi nevi klavuz olsun.

Kendi sonucum : Mantık Giulietta Jdtm, bütçe 147 Q2, gönül 159 diyor :)
Bakalım kısmet hangisine olacak, bekleyip göreceğiz

Giulietta TB :)

+1903 :D

OZO..!!!

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

wolkanku

Aşağıdaki tabloda 2 yıllık araç kullanım maliyetlerini hesapladım kendimce.
Arada kalanlar içinde bi nevi klavuz olsun.

Kendi sonucum : Mantık Giulietta Jdtm, bütçe 147 Q2, gönül 159 diyor :)
Bakalım kısmet hangisine olacak, bekleyip göreceğiz

yanından geçen 159'lara yine içinin gidecek olması...priceless :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Utku

Tct giu pahali ve bu sefer otomatik istemiyorum.vites degistirmeyi ozledim:)

Tb ile jdtm arasinda yillik 2000 tl yakit farki var.performansi dusununce tolere edilebilir bi fark.ama dizel araca sahip olmanin kafa rahatligi da baska.yinede mantikli bi secim olur tb

159 gul ve diken hesabi oluyor.en cekicisi olsada iki yillik kullanim maliyeti, giu ya gore 10.000 tl daha fazla.bu fark, alinacak keyfi tolere etmiyor.

Q2 cok istedigim bi arac olsada eskiyen yuzu ve kullanim maliyetinin yuksek olmasiyla simdilik eleniyor.

2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

agucba

Keşke 1,6 dizelin otomatiği olsa.  :(

///////////////

fevkalbeser12

Bayiye sorduğumda ya dizel motor şanzımanı kaldırmıyor yada şanzıman dizel motoru kaldırmıyor demişlerdi. Artık ne kadar doğru o ayrı. Sanırım yurtdışında 150 beygirlik dizeller var onlarda TCT olması lazım.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

2,0 litre düz vitesli dizelin torku 380 Nm, otomatik viteslinin ise 350 Nm ile sınırlandırılmış. 1,6 dizelin torku ise 320 Nm. Bu arada TCT için tork üst sınırı 350 Nm olsa da bunun üzerine çokça çıkan uygulamalar mevcut ve sıkıntı yaşandığını okumadım. Belki sıkıntı yaşayan vardır ama ben denk gelmedim.

Saçma bir yanıt olmuş bayinin. Sallamış resmen. Gerçi motorun dinamik modda daha fazla devir çevirdiğini söyleyen bir satış temsilcisini gördükten ve duyduktan sonra, ki bu temsilcinin kendisinin de Giulietta'sı varmış ve ödül almış yakın zamanda, onlara inanasım gelmiyor.

///////////////

max-ime

TCT'yi 1.6 dizele uyarlayamıyoruz demiyorlarda. Laf-ı güzaf !

ar.159

Tb ile jdtm arasinda yillik 2000 tl yakit farki var.performansi dusununce tolere edilebilir bi fark.ama dizel araca sahip olmanin kafa rahatligi da baska.yinede mantikli bi secim olur tb

159 gul ve diken hesabi oluyor.en cekicisi olsada iki yillik kullanim maliyeti, giu ya gore 10.000 tl daha fazla.bu fark, alinacak keyfi tolere etmiyor.

Q2 cok istedigim bi arac olsada eskiyen yuzu ve kullanim maliyetinin yuksek olmasiyla simdilik eleniyor.
walla kardeşim bence hesaplamayı biraz yanlı yapmışsın alaman dergileri gibi vurmuşsun 159 un gözüne
bir kere senin alacağın 159 max 2008 model olacak alacağın guinin ise 2011 nodel olacak
bu durumda 159 un mtv si1180 guinin mtv si 980 olacak fark 200 tl
kasko ise 2300 e demişsin 1400 yaptırmıştın muhtemelen gui ile aynı olacak
keyfi harcama 159 a 4000 gui ye 2000 demişsin muhtemelen bundan kastın jant.yay.multimedia ve aradaki farkda doubledinden kaynaklanıyor sonuçta guidede double istersen takmazsın istersen 500 tl de 159 a takabilirsin burda da fark yok bakım maliyeti 6000 tl demişsin belki ilk seferinde arabayı toplamak için harcayabilrisn ama sonraki zmanda yıllık bakım maliyetin 500 bilemedin 800 ü geçmez
o yüzden aradaki tek gerçek fark yakıtta ortaya çıkıyor oda 3000 tl bırakta arada kalan beygirlerin yemi olsun
sonuç olarak fark 3500 tl ama 159 a sahip olmanın verdiği keyf paha biçilemez :)
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

francobaresi

walla kardeşim bence hesaplamayı biraz yanlı yapmışsın alaman dergileri gibi vurmuşsun 159 un gözüne
bir kere senin alacağın 159 max 2008 model olacak alacağın guinin ise 2011 nodel olacak
bu durumda 159 un mtv si1180 guinin mtv si 980 olacak fark 200 tl
kasko ise 2300 e demişsin 1400 yaptırmıştın muhtemelen gui ile aynı olacak
keyfi harcama 159 a 4000 gui ye 2000 demişsin muhtemelen bundan kastın jant.yay.multimedia ve aradaki farkda doubledinden kaynaklanıyor sonuçta guidede double istersen takmazsın istersen 500 tl de 159 a takabilirsin burda da fark yok bakım maliyeti 6000 tl demişsin belki ilk seferinde arabayı toplamak için harcayabilrisn ama sonraki zmanda yıllık bakım maliyetin 500 bilemedin 800 ü geçmez
o yüzden aradaki tek gerçek fark yakıtta ortaya çıkıyor oda 3000 tl bırakta arada kalan beygirlerin yemi olsun
sonuç olarak fark 3500 tl ama 159 a sahip olmanın verdiği keyf paha biçilemez :)
katiliyorum. 159 u yurutmek pahali fakat her yil jant degistirmeyeceksen filan o yazdigin rakamlar cok fazla

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

Muratözdemir

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Ben buğu var diye farları açtırıp temizletme planları yapıyorum. Adam akvaryum yapmış. Bôylede iyi ama :)

Utku

@ar.159 ustad tablodaki harcamalar iki yillik toplam rakamlar.159 un iki yillik mtv si 2400 tl, giu nun da iki yillik 1400 tl bi yanlislik yok.

Kaskoyuda iki yillik yazdim,  yillik 1150 tl 159 a, 1000 tl giu ya.(yeni araclarin kaskosu daha ucuz cikiyor) burdada bi yanlislik yok.

Keyfi gorsel harcama farki az bile yazmisim.159 icin ekran olmazsa olmaz kafadan 1000 tl, belki daha yuksek.(giuya istesende ekran takamiyosun :) ) egzos yazilim dpf marspiyel kozmetik gelistirmeler belki jant vs arada en az 2000 fark var giu ya harcamayacagin.bundada bi yanlis yok.

Mekanik bakima kac para verdin lutfen yaz, ustelik araban 2009 model.6000 den asagi olmaz iki yillik 159 bakimi ki giu yada 3000 yazdim.burdada bi hata yok.

Tuketimde zaten birine 5.5 digerine 8.5 yazdim.

159 a cok daha keyifli binerim bu ayri, onun maddi karsiligi yok zaten.ama aradaki fark 10.000 tl iki yilda hesapta bi yanlislik yok

@francobaresi istersen mehmet ali ye sor ne kadar para harcadigini her iki 159 u icin..iyi bir yazilim, iyi bir egzos tertibati, icine sinecek gorsel degisimler, duzgun bir ekran, ufak tefek aksesuarlar zaten 4000 yapiyor.daha jant lastige girmedim !

Tabiki iyi bir alfistinin icine sinecegi sekilde yapilirsa hersey bu kadar tutuyor.skodaya biner gibi 159 a binmek tercih edilirse minimize edebilirsin harcamayi.ama bu arac 159, gelmis gecmis en iyi sedan tasarimlarindan biri.hakkini da vermek gerek oyle degilmi ?

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

ar.159

@ar.159 ustad tablodaki harcamalar iki yillik toplam rakamlar.159 un iki yillik mtv si 2400 tl, giu nun da iki yillik 1400 tl bi yanlislik yok.

Kaskoyuda iki yillik yazdim,  yillik 1150 tl 159 a, 1000 tl giu ya.(yeni araclarin kaskosu daha ucuz cikiyor) burdada bi yanlislik yok.

Keyfi gorsel harcama farki az bile yazmisim.159 icin ekran olmazsa olmaz kafadan 1000 tl, belki daha yuksek.(giuya istesende ekran takamiyosun :) ) egzos yazilim dpf marspiyel kozmetik gelistirmeler belki jant vs arada en az 2000 fark var giu ya harcamayacagin.bundada bi yanlis yok.

Mekanik bakima kac para verdin lutfen yaz, ustelik araban 2009 model.6000 den asagi olmaz iki yillik 159 bakimi ki giu yada 3000 yazdim.burdada bi hata yok.

Tuketimde zaten birine 5.5 digerine 8.5 yazdim.

159 a cok daha keyifli binerim bu ayri, onun maddi karsiligi yok zaten.ama aradaki fark 10.000 tl iki yilda hesapta bi yanlislik yok

@francobaresi istersen mehmet ali ye sor ne kadar para harcadigini her iki 159 u icin..iyi bir yazilim, iyi bir egzos tertibati, icine sinecek gorsel degisimler, duzgun bir ekran, ufak tefek aksesuarlar zaten 4000 yapiyor.daha jant lastige girmedim !

Tabiki iyi bir alfistinin icine sinecegi sekilde yapilirsa hersey bu kadar tutuyor.skodaya biner gibi 159 a binmek tercih edilirse minimize edebilirsin harcamayi.ama bu arac 159, gelmis gecmis en iyi sedan tasarimlarindan biri.hakkini da vermek gerek oyle degilmi ?
Dostum evet ben her iki 159 a çok paralar harcadım ama birincisi benimki hastalık dercesinde mükemmele ulaşma cabası idi herkes bu masrafları yapmaz ikinci yaptığım masrafların nerdeyse hiç biri yıllık Bakım değildi aldığım 5 yaşındaki Arabanın geçmiş beş yılını sıfırlama operasyonu ve geleceğe yatırımdı bundan sonra yıllık bakımım 600 ü Geçmez sen benden 159 aldında kaç para harcadın bakımına? MTV ve kaskoda fark olacağını zannetmiyorum zaten
Ama diğer taraftan elbette 7 Yaşında ki bir arabanın sorun çıkarma potansiyeli ile 3 Yaşındaki Arasında fark olacaktır 100 bini deviren bir arabada daha çok sorun Çıkma ihtimali aşikâr. Diğer taraftan kofti denilen servislerin biz bundan iyi ekmek yeriz Gözüyle baktığı Gui ler resmen sorunsuz arabalar çıktı maşasllahları var biliyorsun bizim serviste daha yıllık bakım dışında gelen Gui yok diyor buda gözardı edilecek birşey değil daha forumda bile Gui ile ilgili kayda değer sorun görmedim bir iki trim sesi o kadar Ven zaten seçimden yanlış demiyorum içimdeki 159 aşkına karşı koyabilseydim bu paraya ilk alacağım araba 8c kırmızısı Gui 1.4 tct resmen zevk makinası

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

saskuran

SAS - BANDIRMALI.......
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]buakşam ahmet abiyle pasta cila yaparken....

SAS....

krm1983

SAS - BANDIRMALI.......
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]buakşam ahmet abiyle pasta cila yaparken....

SAS....

Afiyetler olsun abi :)

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Muratözdemir

Bu cilalar ne slikonlu ne teflonlu arpalı :)

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

saskuran

SAS - BANDIRMALI.......

SAS....

Afiyetler olsun abi :)

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
sağol kerem , ilk firsatta gorüşelim filmin devamını çekeriz ..

SAS....

saskuran

Bu cilalar ne slikonlu ne teflonlu arpalı :)

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sağol nail abi ,

SAS....

Bandırmalı

Müsait olan varsa aynı yerdeyim. Bekliyorum  konum gönderirim  buyurun gelin.
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

hi_cazz

D&R da gezerken zippoları gördüm alayım dedim ve aldım. Acaba orjinal mi dr de satılan zippolar ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rotweiler

dr dakiler orijinal aslan parçası
Anyone can drive a fast car, but only few can drive a car fast.
|||||||||||||||

milano 75

bi aralar bendede muhtar çakmağı hastalığı vardı,yedekte gaz,taş bulundururdum.en uyuz olduğum kısmı her görenin kesik atmaya çalışması,vazgeçmiştim sonunda  :)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

ozoozo

Akotaya bakıma gelmiştim , ufukla laflarken bunu gördük ;

OZO..!!!

wolkanku

Akotaya bakıma gelmiştim , ufukla laflarken bunu gördük ;

OZO..!!!

kaynakla halledilir ya :D