Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Hayvan hakları, korunması, kollanması  (Okunma sayısı 32631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aşmış

  • Membro
  • İleti: 308
    • Çevrimdışı
Hayvan hakları, korunması, kollanması
« : 23 Nisan 2016, 15:16:44 »
Sitede bu konuyla ilgili bir başlığa rastlamadım ve günümüz "çağdaş" :) dünyasında hep göz ardı edilen bu konuya bir kısım değinmek istedim. (Evet çağdaş vurgusu dalga geçmek amaçlı)
Öncelikle neredeyse her gün en az bir tane ezilmiş yada refrujda yatar şekilde gördüğümüz sokak hayvanlarından bahsetmek gerekiyor sanırım.
Şimdi "Sokak hayvanı" terimi yine biz insanların ağzına dolanmış tıpkı "hayvan" kelimesinin bir aşağılama ifadesi olması gibi yanlış bir terimdir.
Doğada sokak diye bir şey yoktur, sokaklar doğal ortam değildir, sokak hayvanı diye bir terim olamaz. Sokaklar insanların kendi yaşam tarzlarını doğaya dayatması sonucu ortaya çıkan bir olgudur. Bu durum sokak hayvanı diye adlandırılan grup için de geçerlidir. Kendi çıkarları ve durdurulamaz "daha çok" büyüme, ilerle, doğayı zapt etme hırsı içindeki insanın doğaya ihaneti sonucunda ortaya çıkmıştır. Tıpkı üretim çiftliklerinde 10 yıllık ömrünü tek bir adım atmadan sürekli sütü emilerek tamamlayan diğer hayvanlar gibi. Yani biz insanlar hayvanlara ve doğaya tarifsiz bir zulüm çektiriyoruz yaşadığımız her saniye. (kürk sanayisine girmiyorum bile.. keza yeryüzünde bundan daha acı ve vahim bir konu daha yoktur, dünya savaşları dahil)

Şimdi buradan sonra dünyanın ve evrenin insanlar için yaratıldığı konusu hemen baş gösterecektir. Bu da inanç meseledir, buna inanmak yada inanmıyor olmak yukarıda yazılan hiç bir şeyin yanlış olduğunu ispatlayamaz. Sadece hayvanlara insanlar kadar değer vermemek gerektiği gibi bir mantık ortaya çıkabilir, bu da yine tamamen yanlış ve kişinin kendi farkındalık seviyesiyle ilgili bir durumdur.

Bilindiğinin aksine sokak hayvanları hayatlarını büyük bir zulüm içerisinde tamamlıyorlar. Bir sokak hayvanının ortalama ömrü 4 yıldır, oysa iyi bakıldıkları halde 20 yıla kadar yaşayabilirler. Bu zaten durumun vahimliğini ortaya koyuyor, başka da istatistiğe veya ispata gerek kalmıyor.
Buraya kadar geldikten sonra konu tabi ki biz İNSANlara dönüyor. Sanayi devriminden sonra dünyanın içinden çıkılamaz bir hal alması ve kapitalist düzenin dayattığı hayat tarzı yüzünden çok az sayıda insan kafasını kaldırıp yanlışları görme fırsatı bulabiliyor maalesef. Tıpkı Matrix filminde olduğu gibi bize gösterilen gerçeklerin aslında bir illüzyon olduğu, gerçek gerçeği öğrenmek için ise özveride bulunmak ve mücadele vermenin gerekliliği gibi. Durmadan araştırıp okumak, üstelik her konuda okumak ama okuduğuna da körü körüne inanmamak gerekli. Doğru kaynaklardan beslenmek en önemlisi.
Tabi sistemin içinde bunu başarmak yine çok zor. Ay sonunu getirme mücadelesi yaşarken zaten bizlerin bunları öğrenme fırsatı olmuyor.. ki bu yine sistemin istediği bir şey. Sistemden çıkan sistem tarafından sevilmez doğal olarak.  :) Fakat sistem yanlış. Çıkmak imkansız gibi görünse de içinde yaşarken fark yaratmak, gerçekleri görmek mümkün. Tıpkı doğaya ve hayvanlara yaptığımızın farkına varmak ve bunu sürdürmemek gibi.

Gerçekler demişken yine sürekli itilip kakılan, zulüm gören hayvanlar konusundan uzaklaşmadan ve fazla uzatmadan konuyu bitirmeli.
Esasen yolda ezdiğimiz bir hayvanın bir insandan farkı yok. Her ikisi de dünyaya yaşamak için geliyor. Hayvanların ne otobanlardan haberi var, ne de kapitalist sistemden. Haberleri de olmak zorunda değil, bu bizlerin onlara dayatması. Mesela sokak köpeklerinin kaldırımlarda gördüğümüz dışkıları aslında toprakta kısa sürede çözülen, hatta başka canlıların ve bitkilerin beslendiği bir şeydir. Kaldırım denen şeyi o köpeklerin altına koyan bizleriz, bu yüzden o dışkılar bizleri rahatsız ediyor, çünkü bu doğadan kopuk steril hayatlarımızda bu bir sorun haline dönüşüyor, burada köpeklerin yine suçu yok ama buna rağmen o dışkılar yüzünden o hayvanlar şikayetler sonucu sokaklardan toplanıp barınak denilen "sistemin" toplama kamplarında ya öldürülüyor yada ormanlara bırakılıp açlıktan ölmeleri bekleniyor. Bu da empati kurabildiğimizde ne kadar büyük bir işkence oldu ortaya çıkan başka bir durum.
Bütün su kaynaklarını ve yiyecek kaynaklarını zapt etmemiz sonucu çöplerden beslenirken yaralanıp, zehirlenip ölen hayvanlar, iç güdüsel olarak göç etmek isterken arabalar tarafından ezilen hayvanlar, bir arabanın onları ezmeden önce onun ne olduğu hakkında bir fikri olmayan kediler, köpekler, kuşlar bunların hiç biri biz insanların yarattığı bu sistemden sorumlu tutulamazlar. Bunlar biz insanların suçudur, suçlu bizizdir, otobanda giderken ezdiğiniz hiç bir canlı suçlu değildir, suç %100 insanındır.

Yani tüm bunlar anlaşıldığında, özümsendiğinde aslında araba sitelerinde sıkça rastladığımız hayvan kazalarında asıl önemli olan hayvanın hayatıdır, arabanın tamponu yada kaportası değildir, bunu unutmadan yollarımıza devam edersek hem gün geçtikçe tükenen insanlık adına, hem dünya ve doğa adına, hem vicdanlarımız adına doğru bir bakış açısı yakalamış oluruz. Bunlar hepimizin hissetmesi gereken ama yukarıda da bahsettiğim nedenlerden ötürü hep unuttuğumuz, yok saydığımız durumlar ve zaman zaman birbirimize hatırlatmamız şart olan olgulardır.
Sokak aralarında gazlamamak, yollarda daha dikkatli olmak, hatta mümkünse elimizden geldiğince beslemeler yapmak yine bu bağlamda boynumuzun borcudur.

Bu dünyada her canlının eşit yaşam hakkı vardır ve bizler birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayızdır!
Kendi uydurduğumuz kavramlar ve kurallar yüzünden başka hiçbir canlının yaşam hakkı elinden alınamaz!



Bir de önerim olacak: Eğer siteden bir arkadaşımız yanlışlıkla da olsa bir hayvana çarptığında onu en yakın veterinere götürdüğünde bu başlık altında bir havuz oluşturup masrafları imkanı olan ve yapmak isteyen arkadaşlar olarak aramızda paylaşalım. Hem bir can kurtaralım hem güzel duygularla hayatlarımıza devam edelim.



http://bianet.org/bianet/hayvan-haklari/128256-hayvan-kazalarinda-tedavi-masraflari-trafik-sigortasi-tarafindan-karsilanacak

Petarkadaş sitesinden alıntı:
ARAÇ ÇARPMASI SONUCU YARALANAN HAYVANIN TEDAVİ ETTİRİLMESİ VE MASRAFLARININ ÇARPAN ARACIN TRAFİK SİGORTASI ŞİRKETİNDEN TAHSİLİ (BİZİM TECRÜBE EDİNDİĞİMİZ VE UYGULADIĞIMIZ PROSEDÜRDÜR VE BU ŞEKİLDE TAHSİLİ YAPILMIŞTIR): LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ VE PAYLAŞINIZ:

ÖRNEK OLAY 1 : Herhangi bir sokak köpeğine çarptınız ya da başka bir araç sahibi çarptı ve çarpan şahıs iyi niyetli ve hayvanı tedavi ettirmek istiyor: Öncelikli olarak olay yerinden aracın plakasının görüneceği şekilde fotoğraflar alınır yaralı hayvanın fotoğrafları alınır ve hayvan derhal kliniğe götürülür. Bu arada araçlarımızda bulunması zorunlu olan Kaza Tespit Tutanağı çarpan şahıs ve varsa görgü şahidi tarafından doldurulup imzalanır. Hayvan klinikte tedavisi sürerken, hayvanın getirilmesini takiben iki gün içerisinde veteriner raporu, masraf faturası, hayvana ait rontgen filmlerini içeren CD'si ile birlikte, kaza tespit tutanağı, olay yeri fotoğraflarını içeren CD ve aşağıda örneğini sunduğumuz dilekçe ile birlikte ilgili sigorta şirketinin şehrinizde bulunan bölge müdürlüğünün hasar tespit bölümüne gönderilir, bir gün sonra kargonun ulaşıp ulaşmadığı takip edilir sigorta şirketiyle irtibata geçilip, Hasar Dosya Numarası alınır. Sigorta şirketi ya bir ay içerisinde ödeme yapmayı kabul eder ve bunu klinik borcunu ödeyen (çarpan kişiye) kişiye öder, ya da ödeme yapmayı yazılı olarak reddeder. Ödeme yapılmasının reddi durumunda bu yazıyla birlikte hasar dosyanızın da numarasıyla beraber Sigorta Tahkim Kurulu'na itiraz edebilirsiniz, ki genellikle Sigorta Tahkim Kurulu ödenmesi yönünde karar vermektedir. Fakat unutmayınız ki sigorta şirketinin ödemeyi kliniğe yapması kesinlikle söz konusu değildir.
ÖRNEK OLAY 2: Herhangi bir sokak kedisine bir araç çarptı ve kaçtı, siz ise görgü şahidisiniz. Bu durumda aracın plaka numarasını, olay yerinin adresiyle birlikte varsa başka görgü şahitlerini de ekleyerek bir tutanak tutup, aracın kediye çarpıp kaçtığını yazıp, görgü şahitlerine ad-soyad ve telefon numarası ve mümkünse TC kimlik Numaralarını da ekleyerek imzalatabilirsiniz. Bu arada kediyi siz kendiniz görgü şahidi olarak bu kediyi tedavi ettirmek istiyorsanız, kediyi alırsınız bir kliniğe götürürsünüz ve ardından olay yerine ait fotoğraflar, yaralı hayvanın rontgen CD'leri ve klinikte çekilmiş fotoğrafları, Veteriner Raporu ve sizin adınıza kesilmiş faturası ile birlikte bir de kendi adınıza hayvanı sahiplendiğine dair sağlık karnesi de çıkartıp bunu da ekleterek, tanıdığınız bir sigorta acentesine başvurarak çarpan şahsın plakasından aracın sigortalı olduğu Trafik Sigortası şirketini öğrenebilirsiniz. Bunun ardından aşağıda örneği verilen dilekçeyi aracın sigortalı olduğu şirketin ikamet ettiğiniz ile ait bölge müdürlüğünün Hasar Tespit bölümüne kargo ile yollayıp, takibine de yapıp kargo ulaşır ulaşmaz bir Hasar Dosyası Numarası da alabilirsiniz. Sigorta Şirketi yaklaşık olarak 1 ay içerisinde ya ödemeyi size yapar ya da ödeme yapmayı yazılı olarak reddeder. Ödeme yapılmasının reddi durumunda bu yazıyla birlikte hasar dosyanızın da numarasıyla beraber Sigorta Tahkim Kurulu'na itiraz edebilirsiniz, ki genellikle Sigorta Tahkim Kurulu ödenmesi yönünde karar vermektedir. Fakat unutmayınız ki sigorta şirketinin ödemeyi kliniğe yapması kesinlikle söz konusu değildir. Bu nedenle ya tanıdığınız devamlı çalıştığınız bir klinikle çalışabilirsiniz, ya da yaralı hayvanı olay yerine en yakın kliniğe götürdüyseniz de kendiniz ödemeyi yapıp, ödeme makbuzunuzu da hasar dosyanıza ekleyebilirsiniz. Kolay Gelsin. Bu konuyla ilgili başka sorularınız için bana özelden yazabilirsiniz.
Ayrıca hayvana çarpıp kaçan araç sürücüsü hakkında en yakın polis karakoluna ya da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kabahatler Bürosu'na çarpan şahıs hakkında şikayetçi olabilir ve oturduğunuz ilin bağlı bulunduğu Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğü'ne de şikayette bulunabilir, 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu'nun 21.maddesi gereğince ve aynı kanunun 28.maddesine göre İdari Para Cezası kesilmesi için talepte bulunabilirsiniz. Çünkü 5199 Sayılı Hayvan Koruma Kanunu'nun 21.maddesine göre "MADDE 21. - Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner
hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır"

Saygılarımla
Av.Meral TURGUT (DURLU)
SEDODER Başkan Yardımcısı

SİGORTA ŞİRKETİNE GÖNDERİLECEK DİLEKÇE ÖRNEĞİ:

SAYIN : ÖRNEK SİGORTA A.Ş.
İÇ ANADOLU BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
HASAR TESPİT BÖLÜMÜNE
Örnek Sok.Örnek Cad.No:1-1 Çankaya Ankara

KONU: 11.11.2011 tarihinde kaza sonucu çarpmış olduğu ya da çarpıp kaçan 06ÖÖ06 Plakalı aracın çarpmış olduğu ekte bilgileri bulunan sokak köpeğinin tedavi masraflarının sigorta şirketinizden tahsili talebidir.

Sayın Hasar Tespit Bölümü Yetkilisi;

11.11.2011 tarihinde trafikte seyir halinde iken ekte bilgi ve belgeleri sunulan sokak köpeğine 06ÖÖ06 Plakalı aracım ile çarptım. (Çarpan Şahıs kaçmışsa: 11.11.2011 tarihinde 06ÖÖ06 Plakalı şahıs bir sokak köpeğine çarpıp kaçmıştır, yaptığımız araştırma sonucu bu aracın şirketiniz tarafından sigortalı olduğu öğrenilmiştir.) Kazaya uğrayan hayvan Örnek Veteriner Kliniği'nde tedavi ettirilmiştir/tedavisi devam etmektedir. Yaralı hayvanın tedavi masrafları 800TL olup tarafımca ödenmiştir. Buna ilişkin klinik faturası da ektedir. Lütfen bu tutarı en kısa sürede Örnek Bank nezdinde bulunan TR 000000000İBAN Numaralı banka hesabıma ödeyiniz. Ödeme yapılmasının reddi durumunda Sigorta Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacağımı tarafınıza bildiririm.

Saygılarımla

FATOŞ ÖRNEK

İMZA
T.C.Kimlik No:
Tel:
Cep Tel:
Adres:
Banka Bilgileri:

Dilekçe eki: Kaza Tespit Tutanağı, Klinik Raporu ve Faturası, Yaralı Hayvanın rontgen CD'si, Hayvanın klinikte ve olay yerinde çekilmiş fotoğraflar, ödeme yapıldıysa ödeme makbuzu, olay yeri fotoğraflarıdır.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

krm1983

  • Membro
  • İleti: 1.976
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #1 : 23 Nisan 2016, 15:44:08 »
Çok önemli ve hayati bir paylaşım. Hayvan dediklerimiz de birer canlı ve bize emanet.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

octinum

  • Moderatore
  • İleti: 1.444
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #2 : 23 Nisan 2016, 17:04:14 »
Önemli bir paylaşım VE değerli bilgiler. Bu günlerde forumda da benzer durum paylaşıldı; belki de dostumuz hayvanın kurtulmasına vesile olacaktı bu bilgileri hepimiz bilseydik. Şahsen şimdi öğrendim.

Çok şükür şimdiye kadar böcek vb. dışında bir hayvana çarpmadım, yoldan geçen kelebek sürüsü görsem bari mümkün olduğu kadar azını öldüreyim diye frene basıyorum. Hayati tehlike oluşturmuyorsa hayvanı kurtarmak için elimden geleni yaparım. Scudetto'nun asaleti bir can almaktansa feda olmasından geçmeli.

Çok teşekkürler.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

h.t

  • Membro
  • İleti: 2.365
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #3 : 23 Nisan 2016, 21:06:49 »
Bir veteriner hekim olarak yazdıklarınıza tamamen katılıyorum ve şahsım adına ilginiz için çok teşekkür ediyorum.
Hasta ve yaralı hayvanlar için mavi masa "153" ü de arayabilirsiniz. Kaza geçiren hayvanlar için ücretsiz nakil aracı da gönderiyorlar.

Ayrıca tek problemimiz kazalar da değil. Sokakta savunmasız bir şekilde yaşayan dostlarımızı açlıktan , paraziter veya viral enfeksiyondan çoğu zaman özellikle yavruyken kaybediyoruz.

Çoğu zaman yiyecek bulmakta ciddi sıkıntılar çekiyorlar , bu sebepten bagajımda genelde mamayla dolaşıyorum. Çok büyük bir külfet olmamakla beraber , bir dönem migroslarda(halen devam ediyor mu emin değilim) sokaktaki dostlarımız için uygun fiyattan mamalar satılmaktaydı.

Tabii ki mama konusu da ayrı bi konu , bu mamalar diğer pahalı mamalar kadar kaliteli olmasa da açlıktan ölmelerinden iyidir veya tarihi yaklaşmış iyi kalitede mamaları da uygun bir şekilde ellerinden çıkartan dükkanlar var.

Konu açıkcası çok derin , uzun ve ülkemizde içler acısı durumda. Türk medeni kanunun eşya hukuku kısmında hayvanların yer alması bile büyük bir utanç ve vicdansızlıktır. Yani bir canlının yaşamına son vermenin cezası para cezası ülkemizde. Kanada da okuduğumda gördüm , değil bir hayvanı öldürmek , kötü muamele de bile hemen nezarete alınıyorsun. İlk etapta para cezası aynı suçu tekrarlarsan hapis cezası( bu arada suç dediğim , kendi hayvanına iyi bakmazsan ve bir komşun seni şikayet ederse buda suç kapsamında) alıyorsun.
Bizim ülkemizde ise hayvan refahı , bireysel duyarlılıktan öteye geçemiyor , hayvan refahı konusunda sıfırız.

Yazılacak çok şey var da , kalabalık ettiğim için kusura bakmayın.

İyi akşamlar dilerim
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

octinum

  • Moderatore
  • İleti: 1.444
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #4 : 23 Nisan 2016, 21:59:16 »
Yazanlara teşekkürler. Aslında yönetici arkadaşlardan bu konuyu veya konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşların hazırlayacağı bir rehberi asılı hale getirmelerini rica etsek? Bizden başlayarak ufak ufak bilinç yaratılabilir, biz çevremizdekilere anlatırız, vb.

Hayvanların eşya sınıfına alınması utancından da öte, kaza/nefsi müdafaa dışında hayvanlara zarar veren, eziyet eden ve özellikle öldüren bireylerin akıl hastanelerinde tedavi görmeleri, makul bir tedaviden sonra suçu tekrarlarsa hapis uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Bu sağlıklı bir ruh hali değil ve iyileşmiyorsa da toplumun selameti açısından izole edilmeleri gerekiyor. Bakın ceza filan demiyorum. Bu ruh halindeki bireylerin hem başka hayvanlara, hem de insanlara zarar vermesinden endişe ediyorum. Ne zaman bir yerlerde hayvanlara işkence eden, onları öldüren kişilerin haberlerini görsem çocuğumu, eşimi, yakınlarımı bunlardan korumak için ne yapabileceğimi düşünmeye başlıyorum.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

gurkanlale

  • Membro
  • İleti: 255
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #5 : 24 Nisan 2016, 20:31:21 »
Oldukça duyarlı ve faydalı bir paylaşım. Tebrikler.
Drive Tastefully..

Aşmış

  • Membro
  • İleti: 308
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #6 : 25 Nisan 2016, 10:22:47 »
Destek ve yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar. Duyarlı insanların farkına varmak yaşama sevincini arttırıyor ne yalan söyleyeyim.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

wolkanku

  • Membro
  • İleti: 5.818
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #7 : 25 Nisan 2016, 10:38:01 »
bu konuda uzun uzun yazabilecek tek tük insandan biriyimdir herhalde şu forumda.
daha önce hayvan barınakları için yardım kampanyası da başlatıp, sitedeki bir çok güzel insanın da katkısıyla kilolarca mama toplayıp göndermiştik.

daha dün, sokağımızda hep nezle şekilde dolaşan anne kedi, gözümün önünde bir pejo 3008'in altında kaldı, tam da ben evime giderken. hemen çektim sağa hayvan şoktaydı, çıkıp evden taşıma kutusu alıp aşağı indiğimde makatından kan gelmeye başlamıştı. çok şükür veterinere yetiştirdim, diyafram ya da akciğerde yırtılma yok ancak karın kasları ve vulvasında ezilme ve buna bağlı yırtıklar var, bugün süreç belli olacak, muhtemelen 1-2 ameliyat geçirecek ve yine her yaz girişinde olduğu gibi bu yaz da benim veteriner masrafım olacak :) , olsun yeter ki kurtulsun.

kediye ben çarpmadım ancak ben çarpışım gibi evrak vs. düzenleyip masrafını trafik sigortasından ödetebilir miyim? bu durumda gelecek sene trafik sigortam yüksek çıkar mı? bu konuda bana yol gösterebilirseniz çok sevinirim.
çekilmiş röntgeni ve herşeyin faturası mevcut şu anda elimde.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Aşmış

  • Membro
  • İleti: 308
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #8 : 25 Nisan 2016, 10:48:03 »
Geçmiş olsun. Çok üzücü durumlar. Neyse ki siz varmışsınız olay yerinde.
Sizin sigortanız karşılar mı bilmiyorum ama sanmıyorum. Belki çaktırmadan ben çarptım diye gösterebilirsiniz, bu şekilde işlem yapılabilir. 2 gün içerisinde ulaşması gerekiyormuş evrakların.
Geçmiş olsun tekrar, desteğe ihtiyaç olursa haber edin.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

E.Ç.M. (MiTongin)

  • Membro
  • İleti: 2.220
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #9 : 25 Nisan 2016, 10:48:14 »
bilgilendirmeler için teşekkür ederi. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp değil demişler. bilmeyenler içinde güzel bir başlık olmuş  :yukari-ok:
*Smiles per gallon*

( Yaktığınız yakıt başına düşen gülümseme oranı )

Aşmış

  • Membro
  • İleti: 308
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #10 : 27 Nisan 2016, 11:08:59 »
Bu da konuyu özetleyen fotomuz olsun. Gerçeği görmek için her zamankinden 5 saniye daha uzun bakmak yeterli oluyor.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

leonheart

  • Membro
  • İleti: 229
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #11 : 27 Nisan 2016, 13:39:17 »
Bu forumda böyle bir konuya değinilmiş olması ve bu durumu düşünen insanların hala var olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Yazıyı baştan sona okudum ve gerçekten her canlı için yaratılmış olan bu güzel dünyayı hayvanlara nasıl da dar ettiğimizi bir kez daha anladım...

Hayvanları düşünmeyecek şekilde, insanoğlunun dünyayı kendine göre şekillendirmesine engel olamayız belki ama dışarıda olup yaşadığımız muhitlerde bulunan canlılara karşı sorumluluk bilincinde olursak en azından onların da bir nebze rahat etmesini sağlayabiliriz. Arabanızda bulunduracağınız 1 paket kedi veya köpek maması, evinizin önüne ziyaret eden dostlarımıza bırakacağınız bir kap su onların en azından yaşamasına katkıda bulunur.
159 JTDM Distinctive

wolkanku

  • Membro
  • İleti: 5.818
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #12 : 27 Nisan 2016, 13:46:07 »
Bu forumda böyle bir konuya değinilmiş olması ve bu durumu düşünen insanların hala var olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Yazıyı baştan sona okudum ve gerçekten her canlı için yaratılmış olan bu güzel dünyayı hayvanlara nasıl da dar ettiğimizi bir kez daha anladım...

Hayvanları düşünmeyecek şekilde, insanoğlunun dünyayı kendine göre şekillendirmesine engel olamayız belki ama dışarıda olup yaşadığımız muhitlerde bulunan canlılara karşı sorumluluk bilincinde olursak en azından onların da bir nebze rahat etmesini sağlayabiliriz. Arabanızda bulunduracağınız 1 paket kedi veya köpek maması, evinizin önüne ziyaret eden dostlarımıza bırakacağınız bir kap su onların en azından yaşamasına katkıda bulunur.
çok güzel söylemişsiniz.
bagajımda her zaman 1 kg kedi maması bulunuyor.. petshoplarda 5 tl ye 1 kg mama satılıyor.. 1 kg benim sokağımda beslediğim 8 kediye 1 hafta yetiyor..

sabahları evden çıkarken veriyorum..arabanın içine atıp servise binip işe gidiyorum.
dönerken de eve girmeden önce ilk iş, arabadan mamayı alıp kedilere veriyorum ve mamayla birlikte yukarı çıkıyorum.

bu şekilde, her eve giriş çıkışımda besleme yapabiliyorum.
herkese tavsiye ederim.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

leonheart

  • Membro
  • İleti: 229
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #13 : 27 Nisan 2016, 14:05:22 »
çok güzel söylemişsiniz.
bagajımda her zaman 1 kg kedi maması bulunuyor.. petshoplarda 5 tl ye 1 kg mama satılıyor.. 1 kg benim sokağımda beslediğim 8 kediye 1 hafta yetiyor..

sabahları evden çıkarken veriyorum..arabanın içine atıp servise binip işe gidiyorum.
dönerken de eve girmeden önce ilk iş, arabadan mamayı alıp kedilere veriyorum ve mamayla birlikte yukarı çıkıyorum.

bu şekilde, her eve giriş çıkışımda besleme yapabiliyorum.
herkese tavsiye ederim.

Valla Volkan hocam Allah senin gibi insanlardan razı olsun. Yukarıdaki kaza olayını da okudum içim cız etti resmen, neyse ki senin gibi birisi oradaydı da hemen müdahale edilmiş. Umarım kedinin durumu gittikçe iyiye gidiyordur. Çok çok geçmiş olsun

Benim de bagajımda marketlere uğradığımda bittikçe aldığım bir kedi veya köpek maması bulunmakta. Oturduğum semtte kedi, köpek göremiyorum hiç ama yolda giderken gördüğüm ilk kedi veya köpekte hemen dörtlüyü yakıp, sağa çekip, mamayla peşinden gidiyorum beslensin diye  :D
159 JTDM Distinctive

wolkanku

  • Membro
  • İleti: 5.818
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #14 : 27 Nisan 2016, 14:07:47 »
Valla Volkan hocam Allah senin gibi insanlardan razı olsun. Yukarıdaki kaza olayını da okudum içim cız etti resmen, neyse ki senin gibi birisi oradaydı da hemen müdahale edilmiş. Umarım kedinin durumu gittikçe iyiye gidiyordur. Çok çok geçmiş olsun

Benim de bagajımda marketlere uğradığımda bittikçe aldığım bir kedi veya köpek maması bulunmakta. Oturduğum semtte kedi, köpek göremiyorum hiç ama yolda giderken gördüğüm ilk kedi veya köpekte hemen dörtlüyü yakıp, sağa çekip, mamayla peşinden gidiyorum beslensin diye  :D

ne güzel ya, hayat telaşının içinde , dörtlüsünü yakıp 30 saniyesini kediye köpeğe ayırabilen insanların hala olduğunu bilmek bazen içimi rahatlatsa da bu ülkedeki cehalet oranı bölünerek çoğalma hızıyla ilerlediği için her gün hayvanlarla ilgili dehşet haberleri duymaktan çok yoruldum.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

leonheart

  • Membro
  • İleti: 229
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #15 : 27 Nisan 2016, 14:25:02 »
ne güzel ya, hayat telaşının içinde , dörtlüsünü yakıp 30 saniyesini kediye köpeğe ayırabilen insanların hala olduğunu bilmek bazen içimi rahatlatsa da bu ülkedeki cehalet oranı bölünerek çoğalma hızıyla ilerlediği için her gün hayvanlarla ilgili dehşet haberleri duymaktan çok yoruldum.

Sorma hocam, o haberleri gördüğümde elim ayağım titriyor sinirden. Her geçen gün daha da bilinçli olmayı beklerken, beklentimizin tam tersini yaşadığımız da mutlak bir gerçek. Sadece hayvanlara değil insanlara da aynı şekilde bir durum söz konusu...
159 JTDM Distinctive

Aşmış

  • Membro
  • İleti: 308
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #16 : 27 Nisan 2016, 15:22:09 »
İyilik de bulaşıcıdır değil mi? Tıpkı cesaret gibi. Belki çok uzun sürecek insanların her şeyi anlaması, 1000 yıl sürecek belki ama dünyada geçirdiğimiz şu zamanda buna katkımızın olduğunu bilerek yaşlanmak elden gelen tek çare.  :serefe:
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

Kaan

  • Membro
  • İleti: 731
    • Çevrimiçi
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #17 : 27 Nisan 2016, 15:43:16 »
Dün başıma öyle birşey geldi ki internette videolarda görünce şaşırmıyoruz ama yaşayınca çok farklı hissediyor insan. Marketin girişinde en fazla 1 yaşında çok güzel ama sokak şartları gereği bakımsız kalmış bir kedi gördüm. İçeri girmeden önce birkaç dakika sevdim öyle girdim içeri. Kasada ödeme yapacakken bir baktım yanıma gelmiş yerde duran sakızların üstüne basıp iki ayağının üstüne kalkmış bir ayağını bana elini uzatır gibi uzatmış birşeyler mırıldanıyor. Ama inanın çıkan sesler kedi değil insan sesi gibi. Ne dedi anlayamasam da benimle konuşmaya çalıştığına inanıyorum.  :) Ben de sosis alıp besledim öyle gittim eve. Daha önce süt,et ve su ile yapabildiğim kadar kedi ve köpekleri besliyordum ama aklıma arabaya mama almak gelmemişti hiç. Bu hafta 1 kg kuru mama bende alacağım. Bu kadar duyarlı olduğumuzu bilmek gerçekten çok güzel.
Ayrıca annem hergün balkona bulgur, buğday ve bayatlayan ekmekleri ıslatıp kuşlara koyuyor 1 yoğurt kovası su ile birlikte. Serçesi, güvercini hepsi karnını doyuruyor. Açık balkonu olanlar için uygulanabilecek birşey bence. Kuşlar bu havalarda özellikle suya çok ihtiyaç duyuyorlar. Karınlarını doyurup sularını içtikten sonra da kova içine girip kanatlarını ıslatoyorlar sırayla. Tarif edilemez bir güzellik.
1 hayal
5 duyu
6.his

wolkanku

  • Membro
  • İleti: 5.818
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #18 : 27 Nisan 2016, 15:51:22 »
Dün başıma öyle birşey geldi ki internette videolarda görünce şaşırmıyoruz ama yaşayınca çok farklı hissediyor insan. Marketin girişinde en fazla 1 yaşında çok güzel ama sokak şartları gereği bakımsız kalmış bir kedi gördüm. İçeri girmeden önce birkaç dakika sevdim öyle girdim içeri. Kasada ödeme yapacakken bir baktım yanıma gelmiş yerde duran sakızların üstüne basıp iki ayağının üstüne kalkmış bir ayağını bana elini uzatır gibi uzatmış birşeyler mırıldanıyor. Ama inanın çıkan sesler kedi değil insan sesi gibi. Ne dedi anlayamasam da benimle konuşmaya çalıştığına inanıyorum.  :) Ben de sosis alıp besledim öyle gittim eve. Daha önce süt,et ve su ile yapabildiğim kadar kedi ve köpekleri besliyordum ama aklıma arabaya mama almak gelmemişti hiç. Bu hafta 1 kg kuru mama bende alacağım. Bu kadar duyarlı olduğumuzu bilmek gerçekten çok güzel.
Ayrıca annem hergün balkona bulgur, buğday ve bayatlayan ekmekleri ıslatıp kuşlara koyuyor 1 yoğurt kovası su ile birlikte. Serçesi, güvercini hepsi karnını doyuruyor. Açık balkonu olanlar için uygulanabilecek birşey bence. Kuşlar bu havalarda özellikle suya çok ihtiyaç duyuyorlar. Karınlarını doyurup sularını içtikten sonra da kova içine girip kanatlarını ıslatoyorlar sırayla. Tarif edilemez bir güzellik.

güzel bir şeye vesile olduysak ne güzel.
sokaktaki kedilerin bazen tek derdi sevilmek bile olabiliyor. mama veriyorum koklamıyor bile , sadece kafası okşansın istiyor. sevgi her canlının hissetmek istediği bir duygu, düşünün ki doğduğunuzdan beri bir şeylerden kaçarak yaşıyorsunuz, size yaklaşan her canlıdan kaçma gereği duyuyorsunuz..nasıl zor bir yaşam olur. o yüzden sokak hayvanlarına bunu yaşatmanız da çok güzel olmuş , teşekkürler.

bu arada yavru kedilerin olduğu yere mama koyduğunuzda etrafta karga varsa, kargaya göstere göstere daha uzağına doğruda mama serpin, yoksa gelip yavru kedileri yerken tartaklayabiliyorlar çoğu zaman da gözlerini oyuyorlar..aman dikkat  :serefe:
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

esatkaracan

  • Membro
  • İleti: 286
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #19 : 27 Nisan 2016, 21:01:14 »
Çok güzel bir başlık ve güzel insanlar topluluğu. sayenizde hem çocuklar sevindi hemde diğer canlılar. Zaten Bu platformu diğer otomobil forumlarından farklı kılan şeyde bu. Bu kadar duyarlı insanlarla bir arada olmak büyük mutluluk. Çok teşekkürler  :alfisti:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

murat

  • Amministratore
  • İleti: 6.326
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #20 : 28 Nisan 2016, 10:09:13 »
Çok şükür ki bu konulara aşırı duyarlı olan Ataşehir Belediyesi sınırları içerisindeyim ve onların değişik yerlere serpiştirdiği suluk ve mama kabı istasyonları vasıtası ile sürekli onları besleme ve sevme fırsatı buluyoruz.  Burada da bir organizasyon ve kampanya olursa seve seve katılırım.  :serefe:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

Aşmış

  • Membro
  • İleti: 308
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #21 : 05 Mayıs 2016, 14:55:58 »
Hayvan haklarına son derece duyarlı insanların yaşadığı Moda'da insanların özenle baktı sokak hayvanlarını gelip arabalarıyla öldüren vahşilere engel olamıyoruz olamıyoruz olamıyoruz!
http://www.posta.com.tr/yasam/PostaYazarHaberDetay/Tarcin-i-olduren-adam--Bunu-okuyor-musun-.htm?ArticleID=341201

Umarım yakalanır ve emsal teşkil eden oldukça ağır bir ceza alır bu katil arkadaşımız.
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

Aşmış

  • Membro
  • İleti: 308
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #22 : 06 Haziran 2016, 15:45:25 »
Yine bir insan vahşeti. Hayvanat bahçeleri zaten başlı başına birer vahşetken bir de hiç bir suçu yokken öldürülen hayvanları görmek gerçekten çok üzücü.
İnsan yavruları canlı olarak hayvanları görebilsin diye doğadan koparılıp kafeslere hapsedilen ve çok kötü şartlarda bakılan hayvanların hayatlarını işkenceyle yaşattığımız yetmiyormuş gibi bir de hiç bir suçu yokken onları göz bile kırpmadan öldürebiliyoruz yine bir insan çocuğunun hayati tehlikesi ihtimali üzerine.
Goril aslında çocuğu kurtarmaya çalışıyor, çünkü insan değil, yani durup dururken öldürmez.

Haber link'i: http://www.hurriyet.com.tr/goril-harambe-meger-kucuk-cocugu-korumak-istemis-40111269

Farkındalık köşesi:
1-) https://www.facebook.com/pictureofhappiness/videos/863090870464238/
2-) https://www.facebook.com/Justice4Harambe/videos/1700652076865803/
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

Aşmış

  • Membro
  • İleti: 308
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #23 : 06 Haziran 2016, 15:54:48 »
Bu da hayvanlar ve duyguları hakkında bildiğimiz pek çok yanlışın videosu olsun.
Yıllar yıllar sonra birileri çıkıp "aslında hayvanların her şeyin farkında olduğunu ve hissettiğini biliyorduk fakat et endüstrisi zarar görmesin diye bunu dünyadan sakladık, tıpkı şekerin zararlarının yıllardır gizlendiği gibi" diyecek ve hiç bir sorumluluk hissetmeden yaşamaya devam edecek insanlık.
https://www.papiroom.com/515448545455_kesimhaneye-goturuldugunu-sanarak-korkudan-aglayan-inek-emma
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

wolkanku

  • Membro
  • İleti: 5.818
    • Çevrimdışı
Ynt: Hayvan hakları, korunması, kollanması
« #24 : 06 Haziran 2016, 16:14:33 »
Bu da hayvanlar ve duyguları hakkında bildiğimiz pek çok yanlışın videosu olsun.
Yıllar yıllar sonra birileri çıkıp "aslında hayvanların her şeyin farkında olduğunu ve hissettiğini biliyorduk fakat et endüstrisi zarar görmesin diye bunu dünyadan sakladık, tıpkı şekerin zararlarının yıllardır gizlendiği gibi" diyecek ve hiç bir sorumluluk hissetmeden yaşamaya devam edecek insanlık.
https://www.papiroom.com/515448545455_kesimhaneye-goturuldugunu-sanarak-korkudan-aglayan-inek-emma

ben özellikle son 2 senedir "yemek" yerken çok mutsuz hissediyorum, yediğim şeyi bir plastik olarak düşünüp geçmeye çalışıyorum, et yemek istemiyorum ancak küçüklükten beri etin tadına alışmış olduğumuz için bir yerde kokusunu bile duyunca çekici geliyor, günde 2 öğün et tüketiyorum ve resmen pişman oluyorum.

ben et yemesem ne değişecek, mezbahalar, kesimhaneler, kaçak et kesim yerleri yine devam edecek biliyorum, ama kediye köpeğe dokunurken gözlerinin içine baktığımda pişmanlık hissediyorum artık.

bazen de durup düşünüyorum, güçsüz olan her şey bir şekilde yok oluyor. güçsüz olan, fakir olan insan da buna dahil, eziliyor ve yok oluyor.  şu saniye bile dünyada ne kadar çok av-avcı durumu yaşanıyor bir düşünsenize, bir aslan bir zebra yavrusunu yiyor, büyük ve vahşi balıklar küçük balıkları tek lokmada götürüyor, et yiyen bitkiler bile var, yani doğada herşeyin bir döngüsü var evet, mezbahadaki hayvanlar da insanlığın nesli devam edebilsin diye "üretilen" hatta çoğu zaman laboratuvarlarda hormonlarla yapısı değiştirilen hayvanlar, ancak onların da duygu ve hisleri var, bu sebeple, tavanın üzerinde yakıp mideme indiriyor olduğumda pişmanlık yaşıyorum.
son zamanlarda bu sebeple spordan da biraz soğudum diyebilirim, sporda gelişim göstermenin tek koşulu yemek, ancak ne zaman instagramda vb. iri yarı bir sporcu görsem, bu herif bugünlere gelebilmek için kaç hayvanı yedi? düşüncesi sarıyor.

geçenlerde facebookta bir video denk geldi, denk gelirseniz lütfen izlemeyin, çinde br sokak köpeğini yakalayıp, kaynak makinesi ile canlı canlı yakıyorlar, yemek için,  hayatımda bu kadar rahatsız eden bir görüntü hiç izlemedim ( bomba ile patlayan insan, kafası kesilen insan vb. inanın bu kadar acı bir görüntü oluşturmuyor)
insanlığımdan utandım resmen, ve son zamanlarda hep , bu dünyanın çok fazla acı içerdiğini, bu kadar acıyı nasıl kaldırdığını düşünüyorum, mutlaka bir sonu olmalı, insanlığın da bir sonu olmalı diye düşünüyorum.. kafayı kırdı heralde bu herif diye düşünecek arkadaşlar için de ; bu düşünceler de çok sağlıklı düşünceler değil bu arada biliyorum :) ama böyle düşünmekten kendimi alamıyorum
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

 

GoogleTagged



Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
3 Yanıt
419 Gösterim
Son İleti 08 Mart 2007, 16:01:53
Gönderen: BARLAS
7 Yanıt
729 Gösterim
Son İleti 01 Ocak 2014, 19:15:11
Gönderen: easy_rider

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal