Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Honda'dan Giulietta'ya geçiş  (Okunma sayısı 2798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

farukakgun

• Membro
Honda'dan Giulietta'ya geçiş
« : 25 Mayıs 2017, 07:58:47 »
Merhaba, Alfacı arkadaşlara bir kaç sorum olacak. 10 yıla yakındır honda araç kullanıyorum ne yolda kaldım ne bakım hariç servise gittim. Çevremde ailemde çok hondacı oldu onlarda aynı şekilde muazzam sorunsuz araç. Gel gelelim artık atmosferikten sıkıldım 170 lik giulietta almak istiyorum. Alfacı arkadaşlar aracın ruhu olduğundan bağımlılık yaptığından övgüyle bahsediyor ama bir o kadar eski kasaların sorunları arızaları ile boğuşuyorlar, yinede alfalar mükemmel araç demeleri tezat değil mi? Madem alfa 100 küsür yıllık firma ruhu var niye eski araçları bu kadar sorun çıkarıp milletin diline düştü ? Kime giulietta alacağım desem sorunlu araba-marka bence uzak dur diyor. Troll değilim çok ciddi şekilde 170 lik giulietta almak istiyorum ama bakım hariç servise gitmek istemiyorum.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Gouki

• Amministratore
Ynt: Honda'dan Giulietta'ya geçiş
« #1 : 25 Mayıs 2017, 08:45:07 »
Faruk bey bence olayın iki boyutu var.

Birincisi Giulietta'nın irili ufaklı kronik problemleri var. Multiair modülü, vites topuzu, gıcırdayan koltuklar vesaire gibi.

İkincisi ülkede Alfa Romeo tercihi son 10 yılda ruhundan değil ucuzluğundan olmaya başladı. Cebini düşünüp bomboş Japon, yaşı benden büyük Alman veya tipsiz Fransız alacağına adam hem donanımlı hem yakışıklı Alfa Romeo'yu tercih ediyor. Ha sonra ne oluyor; parası en kıymetlisi olan vatandaş bakımlarını düzenli yapmış olsa dahi tam anlamıyla düzgün yaptırmayınca başka sorunlar peydahlanıyor. Alfa Romeo arızalı, Alfa Romeo bozuk oluyor.

kuti147

• Membro
« #2 : 25 Mayıs 2017, 08:49:46 »
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Alfa forumuna konu açacak kadar niyetine girdiyseniz bir kere test sürüşü yapmanız karar vermenize yetecektir diye düşünüyorum. Zehir inceden sızmış çünkü :)
Alfa nın 2. Eli yoktur, parçası yoktur gibi söylemler tamamen hurafe. Bakımlı bir alfa başınızı ağrıtmaz emin olun. Tabi çok sanssız bir araca denk gelmezseniz. Kronik sorun yada bakım durumları için giu kullanan arkadaşlar size daha ayrıntılı açıklama yapacaktır. Şuan 4. Alfa Romeo aracımı kullanıyorum. Daha bir kere lanet olsun bile demedim. Önceki 3 alfamıda max 2-3 hafta içinde satmış biriyim. Temiz Alfa degerinde bjr fiyat istendiginde çok çabuk satılıyor. Hele ki Giulietta.
34 BS 3090 - Rosso Mk1 147
34 FH 3300 - Rosso Mk2 147
34 KY 5602 - Jarama Mk2 156 SS
34 NT 0522 - Jarama Mk2 156 SS
A4 2.0T Quattro Sline
——————————————-
34 ERH 07 -- Jarama Mk2 147

repla

• Membro
« #3 : 25 Mayıs 2017, 09:18:29 »
Faruk Bey foruma hoşgeldiniz,

Yaklaşık 2 senedir dizel giu kullanıyorum, bir önceki aracım Audi a3'tü. Giulietta'ya geçiş hikayem ise tamamen bir gün rastgele denk gelip kokpit'e oturmam oldu. Sonrasında bir test sürüşü yaptım ve kalbimin sesini dinledim. Bu 2 sene içerisinde kronik 1 2 sorundan dolayı servise tabiki gittim ama 1 kere bile olsun pişmanlık duymadım.

Bu forum çok bilgili üyelerin olduğu ve alfa romeo ile ilgili bir çok bilgiye ulaşabileceğiniz elit bir forum. Herkesin bir şekilde size yardımcı olmaya çalıştığını siz de göreceksiniz. Forumda bir çok giulietta konusu var. Benim size tavsiyem bu konuları incelemeniz ve bu bilgiler ışığında 170lik bir giu testine çıkmanız. Sonrasında ise kalbinizin sesine göre hareket etmeniz. Merak etmeyin işte o zaman zehir vücuda girecek  :)

Evet Türkiye'de Alfa Romeo markasına karşı bir önyargı var malesef. Fakat, bilirsiniz Einstein'in de dediği gibi "önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zordur."
verba volant scripta manent

farukakgun

• Membro
« #4 : 25 Mayıs 2017, 10:00:08 »
Cevaplar için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Araştırmayı forum okumayı çok severim, boş kaldıkça bu forumu iyice okuyacağım. Honda sorunsuz dedim ama beni sinir eden yönleride var. Benim 2009 civic hb de amortisör taş gibi hatta yok gibi, 1.4 100 hp atmosferik artık yetmiyor birazda güçlü araba kullanmak istiyorum, boyası ince yumuşak çabuk çiziliyor, gel gelelim sevince gözü görmüyor insanın. Giulietta dan memnun kalacağımı düşünüyorum tipini motorunu çok beğendim virüs yayılıyor. Yıl sonuna kadar vaktim var inşallah boyle seviyeli güzel bir topluluğunun bir parçası olurum :)

A.S.GÜMÜŞ

• Membro
« #5 : 25 Mayıs 2017, 10:09:31 »
İsabet olmuş

07 DH 800

octinum

• Moderatore
« #6 : 25 Mayıs 2017, 11:32:21 »
Gouki en doğru şekliyle açıklamış. Eski kasalardan birini kullanan olarak ben de ekleyeyim. Gouki'nin dediği gibi, eski Alfa'lar artık başka bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Cebindeki son 24.999TL'ye 1 ekleyip 156 alan adam genellikle köşebaşındaki Renocu Recep'e götürüyor arabayı. Yahut ustası (Honda'da da var öyle, VTEC gibi) kritik olabilecek bir ses için "bişey olmaz yea, 15 yaşında arabada normal zaten, bunnarda kıronik" dedi diye aslında ucuza hallolabilecek bir arızanın büyümesine 1 yıl müsaade ediyor. Sonra da üstesinden gelemeyip çok sıkıntılı diye satıyor. :D

Bir de ne aldığınıza bakmak lazım. Bende 156 var, 2003 model. Şimdi bu şey 14 yaşında, müzik gibi bir sese sahip, yarı otomatik ama vites düşerken kendiliğinden ara gazı veren, 7000 devirlere çıkan bir eğlence makinası. Yol hissi yola 50 kuruş atın üstünden geçip yazı mı tura mı geldi onu söyleyeyim mertebesinde. :D Ailenizin Hondası değil yani. O yaşta ve benzer kullanım şeklinde bir Alman alsanız arıza istatistiği farklı olmaz, tamiratı da daha pahalıya çıkar. Japonların durumu biraz farklı, çok tecrübem yok.

Yeni Alfalarda ise arıza istatistikleri çok yüksek değil. Hatta sanırım Giulietta'nın TCT'si, VW DSG'ye göre çok çok daha düşük arıza oranlarına sahip. MAir modülü de öyle.

farukakgun

• Membro
« #7 : 25 Mayıs 2017, 11:49:16 »
Gouki en doğru şekliyle açıklamış. Eski kasalardan birini kullanan olarak ben de ekleyeyim. Gouki'nin dediği gibi, eski Alfa'lar artık başka bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Cebindeki son 24.999TL'ye 1 ekleyip 156 alan adam genellikle köşebaşındaki Renocu Recep'e götürüyor arabayı. Yahut ustası (Honda'da da var öyle, VTEC gibi) kritik olabilecek bir ses için "bişey olmaz yea, 15 yaşında arabada normal zaten, bunnarda kıronik" dedi diye aslında ucuza hallolabilecek bir arızanın büyümesine 1 yıl müsaade ediyor. Sonra da üstesinden gelemeyip çok sıkıntılı diye satıyor. :D

Bir de ne aldığınıza bakmak lazım. Bende 156 var, 2003 model. Şimdi bu şey 14 yaşında, müzik gibi bir sese sahip, yarı otomatik ama vites düşerken kendiliğinden ara gazı veren, 7000 devirlere çıkan bir eğlence makinası. Yol hissi yola 50 kuruş atın üstünden geçip yazı mı tura mı geldi onu söyleyeyim mertebesinde. :D Ailenizin Hondası değil yani. O yaşta ve benzer kullanım şeklinde bir Alman alsanız arıza istatistiği farklı olmaz, tamiratı da daha pahalıya çıkar. Japonların durumu biraz farklı, çok tecrübem yok.

Yeni Alfalarda ise arıza istatistikleri çok yüksek değil. Hatta sanırım Giulietta'nın TCT'si, VW DSG'ye göre çok çok daha düşük arıza oranlarına sahip. MAir modülü de öyle.
Ağzınıza elinize sağlık hocam, aynen dediğiniz gibi oluyor honda misal bu arabada 0-20 veya 5-30 yağ kullanın diye belirtmiş, öyle hondacıyım böyle japoncuyum diyen arkadaşlar varilden ne marka belli olmayan 10-40 yağı koydurup geçiyor, yağ filtresi zaten yan sanayi :) robotik şanzımanın hidrolik yağına bişey olmaz ya nolacak diyip normal 10-40 motor yağı koyan usta bozuntusu bile gördüm (o şanzımanın vites değiştiren hidrolik mekanizması bozuldu). Bizim millet muazzam ön yargılı bişey sorunca cevapsız bırakmayayım diye sallar atar. Bilgisi yok ama fikri çok malesef.

Serhat59

• Membro
« #8 : 25 Mayıs 2017, 12:29:17 »
Ben 156 alırken tavuk kümesi yaparsın alma diyen bile oldu. Sordun hiç kullandın mı diye yooo hayır dedi :)

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

cem meric

• Membro
« #9 : 25 Mayıs 2017, 13:27:02 »
Alfa ile emin olun herkesin bi eşinin eniştesinin amcasının yolu kesişiyor ve o eşin eniştesinin amcasının sorunları hicbir zaman bitmiyor bizim ülkemizde, Ama sorduğunuz kişi genelde hiç Alfa koltuğuna bile oturmamış oluyor.
Ben 2 tane Alfa sahibi oldum şuana kadar ve inşallah daha sonraki araçlarımda nasip olursa Alfa olacak.
Türkiyede Alfaya önyargı olmasını seviyorum çünkü böyle harika makinelere uygun fiyat ile biniyoruz :)
Vee Alfa camiası kapalı kutu oluyor dışarıdan bakanlara.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

farukakgun

• Membro
« #10 : 25 Mayıs 2017, 13:35:58 »
Cevaplar için çok teşekkür ederim, çok faydalı oluyor. Arabalara klasik tabir A noktasından B noktasına giden bir araç gözüyle hiç bakmadım, hep bir bağlılığım hobim oldu. 30-35 derecede alnımdan ter damlaya damlaya saatlerce sevgiyle cila atan temizlik yapan biriyim. Başkalarına göre gereksiz olmasına rağmen zamanından önce filtre yağ balata değiştiren biriyim. Bu kadar insan alfaya tutulmuşsa mutlaka bi sebebi olduğunu en başından beri düşünüyorum. Her ne kadar eski ruh azalsada Giulietta'ya çok fena tutulucam ondan da korkmaya başladım :)

denozor

• Membro
« #11 : 25 Mayıs 2017, 14:19:31 »
Ben 156 alırken tavuk kümesi yaparsın alma diyen bile oldu. Sordun hiç kullandın mı diye yooo hayır dedi :)

aynı soruyu bende hiç giulietta kullandın mı diye soruyorum. daha kullandım diyenine denk gelmedim.
ama bizlere sorun mutlaka 3 kişiden biri honda civic, vw golf gibi klasik piyasa arabası kullanmışızdır.
kullan sonra çamur at arkadaşım :)

konuyu açan arkadaşıma da tavsiyem :

gözüne kestiğin arabanın mutlaka test sürüşünü yap.
fiyatına, kronik sorununa, ikinci el piyasasına bakmadan,
o koltuğa oturduğunda, direksiyonu çevirdiğinde, gaza hafif dokunduğunda sana verdiğini hisse göre hareket et.

sıfır ford araç alıp 10 gün sonra fren hidrolik pompası patlamış adamım. 1 sene içinde 2 defa da EGR arızası yarattı namussuz.

bakımına özen göstersen bile araçta ne gibi sorunla karşılacağın senin ne kadar bahtsız bedevi olduğunla alakalı :)

2014 giulietta 1.4 multiair distinctive tct 170bg

Aşmış

• Membro
« #12 : 25 Mayıs 2017, 14:37:24 »
Acil olarak bir Alfa Romeo kullanın ama kullanmadan önce mutlaka tarihini bir gözden geçirip aşağıdaki video'yu izleyin.
https://www.youtube.com/watch?v=dtkkhwAsHKk&t=446s
Ne kadar az bilirsen o kadar şiddetle savunursun.

ozderbilal

• Membro
« #13 : 25 Mayıs 2017, 15:10:45 »
Selam herkese. Bende 2004 yılından itibaren 147 ve sonrasında gui ye geçmiş biri olarak bakım harici 2 yada 3 kez arıza var diye araclarimi servise goturdum. Kesinlikle sorunlu lafına katilmiyorum. Iyi bakılmış bir Alfa ölümsüzdür :)) biraz abarttım ama ona yakındır. 147 sattım 1 haftada gui sattım 3 günde. Islerimi toparladim şimdi tekrar bakiyorum. Eşime Ford Fiesta aldık otomatik 2. El keşke manuel olsaydı 147 alsaydık diyor. Kesinlikle bir bağımlılık.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

octinum

• Moderatore
« #14 : 25 Mayıs 2017, 15:12:43 »
Hocam ben otomobilsever bir insana Alfa aldırtacak şeyi direkt söyleyeyim mi?  ;)

Fifth Gear, Top Gear, galiba AutoExpress'te de görmüştüm; ciddi otomotiv yayınlarının video incelemelerini izleyin. Tamamında arabaların olumsuzluklarından mutlaka bahsederler ama o incelemenin en az birkaç yerinde kahkahalar atarlar. Fifth Gear'da Vicki Butler Henderson hatırladığım kadarıyla 156 GTA'yı kullanırken deli gibi understeer'dan bahsediyor ama viraj çıkışı da kikirdiyordu. Yine Top Gear'ın 147 GTA incelemesinin sonunda Jeremy Clarkson Golf R32, Focus RS ve 147 GTA'dan hangisini alırsın sorusuna "Düşünmeden 147. Mantıklı olmak istiyorsan git otobüse bin" şeklinde yanıt veriyordu.

Kısacası olay bu. :) Mantıklı olmak istiyorsan otobüse bin. Otobüs yerine beyaz eşya kılıklı Golflere Passatlara da binilebilir. Ama eğlence için... Başka. :)
https://www.youtube.com/watch?v=N0P54S8ESys&t=16s

farukakgun

• Membro
« #15 : 25 Mayıs 2017, 15:26:16 »
Hocam ben otomobilsever bir insana Alfa aldırtacak şeyi direkt söyleyeyim mi?  ;)

Fifth Gear, Top Gear, galiba AutoExpress'te de görmüştüm; ciddi otomotiv yayınlarının video incelemelerini izleyin. Tamamında arabaların olumsuzluklarından mutlaka bahsederler ama o incelemenin en az birkaç yerinde kahkahalar atarlar. Fifth Gear'da Vicki Butler Henderson hatırladığım kadarıyla 156 GTA'yı kullanırken deli gibi understeer'dan bahsediyor ama viraj çıkışı da kikirdiyordu. Yine Top Gear'ın 147 GTA incelemesinin sonunda Jeremy Clarkson Golf R32, Focus RS ve 147 GTA'dan hangisini alırsın sorusuna "Düşünmeden 147. Mantıklı olmak istiyorsan git otobüse bin" şeklinde yanıt veriyordu.

Kısacası olay bu. :) Mantıklı olmak istiyorsan otobüse bin. Otobüs yerine beyaz eşya kılıklı Golflere Passatlara da binilebilir. Ama eğlence için... Başka. :)
Süperdi hocam :)))) herkese teşekkür ederim.

Serhat59

• Membro
« #16 : 25 Mayıs 2017, 15:33:52 »

Ben böyle gol görmedim bravo :) mantık arıyorsan otobüse bin supemiş,:)

Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive 2006
Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive 2006

EHY

• Membro
« #17 : 25 Mayıs 2017, 15:50:44 »
Daha önce ilk alfa romeo aracım olan mito qv ile başlayan maceram 2 yıl aradan sonra daha sakin bir model olan jtd giulietta ile devam ediyor şuanda bu 2 yıllık süreçte çeşitli daha pahalı araçlarım olmasına rağmen sahibindende alfa romeo ilanlarına bakmaktan vazgeçemedim.
Yalan yok tabi ki benim bindiklerim yeni modeller olmasına rağmen araçlar biraz nazlı ilgilenilmek istiyor, çeşitli basitte olsa sorunlar çıkarıyor en azından
benim başıma geliyor fakat arabaları sadece ulaşım aracı olarak görmeyen birisi için bu tarz işlerle uğraşmak, sanayide biraz zaman geçirmek bu işin tadı tuzu denebilir.
Ayrıca alfanın kullanıcı kitlesi özellikle bu forumdaki insanlar diğer markalardan çok farklı ve kaliteli bu topluluğun bir parçası olmak bile güzel :)

umitkilic

• Membro
« #18 : 25 Mayıs 2017, 17:26:24 »
Cevaplar için çok teşekkür ederim, çok faydalı oluyor. Arabalara klasik tabir A noktasından B noktasına giden bir araç gözüyle hiç bakmadım, hep bir bağlılığım hobim oldu. 30-35 derecede alnımdan ter damlaya damlaya saatlerce sevgiyle cila atan temizlik yapan biriyim. Başkalarına göre gereksiz olmasına rağmen zamanından önce filtre yağ balata değiştiren biriyim. Bu kadar insan alfaya tutulmuşsa mutlaka bi sebebi olduğunu en başından beri düşünüyorum. Her ne kadar eski ruh azalsada Giulietta'ya çok fena tutulucam ondan da korkmaya başladım :)
Halihazırda 159 um var ve bir süre öncesine kadar da yanında giulietta da vardı.16.arabamdır kendileri.her ikisini de bırakın test etmeyi,dokunmuşluğum olmadan almıştım.ilk dokundugum 159 da da giu da kendi arabalarımdı yani.Ben de sizin gibi saatlerce arabasını okşayarak temizleyenlerden ve bakımlarında başında duranlardanım.0 km Honda da almış ve Japonları da yakından tanıyan biri olarak Alfa'dan hiç pişman olmadım.Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama,159 um yaşı ve km.si itibariyla bana epey para harcattırdı.BUNA RAĞMEN PİŞMAN OLMADIM.Mutlaka kullan derim.hatta mümkünse kirala 1-2 günlüğüne,bulabilirsen.Ve ondan sonra da -varsa düşündüğün- alternatiflerini kullan.Fiyatlarını da hesaba katarak değerlendir.Kesinlikle alırsın o zaman giuliettayı.Şimdiden hayırlı olsun

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cemoo89

• Membro
« #19 : 25 Mayıs 2017, 17:42:50 »
2015 Eylül'ünde sıfır km bir giu dizel aldım. Yaklaşık 65000 km oldu. Bu süreç içerisinde sadece akü arızası yaşadım. Hemen aradım 45 dakika içinde gelip garanti kapsamında yenisiyle değiştirdiler.

Bu süre içerisinde ailede bulunan GLA 200, 5.20, Talisman, V40, Accord gibi araçları da sıklıkla kullandım. Performans harici hiç birinde Giudan aldığım hazzı alamadım.

Eğer 2018'de Giu kasa değiştirmeyecekse sene sonunda bu sefer benzinlisiyle değiştirme planım var. Gönül Giulia isterdi ama mevcut fiyatlar el yakıyor.

Bana göre Alfa'nın tek kötü yanı diğer markalara karşı oluşacak gereksiz bir antipati.

farukakgun

• Membro
« #20 : 25 Mayıs 2017, 20:19:58 »
Bu forumda üşenmeden tek tek yazan fikir bilgi veren ne güzel insanlar varmış. Tek tek teşekkür ederim.

Cihan82

• Membro
« #21 : 25 Mayıs 2017, 22:26:59 »
Bir alfa sahibi olmadan alfanın ne demek olduğunu ben de bilmiyordum. Sadece tahmin ediyordum, yok canım o kadar da değildir diyordum. Taa ki 03 156'ımı alana kadar. Daha ilk sürüşte yukarıdaki mesajlarda arkadaşların anlatmak istediklerinin ne olduğunu anladım ve sonrası her sürüş bana heyecan verdi. Vermeye de devam ediyor. Bu nedenle anlatmak zor, alıp yaşayın derim :) :clover:
2003 Azzurro Gabbiano 156 Mk 1.5 SS
1998 Laguna 2.0 RXE
2015 Ford Tourneo Courier
2009 Fiat Bravo 1.4 T-Jet Emotion
2001 Ford Focus Sport Trend

alisto

• Membro
« #22 : 26 Mayıs 2017, 00:03:38 »
Ben de ilk alfa'mı almaya niyetlendiğimde benzer tepkiler vardı : ikinci eli yokmuş, parçası pahalıymış, kronik sorunları varmış, son sahibi olurmuşum :))

iyi ki dinlemeden almışım giuliettayı. Her binişimde heyecanlanıyorum.

3 seneye yaklaştı, periyodik bakımdan başka servise yolum düşmedi. Yalan olmasın bir de scudetto'yu değiştirmek için gitmiştim :D

atmosferik 100hp sonrası, 1.4 ma fazlasıyla tatmin eder.

hkmtctnky

• Membro
« #23 : 26 Mayıs 2017, 01:22:26 »
Millete kulak asmayın, bu laflar beni 2 corsa sahibi yaptı  :lol:
ben 147 imle gayet mutluyum 1 yıldır. 1.7 corsamdan tüm bakımlarım ucuz, 1.4 corsam ile aynı paralarda.
Bu alfa'ya karşı olan önyargı benim hoşuma gidiyor aslında, bu paralara bu arabalara sahip olmamız sonuçta bu sayede  :haydi:

Ayrıca atmosferik 1.4 100 HP den sonra 170'lik giulietta baya bi fark yaratır, tatmin eder.  :yukari-ok:
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
‘06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
------------------------------------------------
‘09 AlfaRomeo MiTo (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'07 Renault Clio 1.6 BVA

qrkmtp

• Membro
« #24 : 26 Mayıs 2017, 13:11:36 »
Ya ben motordan gececegim icin ivmelenme konusunda sıkınti yasayacagimi dusunuodum benim acimdan hic bir fark yaratmadi.Bir dunya arac baktim linea al dienlermi ararsin ikinci eli yok parcalari pahali servisten cikmazsin dienlermi ararsin Çin mali alma diyenlermi ararsin :))Adam alfayi çinli yapti yaa sonra ne oldu kimseyi dinlemeden gittim koltuga oturdum hala oturuorum bu mesaji da alfa 147 min koltugundan yolluyorum:))

HUAWEI CRR-UL00 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GoogleTagged