Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Memleketimizde Araç Alım-Satım  (Okunma sayısı 391 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Abrek

• Membro
Memleketimizde Araç Alım-Satım
« : 23 Haziran 2023, 12:28:33 »
Herkese  merhabalar
Alfasını arayan yeni üyeler başlığında yazdığım gibi denk getirebilirsem bir 159 alma hayalim vardı. Daha öncesinde de deneyip denk getiremediğim olmuştu ama bu sefer hani inat derecesinde niyetlenmiştim fakat sonu hüsran oldu. Şimdi bu vesileyle biraz karşılaştığım durumlardan bahsetmek istiyorum aslında mevzu sadece alfa romeo özelinde değil genel bir sorun olmakla beraber işler çığrından çıkma derecesine geldi gibi.
Şimdi öncelikle şöyle başlayım, altı yedi aydır internette sürekli satılık 159 araştırdığım gibi de sürekli araçla alakalı yerli yabancı vidyo izliyorum(Emre Suat bey'in yaptığı işler zaten maş.) ki nelerle karşılaşabileceğimizi az çok kestirelim. Bu işlerin devamında dedim ki yeterse yeter aracımı ilana koydum sonra işte buraya üye oldum çünkü üye olmadan arama vs gibi durumlarda da sıkıntı vardı sanırım. Olacak ya aracımın da ilk başta satılmayacağı tuttu o arada da hakikaten alınabilecek gibi arabalar ilana girdi çıktı vs derken bir müşteriyle anlaşır anlaşmaz ben de bir araçla telefonda anlaştım iki gün önce.
Evettttt sıkıntılar burada başlıyor, pazarlığımızı yaptık her şey hoş güzel arabamızın satışını çarşamba sabah verip alfayı satan arkadaşa kapora gönderip biletimizi de alıp perşembe sabahı araca kavuşacağız en azından öyle sanıyoruz. Aracımı sattıktan sonra ne olduysa satıcıyla görüşemez olduk sonra mesaj attı sağolasıca efendim bilmem kim akrabasına mı akrabasının tanıdığına mı söz vermişler de vırt zırt vs ne desek de boşa gideceği belli olunca umudumuzu kestik ama bütün ayarlamamızı ona göre yapmıştık. Bu arada devam ediyoruz galeride olan bir aracı aradık araç sahibi tatile gitti dediler sonra geri gitmemiş dediler sonra aracın kaza sonrası bazı işlemlerinden dolayı vazgeçtik. Bu iki araç son iki günde 35-55 bin tl civarında zamla ilanlarını güncellediler bu arada. Yılmadık devam ediyoruz ancak aracın birine maalesef hiç ulaşamadık mesaj numara hak getire  sonra oda yükseltti mi fiyatı bakmadım açıkçası. Yine devam ediyoruz bir araca bakmaya gittik satan arkadaşla en azından muhabbet edilebiliyordu ancak aracın sıkıntıları fazlaydı benim gözümde. Yılmadık başka bir beyefendiyle görüştük saolsun görüntülü arayıp araçtaki her şeyi de göstermeye çalıştı ancak onunla hem mesafe hem de gün sıkıntısı derken biraz da km'sinden dolayı vazgeçip bugün sattığım arabanın bir benzerini almak durumunda kaldım.
Şimdi bu kadar şeyi yazıyorum ama sallıyorsun diyecek olan olursa araçların hepsi ortada biz de buradayız şükür. Alfaların dışında baktığım araçlarla alakalı muhabbetleri de yazmıyorum bile.  Gelelim anlatmak istediğim asıl mevzuya maalesef çok üzülerek yazıyorum bunları memleketimizde artık insanlar bu tip konularda yalan söylemeyi sahtekarlık yapmayı adeta olması gereken bir durum gibi görüyor, hani açık sözlü ve doğru konuşmak adeta bir hata. Bunun bu şekle girmesinde insanların yüz yüze gelmeden telefonla vs görüşmesinin de etkisi var şüphesiz.  Sıfır araçlarla alakalı bile herkesin şahit olmasa da duyduğu bir dünya şey olduğuna eminim.
Neyse daha fazla uzatmayayım bu arada benim bir şanssızlığım da bayram öncesinde MB faiz kararları vs durumları da var malum. Ancak artık çok fazla umut beslememekle beraber yine de bir mk2 159 sportwagon hayalimize devam edeceğiz.
Ancak araç satmak almak gerçekten de insanın sinirlerini çok fazla zorlar bir halde.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

radar54

• Membro
Ynt: Memleketimizde Araç Alım-Satım
« #1 : 23 Haziran 2023, 14:42:05 »
Nisan ayı içinde eşimin Ka'sını satıp aynı gün Fiesta aldım. Aydından dışarı çıkmadığım için her şey yüz yüze oldu. 1-2 saatte hallettik.
Signore satıldığında Mayıs ayıydı almaya gelen arkadaş forumdandı. Geldi baktı eksper noter 2-3 saat sürmedi ki İstanbuldan geldi.
Daha taze yeni aldığım Rosso 159'u İzmirden aldım pazartesi günü. Eksper öncesi sağolsun Kaplanlar Alfaya götürdü arabayı Serkan ONUR baktı eksiklerini söyledi. Arkadaş fiyattan düştü. Pazartesi ekspere soktuk bilmediği bazı eksikler çıktı kaza boya anlamında. Yine 3 aşağı 5 yukarı ortayı bulduk yeter ki niyet iyi olsun. Aracı eşi kullanıyordu hatta ben bu kadar Alfa seven bir bayan görmedim ben sormadan o her şeyini anlattı. Aynı gün onlarda gitti Rosso Mito QV aldılar.
Size en büyük tavsiyem Alfa alacaksanız Alfistadan alın. Alıp 3-5 ay binmiş hevesini almış normalde Alfayla alakası olmayan şahıslardan uzak durun. Ancak şu da var camia içinde olup zaten Alfa alacak şahin olmuş 150bin ben bunu şu kadara Alfacıya tabiri caizse kakalarım diyenlerde var. Karşılıklı iyi niyet çok önemli  :clover:
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

aktugoksuz

• Membro
« #2 : 23 Haziran 2023, 14:46:29 »
Dedikleriniz piyasanın hepsine o kadar hakim ki gerçekten. Yakın bir zamanda kendi aracımı satıp, tekrar Alfa'ya dönmek gibi bir niyetim vardı. Ancak hem araç fiyatlarının düzenli olarak yukarı yönde yükselmesi, hem de bu yükselme karşısında zarara uğramamak adına anında yenisini alma gereksiniminden dolayı bu niyetimden vazgeçtim. Tabii kredi çekebilme konuları da ayrı mevzu.
Satışta olan araçların sahiplerinin yaptığı, anlaşıp vazgeçme, cevap vermeme gibi konular için ise söyleyecek bir şey zaten yok. İnsanların hem para kaybetmemek hem de çoğunlukla 'çakallık' sebepli bu gibi hareketlerde bulunması aslında piyasayı bu hale getiriyor. Alfalar da etkileniyor tabii ki.
Yakın bir gelecekte de bu durumun düzeleceğini pek sanmıyorum. Bu sebepten elimizdekilere olabildiğince iyi bakıp, koruyup kollamak gerekiyor. Araç değiştirmek gittikçe zor bir hale geliyor çünkü :duvar:.
156 - 1.6 TwinSpark  - 2002
Mito - 1.4T Distintive - 2010
Fiesta - 1.0 Red Edition - 2015

Pervasiz_7

• Membro
« #3 : 02 Temmuz 2023, 22:47:39 »
Aradığınız Alfa'yı bulamadığınıza üzüldüm. 3 yıldır Alfa kullanıyorum (1,5 yıl mk2 156 ve 1,5 yıl 2007 159) öğrendiğim en önemli şey Alfa alacaksanız bakacağınız ilk şey satan kişinin (ve tabi kullanan) kendisidir. Bakacağınız en son şey de fiyatıdır. Yaşadığınız problemi şu an çevremde araba alan veya almaya çalışan bir çok kişiden duyuyorum. Yetkili bayilerin bile sıfır araçlardan liste fiyatına göre fazladan paralar aldığı ve araç markalarının buna müsade ettiği bir dönem. Maalesef araç fiyatlarının her gün artıyor olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bir takım fırsatçı insanlarımızda satamazsam da değerlenir mantığında. Sırf aracın değeri artsın diye aracını yüksekten ilana koyup satmayanlar var. Saçma sapan bir ortam oluştu araç alım satımında.
Geçmiş olsun diyelim en azından dolandırılmamışsınız. Bu ara hem emlakta hem ikinci el araçta kapora dolandırıcılığı çok fazla. Umarım doğru zamanda doğru aracı bulursunuz.
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

Abrek

• Membro
« #4 : 03 Temmuz 2023, 13:33:40 »
Bakalım şansımıza belki biraz yanlış bir döneme denk geldik belki de kısmetimizi bekliyoruz. Ancak bu işler hakkaten hem dolandırıcılık yolu olmuş hem de insanların sözlerine itimat edemiyorsunuz maalesef. Nerede o eski araba pazarları .)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı