Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Mercedes SLK R171 ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emin

Arkadaşlar merhaba,

SLK'ye olan hayranlığım son iki senedir acaba sahip olabilir miyim kıvamında devam ediyor. Bilginiz, kullanmışlığınız, kullanan bir tanıdığınız mevcut ise beni bilgilendirebilir misiniz?

Kısmet olursa düşünebileceğim slk 2004-2007 arası R171 diye geçen kasa. Gönlümden geçen dış renk siyah iç renk de siyah ama iç renkte biraz daha esnek bir tercihim var.

Kronik problemler, genel olarak mercedes ile ilgili servis problemleri vb.
Aracın piyasası ederi, gideri, yakarı?

Genel olarak ben de yeni birşey buldukça burada paylaşırım,
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Veloce

Volkan (Spider_Volkan) bir tanesini pert etmişti, sana bilgi verecektir mutlaka...

Spider_Volkan

baya keyiflidir. yavaş diyemem ama hızlı değildir. yavaşken de hızlı hissi verir. kafaları çevirir. grey market tekileri geç. distribütör çıkışlı olsun. onlarda türkiye paketi oluyor. elektrikli koltuk dışında isteyeceğin tüm gerekli şeyler zaten o paket içinde var. benim bildiğim bir problemi yok. zaten motor olarak üniversal 200k motor kullanıyor. tek farkı egzoz manifoldu. üst kapama açma sisteminin düzgünlüğüne bak. eğer varsa yetkili servis bakımlı olsun. ses sistemini biraz para harcayıp ekranlı tip ile değiştirirsen şahane olur. türkiye paketinde airscarf ve ısıtmalı koltuk ve xenon far standart, bu şekilde diğerlerinden ayırt edebilirsin.

emin

airscarf nedir abi?
üst kapama açma dediğin; açılır tavan mı?
Ses sisteminde şimdilik gözüm yok da temiz evladiyelik birşey bulup kenara çeksek süper olur.

Bostancı da tavsiye edebileceğin işten anlayan, parçalara ve aracın piyasasına hakim hakiki esnaf bir usta/servis tanıdığın var mı? Yok yetkili servisten şaşmamak mı gerekir?

Elektrikli koltuk da istemez. Siyah olsun, mahçup etmeyecek bir jantı olsun, xenon olsun kafi.

GT'ye yakın bir performansı vardır diyebilir miyiz? Şanzımanı 4 ileri mi? 1.8 kompressor oluyor sanırım bunlar.
En verimli gücünü hangi devirlerde veriyor. 3-6bin rpm arası mı?

Alper

Emin kısa bir süre kullandım.
Sorun mudur senin için bilemem ama tavan çok tıkırdar bilgin olsun.
Birde lastiklerini vs. değiştirmen gerekir tabii düzgün birisi bakmadıysa.
Bu araçlarda özellikle yetkili servis geçmişli olanlara yönel.
3-5 pahalı olsun ama yetkili servis bakımlı olsun kesinlikle.
Çünkü büyük bakımları ciddi maliyetlidir tabii orjinal parça kullanılırsa.
O yüzden diyorum düzgün birisinden alman gerek kesinlikle.
Güzel çok keyifli araçtır ama biraz fazla zıplar yolda falan oda keyif verir ama.
Yakıt olarak GTden sonra fazla üzmez bence :)
Ama yürür parçaları falan pahalıdır Alfaya göre de o yüzden ne olursa olsun temizine yönel.

Alper

Buarada komp. değilde 350 lik olana yönel derim keyif istersen.
Yakıtları aynıdır bu arada komp ile 350nin.
Ama vergi farkı var tabii ki.
Ama mercedese V6 ile binmek her zaman daha az sorun demektir.

Spider_Volkan

You are not allowed to view links. Register or Login
airscarf nedir abi?
üst kapama açma dediğin; açılır tavan mı?
Ses sisteminde şimdilik gözüm yok da temiz evladiyelik birşey bulup kenara çeksek süper olur.

Bostancı da tavsiye edebileceğin işten anlayan, parçalara ve aracın piyasasına hakim hakiki esnaf bir usta/servis tanıdığın var mı? Yok yetkili servisten şaşmamak mı gerekir?

Elektrikli koltuk da istemez. Siyah olsun, mahçup etmeyecek bir jantı olsun, xenon olsun kafi.

GT'ye yakın bir performansı vardır diyebilir miyiz? Şanzımanı 4 ileri mi? 1.8 kompressor oluyor sanırım bunlar.
En verimli gücünü hangi devirlerde veriyor. 3-6bin rpm arası mı?

airscarf boyuna hava üfleme zamazingosu. evet açılır tavan sisteminin düzgün çalışıp çalışmadığına bak. benim tavsiye edebileceğim bir usta yok malesef , kullandığım süre boyunca yetkili servise gitti.
elektrikli koltuk zaten bu araçta saçmalık. iki cm ileri iki cm geri alacağım diye gerek yok.
163 hp superchargerlı bir motor. şanzıman 5 ileri, eski teknoloji ama kolay kolay bozulmaz. direksiyondan vites değiştirme vardır ama kullanımı saçmadır. iki tarafta da tuş vardır. iki tarafta da eksi artı vardır.
verimli gücünü hangi devirde veriyor pek hatırlamıyorum açıkçası

Spider_Volkan

yakıt 12-13 lt. ortalama. daha düşürülebilir ama 8lt falan bekleme.

Spider_Volkan

abi düzgün 350 varsa söyle de alalım :)
350 ler 7 ileri vitestir ve uçağımsı bir performansı var :)

emin

Abi satışı sıkıntı olur. 350'nin zaten şuan tek ilanı var. Ama dediğin gibi bambaşka bir tad olur. Gündelik kullanıma hiç gelmez, kasko biraz daha yüksek olur. Yakıt GT'den sonra üzmez dediğin doğru olabilir :)

slk 200 daha ulaşılabilir duruyor şuanda. Valla konfor açısından fedakarlıkta bulunmaya hazırım.
Gerekirse üstünü açar kaskla montla kışın da bineriz :)

Şu ilan ilgimi çekti ama bu aracı direk sahibinden bulmak biraz zor görünüyor. Hep galerilerden satılık.
İçi çok hoşuma gitti.

@Volkan; eyvallah abi, airscarf'ı şimdi anladım orda boşluklar vardı faydalı olabilecek bir özellik.
Kulakçıklı olsa daha güzel olurmuş ama tuşun tepkileri istenildiği gibiyse fena olmaz.

Zorlanmamış fazla kurcalanmamı, kullanıcısından direk bulabilsek çok iyi olacak. Yakıt konusunda 8 beklentisi mitoda kaldı. 9-11 alışkanlığım GT ile oturmuştu ki. 12-13diyorsunuz adım  adım 6 ila 8 silindire doğru yol alıyormuşuz gibi hissediyorum.

Antalya'da amerikan kasa yazan bi 350 ilanı var çok tatlı duruyor yanındaki sarı reflektörlerle

Alper

Arkadaşımda var ama satmaz :) siyah araç ve içi kırmızı :) çok güzel ve hala 20 binde falan.
zaten bahardan bahara gezer aracı biz bile görmüyoruz o derece :)

Alper

Emin bu arada Mercedeslerin piyasası çok değişkendir.
Çünkü Mercedesi sıfır almış olan adam satarken kaça sattığına pek bakmaz.
Zaten sıfırını alırken verir bu yüzden de ölü fiyata verir öyle gelsin biriside satayım uğraşına girmez.
Mesela Mengerlerden sıfır araç alırken 250-300 bin TL ye sıfırı alırken 2. el Mercedesini piyasasının çok çok altına verir ki ben Çorluda S serisini 25 bin TL ye aldıklarını gördüm :) sıfırı 500 bin küsür TL ye aldı adam.
Zaten 500 bin verecek olan adam 20-30 bin TL nin muhabbetini yapmaz.
O yüzden de sahibinden al aracı ve en ölü fiyata al.
Çünkü sende satarken en ölü fiyattan vereceksin satmak istediğinde.
Yoksa çok beklersin satılması için.
SLK yı herkes almaz bir C veya E serisi değildir çünkü.

Spider_Volkan

Abi satışı sıkıntı olur. 350'nin zaten şuan tek ilanı var. Ama dediğin gibi bambaşka bir tad olur. Gündelik kullanıma hiç gelmez, kasko biraz daha yüksek olur. Yakıt GT'den sonra üzmez dediğin doğru olabilir :)

slk 200 daha ulaşılabilir duruyor şuanda. Valla konfor açısından fedakarlıkta bulunmaya hazırım.
Gerekirse üstünü açar kaskla montla kışın da bineriz :)

Şu ilan ilgimi çekti ama bu aracı direk sahibinden bulmak biraz zor görünüyor. Hep galerilerden satılık.
İçi çok hoşuma gitti.

@Volkan; eyvallah abi, airscarf'ı şimdi anladım orda boşluklar vardı faydalı olabilecek bir özellik.
Kulakçıklı olsa daha güzel olurmuş ama tuşun tepkileri istenildiği gibiyse fena olmaz.

Zorlanmamış fazla kurcalanmamı, kullanıcısından direk bulabilsek çok iyi olacak. Yakıt konusunda 8 beklentisi mitoda kaldı. 9-11 alışkanlığım GT ile oturmuştu ki. 12-13diyorsunuz adım  adım 6 ila 8 silindire doğru yol alıyormuşuz gibi hissediyorum.

Antalya'da amerikan kasa yazan bi 350 ilanı var çok tatlı duruyor yanındaki sarı reflektörlerle

bu ilandaki araçya mesela ekran bulunuyor. ahşap direksiyon için ne düşünüyorsun bilmiyorum ama iki kişilik bir spor arabaya bence hiç yakışmıyor. bu araç ya sipariş üstüne gelmiş ya da grey market. bu arada aman grey market araba alma demiyorum. sadece distrbütörünkiler daha donanımlı olabilir diye dedim.

yakıt gözünü korkutmasın, ben biraz saçma kullanıyordum sanırım :) ama 11 litre civarı diye düşün

Spider_Volkan

Arkadaşımda var ama satmaz :) siyah araç ve içi kırmızı :) çok güzel ve hala 20 binde falan.

adamda cevher varmış ya :) süper hızlı 350'ler. amgsini düşünemiyorum

Alper

Benim kuzende CLK 55 AMG var :) ciddi ekonomik bir araç varya şehir dışında 5,5-6 litrelerde gidiyor araç ve 140-150 ile bu değeri yakalıyorsun.
Şehir içinde ama affetmiyor 15 litre min. istanbul içinde :)
Ama ortalama olarak 11 litre civarı gidiyor 55 AMG ler bile.
Yalnız Komp. ciddi yakıt sarfediyor şehir içinde 5 ileri ile 12-13 min. diye biliyorum ben.
350 ler bile daha insaflı Komp. göre :)

Spider_Volkan

Benim kuzende CLK 55 AMG var :) ciddi ekonomik bir araç varya şehir dışında 5,5-6 litrelerde gidiyor araç ve 140-150 ile bu değeri yakalıyorsun.
Yalnız Komp. ciddi yakıt sarfediyor şehir içinde 5 ileri ile 12-13 min. diye biliyorum ben.

aynen öyle. annem c180k kullanıyor. annemin kullanmasıyla ortalama 11.2 litre yakıt tüketiyor. 350 daha fazla olsa bile hakediyor. eski 320 ler çok tüketiyordu ama 350 ler yakıt konusunda daha insaflı diye biliyorum

Alper

aynen öyle. annem c180k kullanıyor. annemin kullanmasıyla ortalama 11.2 litre yakıt tüketiyor. 350 daha fazla olsa bile hakediyor. eski 320 ler çok tüketiyordu ama 350 ler yakıt konusunda daha insaflı diye biliyorum
Onunda sebebi sadece şanzıman :) başka birşey değil yani.
7 ileri ile ciddi bir güzel ivme yakaladılar hem performans ciddi arttı hantallıktan kurtuldular hemde yakıt verimliliğinde çok ilerlediler.
S350 benzinli bile şehir içinde 12-13 yakıyorsa 2 ton üzeri ağırlıkla daha ne denir ki!
S320 - 350 dizeli söylemiyorum bile :)

Sercan Keklik

Emin yakin bi arkimdd vardi ben inerken binerken cok zorlaniyordum rahat bulmadim. Ama tavan falan pek ses yapmiyodu 20.000 km de satti o yeni slk aldi. Zevkliydi.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

emin

Valla Sercanim boyutlar pek zorlamaz ama koltuk ayarlanabiliyor degil mi ? Iki tip versiyon var anladigim kadariyla 1.8 kompressor un 161 ve 180 lik olani.

Derdim arabayi piyasasina almak ve temizini bulup en az 2-3 sene binmek.

Spider_Volkan

180 hp lik motor o kasada yok diye biliyorum hepsi 163 olmasi lazim

Volkan

emin

Peki 163 hp aracin sasesi oturus pozisyonu ve cam yapisi sebebiyle hissedilir bir olcude performans sagliyor mu ?

En ideal konforlu jant secimi ne olmali mesela?

Tavan problem cikariyor mu ?

Gouki

Emin bizim 2001 e200 komp. vardı 163'lük tek haneli yakar gayet iyi giderdi. Sonra 2011 c180 komp.'e geçince attan inip eşeğe binme deyimini yaşamıştık. Konforu geçtim performans, tüketim anlamında.

asklepios

işte boşuna demiyorlar " Yıldız E'den başlar" diye  8)

Sercan Keklik

Valla Sercanim boyutlar pek zorlamaz ama koltuk ayarlanabiliyor degil mi ? Iki tip versiyon var anladigim kadariyla 1.8 kompressor un 161 ve 180 lik olani.

Derdim arabayi piyasasina almak ve temizini bulup en az 2-3 sene binmek.
Ayarlaniyo ama benim koca bedenim

S2k gtv eski kasa spider gbi araclara uygun degil slk da bunlardan biri ama yenileri iyi yapmislar
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

emin

Valla heves ettim sercan ama uygun birşey bulursam almayı düşünüyorum acelem yok, senin çevren geniş aklında olsun. Temiz, diri ve uygun birşey olursa önceliğim siyah haber edersen sevinirim.