Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asklepios

Yamaha X-MAX 250 kasa yeniledi, X-MAX 400 ile aynı oldu, çok da güzel oldu  :haydi:

You are not allowed to view links. Register or Login

Anıl

Yamaha X-MAX 250 kasa yeniledi, X-MAX 400 ile aynı oldu, çok da güzel oldu  :haydi:

Alacaksın şöyle 125'lik x-max, tabi ilk önce güzel yurduma getirirler mi belli olmaz, kontağı kapamaya gerek kalmadan gezeceksin! Vergisi az, tüketimi az, tam bir ulaşım aracı  ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

evrenalpar

Benim şu an en çok aklımı karıştıran makine x-max, arkadaşım pcx'i verecek istersem ama aklımda küçük kalır mı diye hep x-max'te. Yenisi daha güzel olmuş, arkası biraz daha iyi olmuş.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Veloce

Harley-Davidson da iki yeni motor ile 2014'te farklı hedeflere yönelmeye çalışıyor... Street 750 & 500cc. 500 ideal olabilir belki.. ;)

asklepios

asklepios

Benim şu an en çok aklımı karıştıran makine x-max, arkadaşım pcx'i verecek istersem ama aklımda küçük kalır mı diye hep x-max'te. Yenisi daha güzel olmuş, arkası biraz daha iyi olmuş.

Eğer Honda, Forza 250 si'ı getirirse muhteşem bir kapışma olur X-MAX ile...Gelirse Forza,gelmezse X-MAX alıyorum kesin kararım :yukari-ok:

Alfadanadam

Xiting 250'nin fiyatı bike 11.000 oluyor 2014'te. X-max nerelere gider Allah bilir.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Veloce

Harley-Davidson Street 750 & 500cc.   :yukari-ok:

Anıl

Chopper sevmem ama bu Harley güzel, spor duruyor.

1998 GTV V6 TB

emin

BORUSAN OTOMOTİV
KULLANILMIŞ MOTOSİKLET FESTİVALİ
16-17 KASIM 2013

BMW Motorrad Türkiye, sizleri 16 -17 Kasım'da Kullanılmış Motosiklet Festivali'ne davet ediyor. 2007 yılından beri düzenli olarak Borusan Oto İstinye tesisinde gerçekleşen festivalde, her markadan motosiklet kullanıcısı araçlarını satmak veya yeni bir model almak için bir araya geliyor. Silindir hacmi 500cc'nin üzerindeki bütün motosiklet kullanıcılarının katılabileceği aktivitede motosiklet kullanıcılarının yakından tanıdığı Castrol Türkiye, Bridgestone gibi markalar da bulunacak.

Motosikletini satmak ya da motosiklet sahibi olmak isteyen tüm motosiklet severlerin hiçbir ücret ödemeden katılabileceği bu buluşma Borusan Oto İstinye'nin modern tasarımıyla adından söz ettiren 9.55 Salonu'nda gerçekleştirilecek. Marka ayrımı olmaksızın tüm motosiklet kullanıcılarının davetli olduğu bu muhteşem etkinliği ajandanıza kaydedin.

0212 359 30 80'yi arayarak detaylı bilgi aldıktan sonra ön kayıt yaptırabilirsiniz.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

emin

BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

asklepios

Başka bir sitede rastladım, Mahmut abi (Mahoretti) paylaşmış...Bayıldım,öldüm gülmekten :)))

NOT: Bahsedilen motor Suzuki DL 650 V-Strom

ALINTIDIR :

Ödev : Kompozisyon
Konu : Delee neden endüro değildir.

Dele Neden Endüro değildir.

Bizler endüro motorları çok severiz, çünkü endüro motorlar güzeldir. Aslında tüm motorlar güzeldir ama esas endürolarda güzeldir. Dele de bir motordur , hemde güzeldir ama endüro değildir . çümkü endürolar daha güzeldir . Ama delede pek fazla güzeldir , diğerleri kadar.

Dele endüro değildir , çünkü jantları alaşımdır . alaşımlar kırılır , endürolar kırılmaz çünkü güzeldir , dele de güzeldir ama kırabilir. Bu yüzden endüro değildir. Tel jant sert darbede yamulur , sökülür düzeltilir , yolumuza gideriz ama delenin cantları kırılır , oturur üzülürüz.

Delenin aküsü kurudur , enduroda kuru akü olmaz , fazla ısınırsa patlar ayrıca , dahada kötüsü su eklenmez , bu yüzden endüro değildir ama kuru aküde güzeldir . ama Endürolar kuru akü sevmez , bozulursa yolda bırakır , endürolar yolda kalmaz , çünkü endürolar çok güzeldir.

Dele nin amortisörleri serttir , bu yüzden endüro olamaz . amörtüsörleri yumuşlatılabilir ama en yumuşak hali bile çok serttir , sert iyidir ama toprakta sert olmaz , çok zıplar yer tutmaz, yer tutmazsa düşer , düşerse güzel olmaz , güzel değilse endüro değildir. Çünkü endürolar güzeldir.

Dele 'de tork yerine beygire vardır . Endüro beygirden çok torku sever . Dele caddede hepsini geçebilir ama arazide cırt cırt fites değiştirilir , Vitesi falza değiştirisen kırılır ( hatta bir arakadaşın delesinin fitesi kırılmıştı ) . Endüro kırılmaz , fiteside zırp pırt değiştirmesi gerekemz çünkü torkludur . Tork güzeldir , eğer güzel se demekki o endürodur. Tork bize çok faydalıdır , beygir yorulur , acıkır , kişner ama tork sakin bir hayvandır her zaman çalışlır ( Tork: öküz ile sığır karışımı bir heyvan).

Dele de elcik koruma , motor ( karter) koruma , balans topuzu , falan filan yoktur . Çünkü o endüro değildir . Koruma olmazsa korunamaz , korunamazsa bozulur . Bozuldumu kızar tekme atarız . Tekme atarsak yamulur . yamulursa güzel olmaz . enduro güzeldir , demek ki deelee endüroo değildir.

Dele nin lastikleri tüpsüzür. Endüro tüp vardır . Demek ki dele ye eksik parça koymuşlar . Parçası eksik olan şey güzel değildir , bu yüzden dele endurö değildir. Ayrıca tüplüsü her yerde tamir edilir ve şişirilebilir , tüpsüzünün her yerde tamir edilmesi zordur , güçsüz pompa ilede şişip canta oturmaz. Yerine oturmazsa çirki gözükür , o zaman endürö olamaz.

Peki dele endüro değilse nedir . ? dele melezdir . Eğer bir beyazla bir siyah bir birlerini çok servse , leylek onlara melez verir. Melez iyimidir , iyidir . Enduromudur , değildir çünkü melezdir. Peki melez güzel olmazmı... olur. Eğer annesi ve babası onu iyi yetiştirirse güzel olur , enduro gibi olur ama , enduro değildir enduro taklidi yapar. Ama bu önemli değildir , çünkü o da enduro ile dolaşır ama enduro değildir çünkü enduro bir başka bişeydir. Çok güzeldir .

mahoretti

Anıl

Şaka mı bu ya, yoksa umutsuz bir vaka mı?

1998 GTV V6 TB

easy_rider

Vay moto guzzi benim motorum breva750 benim için en iyi motor ama tam bir italyan model huyuna gitmek gerek ducati farklı motor olsa da karakteristik olarak benziyor.

XT910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moto Guzzi
156 t.s. 2.0

easy_rider

Yeni monster ile ilgili Ducatistanbul forumundan Tufan'ın yazısını göz atmanız gerek =)

Milano daki motor fuarı sebebiyle yeni motorlar yüzlerini gösterdi.

Honda CBR 1000RR ve Kawasaki Z1000'de bunlardan bazıları.
Ben ducatiyi eski monster ile benimsedim. Bu yeni kasaya bir türlü alışamadım

Moto Guzzi
156 t.s. 2.0

Anıl

Vay moto guzzi benim motorum breva750 benim için en iyi motor ama tam bir italyan model huyuna gitmek gerek ducati farklı motor olsa da karakteristik olarak benziyor.

Breva 750'ler yok pahasına satılıyor 2. ellerde, arada düşüyor,komik rakamlara...Güzel ve kaliteli bir motor ama ülkemizde durumu malum. Monster konusunda ise; forumlarda okuduğum kadarıyla 2009'dan itibaren piyasaya çıkan monsterları eski Ducati kullanıcıları pek sevmiyor. Zamanın modasına uymuş bir tasarım ve bol plastik deniliyor. Şahsen kendimde 620-695 vs modellerini şimdiki nesilden daha yapılı ve karakteristik buluyorum. Motor olarak(Kuru debriyaj hariç) Ducati özünü kaybetmese de, cep telefonlarında kapak değiştirir gibi rengini değiştirmek ve özellikle grenajın plastik olması benim de pek hoşuma gitmiyor. Ayrıca atari gibi full dijital bir göstergedense,daha karakteristik analog unsurlarda olsa güzel olurdu. Mesela 1200'lerde tankı metal yapmışlar,2014'de çıkacak yeni nesil monster'da bence biraz daha öze dönüş olacak.

1998 GTV V6 TB

easy_rider

Kesinlikle hem fikirim breva değişik bir motor 6 senedir bende akraba oldum gayet memnunum italyancam gelişti bu ara kickstart yetkili ducati servisinde haftaya işe başlayacağım beklerim.
Moto Guzzi
156 t.s. 2.0

easy_rider

Bu arada yeni capanord harika bomba gibi
Moto Guzzi
156 t.s. 2.0

Anıl

İsmail sendeki bordo koltuklu, füme renkli breva mı? Valla bu İtalyan motorları beni senelerdir çırak yaptı,Gileranın,Aprilia'nın ustası olmuştum...şimdi de Ducati'nin İzmir yetkisiz servisi ustası olduk :p Boş bulunan yerde itina ile parça sökülür takılır...

1998 GTV V6 TB

evrenalpar

Nereden başladı bu motor sevdası anlamadım, Yamaha MT-09 da çok hoşuma gitti.

206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

evrenalpar

206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

easy_rider

İsmail sendeki bordo koltuklu, füme renkli breva mı? Valla bu İtalyan motorları beni senelerdir çırak yaptı,Gileranın,Aprilia'nın ustası olmuştum...şimdi de Ducati'nin İzmir yetkisiz servisi ustası olduk :p Boş bulunan yerde itina ile parça sökülür takılır...

hehe evet benim motor gri renk bordo koltuk. benimde italyancam gelişti parça siparişinden ötürü. şimdi bir kaç müşteri var. yokuşa sürüyorum. şu anda türkiyede 2.satılık breva 750 yok. benim motorun ilk sahibide izmirli bir bayan imiş. seviyorum ama  :-[
Moto Guzzi
156 t.s. 2.0

Murad

Başka bir sitede rastladım, Mahmut abi (Mahoretti) paylaşmış...Bayıldım,öldüm gülmekten :)))

NOT: Bahsedilen motor Suzuki DL 650 V-Strom

ALINTIDIR :

Ödev : Kompozisyon
Konu : Delee neden endüro değildir.

Dele Neden Endüro değildir.

Bizler endüro motorları çok severiz, çünkü endüro motorlar güzeldir. Aslında tüm motorlar güzeldir ama esas endürolarda güzeldir. Dele de bir motordur , hemde güzeldir ama endüro değildir . çümkü endürolar daha güzeldir . Ama delede pek fazla güzeldir , diğerleri kadar.

Dele endüro değildir , çünkü jantları alaşımdır . alaşımlar kırılır , endürolar kırılmaz çünkü güzeldir , dele de güzeldir ama kırabilir. Bu yüzden endüro değildir. Tel jant sert darbede yamulur , sökülür düzeltilir , yolumuza gideriz ama delenin cantları kırılır , oturur üzülürüz.

Delenin aküsü kurudur , enduroda kuru akü olmaz , fazla ısınırsa patlar ayrıca , dahada kötüsü su eklenmez , bu yüzden endüro değildir ama kuru aküde güzeldir . ama Endürolar kuru akü sevmez , bozulursa yolda bırakır , endürolar yolda kalmaz , çünkü endürolar çok güzeldir.

Dele nin amortisörleri serttir , bu yüzden endüro olamaz . amörtüsörleri yumuşlatılabilir ama en yumuşak hali bile çok serttir , sert iyidir ama toprakta sert olmaz , çok zıplar yer tutmaz, yer tutmazsa düşer , düşerse güzel olmaz , güzel değilse endüro değildir. Çünkü endürolar güzeldir.

Dele 'de tork yerine beygire vardır . Endüro beygirden çok torku sever . Dele caddede hepsini geçebilir ama arazide cırt cırt fites değiştirilir , Vitesi falza değiştirisen kırılır ( hatta bir arakadaşın delesinin fitesi kırılmıştı ) . Endüro kırılmaz , fiteside zırp pırt değiştirmesi gerekemz çünkü torkludur . Tork güzeldir , eğer güzel se demekki o endürodur. Tork bize çok faydalıdır , beygir yorulur , acıkır , kişner ama tork sakin bir hayvandır her zaman çalışlır ( Tork: öküz ile sığır karışımı bir heyvan).

Dele de elcik koruma , motor ( karter) koruma , balans topuzu , falan filan yoktur . Çünkü o endüro değildir . Koruma olmazsa korunamaz , korunamazsa bozulur . Bozuldumu kızar tekme atarız . Tekme atarsak yamulur . yamulursa güzel olmaz . enduro güzeldir , demek ki deelee endüroo değildir.

Dele nin lastikleri tüpsüzür. Endüro tüp vardır . Demek ki dele ye eksik parça koymuşlar . Parçası eksik olan şey güzel değildir , bu yüzden dele endurö değildir. Ayrıca tüplüsü her yerde tamir edilir ve şişirilebilir , tüpsüzünün her yerde tamir edilmesi zordur , güçsüz pompa ilede şişip canta oturmaz. Yerine oturmazsa çirki gözükür , o zaman endürö olamaz.

Peki dele endüro değilse nedir . ? dele melezdir . Eğer bir beyazla bir siyah bir birlerini çok servse , leylek onlara melez verir. Melez iyimidir , iyidir . Enduromudur , değildir çünkü melezdir. Peki melez güzel olmazmı... olur. Eğer annesi ve babası onu iyi yetiştirirse güzel olur , enduro gibi olur ama , enduro değildir enduro taklidi yapar. Ama bu önemli değildir , çünkü o da enduro ile dolaşır ama enduro değildir çünkü enduro bir başka bişeydir. Çok güzeldir .
Mahmut Abi ne yazmışsın sabah sabah güldürdün :))
Harika bir yazı  :haydi: