Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolrath

+guzel bılgıler.

benım de zor olarak vıteslılerden kastım alcak gıdonlu yuksek depolu ss ve dıger motorların gıdon salınım acıları dusuk olmasıydı ;) bu yuzden ıstesenızde ıyı bır donus acısı yakalayamıyor hep vırajları dıstan alma zorunlulugunuz oluyor.

Anıl

Vitesli motor ile vitessiz motor diyemiycem karşılaştırmada çünkü aprilia vs firmaların yarı otomatik vitesli 600cc touring versiyonları da çıktı,ben scooter ile herhangi bir motorun kullanım kolaylığını kıyaslıycam,scooterlar genel olarak şehiriçi tasarlanmış,manevra kabiliyeti çok iyi,pratik motorlardır,Orhan Bey'in de söylediği gibi yüksek hızda ve virajlarda tekerlek çapları nedeniyle güvenli değildir,grenajları geniş olması nedeniyle fazla da yatıramazsınız vs vs bunun tadı nerdedir ya da benim genel tercihim neden bu tip motor oldu derseniz,sıkışık trafikte ışıklarda manevra kabiliyeti çok iyi,dur-kalkta ne ayaklarım ne ellerim yoruluyor,ekonomik,bakım masrafı az...bunun yanında viteslinin hazzı başka,virajlar ve denge çok iyi,tümsek ve çukurlarda kontrolü kaybetmiyorsunuz vs vs bu uzar gider...En son gilera'nın çıkardığı GP 800 gibi uçuk modeller hariç scooterdan çok fazla birşey beklememek lazım,o motorda gerçekten nasıl bir üretim fantazisidir hala daha anlamıyorum, bundan önce x9 500i.e kullandım,devasa bir scooter 206kg ağırlık,40HP güç ve muhteşem tork,birsürü elektronik yayıntı ve süper konfor,birde bunun aması vardı,hız 140km/h olduğunda motorda denge diye birşey yoktu,uzun virajlarda bırak beni virajdan çıkayım diyordu ama benim tercih nedenimde bunların önüne geçti ne derseniz evinizde salonda koltukta otururcasına bir konfor,ayaklarınızı sonuna kadar uzatacağınız bir mesafe,devasa bir koltuk altı bagaj ve hiçbiryerinize rüzgar temasının olmaması diyebiliriz....
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Anıl

quote:

dusunebılıyorum :)

tırsıyorum ama bı o kadar da altımda ıstıyorum

anıl tanıdık bır ustan var mı?
bayag bı arastırdım ben nınja'da neye bakılır vs yı ama nasıl bakılacagını elbet bılmıyorum.
elımızden tutabılcek bı adam lazım :D

amortısor-zıncır vs kontrolu ıcın ;)

Barış,benim kendi ustamı sana tavsiye ederim,İzmir'de motor camiasında kendisini tanımayan yoktur,işinin piridir.Daha önce Kahramanlarda kendi yeri vardı,Şuan Akdemirler(Toyota) Yamaha yetkili servisinde usta,İsmi;Aslan,Anıl selam söyledi dersen alcağın motoru çok iyi inceler sana neyi var neyi yok söyler,başka tavsiyelerde de bulunabilir.Akdemirlerden kendisine ulaşabilirsin,olmazsa cep numarasını veririm...İzmir'deki sayılı ustalardan birisidir...

1998 GTV V6 TB

wolrath

ok.teskur.
ocak ortası senden numarasını alırım :)

*kahramanlar caddesı tam bızlık :) valla yok yok. bı yıldız motoru atlamısım.nasıl gormedıysem,maasallah 10larca motor var.cbr ıcın de ıyı olurdu.gercı 2 hafta ıcerısınde oraya da ugrayacagım :)

fevkalbeser12

Çok tehlikeli yer Kahramanlar:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Kahramanlar,İzmir'de tek zaten,motorcular sokağıda denir ama ben oradan motor almayı pek düşünmezdim,temiz motorun fiyatı yüksek,ucuz olanlar patlak,yani otomobil galerisi nasıl orası da aynı,ben herzaman motoru sahibinden aldım,sonra ustaya gösterdim,aracı-komisyoncu olduğunda fiyat artıyor gerek yok...Oradan alınacak şeyler sadece ekipmanlar motomax var,göçmen motor var vs vs ekipmanda çeşit çok ben bir kısmını internetten almıştım. You are not allowed to view links. Register or Login özellikle buradan baya birşey aldım zamanında.

1998 GTV V6 TB

emin

Register or Login" border=0>

Ducatistanbul 11 Aralık 2011 Riva toplantısından...
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

wolrath

o kask nedir ya

fevkalbeser12

Stig kaskı:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

emin

kask on numara yaa ben çok beğeniyorum. Kemal abi senin kask da on numara =) keyifle takıyorum, dışardan nasıl görünüyor acaba, nitro amblemi baya havalı.

bu arada şöyle bir motor buldum hoş görünüyor.

You are not allowed to view links. Register or Login

aradığım kriterlere uyuyor nesine baktırmak lazım nerede baktırmak lazım, istanbulda ustası olan var mı?

Edited by - Emin Kurtoğlu on 27/12/2011  00:57:05

wolrath

lastikler orjınal mı
zıncır fabrıka cıkıs yerınde mı
on/arka amortısorler yag kacırıyor mu
egzoz paslı mı
vs vs :)

Fatihob

Off topic olcak ama ilk defa tıkladım konuya 7 sayfa ne ara oldu bu yaa valla helal yaa barış abi ne motoru bari sen alma sat s2k al yine
..

wolrath

:)
s2k 9250 devır.o da yetmez. en az 10 cevırmek lazım :D

Fatihob

750 devirin lafımı olur abi ayıp ettin
..

emin

quote:

lastikler orjınal mı
zıncır fabrıka cıkıs yerınde mı
on/arka amortısorler yag kacırıyor mu
egzoz paslı mı
vs vs :)

(motorun yatması yok.
başlangıç için iyi bir motor.
vede ticari değil tamamen keyif amaçlı kullanıyorum.enduroya geçmek istediğim için satıyorum.
lastikleri değiştirme zamanı gelmedi,durumu gayet iyi.

motor maltepede ki honda bayiiden alındı (konşuk)
bakımlarıda orda yapıldı.geçmişi sorgulanabilinir rahatlıkla.zincir fabrika çıkışlı ve değiştirmem için bir kaç bin kilometre daha var.
yağ kaçırmıyor amortisörler zaten herhangi problemi olsa dahi garantisi devam ediyor.sorunsuz şekilde bakım yaptırabiliyorum.

pas henüz oluşmadı.ısı değişikliklerinden oluşuyor malum.şu an yok ama biraz km yaptıktan sonra her motorda oluşan bir durum.)

Soruları sorduğumda gelen cevabın ilgili kısımlarını aktarıyorum.
3400 olur diyor en son hadi araç başında da 3300 olsun bu iş biter, ancak motordan anlayan birisi lazım bana, gidip bakacak değip değmeyeceğine karar verecek, kaçmaz bir motorsa kaçırmayayım. Koruma demiri ve çantasının olması renginin siyah olması, az km ve 2011 model olması her şey istediğim gibi.

wolrath

lastıkler orjınal olmasından, aletın ne kadar yıprandıgını vs hesaplayabılırsın.

zıncır fabrıka cıkısındaysa(ılerıde gerıde degılse) zorlanmadıgını anlayabılırsın.

nınja'lar mesela 10000km den sonra yag atıyormus amortısorlerden ve tane fıyatı 1400lıraymıs.bu yuzden soyledım sana da :)

egzoz paslıysa yagmur camur gormus dısarıda bekletılmıstır.yenı motorun bıle egzoz paslıysa kısın dısardadır emın ol :)

hayırlı olsun bu arada.
bızım yan bırlıkte cbr600rr almıslar.3km oteden 4sılındır sesı gelıyor.adamı dınden ımandan cıkarcaklar ya

emin

vallahi motor söylendiği gibiyse, almaya niyetliyim.
servis kayıtlarına bakıp anlayabileceğimiz, ve motora baktığımda anlayacak bir arkdaşım ustam olsa hemen gidip bakıp alasım var. Acele edip yanlış yapmak da istemiyorum. Eniştem motordan anlar ama o da Antalya'da mart gibi gelecek.

Barış abi verdiğin ayrıntılı bilgi için teşekkür ederim, aklımın bir köşesine yazarım ancak motoru gördüğümde bunlara göre test yapacak bir tecrübeye sahip değilim işin sıkıntılı kısmı da orası.

Motor, parça, aksesuar olarak şuanda benim hükmedebileceğim tek motor cbf150 gibi duruyor, gerisini sonra düşüneceğim. Önce bir silindirin hakkından gelelim, sonra diğerlerine bakarız =)

wolrath

ben de muhtemelen anıl'ın ustasından yardım ısteyecegım ;)

fevkalbeser12

Baktımda motora, temiz motora benziyor Emin fiyatıda uygun hele o kilometre motor için kilometre deği, sıfır sayılır o motor eğer alıcaksan hayırlı olsun şimdiden ama motoru alırken mito ile gitme herif seni zengin sanar indirim yapmaz:)
                         jeremy clarkson

emrahbaser

emincim paylaştığın onca mükemmel motor fotoğrafından sonra son paylaştığın o sexy kasklı süper ducatinin arkasında fotoğraf çektiren elemanın sen olduğunu düşündüğüm bi anda almayı düşündüğün o honda fotosunu görünce yıkıldım resmen şunun gibi bişey al bari be abi..

emin

ya o alet çok tatlı ama sıkıntı çıkarmayacak elden çok kolay çıkabilecek bir motor arıyorum. bakımı ucuz, parçası kolay bulunan cinsten.

Hyosunga hiç bulaşma diyenler oldu.

yoksa feci şekilli bir alet fiyatına göre

ben de buna bakmıştım geçen netten.

valla abi cbf150 almakta kararlıyım ama acele etmeli mi etmemeli mi onu bilmiyorum.

@Kemal abi, adam mesajda 3400 olur dedi, telefonda 3300'e bağlayıp gidersek valla ben anlamam mitoyla da gitsem mersoyla da gitsem 3300'e alırım arkadaş =) yarın bi telefon ve plaka isticem bakalım, servisten sorgulatalım motoru. Bir arkadaşım da sigortadan baktıracak, ona da danışacağım Suzuki Vstorm'u vardı bir ara, motor dünyasına hakim, belki biraz daha sabretmemi telkin eder.

fevkalbeser12

Ya telefonda işi bitirip öyle gideceksen tamam o zaman helikopterle in gene sorun olmaz:) Birde ilk motorum olucak sen beni motorcu yapıcan falan ayağı çekersin adama dayanamaz yapar indirimi:)
                         jeremy clarkson

emin

quote:

Ya telefonda işi bitirip öyle gideceksen tamam o zaman helikopterle in gene sorun olmaz:) Birde ilk motorum olucak sen beni motorcu yapıcan falan ayağı çekersin adama dayanamaz yapar indirimi:)

abi valla indiriminden ziyade, sorunsuz dertsiz tasasız,söylediği gibi bir motor olması önemli. Çok ciddi bir mebla olmadığından ve piyasası üç aşağı beş yukarı belli olduğundan çok fazla da seçenek kalmıyor yeter ki kazık yemeyelim =) Masraflı makinayı satmasın bize.

emin

bu cbften ses çıkmadı, gözüm kulağım sahibindende cbf 150 bakıyorum ama ktm 125 duke çok fena bir araç, hafif, devirli, performanslı, ehliyeti aldıktan sonra deneme sürüşüne katılacağım, korkarım sonra cbf almaktan vazgeçip, para biriktirip ktm duke 125'e niyetleneceğiz ya da hayırlısı. 2012 senden dileğim bir ktm duke 125

wolrath

ben de hafıf doneklık yaptım emın :D
ıcımde kalmasın dıye honda'ya ugradım.
honda grenajları kucuk vs dıyenler .ok yesın :P
nınja'dan farkını pek anlamadm ben ustune oturdugumda.
+kadranları anıl'ın dedıgı gıbı otosan'dan alfa'ya bındım gıbı oldu :P
+oldukca fıyat farkı var.deger mı dıye dusundum bı an? hatta 2.el bı tane buldum(ızmır'de zaten bı tane var :D) gıttım baktım 0 gıbı. 8250 ye ındı 2011 7500km de.
sonra bıraz daha arastırma yapınca bunu buldum ama aydın'dan nasıl getırecegım onu bılmıyorum :(

dıyecegım su kı.bı motora karar ver bence. yoksa ktm'ye bınersen kı cok daha sasalı bı motor anında cayarsın :D