Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

916 efsanedir benim için buna erişemeyenlere küçük İtalyan kardeşi Cagiva Mito 125'i tavsiye ederim,ducati 916'ya çok benzeyen tasarıma sahiptir.

Boyut olarak 125cc demeye şahit lazımdır bu motor için 125cc exup,son hız 170km/h 0-100km/h 6 sn civarı...Yani 125cc deyip kenara atmayın,çok fena zevk verir bu küçük İtalyanlar,Türkiye'de eskisi de vardı ama iki elin parmağını geçmez...Birde bunların tuning parçaları çoktur,170cc'ye çıkaran big bore kitler,egzos vs çok eğlenceli makinalardır...Şuan bile bir aprilia RS 125 herzaman gözdelerimdendir
Yenisi;
Register or Login" border=0>
Eskisi;

Edited by - Anıl on 17/04/2012  00:37:15
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

emin

pazar günü, 98 model bir 916 geldi, kullanan arkadaş da acayip kafa =) mengerlere yetişeceğim diye 916 yı inceleyemedim yalnız o nasıl 125 cc arkadaş ktm 125 duke 110km de sınırlayıcıya giriyor. tamam farklı sınıflar ama o nasıl bir 125cc =)

Motor dünyası bambaşka ve ducatisti de en az alfisti kadar manyak ben size onu diyeyim =)

Anıl abi bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Sportivo

sevimsiz bir haber,

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

asklepios

quote:

sevimsiz bir haber,

You are not allowed to view links. Register or Login

tam tersi;gayet güzel bir haber.

DUCATI gibi efsanevi bir italyan markasının batıp "tarih" olmasındansa AUDI gibi köklü bir markanın çatısı altında daha güzel işlere imza atmasının nesi sevimsiz?

kaldı ki audi almasa ya çin ya da hindistan firması alacak.ya da kimse almayacak, SAAB gibi tarih olacak.

ve hatta; darısı ALFA ROMEO'nun başına

Sportivo

aslında ben olaya şöyle bakıyorum, günümüzün dibine kadar rekabetçi kapitalist  endüstriyel ortamında bu tarz çizgi dışına çıkan fark yaratan, önemli geçmişi, tarihi olan efsanevi markalar bir bir ya kapanıyor ya da bu şekilde satın alınarak özünden geçmişinden kopuyor. aslında alfa için de geçerli olan bir durum, fiat çatısı-koruması altında olmasa zaten ya çoktan batmıştı ya da böyle bir satınalma ile çizgisinden uzaklaşmıştı.Alfa'nın da şu anda günü kurtardığı aşikar. Herşey gittikçe standartlaşıyor, robotlaşıyor, "android"leşiyor, olayın benim açımdan sevimsizliği burada.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

emin

arkadaşlar bu haber bayadır ducati forumunda tartışılıyor, sanırım en son bir proje bazında audi ile iş birliğine gidilip model üretilecekti, gelişmeleri tam takip edemiyorum. ama henüz bir satın alma söz konusu değil diye biliyorum.

ouv şöyle bir baktım da iş bitmiş geçmiş olsun =)
hayırlı olur inşallah ben ducatinin şuanki durumunu da çok iyi buluyorum bence mercedese güzel bir gol attılar, ducati daha da güzel olur gibime geliyor.

Edited by - Emin Kurtoğlu on 18/04/2012  21:20:18

ozi156

Bana günaydinn,Emin hayırlı olsunn..

emin

hondanın tasarımı fena değil, motordan çıkan headers çok hoşuma gidiyor, 4 silindirin motor sesi harika. 600cc altında olduğu için de vergisi görece daha uygun. bakımları da belki daha uygundur bilemiyorum. Piyasada çok fazla bulunmuyor. ama 100hplik bir güç her ne kadar torkta ducati monster 696'nın gerisinde kalsa da, su soğutmalı olduğundan daha fazla devir çeviriyor. Bu arada hornetin tasarımcısı da italyan

Ducati tasarım olarak, farklı bir motor teknolojisi vesaire diyeceğim birşey yok ama ben bu 90 derecelik desmodromic çift silindir sesine hala alışamadım, harley mi arkadaş bu, pata pata kütü kütü. Ducati alınırsa ömürlük olur =) Ama hondayı alırsam 1-2 sene sonra sıkılırım gibime geliyor.

Keşke ducati tasarımı olsa ve honda motoru olsa ducatisti duymasın kemiklerimi kırarlar.

Edited by - Emin Kurtoğlu on 01/05/2012  21:36:53

emin

emin

9 ay önce motor ehliyetimi almak için adım attığımda 2012 yazında CBF150 ile tek başıma seyahate çıkabileceğimi ancak hayal edebilirdim. Biraz sora sora biraz soluya soluya, TMR?nin 2012 Bozcaada buluşması için hazırlanmaya başladım. İşin garibi motor sevdamdan ve motorumdan annemin haberi yok, motoru kapalı otoparkta saklıyor, geceleri o yattıktan sonra antreman yapmaya çıkıyordum, yazın gelmesiyle günlük işlerimde de kullanır oldum. İlk uzun yol denemem Kartal-Garipçe?idi, ardından Beykoz?a gidip gelmeye başladım ve yola çıkmadan önce de Şile-Ağva yaparak yola çıkmaya karar verdim.

4-5 günlük planladığım Bozcaada gezisine, gerek yolda edindiğim tecrübeler gerekse etraftan gelen tavsiyeler çerçevesinde biraz daha devam etmeye karar verdim ve önce Assos?a geçtim, niyetim bir yemek yiyip ayrılmaktı ama 5 gün kaldım ve muhteşemdi. Ayrıntısına gelecek olursam Asosta kalacak yer ararken kampların bulunduğu mevkide kumda dönüş yapmaya çalışırken motoru hafifçe yere yatırdım. Yardımıma Taşev Kamping ile ilgilnen Recai abi geldi, tabi ben gurur yapıp o gelmeden motoru düzeltmiştim, elim ayağım titriyordu orası ayrı. Meğer diş hekimi olan Recai abinin kendisi de motorcuymuş. Kalacak yer sorduğumda kendi mekanlarını gösterdi. Bozcaada?da çok ufak bir çadırda kalmıştım, gösterdiği çadırda ayağa kalkabiliyor hatta havada ters takla bile atabiliyordum =) Niyetim yemekten bir gün kalmaya çıkmıştı ama asos muhteşem, bir gün daha mı kalsam diye düşünürken, Recai abi İstanbul?a gidecekti ve kampa göz kulak olmamı pansiyon ile ortak çalışan büfesine bakmamı karşılığındaysa istediğim gibi yiyip içip konaklayabileceğimi söyledi(kamp henüz oturmamıştı, benden başka da kalan yoktu yapılacak olan biraz bekçilik ve ucundan garsonluk), başta biraz kararsız kaldım ama iyi ki bu teklifi kabul etmişim pek çok güzel insanla tanıştım, harika bir tatil geçirdim.

Assos?tan Ayvalık?a geçip tatili sonlandırmam gerekiyordu, iki günlük Ayvalık gezim için pansiyonda yer ayırttım ve dönüş yoluna çıkmadan iyice dinlendim. Dönüş yolunda havafiltresi, karbüratör veya kötü benzin sebebiyle zaman zaman fazla benzin yakıp, 80-90km sonrasında gaz yememe sorunuyla karşılaştım, mola verince geçer diye düşündüm belki motorun şişmesi dedikleri böyle birşeydir. Mola da fayda etmedi yavaş yavaş dönüyorum yol uzadıkça uzuyor, bitsin artık diye ecel terleri döküyorum, hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor, sollama iptal. Bir şekilde Topçular?a ulaştım, denizi izledim biraz sohbet darken, eve çok kısa bir mesafe kalmasının motivasyonu ile gazı ufak ufak açtım ki ne göreyim, Zır Deli kendine gelmiş 100-110km ile E-5?ten eve ulaştım.

CBF 150 ile ilk yola çıktığım gün motoru hiç tanımıyordum, debriyajını bilmiyordum, frenleri nasıldır fikrim yoktu. Deli gibi yağmur yağıyordu ve eve geldiğimde motor benim neyime diyip lanet okurken akşamında kıyafetlerim kurumuş mu tekrar çıkabilir miyim diye bakınıyordum. Bugün dönüş yolunda ise CBF 150 ile uzun yola çıkmak eziyete de dönüşebiliyormuş diye düşünürken şuanda boş bir takvim ayarlasam da fethiye ölüdeniz- kaş yapsam diye planlar yapıyorum.  CBF 150 bana daha çok şey öğretece, Bozcaada-Assos-Ayvalık yoluna çıkmadan önce 2750km yaptığım motorum gezi sonunda 4200?e ulaştı. 11 gün 1450km.

Yolda bakım çalışmaları boldu, bir yerde karşı şeride geçerken araya mıcır dökmüşler, yol boyunca bir kez karşılaştım ve onda da ön taker ??Dalgalandım da duruldum koştum arkandan yoruldum?? u mırıldanınca bende yusufçuk edasıyla eli ayağı boşalttım, neyse ki saga salim evimdeyim    

Alfadanadam

Emin süper bir işe bulaşmışsın ya. Motoru böylesi bir özgürlük için kullananları ayrı seviyorum cidden. :)

murat

Motorun olayı bu işte, nası imrendim, yaşıma başıma isyan ettim. Zamanında niye bu işlere girmemişim yapmamışım diye hayıflandım valla..Süper , ama bu tarz gezi alışkanlıkları kısa zamanda o motoru değiştirtir sana Emincim
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

emin

tabi eve gelir gelmez yeğenimi görmek için mitoyu alıp cut-out'u açtım o da ayrı mesele =)

motor muhteşem birşeymiş. Valla murat abi kısa zamanda bir değişiklik zor görünüyor. seneye nisan mayıs aylarına kalıyor değişiklik tabi ne alacağım konusunda kararsızım honda cbf 600, yamaha mt-03, ducati monster 620 gibi seçenekler mevcut 10-13bin tl arasında.

Orhan Isvan

Emin kardeşim,

Yürekten kutlarım. Bence motosiklet bir taşıt aracından ziyade işte bu ruh halidir. O ruhu görmek çok hoşuma gitti ve bana gençliğimi hatırlattı. 50 cc dahil, iki zamanlı motorsikletlerle ne yolculuklar yapmıştım...

İki tekerlek ve hangi güçte olursa olsun bir motor o ruhla birleştikleri zaman, hiçbirşey "eksik" kalmaz. Daha büyük motorları hayal etmek bile kendi başına bir mutluluk olur. O hayaller gerçekleşse de, gerçekleşmese de. Genellikle, yaşın ilerlemesiyle birlikte silindir hacmi de artar ama o ruh olduktan sonra, artmasa ne yazar? Tekrar tebrikler. Yeni maceralar için bol şans.

ÖNEMLİ UYARI: Kum, çakıl ve benzeri zeminlerdeki kaymalar ÇOK VAHİM sonuçlar doğurabilir, hele de silindir hacmi ve toplam ağırlık artınca... Aman haa...! Lütfen şimdiden, hafif ve fazla güçlü olmayan makineyle, özellikle o tür zeminlerde ve KONTROLLÜ ORTAMDA daha fazla ve sonra daha da fazla pratik yap. Kaymadan önce kayacağını "hissetme" melekesi o ruhun ayrılmaz parçası olsun. Bunun asvalt erimesi var, görünmeyen virajın içine kuru havada su veya kum veya çakıl dökülmüş olması var, kamyonun birinden yağ sızması var, v.s.. Ön olsun, arka olsun, lastikle yol arasındaki temasın niteliğini "hissetme" ve "öngörme" melekesi her an yanında olsun.

ismail

Emin harikasın!

İki hafta önce bende haftasonu için istanbula gelip, oradan bozcaadaya geçmiştim.
Dönüş yolunuda balıkesir-susurluk-bursa yaptım.

Gerçekten motorla gezilesi yerler ama yol yapım çalışmaları bıktırmıştı beni.

Birde ilk defa girdiğim Geyikli-Ezineden, Edremit yönüne devam edince, Erdemit 50km tabelasını gördüma ama 50km yi 1 saatte alabildim. O dar virajlı yolda çok fazla araç ve konvoy vardı. Sanırım sende aynı yolu kullandın, Asosa geçmek için. Ama motorla problem yaşamamışındır herhalde.

Resimlerde harika bu arada :)

emin

Orhan abi çok sağ ol, giderken de yokuşta kalan tırın arkasından eriyen asfaltta gitmiştim, tır kuyruk oluşturmuştu, eriyen asfaltta çok zor geçti ama bir sorun yaşamadım. Mıcır olduğunu farketmemiştim bile önümdeki aracı yakın takip ediyordum hatalı olarak onun geçtiği hızla geçmeye çalışınca tehlike atlattım ama bundan sonra dikkat edeceğim.

Yolda a6lar, e320'ler, giulietta'lar beni düzgün yolda vızır vızır geçiyorlar bir tır ya da kamyonun arkasına takıldılar mı ben hepsini yine geçiyordum. tecrübe arttıkça motorla uzun yolun keyfi bir başka olur diye tahmin ediyorum.

Dönüş benim de aynı yol ezine-balıkesir-bursa tabi şehir içlerine girmedim. Yalovaya giden yol güzel virajlıydı ama yağmur yağdı yağacak stresi ve yokuş aşağı olması sebebiyle viraj kasmadım.

TR haritası ve yağmurluksuz bir daha yola çıkmam =)

Anıl

Benim içinde motor demek,özgürlük,yeni yerler keşfetmek,aklımın estiği yere gitmek demek...Hala daha şu virajda 200 yaptım,düzlükte 280 muhabbeti yapan arkadaşları anlamış değilim. O kendini bilmez kesim yüzünden halk ve aileler tarafından motorsiklet şeytan icadı olarak görülüyor. Daha 1 ay önce bir akrabam motosiklet kazası yaptı kırılmadık yeri kalmadı,kendisi de hızlı tayfadan olup, kordonda "çay" içip geri dönerken kaza yapmıştı,sanırım çayı fazla kaçırdı!!!Zaten aile baskısı vardı,bunun üzerine artık baskı prese döndü ama benim de bu sevdadan vazgeçmeye niyetim yok! Bu yaşta aile baskısı hala devam ederken,5. motorumu 3 ay önce gizlice aldım Aynı senin gibi Emin,motora kaçak biniyorum aman balkondan bakıyor mu,çalıştırırsam duyar mı vs çocuk gibi kaçırıyorum motoru İzmir taraflarına gelirsen beraber gezeriz...Biraz yol,biraz dağ-bayır,toprak dedik,supermoto yamaha xt 660'ın tepesine çıktık

1998 GTV V6 TB

emin

yeni motorun hayırlı olsun abi, bu mt-03'te kullanılan tek silindirli makina mı?

supermotolar da çok hoşuma gidiyor ama zamanla, ducati hypermotard falan =)

cbf150 ile dağ bayır yapmak çok kolay olmuyor yokuşlarda bir de yüklüyse biraz zorlanıyor.

Anıl

Evet, Emin 660 ile mt 03 aynı motora sahip,acayip torklu,sürüş zevki mükemmel bir motor,hem de ekonomik diyebilirim. Benim de MT 03 hoşuma gidiyordu,piyasada çok tutulmadığını gördükten ve fiyatlarınında neredeyse fazer kadar olduğunu farkedince,MT 03 rafa kalktı...Naked daha hoşuma gitmesine rağmen,hem duygusal nedenlerle hem de mt 03 ile aynı makinaya sahip olmasından bunu aldım,denk geldi diyelim. Ama kullandıkça gördüm ki supermoto benim kullanım tarzıma ve yollarımıza daha uygun...

1998 GTV V6 TB

emin

abi fazer benim için şuanda fazlasıyla zapt edilemeyecek bir makina gibi geliyor.

mt-03'ü ducati monstera geçiş makinası olark görüyorum 1 sene ya da 2 sene kullanmayı düşünüyorum ama uzun yola pek uygun motor değil gibi 46lık bir topcase arkayada öanta sabitlenirse neden olmasın ama artçı ihtimali işin şçine girdi mi endurodan başka kurtuluş yok. hayırlısı diyelim motorda model karşılaştırmak bakmak otomobile göre daha kolay fiyat aralıkları daha dar ama temiini bulmak daha zor.

Baskan

Aprilia, scooter dünyasının sınırlarını yeniden çiziyor. Güç, düzen, sportif ruh, tasarım: SRV 850 hakkındaki her şey Aprilia Superbike'ın teknik, performans ve estetik standartlarını andırıyor.

Aprilia SRV 850 modelinin kökeni, 2007 yılında Piaggio Group tarafından piyasaya sunulan ve dünyadaki en güçlü scooter olarak kendisini kanıtlayan çift silindirli GP 800 Maxi scooter ürününe dayanmaktadır. Aprilia mühendisleri devrim niteliğindeki projeyi geliştirmişve yıllarca dünyanın her tarafındaki yarış pistlerinde kazanılan zaferlerle birlikte edinilen ve Aprilia'nın her zaman Aprilia RSV4, SBK 2010 dünya şampiyonu ve güçlü Dorsoduro 1200 motard tipi motosikletler gibi modellerine aktardığı teknik bilgileri SRV 850 modeline aktarmıştır. Motor performansı artırılan, ağırlığı, düzeni ve estetik özellikleri değiştirilen SRV 850, Aprilia DNA'sında var olan performans felsefesini hiçbir taviz vermeden scooter dünyasına getirmektedir.

SRV 850 Aprilia maxi motosikletlerinin stilini scooter dünyasına taşıyor. RSV4'ü popüler, SBK'yi 2010 SBK Dünya Şampiyonu yapan stil SRV 850'de de tamamen sürücülere sunulmaktadır. Üçlü far, far düzeninin altındaki dinamik hava girişleri ve rüzgâr tünelinde dizayn edilmiş yarış kaportası SRV 850'nin supersport dünyasında devrim yaratan motosiklet ile arasındaki ortak özelliklerdir. Tasarım rengi kardeş model RSV4'ü andırmaktadır. İki tonlu siya-kırmızı renk Max Biaggi'nin dünya şampiyonalarında sürdüğü Veneto'lu Superbike'ın Factory versiyonunu karakterize etmektedir.

İleri teknoloji ürünü materyalden üretilmiş geniş sele, spor tasarıma uygun olmakla birlikte sürücü ve yolcunun çok konforlu olmasını sağlar. SRV 850'nin zarif ve ince arka kısmı müthiş bir LED teknolojili ışık tertibatı içermektedir. Aprilia'nın yeni maxi çift silindirli modelinde bulunan bu özellik aynı zamanda Aprilia maxi motosikletin güçlü sportifliğinin standart temsilcisi olan Dorsoduro 1200 modelinde de bulunan bir özelliktir.

Aprilia SRV 850 motoru ilk ve tek 90° V çift silindirli scooter motorudur ve Veneto'lu maxiyi dünyada bugüne kadar üretilmiş en hızlı ve en güçlü scooter yapmaktadır.Sıvı soğutmalı, elektronik enjeksiyonlu, silindir başına 4 sübaplı dağılımlı ve çift buji ateşlemeli olan bu motorun silindir hacmi 839,3 cc'dir. Motor kontrol sisteminde yapılan yeni optimizasyon sayesinde 7.750 rpm'de maksimum 55,9 kW (76,0 HP) güce ve 6.000 rpm'de 76,5 Nm maksimum torka ulaşmaktadır. SRV 850 bu özellikleri ile kategorisinin en üst sırasındadır.

Ön taraftaki frenleme sisteminde Brembo Gold Serisi çift pistonlu yüzer kaliper ve iki adet 300 mm yarı yüzer çelik disk kullanılmaktadır. Arka tarafta, karşılıklı iki piston içeren yüzer kaliper 280 mm çelik diskte çalışır. Metal kafesle kaplı borular ve 4 konuma ayarlanabilen manivelalar frenleme sistemine gösterilen özeni bir kez daha gözler önüne sermektedir. Aprilia SRV 850 ayrıca ayak kalkanının sağ tarafındaki pratik manivela ile çalıştırılan bir park freni ile donatılmıştır.

Piaggio Grup Türkiye temsilcisi Ferco Motor tarafından ülkemizde 13 bin 500 Euro?ya satışa sunulan Aprilia SRV 850, şimdiden 2 sipariş aldı..

ismail

13.500 ? çok değilmi?

Alfadanadam

Vitesle uğraşmak istemeyen motor kullanıcıları için güçlü bir motor benim gözümde :)

emin

Honda NCX de triptonik vites geliştirdi diye biliyorum

ama bu scooter tasarım oalrak ön taraf direk RSV4 muhteşem. bu kada gücü scooterda kullanmak istemem sonuçta ağırlık merkezi farklı alışana kadar zaman geçer diye düşünüyorum beni gözümde en iyi scooter piaggio beverly 250 ve 300 lukleri var işin içine artçı girecekse o zaman 500cc ve üzerine bakılır. Ne bileyim scooter'a şuanda fazla heveslenmedim. Fazla yakan şehir içinde sıkıntı olan bir motorum olursa SYM fidel alırım olur biter efendi efendi takılırız =)

emin

Honda güvenli sürüş 2 eğitimini tamamladım.
cbr250, cbr600f ve cbf1000'i test ettim. hepsi başarılı makinalar aklım cbf1000'de kaldı. Ekimde işe başlayacağım için motoru bir arkadaşıma satabilirim, nisan, mayıs gibi de yeni sezonu yamaha mt-03 ile açmaya niyetliyim.