Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emin

dün itibariyle annem motorum olduğunu öğrendi çok şaşırdı üzüldü, sakince anlattım ama ana yüreği razı değil iki tekere =) bakalım önümüzdeki sezon bir aksilik olmazsa yeni eğitimler ve yeni bir motor düşünüyorum.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

mahoretti

maalesef Annen "haklı" ...

maalesef motosiklet sürücüsü trafikte GÖRÜLMÜYOR... Bende bir motosiklet sürücüsü olmama rağmen, eğitimlerini almama rağmen, konuyu bilmeme rağmen.... Otomobil kullanırken benimde başıma bir kez geldi ve GÖRMEDİM... Baktığım halde görmedim. Allahtan kaza olmadı da...

bu en temel konu maalesef birçok arkadaşımızın ölümlü kazalar geçirmesine sebep oldu. Yolun sulanmış olma ihtimalini saymıyorum... Lastiğin patlama ihtimali... Zincirin kitlenme ihtimali... Denyonun birisinin senin önünde araç kapsını açma ihtimali... sola sağa ani ve sinyalsiz dalma ihtimalleri... vs..vs..vs........ Çok değer verdiğim arkadaşlar gitti.... Bende çocuklarımı babasız yada yatalak bir baba ile üzülerek büyümelerini istemedim.... Kendime değil benim dışımdaki herkese GÜVENEMEDİM... 

Oysa ne güzeldir yolda gaz açıp viraja yatmak...

Anıl

Ülkemizde ne yollar ne de sürücüler motosiklet kullanmaya uygun! Kapı açma durumuna 3-4 kere maruz kaldım,çarpmadan birşekilde kurtuldum,sulama çalışması,yolda yağ olması benim sürekli kullandığım yolda karşılaşılan bir durum bu yüzden uzun yolda bile 80-90km/h'i geçmiyorum,bu durumda da güçlü bir motora sahip olsanızda tadına varamıyorsunuz. Bundan 2-3 ay önce çok usta bir motorcu tanıdığım,benim hergün kullandığım yolda, bir kamyondan dökülmüş yağ yüzünden kaza yaptı,tam koruma olmasına rağmen,kendisi bariyere çarptı ve kırılmadık kemiği kalmadı,şimdi yürüyebiliyor ama sanırım bundan sonra eğilemeyecek....bu durumları görünce bende de yolda tedirginlik ve korku sarıyor,bu da sürüşe etki ediyor,rahat kullanamıyorum,birde İstanbul trafiği ve motosiklet hiç düşünemiyorum.Artık motosiklet benim günlük taşıtımdan çıktı,haftasonu zevki oldu bu durumlar yüzünden...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

emin

vallahi tam bir kaos istanbulda trafik.. tam koruma, eğitim, pür dikkat gittiği yere kadar.
aceleye gerek yok sindire sindire gitmeye çalışıyorum. Tehlike her an ve her yerde var motor için.

kemalkml

motorsiklet keyiflidir :) ben yaklaşık 4 sene sürekli motosiklet kullandım . bir defa kazam oldu ,ucuz atlattım tabi binmeye devam ettim 8) . 2 senedir motosiklet kullanmıyorum ama bu yaz hep bi motosiklet almayı düşündüm .motosiklet beni çekiyo ,ben erteliyorum . 2 hafta önce bir arkadaşımın motosikletini kullandım kısa bi süre ,motora binince gözüm araba filan görmüyor ,156 bile gözüme görünmüyo :)maxi scooter lara bayılıyorum . gilera nexus hayalimdi bir dönem.

mahoretti

maxi scooter zaten başlı başına bir olay..... Kullanması çok zevkli bir o kadar da sıkıntılı.. Ben ilk scooter ile başladım birçok kişi gibi. daha sonra vitesli motosiklete geçtim. vites eziyettir ama bir o kadarda gereklidir...

emin

maxiscooter nedir ya, cbf150den sonra sym gts 250 bildiğin mercedes gibi geldi.
vespa 150likte maşallah keçi gibi gidiyor ama lastikler ufak rahat hissetmedim kendimi ben onunla istanbulda sahil dışında dolaşamam. =)

mahoretti

Lastikleri büyük olanlarda bile, kompresyon olmadığı için sadece fren'e kalıyorsunuz yavaşlamak için... sıkıntı orada...

Lbe

Bugün Güzelyurt sokaklarında gördüm.Motordan anlamam fakat baya dikkatimi çekti.Hitit Betting'in sahibinin olduğunu duyuncada pahalı bi şey olduğunu düşündüm :D

emin

ducati multistrada =) candır, henüz bana hitap etmiyor ama ilerde neden olmasın. evet tuzlu biraz.

asklepios

ooooofffff offfff.

ne yapsam bilemedim.

bi tarafım diyor; olm sen elinle-ayağınla para kazanıyosun,bak çocuğun da yolda,otur oturduğun yerde.

diğer tarafım ise; lan salak,dünyaya bir daha mı geleceksin,korumanı tak,usturuplu git,bişeycik olmaz...millet dünyayı geziyor motorla.

ben de gittim bi scooter aldım(honda pcx) gazımı alsın diye...şimdilik iyiyiz,hem de büyük kolaylık şehirde...

ha gazımı alsın derken; sürat delisi biri değilim: alıcam F650 GS'imi,tepeden tırnağa güvenlik....120'yi geçmeden...canım iskender mi çekti,hooop bursa,etli ekmek mi,hooop konya...

olayım budur aga...ama olur mu bilmem  :)

emin

f650 çok dengeli motor olduğunu söylüyorlar. Benim de aklımdan geçmedi değil ama bütçem yeni modellerine pek imkan sağlamıyor, yamaha mt-3 düşünüyorum ancak f650 gs 'de benzin deposu selenin altında olduğundan denge merkezinin kontrole daha uygun olduğunu duymuştum. Bir de amortisör sertliği değiştirilerek sele alçaltılıp yükseltilebiliyor diye biliyorum. Selesi çok yüksek değil ve kullanımı rahat diye biliyorum.

Motoru çalıştırmadan bile devirip kafanızı kaldırıma çarpıp hayatınızı kaybedebilirsiniz, hayatın her anında olduğu gibi risk var, azrailin nerede olacağı da belli değil, ben elimden geleni yaparım, baş edemeyeceğimi düşünürsem de bırakırım, şimdilik yola devam, Allah kimseye kaza bela vermesin.

Anıl

Maxiscooter mevzusu geçmiş,gilera runner 180,yamaha xmax 250 ve piaggio x9 500 evo derken kendimi scooter müptelası olarak görüyordum,özellikle x9 500 resmen konfor ve performans makinasıydı ancak gilera nexus ile aynı motora sahip olan bu makina 600cc racing tarzı bir motor veya bir araba kadar benzin yakıyordu,malum lastik çapı küçük,motor çok ağır(207kg) olunca viraj vs çok tedirginlik yaratıyordu,birde çukur tümsek durumları felaketti...sonunda gilera gp 800 alamayacağıma göre scooter mevzusunu kapadım,vitesliye geçtim,küçük ve hırçın bir makinadan başladım derbi gpr 125,sonra bu kesmemeye başladı,düzde performans güzeldi ancak tork yoktu. Dedim artık olsa olsa 600cc naked gider ara tara ER6N veya mt03'e karar verdim,baktım fiyatlar beni aşıyor,naked defterini unuttum,biraz arazi hem de yol dedim süpermoto xt 660x aldım,anladım ki naked vs boş esas aradığım motor buymuş,tümsek kaldırım hikaye,bozuk yolda asfalt gibi gidiyorum,şehiriçi manevrası scooter kadar rahat ama bunda da yüksek yapı viraj kabiliyetinde bir naked değil ama benim amacımda hız değil,gezmek yeni yerler görmek...Sonuç olarak herkesin öncelikleri var,gezmek isteyen touring,hız isteyen naked-racing seçiyor ama her motorundan diğerinden bir fazlalığı bir eksikliği var,karar size kalmış.Mesela ben otomatik olayını artık tercih etmem,vitesli daha hoşuma gidiyor,belki ileride tarzımda değişir(supersport harici başka birşeyler olur).Ama bu tutku bitmez esas sonuçta budur ;)

1998 GTV V6 TB

emin

Anıl abi bu xt'nin kilosu ve sele yüksekliği nedir bir de ne civarda fiyatları?
uzun yolda konforu ve yüklemesi için çözümler var mı?

Antalyadayken asyanın 150cclik crossunu kullandım çok keyifliydi ama bilemiyorum sanki kenarda köşede 250cc bir cross bulundurup onun dışında bir motora sahip olmak lazım gibime geldi. Tek motor bütün istekleri karşılayabilecek bir motor mu crosslar?

vitesli ile başladım, pişman değilim ama zaman zaman maxiscooterun konforuna özeniyorum.

Bu arada motorumu satmayı düşünüyorum arkadaşlar işe başlayacağım biraz yoğun geçecek Ocak-Şubat itibariyle yeni motorum için arayışlara başlayacağım.

mahoretti

You are not allowed to view links. Register or Login
ooooofffff offfff.

ne yapsam bilemedim.

bi tarafım diyor; olm sen elinle-ayağınla para kazanıyosun,bak çocuğun da yolda,otur oturduğun yerde.

diğer tarafım ise; lan salak,dünyaya bir daha mı geleceksin,korumanı tak,usturuplu git,bişeycik olmaz...millet dünyayı geziyor motorla.

ben de gittim bi scooter aldım(honda pcx) gazımı alsın diye...şimdilik iyiyiz,hem de büyük kolaylık şehirde...

ha gazımı alsın derken; sürat delisi biri değilim: alıcam F650 GS'imi,tepeden tırnağa güvenlik....120'yi geçmeden...canım iskender mi çekti,hooop bursa,etli ekmek mi,hooop konya...

olayım budur aga...ama olur mu bilmem  :)

650cc lik motorla Konyaya gidersen bidaha gitmezsin..... daha doğrusu F650 ile gidersen ))))

mahoretti

EMİN, Yamaha XT yerine, ben TENERE tavsiye ederim. Hangi motor seçeneği sana uygunsa tabi... 1200 tadından yenmez aslında... Rakibi olan BMW'den çok daha İYİ ve daha ucuz...

asklepios

650cc lik motorla Konyaya gidersen bidaha gitmezsin..... daha doğrusu F650 ile gidersen ))))
[/quote]

tek silindir=titreşim=toto uyuşması diyorsun yani  :D :D :D

hiç kullanmadım f 650 gs ama çok da titreşimli değil diyorlar.bilemedim... :-[

ha gönül ister,alalım bi R1200 GS,kafa rahat olsun...ama ona ne tecrübem yeter,ne de boyum.

emin

1200 GSlerde de sanırım alçak sele opsiyonu var ancak sıfır almanız gerekiyor sanırım emin değilim.

Tenere benim de dışardan beğendiğim bir motor ama o tip bir motora geçmeyi henüz düşünmüyorum. 660cclik blok bana mantıklı geliyor ilk aşamada, şehiriçinde hem kullanımı hem de tasarımı itibariyle yamaha mt-03 ü kendime daha yakın buluyorum niyetim nisan mayıs gbi ona geçiş yapmak.

Tek silindir ile ilgili pek çok tartışma var ama sürekli yüksek devirde giderseniz evet titreşimi hissedersiniz, ama belli devirlerde oldukça konforlu sürüşler de yapabilirsiniz bu kadar sabit fikirli olmayalım, evet bir cbf600 ya da vstorm dl650 ile uzun yolda daha konforlu gidebilirsiniz ama cbf150 ile 1450kmlik bir yolu tamamladım hiç de kolay değildi o tecrübeme göre mt-03 ile gerekli molaları verdiğim takdirde çok keyifli bir uzun yol yapabileceğimi düşünüyorum.

bana kalırsa adım adım gitmekte fayda var. motor teknolojisini ve mekaniğini tanıdıkça, yol mantığına adepte oldukça kendine en uygun motosikleti sürücünün kendisi bulacaktır.

mahoretti

F650 kullandım. eski kasasından. rotax motorlu. aynı motor suzuki ve aprillada kullanılıyor... tek silindir... (eski kasa ama yeni kasasını arkadaşım daha titreşimli diye satmış bu arada...) şöyle diyeyim, 1 saat sonunda motordan inince titremeye devam ediyorsunuz.... Transalp te kullandım. o daha az titreşimli mesela... titreşimsizi yok zaten bunların... CBF500 kullandım, onda bile hafif bir titreşim vardı. ancak 4 silindire bineceksiniz ki bişey hissetmeyin. CBF600 mesela... Ama şehir içi içinde bunlar arabadan daha fazla yakan araçlar.

Anıl

Emin,xt değilde ben xtx derim,şekli şemali daha güzel supermoto! xt 660 ise arazi versiyonu ama cross kadar yetenekli değil,hafif arazi diyelim...Kilosu 180kg civarı,yükseklik ise internette vs var,ben pek ilgilenmedim ama benim boy 178cm parmak ucuyla yere basıyorum ;D
Titreşim yok desek yalan olur ama rahatsız etmiyor,tek silindir yüksek hacim demek tork demek,her vites ve devirde kopmak demek,zatem mt03'de de kullanılan bu motora bakarsan max. gücünü 6000 devir gibi motorsiklet için düşük bir devirde veriyor,çift silindirler daha kısa stroklu olduğundan daha yüksek devirler çevirebiliyor...Ben sana MT03 derim tarz ve motor özellikleri olarak...mt03 ile xt'ler aynı modelde,yaklaşık aynı fiyata sahip ama xt660 veya xtx660 ile 2004 modele kadar düşebiliyorsun bu yüzden fiyatta düşüyor,xt-xtx ler 10binden başlayıp,14 bin'e kadar çıkan fiyatlara sahip, mt03 ise 12'den başlıyor...BMW'ye göre üstünlüğü motoru çok sağlam,parçası ucuz ve servisi yaygın...

1998 GTV V6 TB

emin

xtxler daha hoşmuş gerçekten ama sele yüksekliği 87,5 bana gelicek bi motor değil malesef 80likler iyi. mt-03'de 80cm, cbf1000'de parmak ucumda duruyorum problemsiz. superbikeların hepsinde problemsiz duruyorum ama sbk düşünmüyorum.

yamaha mt-03, ducati monster'a hazırlık olarak düşündüğüm bir motor, hem yakıt olarak biraz daha az yakıyor, servisi daha rahat ducatiye göre, tasarım italyan. diskler brembo, çatara patara çift çıkış orjinal egzoz =)

sonrası kısmetse absli bir monster 696 ya da 796 bilemediniz 1100 evo =) hypermotard'da da gözüm var.

blackeyekenan

olmamı kardes bende kros hastasıyın... koyde dag tas tepe  demeden bınıyoz..
Aramızda motor kullanan arkadaşlar var mı? Ayrıca ducatista var mı? Bugün ehliyet yazılısına girdim önümüzdeki ay da sürüş sınavına gireceğim, ardından da cbf 150 ile başlamayı düşünüyorum.

Önerisi tavsiyesi olan var mı?

Ducatistanbul diye bir oluşum var, aktif ve değişik bir ortama benziyor.

forumda bir arama yaptım illa ki motosiklet ile ilgili konu olmalı ya da ducati ile ilgili, bulamadım, sanırım arama fonksiyonunda bir sıkıntı var?

saygılar.

Edited by - Emin Kurtoğlu on 16/12/2011  05:02:04

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

Alfadanadam

Sezonu bitecek neredeyse beni 2 teker hastalığı sardı ya :)
Daha çok işe gidip gelmelik scooter almayı düşünüyorum. Toplasan 3 km. yolum var, yazık alfayı çalıştırdığıma.
Bu kış A2 ehliyet işini bitirip şubat-mart gibi bir scooter alasım var.
Gönlümden Honda PCX geçiyor ama biraz pahalı kaçar şimdilik. 3-5 ay çin işi kullanıp tecrübe kazanayım diyorum.
Fikri olan?

Ducati muhabbetinin üzerine çok masum kaçacak ama :)

emin

Bülent abi PCX 125cc, maxiscooter gibi görünüyor ama öyle değil, gerçekten ekonomik ama bence fiyatı fazla.

Bana kalırsa aprilia scarabeo200 ya da honda ps150 tercih edilebilir. Scarabeo hem fiyat olarak yakın PCX'e hem cc olarak yüksek hem de yıllardır olan bir model lastiklerinin büyük olması daha çok güven veriyor. İlla honda olsun bilindik marka dersen de PS150 tercih edilebilir.

Çin işi bakıcam diyorsan, Kymco'nun çinde yaptırdığı fidelle diye bir model var ama bazı memnuniyetsizlikler duydum o motorla ilgili tipi aynı vespa fiyatı yarısı. Kymco'nun xevo250si muhteşem ama fiyat olarak biraz fazla 10 bin lira civarı.

ileride ducatiyi garaja çekersem, scarabeo kesinlikle düşündüğüm bir makina, uzun yol bile rahatlıkla yapılır lastikleri büyük olduğundan güven verir. genelde scooterların 12inc jantları olur. scarabeo'da 16 jant var. gücü de yeterli. fizy ya da spacy alsan kısa zamanda sıkılacaksın, güven vermeyecek ufak tefek çukurlarda denge konusunda tedirginlik yaşayacaksın.

agucba

Bir de kuzenimin söylediği bir şey var. Eğer scooter alacaksan ve iki kişi olacaksanız, iyi bir bir markanın en az 150-200 cc'lik veya çin işi bir markanın 250 cc'lik bir modelinden al. Diğer türlü olursa, size yetmeyebilir.

Ne kadar doğrudur bilmiyorum.

///////////////