Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KAKIRMAN

Hayırlısı olsun tekrar. Kıyafeti, kaskı da halledersin bir türlü...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

Kask ve kıyafet işi için vaktim var biraz daha. Biraz kampanya falan kovalıyım ya da fuardan bakayım diyorum .Havalar iyice düzelmeden binmem ben buna zaten :)

Bu arada fuara hangi tarihte gidiyoruz?  :arkadasim:

KAKIRMAN

Hocam aksilik olmazsa haftaya perşembe-cuma ordayız. Şu var. Hafta iç davetiyeler 2 kişilik(miş). Hafta sonu 1 kişilik... Üye olduğum bir forumdan davetiye edinmeye çalışacağım bakalım. (28 Şubat - 1 Mart)
The Machina List

emin

giriş normalde ne kadar ki geçen hafta davetiye almayı unuttum motor heyecanından, ben de iş çoğun olmazsa pazar sabahtan falan gidebilirim. sabah derken zaten 12 de falan açılıyordur o
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Anıl

Kymco süper bir seçim olur bence fiyat/kalite oranı çok iyi bir marka...Bende bir davetiye var isteyen olursa!Bulamayana posta ile gönderirim birşey tutmaz ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
Kymco süper bir seçim olur bence fiyat/kalite oranı çok iyi bir marka...Bende bir davetiye var isteyen olursa!Bulamayana posta ile gönderirim birşey tutmaz ;)
Teşekkürler dostum.
Bilet normalde kaç para ki? Ben ta Zonguldak'tan kalkıp geldikten sonra üçe beşe bakmam da :)

KAKIRMAN

giriş normalde ne kadar ki geçen hafta davetiye almayı unuttum motor heyecanından, ben de iş çoğun olmazsa pazar sabahtan falan gidebilirim. sabah derken zaten 12 de falan açılıyordur o
Galiba motor dergileri veriyor davetiyeyi.
The Machina List

Anıl

Fiyatları bilmiyorum ama bulamayan olursa gönderirim. Fuar motosiklet sahibi olmak  için şanstır, çünkü güzel indirimler oluyor.

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

Bu kadar beklemişken fuarı beklesem mi yani :)

asklepios

Anıl

Bence de beklemek mantıklı, motor almak isteyenler ilk olarak fuarı yoklar,piyasaya yeni girmiş motorlarda veya fuara özel indirmler oluyor,hem hepsini tek tek inceleme fırsatın oluyor,fikirler değişebilir belli olmaz ;)

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

Bence de beklemek mantıklı, motor almak isteyenler ilk olarak fuarı yoklar,piyasaya yeni girmiş motorlarda veya fuara özel indirmler oluyor,hem hepsini tek tek inceleme fırsatın oluyor,fikirler değişebilir belli olmaz ;)

Tamam ben muhtemelen 2 Mart'a fuara gidebilirim gibi görünüyor. Yapalım hemen bir organizasyon :)

Anıl

İnsan o rüzgarı,rahatlığı ve özgürlüğü tadınca, iki tekerden bir türlü vazgeçemiyor. İlk babamın bağa-bahçeye kullandığı motoru kaçırarak bu işe girdim. Sonra ilk 2002'de 2001 model 50cc Aprilia ile bu olaya girdim, o zamandan bu zaman sadece 3 ay ayrı kalabildim,böyle bir bağımlılık bu iki teker... Sanırım Bülent Abi de bu yola girmek üzere...

1998 GTV V6 TB

emin

Sons of Anarchy yeni sezonu başlasın artık dercesine, bir tek şu modelini seviyorum Harleylerin

emin

Bugün sabah 11'de evden çıkıp 6 gibi geri döndüm. Hedefim kısa bir riva yapıp dönekti, ordan şileye geçeyim dedim, şileye girmeden ağvaya devam ettim.  bir daha dağ yolundan ağvaya gider miyim emin değilim, bir enduro ile daha keyifli olabilir, amortisörler çok sert darbe manyağı oldum =) bir de motoru incitmeyeyim tedirginliği var, cbfte yoktu öyle birşey gönül rahatlığı ile kullanıyordum.

monster asfalt canavarı, rampa falan dinlemiyor, frenler başarılı, ama rüzgar manyağı oluyorsunuz özellikle 100km'nin üzerinde çıkmaya başladıkça. yol tutuş harika ivmelenme muazzam yol boyunca iki makas dışında 6 bin rpm'i geçmedim. Tok başlayan ses, daha fazla devir çevirdikçe tizleşiyor, gazı bıraktığınızda egzozlar fokur fokur kaynıyor, ama malesef mt-03'teki gibi tam anlamıyla bir çatara patara yok. bir harley gibi pataküte de değil =)

cumartesi günü dainese trq tour çizmelerden aldım, çok başarılı, hem terletmiyor, üşütmüyor, hava alıyor, su geçirmiyor, çok şık ve mekanizması sayesinde ayağınızı bilekten bükebiliyorsunuz. iki gündür ayağımda yeni olmasına rağmen hiç rahatsızlık vermedi. düşünen varsa tavsiye ederim. Mototaş'tan aldım, kızıltoprakta nakitte %20 fuar indirimleri var, %15'de tek çekim kredi kartı. Ayrıca çarşambadan sonra mağazaya yeni mallar gelecekmiş.

monsterın ufak rüzgarlığı ve arka selenin olduğu yere mono kapak işini de fuardan sonra halledeceğiz.
perşembe ve cuma geçerli olan davetiyelerden var elimde ama haftasonu belki gidebilicem, artık gidebilirsem ordan temin ederim.

Bugün yol boyunca çektiğim fotoğraflardan bazıları

KAKIRMAN

Maşallah...
Bu arada bugün gerçekten rüzgarlıydı yollar. Kaskı hafif yan çevirmem bile etkiliyordu. Haftaya hava güzel olursa birlikte çıkarız artık. Bugün bende aşağı yukarı 2oo küsur km yol yaptım. Maalesef foto yok :(
The Machina List

emin

abi ben henüz hiç birlikte uzun sürüş gerçekleştirmedim çok da mantıklı bulmuyorum, hele konvoylar tam bir eziyet, bugün hem harleyci abiler hem de enduroist ekibi konvoyla 90-100 km civarında şileden dönüyolardı tamam eşler falan arkada belli herkes efendi gidiyor ama o soğukta o şekilde kullanıp zevk alıp alamadıklarını anlayamadım, enduronun konforu vb belki o motivasyonla kullanıyorlardır olabilir, tatlı tatlı viraj alıp orta yaş üstü mini mini adrenalinler =)

dikkatimi tamamen kendi güvenliğime yoğunlaştırıyorum, ekip halinde olunca da maksimum 2 veya 3 motor gitmek fayda var aksi takdirde konsantre olunabileceğini pek sanmıyorum. Bana şu aşamada motor tek başına binilecek birşey gibi geliyor, artçı falan taşımak mı aman diyim, keyfimi eziyete dönüştürecekmiş gibime geliyor.

İlhan abi scooter'ın konforuna alıştıktan sonra vitesliye nasıl geçeceksin bari enduro falan düşün de konfordan ödün verme. Abi bir de pazar günü bütün gün motor başında ayıp olmuyor mu, iç işleri bakanlığında karışıklık olmuyor mu? Hadi ben gencim kafalar rahat =)

tugrul

Pazar günü gelemez zaten, başka sözü var İlhan hocamın :D

Emin, imrenerek izliyorum seni, gayet dikkatli güvenli gidiyorsun gaza gelmeden, tebrik ediyorum  :yukari-ok:
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

emin

abi daha fazla motora binmek için daha fazla dikkatli olmam lazım, ama yine de çok riskli, her an tetikte olmak gerekiyor, bütün binenlere sağlık sıhhat bir kısmına da akıl diliyorum bugün kavacıktan saptım riva sapağına doğru ilerliyorum, iki ducatista selam verdi devam etti arkadan hızla yaklaşanları gördüm dedim heralde onlar da ducati, iyice yaklaşınca scooter olduğunu anladım, bir vespa muhtemelen 250lik ölümüne gidiyordu, arkadan da onu takip eden, gilera ve bir kross atmadık makas bırakmadı insanlar sonradan farkedip refleks olarak sağa sola kırdılar. karışık işler çok zevkli ama riski bol. keşke hayatta ben gidersem üzülecek kimse olmasa o zaman gönül rahatlığıyla binerdim.

asklepios

konu açılmışken; ben de tebrik ediyorum emin kardeşim :yukari-ok:

küçük motorla başlaman,güvenlik ekipmanını es geçmemen,temkinli sürüş tarzın...bir motorcuda olması gereken herşey :nazar:

emin

çok sağ ol Ali Abi, geçen sene bıraktığım yere göre baya gerilemişim ya da daha motorun sınırlarını görmediğim için virajlara gönül rahatlığıyla girmiyorum. Eğitimi tek bir sefer alınıp ömür boyu yetecek birşey olarak görmemek lazım özellikle de başlarda sezonluk biniyorsak, muhakkak tekrar almakta fayda var. ben de hondanın GS3'ünü kovalıyorum işten ne zaman müsait olabilirim bilmiyorum. Martın 2. haftası bi eğitim var. olmazsa Murat Denizhanla kendimiz çalışacağız.

Ekipman, hem konfor hem de güvenlik için çok önemli, bir de malzemeleri tanıyarak almakta büyük fayda var. Kemal abi bana kask mont bot yollamasaydı, ben kafama göre başlarda alsaydım muhtemelen fazla rahat edemeyeceğim şeyleri alacaktım, biraz da tanıyarak ekipman almak lazım.

ufak motor olayına gelecek olursak başlangıçta gaz açışlarını ayarlama, gaza gelmeme ve trafiği tanıma açısından evet avantajlı ama, daha donanımlı birşeyle başlamak faydalı olabilir ve daha uzun kullanmak ben 7 ay falan kullandım cbf150'yi onun yerine cbr250 veya duke200'ü 2 sene kullansam çok daha iyi olabilirdi. Ufak motorun sıkıntısı tehlikeyi sezdiğiniz anda oradan hızlanarak uzaklaşamıyorsunuz. Kendimi güvende hissetmediğim bir kaç pozisyondan rahatlıkla sıyrılıp ferah bir şeride geçip kendimi rahatlıkla görünür kılabiliyorum büyük hacimde. ama gaz ayarlamak zamanla oturucak, motora alıştıkça

Alper

Emincim helal olsun yaa :) hakkını vererek , tüm gereksinimlerini yerine getirerek bu sevdayı yaşıyorsun ya imreniyorum sana...
Dikkatli ve trafik teröristlerinden uzak kalman dileğiyle.

Anıl

Bende bizim Spil dağlarının orman yollarında takıldım,baya yükseğe çıktım,çatara patara çok zevkliydi,ayakta motor kullanmakta ama haftaya çamur içinde bir motor temizlememi bekliyor...Çamurdan önce bir iki fotoğraf çekeyim dedim :)
Pazar günüde rutin Çeşme muhabbeti vardı ailece,hava 20 derece,güneşli,Çeşme otobanı motor konvoyları ile doluydu,Harleyler,apaçi gençlik vs,otoban değil sanki pist olmuştu...

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Anılın motoru canlı canlı gördüm, çok sevdim çok güzel sesi var. Büyüklüğü falan on numara:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

fevkalbeser12

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Daha önce paylaşmış mıydım bilmiyorum ama bu da benim Hondaydı. Demekki ben gene honda aldım eskiye döndüm:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson