Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Ninja 300'ün fiyatı gerçekten uçuk,seçime cbr 250 alternatif olabilir. Emin artçı vs düşünüyorsan sana touring gider. Mesela benim sele rahat,geniş ama eğimli,arkaya kim oturursa eğimden kaya kaya bana dayıyor,kız oldu mu olay güzelde, sap oldu mu farklı oluyor :D Yoksa yol onforu artçı ile güzel.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Veloce

Perşembe günü ehliyet kursuna yazıldım... Arkadaşın motoruna biniyorum arada bir... Cbf 150. Sanırım başlangıç için Duke 200 alacağım yakında..

Veloce

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
Duke 200 ile 125 arasında sadece motor farkı var, esasında o da çok farklı değil çünkü 200, 125cc motordan türetilmiş bir makina ama 25 HP güç, o ağırlık için fena bir değer değil,şehiriçi ve kısa mesafeli yolculuklarda gayet tatmin eder. Ama ben kopayım Antalya'ya gideyim derseniz sıkıcı olur. Yakıt tüketimi olarak da 100km'de 0.1-0.2 litre bence farkedilecek ve ekonomi sağlayacak değerler değil. İkinci el bir Duke bence güzel olur,yakın zamanda Duke 390 gelecek ama onun fiyatı 15-16 bin Tl olacak,o motora göre fazla bir değer!

6750? duke 390

emin

1300-1400 kmye yakın bir yol yaptım. Gökçeada-Assos-İstanbul. Biraz yorucu oldu ama yol çabuk bitti eşyasız olsam hiç zorluk çekmezdim.

Yarın da artçımızla rivaya =) Monster bu ara fazla mesaide.

F650GS - F700GS - F800GS ya da CBF1000'i ciddi ciddi düşünüyorum.
Özellikle seneye yapılabilecek bir uzun yol için.

Başlangıç için ktm duke 200 bence süper bir seçim. Koruma takozu falan sağlıyorlarsa muhakka taktır abicim.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Veloce

Sorarım Emin... Sabırsızlanmalar başladı zaten. Senin girişimlerin ve bu konu başlığı, adım adım kararlı ilerleyişinde güzel bir destek, bir yandanda cesaret verici oldu açıkçası. Önümüzdeki bahar inşallah birlikte yollara dökülebiliriz :)

fevkalbeser12

Yollara dökülün Selçuğa gelin:) iyi bir motor durağıdır burası:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

emin

İnşallah çok memnun olurum. Monster ile 8000 km'yi devirdik bugün de riva yerine biraz bebek sahilde dolaşıp garipçe yapalım dedik toplamda 200 km yapmışımdır bugün artçılı kısmı biraz sancılı olsa da monster mahçup ettirmedi. Ama kesinlikle tek kişilik bir motor.

F650GS ve CBF1000 arasında gidip geliyorum. Bir yandan da derdim 2014'te monster ile italyaya gitmek.

egeozal1

Abi motorla italya kaç saat sürer veya kaç gün :o

emin

3-4 günde gitmeyi planlıyoruz bakalım. 2014 World Ducati Week etkinlikleri için.

egeozal1

Hayırlısı olsun abim. Şimdiden iyi yolculuklar :) GT ve Monater ile keyifli sürüşler dilerim :) Abi ben hala geçen gün ki patavatsızlığım yüzünden sana mahçubum. Acaba Alfisti abilerimle iftar yemeğine gelebilirsem sen de orada olursan sana bir kahve borcum var :)

emin

Ya oğlum olur mu öyle şey, inşallah denk getiririz bir iftar yemeğinde hep beraber birşeyler yer içer vakit geçirir, tanışmış oluruz takılma öyle şeylere. Güzel dilekler için teşekkürler.

egeozal1

Bende çok istiyorum tanışmak abi. Zaten bir tek sana kahve ısmarlasam olmaz tüm foruma ısmarlamak lazım. Bazıları beni sevmiyor olsa da inşallah tanışınca hepimiz kaynaşırız.

Veloce

Duke 125 ile duke 200 lükler aynı kasa farklı motor. Ben bu aralar çok araştırıyorum. Hatta bilen bir arkadaş bana 125 lik al alacaksan hem paran cebinde kalır hem de benzinin karını yaparsın demişti. Kağıt üzerinde beygir olarak 200 lükler seni aldatmasın demişti. Lakin 125 likle en fazla 100-110 gidebilecekken normalde 200 lükle 120-130 anca olur demişti. Aslında mantıklı dedikleri. Başlangıç motoru olarak alınacaksa bence 125 liklere bakmakt fayda var derim. Hatta alınacaksa bana da haber verilirse ben de düşünebilirim. Zira şu aralar hem araçsızlık hem de motorsuzluk canıma tak etti.

Neredeyse internette izlemediğim Duke 200 videosu kalmadı diyebilirim... Videolardan birinde 125 ile 200 arasındaki 75cc'nin yarattığı farka inanamazsınız diyor... Zaten bu şekilde olmasıda mantıklı olanı... Sadece 75cc deyip geçmemek lazım. 600cc ile 650cc iki motor arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyen birçok tecrübeli motorcu arkadaşım olmuştu. Bu noktada fark aradaki 75cc'den ziyade % olarak düşünülecek olursa, arada tam %60'lık bir fark var ve bu iki motorun kağıt üzerinde ya da ne şekilde olursa olsun aralarında büyük bir fark olduğu anlamına gelmeli bence.

Yakıt tüketimi 2.8L/100km olarak belirlenmiş bir testte. Burda tasarrufu düşünmek ya da düşünmemek gibi bir durum yok zaten. Bedavadan biraz pahalıya maloluyor bir noktadan diğerine gitmek... Son sürat konusuna gelirsek, 165km yapan Duke 200 gördüm videolarda. Fakat 137km gibi bir süratte kesiciye girenini de gördüm... Benim fikrim, zaten belirli bir sürede alıştıktan sonra yetersiz geleceği açıkça belli olan düşük cc'deki motorlar arasından, 125cc olan yerine 200cc olanı tercih etmek ki, bu yetersiz gelme süresi en uzun vadeye yayılsın. Sonuçta 200cc çokta küçük bir motor sayılmaz. Bu arada boy, kilo gibi unsurları da göz önünde bulundurmakta fayda var tabi...

Anıl

Duke 200 çok güzel bir başlangıç motoru,kullanıcıların belirttiği son hız 140km/h, bu da gayet yeterli. Ağırlık/güç oranı çok iyi,kullanımı pratik ve hafif, inanılmaz ekonomik,tabiri caizse akşam eve gelince kontağı kapamaya gerek yok,sabah atla bin :D

1998 GTV V6 TB

KAKIRMAN

Volkan hocam kışı bekleyelim istersen ben ne zamandır kovalıyorum Duke'yi. Hem piyasa ucuzlar hem ben de maddi kaynaklar yönünden biraz rahatlamış olurum o aralar...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Veloce

Duke 200 çok güzel bir başlangıç motoru,kullanıcıların belirttiği son hız 140km/h, bu da gayet yeterli. Ağırlık/güç oranı çok iyi,kullanımı pratik ve hafif, inanılmaz ekonomik,tabiri caizse akşam eve gelince kontağı kapamaya gerek yok,sabah atla bin :D

Aynen Anıl gayet yeterli geleceğini düşünüyorum... İnan artık arabayla bile hız yapmıyorum, sürat en son planda bende. Dünya kadar video izledim karşılaştırma vs. okudum. Maddi etkenleri saymazsak, en mantıklı ve doğru tercih Duke 200 olacaktır...

Volkan hocam kışı bekleyelim istersen ben ne zamandır kovalıyorum Duke'yi. Hem piyasa ucuzlar hem ben de maddi kaynaklar yönünden biraz rahatlamış olurum o aralar...

İlhan hocam bende biraz rahatlamayı bekleyebilirim mecburen. Kısmet olurda aynı zamana denk getirebilirsek inşallah iki tane birden alırız. Biraz daha tecrübem olsa aslında yeni gelecek olan 390 olanı çok isterdim ama şimdiden biraz fazla olacaktır diye düşünüyorum. Tam aksini düşünenler de olmasına rağmen benim için de mantıklı görülen 250cc'yi aşmamak.

emin

ktm 200 başarılı motor. ilhan hocam mt-09 çıkmış ben ön far tasarımını beğenmedim ama teknoloji harika 3 silindir, hafif bi motor çok keyiflidir.

bence ilhan hocam ktm 200 alacağına 390'a bak =)

Veloce

ktm 200 başarılı motor. ilhan hocam mt-09 çıkmış ben ön far tasarımını beğenmedim ama teknoloji harika 3 silindir, hafif bi motor çok keyiflidir.

bence ilhan hocam ktm 200 alacağına 390'a bak =)

Vallahi tecrübe varsa kesinlikle Duke 390 derim. 17000TL (6750?) olacak fiyatı. Bu ay gelir sanırım. Bir sürü test vs. takip ettiğim kadarıyla müthiş bir motor... Çok keyifli, stabil, ekonomik ve spor özelliklerde bir araç olduğundan ve sınıfında rakipsiz olduğundan bahsediliyor sürekli olarak her yerde...

Anıl

Duke 390'ın sınıfına göre fiyatı biraz yüksek kalıyor ama testlerde motordan çok iyi bir şekilde bahsediyor. MT-09'u Emin sayesinde öğrendim ama 850cc motor hacmi ile piyasada tutunur mu bilemem,vergi dilimi yüksek,yeni 3 silindir motoru da görmek lazım vs vs. Türkiye fiyatını da bulamadım.

1998 GTV V6 TB

emin

abi ben de iki gün önce tenere'nin fiyatını öğrenmek için girdiğimde gördüm mt-09'u tutmaz orası kesin ama satara 15-20 tane =)

3 silindir bana heyecan veriyor valla

mv-agusta, triumph falan. ducatiden zaten vergi diliminin üzerindeyiz. onun için alıştık 650 cc üzeri vergiye =)

390 pahallıymış hakkaten 17bine TR'de alınabilecek çok motor var. Özellikle 1-2 yaşında bakılıyorsa.
Sıfır için de hondanın 500cc'leri beklenebilir. Hem vergidilimi avantajlı hem de NC700'lere göre daha az yakar.

hyperstrada'ya takıldıdün gözüm,motor 810cc 110hp oldukça başarılı multistrada'ya göre hafif ancak sıfır fiyatı 42'leri buluyor ve bu aksesuarsız hali daha çantademiri yan çanta falan alınacak.

KTM 990SMT ile aynı sınıfta

F800GS-Triumph Tiger- KTM 990SMT - Hyperstrada

aklımdaki alternatifler bunlar.

KAKIRMAN

Yamaha XJ06 düşünürüm o fiyata. 600 cc + 4 silindir... Motor çok kibar ve estetik. Sele alçak oturuş pozisyonu bana göre mükemmel hafif ve kıvrak  ;)
The Machina List

Anıl

XJ6,fazerların boşluğunu doldurmak için çıkarıldı ancak ülkemizde nedense tutmadı,neden denirse bizde motor demek beygir gücü demek,görüntü demek,birde nedense arka lastik demek :) Şimdi fazer 98 beygirdi,78'e düştü satışlarda düştü,xj6 işte bu 78'lik motora sahip baştan kaybeetti,görüntü güzel o ayrı,arka lastik 180'den 160'a düşünce millette bir burukluk yarattı ;) Birde tüketim faktörü var,yüksek devirli bir motor ve max torkuda yüksek devirlerde veriyor,performans odaklı kullanıldığında motor sağlam tüketiyor. Motosiklet forumlarında da genel kanı bu şekilde bana göre ise fiyata göre alınabilecek motor! Honda 700'lük seriyi çıkardı,etrafımda baya görmeye başladım ama xj6 şimdiye kadar bir tane gördüm,Honda 700 değilde 600cc yapsaydı motoru,yamaha sinek avlardı.

1998 GTV V6 TB

emin

Yamaha XJ06 düşünürüm o fiyata. 600 cc + 4 silindir... Motor çok kibar ve estetik. Sele alçak oturuş pozisyonu bana göre mükemmel hafif ve kıvrak  ;)

temizbi tane var karenajlı olandan
akşam linkini atarım tanıdık
bordo sahibi volkan ulaş

KAKIRMAN

Eminim kreanjlı olanlar diversion olarak geçiyor ama neticede aynı motor. Fakat bi ara çok gittim geldim akabinde yok yahu deyip motorun parasını da araca yatırdım.
The Machina List