Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

evrenalpar

Şimdi Kawasaki'nin sitesine baktım;
Z800
ER-6N
modellerini görmemiştim çok hoşuma gitti. Ya arkadaş nereden sardık bu yaştan sonra motora yahu..  :D

er-6n

z800
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

asklepios

Kawasaki demişken, Kawa'nın yeni scooterı:

Anıl

Kawasaki 90'lı yılların ortasındaki efsane dönemlerini unuttu malesef! Ülkemizde yedek parça ve servis sıkıntısı mevcut, malesef bu yüzden alırken de satarken de insana iki kere düşündürmeye sevkedecek duruma geldi. ER6N ve F artık baya eskidi, 2006 yılından beri aynı motor ve yürüyenle devam ediyor,botoks yapıp piyasaya sürüyorlar, kuş serisi serisinin son demlerindeki doğan slx 1.6 i.e gibi artık ne yazacak yeri kaldı ne de fazla cazibesi :D
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

evrenalpar

Deme yaw bana çok farklı gelmişti, tasarımı çok gitti. Öğrendiğimiz iyi oldu. Zaten sahibinden fiyatlara baktım, sıfırlarla 2013 2.eller arasında bayağı fark var, belli oluyor piyasasının olmadığı.
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

emin

kawa sağlam bir dönüş yapacak deniyor bu sezon bayilerini arttıracaklarmış falan. güzel motorları var bu yeni 300'lük ninja etli butlu yakışıklı olmuş.

dün 12.000 bakımımı yaptırdım. Korlas'ın en az 850 TL tutar ekstra birşey çıkarsa artar dediği bakımı.
Ufak ön rüzgarlık montajını da yaptırarak 350 TL ye bitirdim. yağ/yağ filtresi/2 buji değişti arka fren balatamda 2 hafta önce değişmişti.

Birazdan inip cilasını atıcam, zincirleri yağlicam.
Salı sabahı erken vakitte çıkıp, Zonguldak, Amasra üzerinden Kurucaşile oradan da Cide'ye ulaşmayı planlıyorum. Cide yakınlarında Gideros koyunda kalıcam. 2 gece. Cuma gecesi istanbulda olmam gerekiyor. Son bir geceyi nerede geçireceğim hangi yol üzerinden döneceğim şimdilik belli değil.

Revit'in kışlık eldivenini aldım, bir de pantalon yağmurluk aldım. Yola hazırız.

:haydi:

BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Anıl

Emin servisi farkli biryerde mi yaptirdin. Alfa durumu bunlarda da var,sarf malzeme pahalı değil ama yetkili servisler adamı öpmek için bekliyor. Bakalım benim garantinin bitmeslne daha bir sene var,öpülecekmiyiz acaba:-)

1998 GTV V6 TB

emin

You are not allowed to view links. Register or Login
Emin servisi farkli biryerde mi yaptirdin. Alfa durumu bunlarda da var,sarf malzeme pahalı değil ama yetkili servisler adamı öpmek için bekliyor. Bakalım benim garantinin bitmeslne daha bir sene var,öpülecekmiyiz acaba:-)

Abi servisi Karaköy'de Ata Moto'da yaptırdım. Garantiden çıkmıyor, kaşesi geçerli, yetkili KTM ve Ducati servisi yeri biraz köhne olduğu için fiyatları daha düşük diyor Kızıltoprak Korlas. Benim için köhne değil vintage =) Sanayideki dükkanları düşünürsek mekan pırıl pırıl ve hoş bi dizaynı var.

Veloce

kawa sağlam bir dönüş yapacak deniyor bu sezon bayilerini arttıracaklarmış falan. güzel motorları var bu yeni 300'lük ninja etli butlu yakışıklı olmuş.

dün 12.000 bakımımı yaptırdım. Korlas'ın en az 850 TL tutar ekstra birşey çıkarsa artar dediği bakımı.
Ufak ön rüzgarlık montajını da yaptırarak 350 TL ye bitirdim. yağ/yağ filtresi/2 buji değişti arka fren balatamda 2 hafta önce değişmişti.

Birazdan inip cilasını atıcam, zincirleri yağlicam.
Salı sabahı erken vakitte çıkıp, Zonguldak, Amasra üzerinden Kurucaşile oradan da Cide'ye ulaşmayı planlıyorum. Cide yakınlarında Gideros koyunda kalıcam. 2 gece. Cuma gecesi istanbulda olmam gerekiyor. Son bir geceyi nerede geçireceğim hangi yol üzerinden döneceğim şimdilik belli değil.

Revit'in kışlık eldivenini aldım, bir de pantalon yağmurluk aldım. Yola hazırız.

:haydi:

Bravo sana sevgili kardeşim... Şu yaptığın planlarla, yıllar önce otomobil ile yaparak her istediğim yeri gidip görme şansı yakaladığım yol haritalarını motorsiklet için yapıyorsun... Çok özeniyor, çok seviniyorum. Tecrübeli olduğumuz bir takım konular var elbet ama yaşça benden genç olan bir kardeşimin bu denli gözlerimizin önünde farklı bir konuda tecrübelenmesi ve gerektiğinde bizlere yol gösterebilecek olmasından çok memnunum.

Bu konuyu ilk sayfasından beri detaylıca okumuş biri olarak, maddi değil ama mantık dolu nedenlerden dolayı, yeni yıla girmeden önce 250cc'yi aşmayacak vitesli bir motor almaya karar verdim. Model marka net değil ama inanın uzun zamandır kafa yoruyorum ve türlü gelgitler yaşıyorum... Bir Ducati Monster almam işten değil fakat yeni başlayan biri olarak bu mantıklıca değil, akıllıca değil, çoşkuluca ve fütursuz bir davranış olacak gibi geliyor...

O da olacak mutlaka belki daha da iyisi olacak kısmetse ama o noktaya birden gitmek realist düşününce mantık dışı kalıyor... Daha makul bir cc ile başlayıp motorun üzerinden inmemeyi düşünüyor ve en yakın zamanda Emin gibi kardeşlerim ile yol tecrübesi yaşamayı istiyorum... Hepimize mantıklı ve akıllı bir örnek olduğun için, motorsiklete gönül vermiş, gönül verecek tüm arkadaşlar adına sana teşekkür ediyorum Emin'cim. Az kaldı yakında X bir iki tekerlek ile sana katılacağım inşallah ;)

evrenalpar

Emin'in fotoğraflarla birlikte yaptığı paylaşımlar beni de çok teşvik etti gerçekten, yeni yılda muhtemelen motorumuza kavuştuktan sonra Emin'e danışacak çok şeyim olacak. Emin'cim bu arada şimdiden keyifli sürüşler dilerim. Yolun açık olsun..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Honda CR-V (2012-2013)

KAKIRMAN

Virüs Emin... Bu konuyu okumamak lazım yahu >:D
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

emin

İş çıkışı kısa bir riva sürüşü yaptık. Arkadaki streetfighter 1098 yanlış olmasın =)
Monster'ın kaçarı var :D

asklepios

@veloce
Suzuki İnazuma 250 diyorum başka da birsey demiyorum

Anıl

Bugün arkadaşlarla yaptığımız Foça turu dönüşü baya ıslak oldu,tabiri caizse d...muza kadar ıslandık :D Bu fotoğraf havanın bozmadan önceki hali,fonda görülen bulut arkadaşlar sinsice gelerek yolda üstümüzden hiç ayrılmadılar... Kadro,Honda 600RR, BMW K1200S ve benim küheylan,güçsüz gördüler ezdiler,yolda beni önden salıyorlar,köpek yarışlarındaki tavşan misali :p

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Bugün senin motoru gördüm Anıl selçukta:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Bende diyorum benzettin herhalde, ben Foça yollarındaydım.Jeton sonra düştü Yamiyi gördün tabi! Selçuğa satmıştım,canını çıkarmış mı eleman :(

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Hızlıca geçti yanımdan sonradan farkettim senin motor olduğunu, içim gitti biraz:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Apaçi biraz kendisi,motoru sattım otobanda 165 yapmış, beni arıyor abi 165'de da da da yaptı,o hızda kaldı diye :D Elektrikçiye götürmüş adam bunun beyni bozuk demiş....Allah'ım kime sattım motoru dedim o an, motor fabrikasyon 170 yapıyor ve ben arka dişliyi daha iyi ivmelensin diye 1 diş büyütmüştüm,verirkende söyledim, o bir diş tam 5-6km/h hızı düşürüyor. Dedim ki sen kesiciye girmişsin ne zorluyorsun o kadar motoru,supermoto bu o zaman gidip racing alsaymışsın diye,ver dedim çok bilmiş elektrikçini! yok dedi abi doğru söylüyorsun(bu arada beyni söküp İzmir'e gönderecekmiş elektrikçi,tamirat için), göstergeden C0 ayarları,hata kodları,hataları silme,tüm elektronik ayarları yapabiliyorsun dedim eleman sustu kaldı,ne kendisi ne elektrikçi bu özelliği biliyordu,hata kodlarına girmeyi tarif ettim,ayarları gösterdim. Bir daha da aramadı,tahmin ettiğim gibi eleman tam bir gaz,inşallah biryerde patlamaz >:(

1998 GTV V6 TB

ATA

Bugün arkadaşlarla yaptığımız Foça turu dönüşü baya ıslak oldu,tabiri caizse d...muza kadar ıslandık :D Bu fotoğraf havanın bozmadan önceki hali,fonda görülen bulut arkadaşlar sinsice gelerek yolda üstümüzden hiç ayrılmadılar... Kadro,Honda 600RR, BMW K1200S ve benim küheylan,güçsüz gördüler ezdiler,yolda beni önden salıyorlar,köpek yarışlarındaki tavşan misali :p

Bu resmi geçenlerde face'de gördüm ama kimdi hatirlamiyorum. Sen değildin ama.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Arkadaşım dün akşam döndüğümüzde atmış,sende beğenmişsin zaten Ata, fotoğrafdün saat 15:00 gibi çekildi, ne ara çekmiş haberim bile yok :)

1998 GTV V6 TB

Veloce

@veloce
Suzuki İnazuma 250 diyorum başka da birsey demiyorum
:yukari-ok:

Veloce

Arkadaşım dün akşam döndüğümüzde atmış,sende beğenmişsin zaten Ata, fotoğrafdün saat 15:00 gibi çekildi, ne ara çekmiş haberim bile yok :)
:alfisti:

emin

salı çıktığım batı karadeniz turundan sağ sağlim döndüm :D herkese selamlar.
1300km falan yaptım galiba :) en doğuda ineboluya kadar gidebildim sinop'a nefesim yetmedi.

Veloce

salı çıktığım batı karadeniz turundan sağ sağlim döndüm :D herkese selamlar.
1300km falan yaptım galiba :) en doğuda ineboluya kadar gidebildim sinop'a nefesim yetmedi.
:yukari-ok:

Anıl

Hoşgeldin Emin.. Volkan sana bir seçenek daha sıfırı artık yok ama honda cbf 250'de olur. Satarken zarar ettirmez.

1998 GTV V6 TB

emin

cbf250 parçası biraz sorun, düşme kalkma olursa sinyaldi aynaydı uğraştırmasın.

Honda da crf 250 var. ikinci motor alsam mı ya da monsterı verip yaza türkiye turu için crf mi alsam. Çok hoşuma gidiyo 250 cc yetmeyecek bir motor da değil. yine uzun yol sonrası enduro arayışları.

bu arada monster arazide de mahcup etmedi, yol lastiğine rağmen çatır çatır geçti engebeleri bozuk yolları üzmedi. Mengen yolunda zevkten ağlayacaktım, bir ara kendimi dans ederken buldum =)

Transalp, kawa versys, f800gs, tirumph falan bakıyorum yine