Şu saatten sonra alfa romeo yu nicola romeo bile gelse kurtaramaz. Durum bu kadar vahim.
Sebebi koç un dogru dürüst yönetilmemesinden kaynaklanan problemler. 2003 de disbt. alan koç sıfır araçları uygun rakama satıp, ikinci el araçlarına sahip çıkmadı.
Bu dönem içinde kafası çalışan galeriler, biniciler parayı cebe cukkaladı. Sonra baktı servisler bu işlerde para var kendilerine çeki düzen verip kurumsallık namına geleni yaptılar ama kurnazlık işin içine girince bir kaç tanesi kapandı. Kapanmayanlarda milleti gizliden dürtenler.
(Not: İst. Servisleri için konuşuyorum)
Güncel durum: Galeriler turşu arabaları almıyor. Neden? Masraf çok hiç bir galerimizde malesef hiç bi aracına emin olun 50 TL para harcamamak için elinden geleni yapıyor. Araba kötü durumda aman yağla gitsin, sis farı kırık aman alan yapsın, tampon sarkmış aman alan halletsin. Şimdi soruyorum size galerici böyle turşu satarsa alır mısınız? Ben almam.. Ucuz diye alan çok adam var. Ticaret güzel taş atmadan kol yorulmadan para kazanmak.. Turşu diye kast ettiğimizin bi üstü var onu alıp satan galeriler var. Ben onuda almam. Zaten hayatımda 6 adet ikinci el araç aldım. 3 tanesi eş dost tanıdıktan idi. Diğer 3 tanesi ise gerçekten temiz durumda dediğimiz araçlardı.
Servise gelelim: Müşteri arabasına biniyo memnun fakat galeriye yönlendirirse aradan 1-2 lira para kazanacak diye müşterilerine arabasını sattırıp, alfacı olmayan adamlara arabaları teslim ettiler. Sonuç? Şu an çoğu eski haline göre sinek avlıyor. Avlamasada müşterisine 3.000 TL masraf çıkartırken şu an 1.500 bile çıkartamıyor. Çıkartsa bile her yerde ifşa oluyor. (Lüzümsüz masraftan bahsetmiyorum yapılması gereken gerçek masraftan)
Gelelim Yetkili Servise: Yetkili Servis TS diye adlandırdığımız 2006 öncesi üretilen motorlardan bi haber işe başladılar. Kafalarına göre iş yapıp müşteri tatmin edemeyince özel servislerin gene popileri yükseldi. Düşünsenize apple alıyosunuz adam servis desteği veremiyor. İlk okul mezunu kadıköyde pasaj içi telefoncu telefonu tamir ediyor.
Sebep? Tecrübesi. Bilgisi? Asla..
Sonra dedikki 159 çıktı aha tamam araba mal bu.. 159 da ki duruma gelin. 2006 Yılı fuardan aldığım 159 JTS 63 bin TL idi.. Parça fiyatlarındaki dengesizlikler ve markanın ikinci eline sahip çıkmama örnekleri:
159 Parçası Alt Salıncak 2006 Yılı TR Geliş maliyeti 100 Euro 2006 Ortalama Kur: 1,8 Tutar: 180 TL
159 Parçası Alt Salıncak 2010 Yılı TR Geliş maliyeti 100 Euro 2010 Ortalama Kur: 1,9 Tutar: 190 TL
159 Parçası Alt Salıncak 2018 Yılı TR Geliş maliyeti 100 Euro 2018 Ortalama Kur: 5,6 Tutar: 560 TL
Araya Gümrük, ÖTV, Tofaş Karı eklenmedi bu arada.
Hadi onlarıda ekleyin vs 560 TL lik salıncak kaç para olmalı? 800 max. Şu an 3.000 TL Güncel Salıncak Adet fiyatı. Araç Fiyatı 40.000 TL
Kullanıcı alır mı? Almaz.. Araba ne olur? Turşu..
Neydi bu fiyat politikası böyle? Güncel euro kurunu çarp Ocak Ayında, Her Ay üzerine ortalama %10 zam yap. E Niye? Aylık güncel euro kuru ile çarp, üstüne karını ekle devam et. Hayır! Her ay ortalam %10 çak üzerine..
Şimdi 40.000 e araba alıyosunuz ön takımı 8-10 bin arası..
Forumda 10.000 üye varsa 5 tanesi değiştirir 6 değil emin olun.
Gelelim Facebook çağına; Günümüzün teknolojisi ile forum ortamı bitti. Nasıl bitti ya hala var işte diyorsunuzdur..
Forum teknolojisi güncel whatsapp grupları, facebook grupları ve markanın kendini bilmez APAÇİ Kullanıcısı tarafından bitti. Çünkü Forum yapan 1 adress vardı Aroc Sonrası Alfisti Turkey, Tek Koşul var, Saygı - Sevgi Yoksa yer yoktu.
Facebook - Whatsapp ta ise dilediğince grup açıp dilediğine yönetici kurup, buluşmalar düzenleyip, bu buluşmalar sonrası gözümle gördüğüm diyaloglardan biri:
Bir otelde konaklamalı org. yapılır. Otel dönüşü sonrası facebook grubunda;
-Laaann ******* senin karıyla havuza girdik ya o resimleri atsana
heaaaaahh onlar hanımınt elefounda gliba bi bakayım ******
vb. Aile ortamı görmemiş, Sevgi, Saygı diyaloglarından uzak, Birbirine en ufak saygısı olmayan bir kitle Alfa Romeo ya binmeye başladı.
Güncel olarak arizona kertenkelesi dediğimiz kitle artık alfa romeo ya gerçekten biniyor. 30.000 TL Altı turşu arabaların hepsi onlarda.
Facebook grubunumuz vardır bizim biraz sakin ve sessiz gider. Amacı; Geçen bi Honda Vitekle kapıştım aaa***** ko****mmmm, ağıznaaa ******* oniinn tarzı adamları almamaktan ötürüdür.
Facebook Linki:
https://www.facebook.com/groups/alfistiturkey/Bu gruba üye olunurken 2 soru soruluyor.
www.alfistiturkey.com üyelik ismi diyoruz, Adamlar ya boş bırakıyor yada kendi kendine nick koyuyor. Altına eminsiniz dimi üyesiniz diyosunuz üye olan cevap vermiyor. Olmayan almazsanız bilmem ne yaparım diye mesaj atıyor
Örnek:
Uzun lafın kısası araba artık Tofaş - Şahin serisi binicilerin eline düştü. Giulietta yı soracak olursanız cevabı çok basit..
https://www.sahibinden.com/fiat-linea/dizel?a4_min=150000&sorting=price_descbinilecek düzgün liena lar 50.000 - 55.000 TL Km min. 150.000 Km olarak bakılmıştır. Motor dizel seçenek baz alınmıştır.
https://www.sahibinden.com/alfa-romeo-giulietta-1.6-jtd?sorting=price_ascEn ucuz giulietta dizel 46.900 Ortalama düzgün bir dizel giulietta max. 120.000 km olsun dediğinizde
https://www.sahibinden.com/alfa-romeo-giulietta-1.6-jtd?a4_max=120000&sorting=price_ascOrtalama 55-60.000 TL
Şimdi Lineacı Osman, Doblocu kayınço neden fiat a binsin? Giulietta ya biniyor bal gibi arka cama da osmanlı tuğrası yapıştırıyor devammm Hadi koçum benim